Boknörd

Hos Katinka hittade jag följande boknördstest. Hon blev 78% har jag för mig...78% boknörd...läser man hennes blogg så förstår man på förhand att det är en litterärt bevandrad person. Hon behandlar språket så.
Jag gissade mig någonstans kring 50% och hade rätt...
jag vet ju det...att jag kan lite om mycket...men lyckas aldrig bli expert på nåt...
Men gillar att läsa, när jag har tid.
Minns ett sommarjobb i glasskiosken vid Dalahästen. Den sommaren REGNADE det. Oj, vad jag läste. Hade gjort med mig själv att jag skulle plöja klassiker i den svenska litteraturen. Fastnade för Kerstin Ekman, Inger Alfen, PC Jersild och P A Fogelström...
Jag är allätare utom böcker som är direkt riktade till kvinnor...där man redan på omslaget ser målgruppen...modeintresserade, sex in the city-tittande, hysteriskt fnittrande kvinnor i 30-års åldern...
Läste förvisso harlequin-böcker och margit sandemo som yngre, med behållning...och Kitty och hästböcker som liten...och Biggles och Vi fem...om någon nu minns dem!
This is the boknörd I am:



Vintern rasat...sen kan jag inget mer av den :)

Dagen idag inrymmer både glädje och galenskap.
För galenskap är var jag tycker om fyrverkerier och smällare.
Varför?
För att jag blivit gammal och bittter?
Jag kanske förlorat hörsel och syn och och därför är sur för att jag inte märker fyrverkerierna ens?
Nej, här är varför:
Jag tycker det är galenskap att elda upp pengar. Några få minuters färgglada blixtar i oändliga varianter för massor med pengar. Är det en kommun som betalar - använd pengarna till något vettigt! Bjud alla gamlingar på tårta på valborg istället!
Massor med hundar mår oerhört dåligt psykiskt, av allt smällande. Vissa raser, jakthundar t ex, tål skott bra men kan reagera på de väligt speciella tjutande ljuden som fyrverkerier ger. Och yorkshireterriern Puffy, sällskapshund åt Greta 83...som varken är tränad på skott och eller på fyrverkerier...Kan blir så rädd att den stressar ihjäl sig. För en del hundar tar det dagar innan stressen lagt sig igen. Hundar hör dessutom bättre än människor och smällare som inte stör oss, kan låta hemskt för dem.

...därför...tycker jag illa om fyrverkerier och smällare.

Men, jag tycker det är mysigt och stämningsfullt med brasan, med vårsångerna och att dra på chokladhjulet vid Sanaplan!


Syrrans Birk hjälper våren på traven, genom att, för hand, ösa bort snön! Det är engagemang det!


Yes, I´m back...hoppas jag

Imorgon tänker jag börja träna igen. På allvar. Hostan har inte gett sig på nätterna men jag känner mig pigg på dagarna. Tänker tejpa för munnen med silvertejp...då ska det väl f-n i mej inte kunna hostas nåt!...ha,ha...det kom jag på imorse...höll för mun på mig själv när jag hostade som mest...då gick det knappt att hosta. Där fick jag!

Fått bra mycket gjort idag.
1) Gjort ett prov
2) Varit på skattekontoret och fått hjälp med deklarationen, så nu är den påskriven och inlämnad. Hon, hjälptjejen, kunde inte tala om varifrån de sålda aktierna kommit? Jag HAR ju inte sålt några aktier...men tydligen gjort 351kr i vinst på de som jag inte visste att jag hade haft, som nu är sålda och vinsten redovisad...
3) Köpt presenter till paps som fyller på lördag och till Stig som fyller på fredag.
4) Varit hos Henke och Malin och hjälpt till med deras bröllopsplaner vad gäller mat och dryck...hade nytta av mina gamla restaurangkunskaper...ska bli kul med bröllop!
5) Har planerat lite för min förestående fest. 40-årsfesten. Gjort inbjudan som skall skickas ut Bestämt mig för att bjuda mycket släkt. Vi ses ju så sällan. Dom är kul. Liksom vännerna. Det blir jättebra!
6)...får bli det jag skall göra nu, snart...nämligen natta mig själv!
Trött nu.
Men nöjd.
Ledig imorgon...nästan...
iaf sovmorgon
topp

Så här såg skogen ut  06.30 imorse...hunden väljer vilken väg han tänker ta..höger eller vänster...kolla in alla vitsippor! FIna morgonpromenader på våren!


Broddway här utanför!

05.25 drog han igång. Mannen med sopmaskinen. Hutlöst tidigt för alla som sover i kvarteret. Helt okej för min del som sitter och äter frukost och är glad för det lilla sällskap som går att dra ihop i denna arla timme.
Men så noggrann han är.
Sopar och sopar. Med en maskin som någon döpt till "broddway". Gulligt att komma på att man skall döpa en sopmaskin.
Det ser rätt kul ut. SKulle vilja prova att köra en sån.
Jag gillar arbeten som gör skillnad.
Hans arbete gör det, för det blir jättefint.
Undrar bara över var all sand tar vägen, om den åker in i maskinen, så borde den bli tyngre och tyngre...och till slut inte kunna förflytta sig. Eller pulvriserar maskinen allt grus, så det blir till livsfarligt damm som alla dårar som är vakna vid den här tiden, andas i sig...och dör?
Hugaligen...vilken skräckscenario.
Håller andan.
Men orkar inte det så länge så jag tänker tro att gruset hamnar inuti maskinen och den är jättestark och orkar köra i alla fall.

För minnessvaga läsare kan jag berätta att jag för ett par månader sedan slutade med en så där 10 kosttillskottspiller varje morgon och ersatte med Mivototal flex. En revolution som besparade massa tid...och pengar...och att sambo slapp tycka att jag såga ut som hans gamla mormor som också åt den mängden piller varje morgon.
Nu är det en annan här hemma som äter massor av piller...hunden.
En procedur att trycka ner 5 piller i halsen på honom, ge droppar i ögonen och fiskolja på maten.
Han är tålig. VIftar t o m på svansen åt eländet.
Klok.
Förstår att nu blir det bra.




Pudeln får kosta!!

Tillbaka från djursjukhuset. Puh. Är alltid rädd för det värsta...att de skall hitta något livshotande, något dolt, något obotligt som gör att de där och då, måste avliva storpudeln. Eller det näst värsta...att de måste behålla honom, så jag inte får med honom hem. Ve och fasa...det skulle inte gå...de måste då lägga in mig också. Om så i en bur. Jag kan inte lämna honom på ett ställe där han aldrig varit, i en bur när han aldrig legat i bur, utan mig eller någon av de han känner vilket han heller aldrig gjort, med en massa sjuka hundar och katter som jämrar sig hela natten...buhuäääääää...gråter vid blotta tanken.
Men så blev det inte.
Supertrevligt och proffsigt mottagande.
Förtroendeingivande veterinär.
Två st var dom.
En expert på klor och hudsjukdomar och en expert på ögon.
Det var inte så illa med klorna som jag befarat.
Endast en tass var illa och mest illa var en klo.
Penicillin mot infektion, värktabletter mot smärta, b-vitaminer och fiskolja för att förebygga nya anfall/skov.
Frågade om det var begynnande starr han hade i ögonen eller bara vanlig åldersförändring...expert 1 var kunnig nog, att inse att hon inte var kunnig nog - på ögon...och kallade då in expert 2...som var expert på ögon. Way to go. Härligt med folk som vet vad de kan och inte kan!
Expert 2, lyste igenom båda ögonen, mätte tryck och tårproduktion och konstaterade inflammation på hornhinnan på båda ögonen. Va??? Hur får man det? Även detta kunde vara igångsatt av ett skenande dumt immunförsvar som angriper egna vävnader.
Jag ska skall minsann ge det där immunförsvaret jag!!
Börjar med att ge kortisondroppar i ögonen i tre veckor, sen återbesök.
Nu kom expert 1 tillbaka igen och undersökte prostatan.
Storpudeln är ju 10 x 7=70år vilket är en gammal herre som kan ha prostataproblem.
Något förstorad var den och skall röntgas nästa återbesök.
2500kr fattigare men många lättnadens suckar rikare.
Han lever ännu ett tag :D

Avslutade kvällen med att prata med skolans föräldraråd om alkohol och droger. VIktigt ämne som de lyssnade uppmärksamt på. Hoppas de tog till sig den delen som handlade om vad föräldrarna kan göra/ vad som är deras ansvar.

Här leker storpudeln och jag "Herre på täppan"...ett kort ögonblick ledde storpudeln...innan jag kastade ner honom från snöhögen :)


Tallriksmodellen rules!

Storpudeln hälsar och tackar, liksom jag, för fin uppmuntran inför dagens sjukhusbesök. Han fick utstå bad, fön och klipp igår. Det är min "hel-och-ren-uppfostran" som gör sig gällande. Rena, hela underkläder, inte hål på strumpor och givetvis kliniskt ren kropp...varje dag...ifall man skulle hamna på sjukhus.
Förr måste läkarna varit skrämmande. En slags supernannys över hela befolkningen. Eftersom det var viktigt att visa upp en fläckfri fasad mot dem.
Nu kan jag det, med hunden. Han är ren, snygg och luktar gott.
Jag med. Kanske inte snygg men ren och luktar gott :)
Har också hela, rena underkläder och är kliniskt ren själv...i fall JAG skulle hamna på sjukhus också, idag.

Var på föreläsning igårkväll, om kost och träning, med fotbollstjejerna.
Befriande med en människa som förespråkar vanlig kost a la tallriksmodell och lite men ofta. Inte konstlar till det med att utesluta någon näringsgrupp. Det här var till tonåringar. Som tränar massor. De skall äta av allt och det viktigaste budskapet till dem är att äta tillräckligt mycket.
Inte budskap som "ät bara mättat fett och proteiner" eller "ät inget med GI över 70" eller "ät inte efter kl 18"...eller någon av alla andra påhitt...för att vi behöver genvägar till ett resultat...som vi skulle få, om vi rörde oss mer.
Mitt tips till alla som vill gå ner i vikt: Ät lite av allt, ät ofta, drick massa vatten men framför allt: Rör på dig. Den som rör på sig mycket, kan äta vad som helst ( bara det är näringsriktigt)

Sen hade vi löpning på schemat. Jag var med för första gången på en vecka. Sprang med tjejerna. Och hostade upp njurarna..minst.
Kanske ska vila en dag till.

Vi får se.

nu jobb.


Diagnos känd

Autoimmun klokapselavlossning, så lyder diagnosen på storpudelns problem med klorna. Autoimmuna sjukdomar är läskiga. Helt plötsligt vänder sig kroppens försvar mot den egna organismen och angriper egna vävnader. På människor är MS en sådan sjukdom. De räknas som ärftliga men är en kombination av ärftlighet och miljö. En infektion kan utlösa sjukdomen och i storpudelns fall var det ett trauma på en av framklorna, den gick av vid vild lek på gräsmattan, och det blev ett sår som infekterades av stafylokocker. Han fick penicillin och allt var frid och fröjd, trodde vi. Men...inuti honom hade immunförsvaret börjat misstänka att klokapslarna (det som kan liknas vid våra naglar, och innesluter pulpan som är en vävnad med blodkärl och nerver)  var onda och skulle förgöras. Så nu följde några år med en försämring av klokvalitet och tillslut blev det illa och flera klokapslar ramlade av. Veterinär konstaterade diagnosen autoimmun klokapselavlossning och ordinerade kortison och värktabletter. Det blev bra efter en tid.
Nu har det kommit igen.
Han har jätteont.
Lyfter ena framtassen och sitter och tittar på mig..."matte gör nåt...hjälp mig...jag har jätteont"

Imorgon drar vi till djursjukhuset i Falun. De hade en expert på klor där då.
Toppen.
Jag gillar experter.
Själv är jag inte expert på något alls. kan lite om mycket.
Det behöver man inte i detta fall...en veterinär som kan lite om många sjukdomar...nej, jag vill ha en expert på klor!

I en forskarrapport jag läste nyss på nätet, om sjukdomen, så kan det bli fråga om att amputera de tår som är värst drabbade.
Well..let´s cut some toes...för nu skall hunden bli av med smärtan!

Med mitt kontrollbehov, vill jag gärna kunna lösa alla problem som dyker upp...detta gör mig frustrerad och ledsen. Han har ont, vill att jag skall hjälpa...och jag kan inte.
En värktablett kvar av hans gamla mediciner...imorgon blir han utan...kan man ge en hund alvedon?

Jäklars...borde blivit veterinär...nu hjälper det inte att jag kan Pythagoras sats och differentialekvationer...


Sunday - a day in the sun!

Var på grillkväll hos mam och pap igårkväll. Satt ute. Det satte minsann fart på hostan. Höll på att få upp lungorna. Ringde hem till privatapotekaren Kajan som kikade i sitt medicinskåp. Jag var aldrig orolig. Hon har allt.
Fick ut en flaska Coccilna Etyfin kl 22.30 på kvällen. Det är service det. Så blir det när man privatiserar. Då rår konkurrens och de bästa apotekarna klarar sig. Hennes öppettider, hennes servicekänsla, den trivsamma atmosfär man möts av där och man blir inbjuden en stund...det slår inte många av dagens apotek. Jag är en trogen kund hos henne.

Coccilanaruset bäddade in kropp och medvetande i ett härligt luddiludd-rus där allt kändes skönt och lugnt. Ingen hosta på hela natten. Baksidan av morfinhostmedicin...är att man blir som bakis dagen efter. Vaknade sålunda med en huvudvärk som om jag slukat en rödvinsbox igårkväll. VIlket jag inte hade. Drack vatten faktiskt!
Nåväl, jag hade i alla fall fått sova, så nu putsades fler fönster och damning av lägenheten...sambo fixade golv och tvätt. Fin lägenhet nu!

Sen for vi till mam och pap igen. Eftersom många i Sverige inte fattar HUR spännande och coolt formel1 verkligen är, och därför inte kollat när det sänts på vanliga kanaler...så har inte de vanliga kanalerna råd att sända det nu...så då måste man ha Viasatsport a 100kr/mån...uselt...men i alla fall så var det Formel1 i Bahrain. Button vann igen...Alonso bara 8:a. Men i veckan avgörs om Brawnbilarna skall få ha sina aerodynamiska specialgrejer som övriga team hävdar är fusk. Om fusket går igenom, lär alla team fixa till såna och då...då kommer Alonso att börja vinna igen.

Har också varit i nya huset idag. Mätt och planerat. Jättekul och sambo var ockås entusiastisk. Nu ska här planeras, drömmas och fantiseras...just nu fantiserar jag om det som ses på bilden nedan :)


Fotbollslördag

Solen skiner. Lördag. Återigen obokade timmar.
Bra att jag hoppar över tävlingen. Har hostat hela natten och är trasig i halsen nu.
Men ingen feber.
Alltid något.
Det betyder att det bara är dumt att ligga och lata sig hela dagen.

Lite städning får det bli, ska putsa fönstren på icke-solsidan av lägenheten. Tar de andra på eftermiddagen.
Sen har fotbollstjejerna match kl 12. Även om jag bara fys-tränar dem och inte har några kunskaper om hur fotboll bör spelas, så vill jag vara där och se dem. Ska bli kul.
Sen spelar några killar i klassen match direkt efter....så det får bli en lång stund utomhus i solen, inspekterandes Sveriges fotbollsframtid!

Ska värma upp med att kolla ikea.se och deras walk-in-closets...som jag ju ska få en nu i nya huset :) I Like!



De andra vinner DM på WO...från undertecknad

Tack alla igen, för uppmuntran. Tack särskilt till blombella som postade samma kommentar fem gånger för att riktigt visa hur viktig den var :)

Jag tar inte det hela bra. Jag har bara resignerat. Jag har insett att om man blir anfådd av att gå uppför tre trappor till lägenheten...så kan man inte göra personbästa på 21km. Skulle ha sprungit i 4.40-4.45-tempo...men som jag hostar nu...tror jag inte ens att jag kunnat linka i 6-tempo...ens till starten.

Nej, nu är det nya tag som gäller. Kanske det går att finna något lopp innan maran, att testa formen på. Annars får det vara...får satsa ännu mer på träning innan.

Ska avsluta dagens klagolåt med ett tips...som säkert alla redan vet om ...men ändå...
svt-play...där har de alla sina program i en månad efter de har sänts. Suveränt. Låg igår mellan kl 17-22 och kollade hjärnkontoret, babel, babben, debatt...i datorn...
Avslutade kvällen med något annat fantastiskt. Spotify. All musik...streamad...nsätan gratis...och lagligt.
Hujedamej...vem kan gräma sig över en förkylning när man har det så förspänt i livet?

Firar det med att inte alls lägga in någon bild :)

DM i Säter, inte OS...

Timmarna rinner ifrån mig. Istället för, som jag hade planerat, att bli friskare och friskare...så har jag fått feber igen och ont i halsen...jag skiter snart i positivt tänkande och ger helt enkelt upp hoppet om lördagen. Någon påminde mig om att det faktiskt inte är OS (som om jag hade missförstått det och trott att OS gick i Säter i år...och att jag blivit uttagen till svenska landslaget...i en gren som inte ens är OS-distans...halvmaraton)...men jag förstår vad denna "någon" menade...DM kommer igen nästa år, OS vart fjärde...

Under niornas nationella prov i matte idag, stod det klart för mig vad olika vi människor är. Vad olika saker som vi går igång på. Jag går igång på utmaningar och tävling...det syntes tydligt i resultaten vilka elever som taggas av "skarpt läge"...nationellt prov i matte som är vägledande vid betygsättningen...de eleverna presterar bättre än vanligt.
Sen har vi de, som det är viktigt att förstå, trots att de är långt ifrån en själv...de som ogillar utmaningar av denna sort, som inte tycker att det är värt att tävla om allt...som faktiskt får en släng av ångest när det är provsituation...tio ggr värre vid ett nationellt prov...de underpresterar.
Ska fundera lite på hur det går att underlätta för dem till nästa del av provet. Så att det känns lugnare och de vågar prestera.

Men först skall jag försöka bli kvitt frossan genom ett varmt bad.
Gud vare tack för badkar.
Och varmvatten.


Firar badet...eller dövar sorgen över förkylningen...med en bild på min nya bil...en riktig sommarbil...cabriolet...ensitsig. Pudeln i knät.


Tre timmar matematik - det är vad jag kallar en BRA förmiddag!

Tre timmar matematik i förmiddags, en slags koncentrationshalvdag i matte. Eleverna kämpade på. Egentligen obegripligt att de orkade?! Jag menar...själv är jag glad i matematik, räknar gärna och glömmer tiden när jag gett mig i kast med något klurigt problem. Kul att räkna. Och så blev jag matematiklärare, självvalt. Men eleverna, långt ifrån alla gillar matematik, lyckades övervinna negativa känslor och kämpade på. Riktigt bra. Stolt över deras kämparanda oavsett hur det går på Na-provet imorgon.
Så är det med årskurs nio. De inser konsekvenserna av skolan. De allra flesta har förstått att grundskolan inte är ett straff från en bitter vuxenvärld som vill hålla barnen på plats...utan en instans som öppnar dörrar för dem. Många dokumenterade kunskaper och färdigheter = stora valmöjligheter för sin framtid.
Inte alla har dock insett att framgång kräver energi. Och den energin måste komma från den en själv. Skolan lägger tillrätta, hjälper med verktygen...men kan inte ge kunskaper, de skapas inom den egna individen...och det kräver arbete. Olika mycket för olika elever. Coaching är ett nytt begrepp inom skolan...men bra...vi coachar eleverna. Hoppas jag lyckats coacha klassen till att göra det bästa utifrån deras förmågor imorgon. Så de får känna glädjen i att lyckas.

Jag hostar på...men tror att feberna fortfarande är väck. Ska sova tidigt ikväll. Hoppas hoppas hoppas att bli bra tills lördag. Vill springa. Pappa vill inte att jag gör det. Han är rädd att jag skall bli jättesjuk. Men...jag springer ju bara om jag är frisk nog att göra att bra resultat...och då har man inte feber...
Här behövs inget katastroftänkande!
Bara lite sunt förnuft!


bild från utomhusbootcampen i somras...ingen feber...bara varm av sol och kämpa!


Nu har det vänt :)

Bra saker som hänt redan nu på morgonen:
Ingen feber

Dåliga saker som hänt redan nu på morgonen:
Glömt klockan


Ställda mot varandra har morgonen ändå visat sig från en bra sida. Detta lovar gott!

Tänkte firat med en kul bild, men blogg.se verkar ha släckt ned bildfunktionerna...skiter i att fira då :)


Feber...hajar ni?

Förkylningen har slagit ut i full blom. Mer mysigt med vitsippor i full blom. Eller rosor.
Inget VPR-möte för mig. Trist. Vinprovning hör till de saker man får välja bort som förkyld.
Och träning.
Och kanske DM i Säter.
Trist. (sf)
Firade min olycka med att äta äpple, keso och kanel, tre C-vitamintabletter, 15 ml KanJang och lite vätesuperoxid (som jag inte drack utan gurglade med...spädde ut den den här gången efter att ha frätit sönder halva strupen förra gången jag provade...men bakterierna dog!)
De andra dricker gott vin och äter moussaka nu. Och tzaziki.

Mamma är den man vill ha i närheten när man är sjuk. Hon fattar alltid hur man mår och har alltid rätt saker att komma stickande med för att man skall bli bra. Mammor kan sånt. Ska fortsätta kuren som mamma ordinerat med att dricka lite rött the. Hatar the men hatar förkylningar mer. Borde kanske vara hemma från jobbet imorgon, men det går inte förrän på torsdag efter lunch. Niorna har nationellt prov i matte och vi har ont om mattelärare. Då snyter man sig och går till jobbet. Skönt nog är min nia inte särskilt krävande utan mer roliga att träffa. Månne humöret vinner på att jobba istället för att ligga hemma och ömka sig. Prova dessutom att kolla på tv en dag mellan 12-18. Tablån är gjord för folk utan något som helst krav på underhållning. Bara bilden rör sig. Näej, jobb får det bli.
Arbete främjar hälsa...heter det ju.
Tack förresten alla snälla, för stöttande kommentarer och önskan om mitt tillfrisknande. Eller så har ni spelat på mig på lördag och är rädda att förlora era pengar. "livebet" på expekt.com.
Jag ger 50 ggr pengarna för seger i K40...inte illa...sätt en hundring vettja. Oddsen stiger om jag startar förkyld.


Firar med en bild jag tog på mig själv nyss, med mobilkameran. Visst ser jag lite febrig ut på ögonen?!


VPR-möte ikväll

Moussaka på 2kg köttfärs och 6st auberginer...det görs inte i en handvändning det.
För jag har inte så stora stekkärl hemma. S
tekte i vanliga pannan i flera omgångar. Tror det blev bra till slut även om det tog lite tid. Min tur att laga mat till vinringen idag. Oturligt blev den som skulle laga mat ihop med mig tvungen att lämna återbud till denna gång. Andra gången i rad jag blir utan laga-mat-kamrat...här tarvas självransakan.
Hm...slängde jag mat på någon när vi hade matlag sist? Vägrade jag diska? Var jag envis med vad vi skulle laga? Tappade jag saltkaret i maten?
Förmodligen ja, på alla frågorna.
Då får man stå sitt kast.
Nu är maten gjord och kastet är liksom stått.

Men förkylningen hindrar månne mitt eget deltagande...vid VPR-mötet...(vinprovarringen har vinprovning)

Måste måste måste bli frisk till lördag!


Vem voodoar mig???

Näej! Det som inte fick hända har hänt.
Någon med en synnerligen väl fungerande voodo-docka har satt en nål rakt in i hals och luftvägar! Vem vill mig så illa? GasellAnnika som tror att jag är ett hot? Muskelmåns?
Jag har ont i halsen och hostar...flåsar bara jag går uppför trapporna.
Och jag som skall tävla på lördag.
Damn
J-vlar
S-tan
Jösses...

En sån otur!
Tränat hela jäklans vintern i ur och skur och inte en förkylning i närheten och nu, sista dagarna innan DM...
Nej, här ger man inte upp!
KanJang, Enchinagard, C-vitamin, Vitlök, sömn, massa mat...och en massa böner (Snälla Gud, jag vet att jag inte hör av mig så ofta. Ta det som att jag är nöjd med det mesta av ditt jobb. Men nu, är det problems. Kan Du snällaste, rara, göra så min förkylning blir synnerligen kortvarig och mild och helst försvinner tills imorgon. FÖr då har 8D praktiskt prov i kemi och jag kan inte vara hemma då. Amen)...typ

Tröstar mig med en bild från i somras då vi vann Vasastafettens Mixedklass. (psst...kolla in kransmasen...det var en mas det!)
Den här bilden skall bringa mig tur! Turelitur!


Obokad tid är värdefull

Njutning. Hela helgen har handlat om njutning.
Massor av obokade timmar att bara vältra sig i. Det är en lisa för själen det!
Idag gick sambo med hunden på morgonen och jag tog sovmorgon. Minns inte när jag sov till halv åtta sist. Men skönt var det.
Har nyss avnjutit 12km i ett snabbdistanspass med gasellannika runt broarna vid älven. Perfekt underlag och perfekt väder. Möjligen lite dryg motvind på hemvägen men det blir bra träning.
Nu är det mycket vila denna vecka för på lördag smäller det. Då blir det första tävlingen och det är dags att kolla formen. Har jag tränat nog? DM i halvmarathon. Ska bli kul och spännande. En hyfsat flack vändbana. Drygt en mil bort och lika långt tillbaka. Det passar mitt psyke perfekt. Då har jag koll på vägen tillbaka och vet hur krafterna skall disponeras. Tror jag.
Tömma kroppen på kolhydrater må-ti för att fylla på utav bara tusan ons-fre.

Ieftermiddag skall det läsas inlämningsuppgifter och blir det tid över skall jag designa om bloggen lite. En mer vårlik design månne?!

Dagens foto blir:
Sambo utanför favoritkonditoriet Ferrara i Soho, NY...bilden är från förra resan dit. Men jag börjar längta igen. Skulle gärna ta en lite tripp dit igen...i sommar...


Staten räddar sina finanser...med hjälp av mig!

Är det någon mer än jag, som tycker att 2500% ränta är att "ta i" vid en tre dagars sen inbetalning av en räkning?
Särskilt som räkningen var på 20kr!
Nu tror nog många att räkningen var till Hells Angels eller liknande...eftersom denna ockerränta togs ut.
Icke!
Svenska staten!
Jag gjorde misstaget att glömma den pyttelilla räkningen när jag betalade alla andra räkningar. Hittade den när jag städade köket och då gick jag raka vägen till datorn och betalade. 20kr. Tre dagar försent. Men förviss försent, det sticker jag inte under stolen med.
Men hallå staten...finanskris i all ära...hjälppaket till kommunerna...men inte fan är det mina tjugo kr som var sena tre dagar som drog ner Sverige i leran???

Igår fick jag en räkning på 500kr. För att jag var sen tre dagar med trängselavgiften till Sthlm, där vi var en helg i februari. Det var inte ens trängsel då ju!! (fånigt argument jag veeet!)

Nu jäklars skall alla ekobrottslingar klämmas åt. 20kr hit och 20kr dit...det blir lite det på ett år...500kr i straff...det skall nog få henne att fatta...att slarv och lurendrejeri och ruffel och båg, inte lönar sig!

Okej okej...jag SKALL betala...men aldrig, att jag tar bilen in genom era satans tullar igen...jag ställer den precis bredvid, lipar upp i era kameror...och sen SPRINGER jag in i Sthlm...ha!


Tur att man har en klok, grånande, storpudelherre att trösta sig med...nu när sambo har åkt på vinmässa!



Saknade kossor och musikvideopremiär!

"Man saknar inte kon förrän båset är tomt!"...ett talesätt i Dalarna är vi tar våra kossor förgivna...tills de packat sina påsar och dragit med slakteribilen...då saknar vi dom.
Nu saknar jag Birk.
Trots att han slängde leksaker på storpudeln i morse, trots att han klev på storpudelns svans i förmiddags, trots att han jagade storpudeln med en ballong (som pudeln hatar, efter att Brik smällt en sådan just vid pudlen öron, för någon dag sedan)...trots att han vägrade sova på lunchen...
Men jag saknar han härliga leenden, han snälla "moster sitta här hos mig?", "moster läsa?", "moster ska sova hos mig, inte mommo!", han goa kramar med de små armarna runt min hals...
Det blev ett tårfyllt adjö idag när jag åkte hem till Avesta. Mest från min sida, eftersom Birk fick sitta i framsätet i bilen som stod på gården, med morfar...många knappar att trycka på...spännande.

Men nu är jag hemma. Storpudeln är helt slut och tror inte att det är sant...va? kan jag verkligen ligga helt tryggt på golvet? Och sova??
Här råder tystnad...så nu skall väl även jag kunna sova. Lite uttröttade som jag är av ett bra intervallpass. Var stark ikväll. Tack massören!

En liten film med ljuv sång från påsken. Observera morfars bekymrade min...



Halt och lytt...men mjuk och vig

I´m an alien...
Ena benet är större än det andra, mer muskler...och ena benet är kortare än det andra...sned i bäckenet...ja, ni hör själva...funderar på att önska mig en rullator när jag fyller 40...
Eller såna där skor där ena skon har 2dm sula och den andra 1cm sula...
Naprapaten var missnöjd med min stretching efter löppassen...för korta muskler...
Men annars så sa han att allt såg bra ut...
Vadå "annars"...förutom att han dömde ut benen helt...ska kolla om han skrev "färdig för nödslakt" på räkningen.
Men gisses vad bra han var. Massagen var att likna vid tortyr och jag skrek högt när han tryckte sin rejäla tummar genom mina ömmande muskler.
Men så vig och mjuk som jag är nu...har jag inte varit sen jag dansade balett i Svansjön...nej visst ja...det har jag ju aldrig gjort...så jag har nog aldrig varit så här vig. Eller mjuk.
Han sa att detta var precis vad mina ben behövde och efter denna pärs trodde han att  jag skulle flyga fram på fredag, när jag har snabbpass på schemat.
Bra...då flyger jag om gasellannika och muskelmåns. Lågsniffandes förbi dem...lipande...ha ha ni långsamma...här flyger jag!!
Nu skall ajg träna ena benet mer än det andra. Så kul.
Bäst att sova genast så detsnart blir morgon och jag får träna ena benet. Visst ja. Sover ju med Birk. Då blir det ingen sömn...eller i bästa fall en kvart eller två.
Godnatt

Finkultur och njutning

Puh...det är verkligen fullfart detta påsklov. Syster lämnade av Birk här i söndags och jag, mam och sambo tar hand om vilddjuret. Ett synnerligen sött vilddjur. Men vilddjur kan verka hur tama som helst, de kan bete sig som om de är helt domesticerade...och så...plötsligt...är de vilddjur igen. För vilddjur är i själ och hjärta alltid vilddjur...hur tama de än kan verka vara.
Inatt sov jag med vilddjuret. Och igår natt. Eller då sov jag inte. För jag var vaken hela natten eftersom vilddjuret också var det. Han är ett nattdjur.
Inatt vaknade vilddjuret fyra ggr. Han grät och drömde om sin mamma. Rörande. För han var inte så vild då. Ett ledset vilddjur väcker ömhetskänslor hos en. Så vi kramades lite och så berättade jag en saga om mamma, som givetvis slutade med att mamma skulle komma tillbaka och hämta Birk.

Nu har morgonen passerat med en massa intag av finkultur när den är som bäst. Stina Ekblad och Ingmar Bergman släng er väggen. 2h Bolibompa på barnkanalen och "lilla spöket Laban" för 14:e gången på dvd. Där fick själen sitt.

Nu sitter jag och spelar på läppen...

Inväntar att Birk skall sova middag så jag får ta mig ut på dagens backlöpning. Har massagetid idag (den blev flyttad från igår). Toppen.

Men först ska vi till slalombacken och åka bob!

Birk äter skorpa och storpudeln försöker få Birk att dela med sig...brukar funka...


Bara töntar pratar i mobil när de springer!

springa, springa, springa...mobilen ringer (har den med på långpass ifall man skulle misslyckas mitt ute i skogen, kliva snett eller så)...svarade
Jag: Erica...flås flås
Agneta på skolans expedition: Hej, var är du? Skulle du inte du ha pressträff nu kl 10?
Jag:...flås flås...va? Pressträff...öh..näej, jag har påsklov och befinner mig..flås flås...i Rättvik.
Agneta: ...men vad GÖR du, det låter konstigt...
Jag:...springer i uppförsbacke...flås flås flås
Agneta:...på påsklovet?
Jag:...ja?...
Agneta: Men vad skall jag säga till radion och tidningarna som är här nu och vill intervjua dig om drog- och alkoholenkäten?

Ja, vad skall man säga...misstaget var inte mitt denna gång, skönt nog...så jag sprang glatt vidare så fick kommunens droghandläggare ta tag i problemet...som var hennes...

springa, springa, springa...mobilen ringer IGEN...
Jag: Erica...flås flås
Droghandläggaren: Hej, du...radion och tidningarna är på skolan och väntar på dig...jag glömde säga till att pressmeddelandet skulle ändras...
Jag...flås flås...ja, jag vet...
Droghandläggaren:...men vad GÖR du...du låter så konstigt..
Jag:...springer i nedförsbacke (ja för jag hade hunnit till en sån nu)
Droghandläggaren: Löptränar du på ditt påsklov?...Hur som helst...jag tar hand om det där, men kan du låta dig bli intervjuad av radion via mobil?
Jag....flås flås flås...NEJ!...jag skall springa jättelänge och jättefort, kan inte prata i mobil då...flås flås flås...du får ta det där själv
Droghandläggaren: men du pratar ju nu, med mig..
Jag:...nej, för jag lägger på nu...flås flås...lycka till med pressträffen, ring sen och berätta hur det gick...

Hörde dem på radio nyss, det gick utmärkt...utan mig...och min springtur gick utmärkt...utan intervjuer eller fler mobilsamtal.

Ska nu fortsätta med min rabarberpaj...som blir jättegod...tror jag...oj, nu piper ugnen...

Aloha

Bygga-riva ner-bygga-riva ner...en dag i sandlådan

Vaknade till regn och rusk. Precis som de lovade på tv-vädret. Ingen fara...jag var beredd. Regnkläder till Birk, mig och sambo. Trehjuling ner till Siljan och där har vi grävt i snön, tittat på forsen, grävt i gyttjan och blivit allmänt dyngsura. Sen cyklade vi till lekparken och gungade och byggde hus i sanden. Jag byggde och Birk rev ner. Tror nog att han blir en byggnadsrivare när han blir stor. Eller en gungatestare.
Nu sover han och vi andra får andrum. Vi laddar om till rond två.
Regnet tog dock lusten ur mig vad gäller förestående långtur. Hade tänkt springa förbi Dalhalla, till Östbjörka och ner till RÄttvik och sen hem till Vikarbyn. 31km. Men...i regn...jag hade ju föreställt mig 15 plugrader och sol.
Det blev helt fel och jag tvekar nu om jag skall skjuta upp till imorgon. Ta ett kort backpass bara.
Det blir det nog.

Nu är det dags för lunch och lite mer vila.

Dagens bild är från 1975. Jag och min första ponny cirocco, Nostalgia!


Prisad påsk



Tack Katinka för detta! Ödmjukt och snällt av dig att dela med dig.
Jag för den vidare till tusensanningar och till blombella.

The day after...

Mensvärk, huvudvärk och ledvärk och muskelvärk...tuggar Ipren och ångrar två saker av de som skedde igår. Snabb löpning nedför slalombacken...ont i benhinnorna idag...inmundigande av ansenliga mängder rödvin igårkväll, med grannarna...huvudvärk idag.
Birk drack inget rödvin igår. Så han är pigg och springer runt, kastar saker, ropar i olika falsett-tonlägen och gör andra festligheter för oss som är bakis...
Ut...jag måste ut...gården är inhängnad så en solstol på gräsmattan och en spade åt Birk borde göra susen. Och frisk luft.

Morfar berättar för Birk varför han inte få kasta maten på golvet...


I love VÅREN

Med ljus och lite värme...fest egentligen stämmer sol och mycket värme, bättre in på dagen. Vi har fixat trädgården. Sopat, krattat, klippt och rensat i landet och klippt storpudel. Endast iförda t-tröja och shorts! Som en sommardag! Härligt för alla utom för Birk, som haft öroninflammation och därför straffades med overall och mössa!
En tur upp till toppstugan på slalombacken med lite springande i snön passade bättre för hans mundering. Jag tod tillfället i akt och sprang hem. 10km på glada 46 min får duga. Säsongsbästa. Lovar gott.
Nu firar jag med att sola på terassen, med iskallt vitt vin. Birk gungar och sambo läser algebraisk historia...jag veet...det ÄR verkligen jätteintressant och vi andra vill gärna höra honom berätta...not.
"Tjejträff hos grannen nu...grabbarna (pappa, sambo, Birk, storpudeln och grannen har gubbträff här)...skönt med lite könsuppdelat umgänge.

Återkommer

Men först en bild på sambo som klätt ut sig till "våren" och nu försöker klä ut Birk till kyckling...


Sorg och smärta

Långfredagen passerades i sorg och pina. Vi firade på sedvanligt vis, helt klädda i svart gick vi runt och led mest hela dagen. Några av oss bar på tunga saker. Nej, tyvärr är vi inte så bibliska av oss. Så inget av det ovan skrivna,, var sant. Vi hade dess värre riktigt trevligt. För att inte säga, väldigt roligt!

Sambos släkt kom hit på besök. Det innebar 4 vuxna till och två barn. En flicka på 5 och en på drygt 2. Dom och Birk 2,5 år roade oss och sysselsatte alla vuxna + en storpudel (som mest försökte hålla sig undan). Det blev lek på gräsmattan, lek i vardagsrummet, bråk i vardagsrummet, bråk vid soffan, bråk vid bordet och en promenad utmed Siljan plus en påskäggsutdelning. Sen sjöng vi imse vimse spindel, en kulen natt och bockarna bruse om vart annat i flera timmar. Vem behöver sånghäfte då? Gamla härliga visor...

2,5 kg godis, 34 vändor Imse spindel,  fyra vändor gråt och en massa skratt senare, åkte släkten och vi övriga pustade ut. Glada men trötta. Utom Birk. Som lyckats sova 45 minuter mitt i bataljerna. Nu skulle detta tas igen...och dagens lekvändor repeterades till 22-tiden. Vild av allt socker han fått i sig via godiset...var det omöjligt att somna.

Inte för mig.

Det var omöjligt att vara vaken!

Bilden nedan är syster, Birk och Kerstin...de 3 sekundrarna som alla var stilla samtidigt...
:)


Missförstådd men med goda recensioner...

Ny hobby. Det var jättekul att måla olja. Vi fick ett tema och två (2!) färger och sen var det bara att köra igång. Jag skulle måla "skuld". Borde vara bra på det...med en superstor Luther på ena axeln och ett ännu större överjag på den andra...eller om dom är en och samma person...men skitsamma. Färgerna jag fick vara rött och gult.
Det blev en tavla med sjuttiofyra nyanser av rött...ingen annan lyckades se att det var skuld jag målat. De flesta gissningarna gick i hoppets och glädjens tecken.
Nåväl...missförstådda konstnärer blir blittra och olyckliga...och då målar dom bättre. Så det var det bästa som kunde hända. Okunniga massan som inte förstår sig på kommer att göra mig till en bättre konstnär! Tack.
Jättekul kväll blev det.

Men...den spiller över lite på morgonens intervallträning. Jag är lite trött i huvudet nu...och skall ut och ränna med gasell-annika...15st km-intervaller...det tar ca 1,5h med uppvärmning och nedvarvning...1,5h klarar jag att bita ihop.
Sen packa...sen åka till VIkarbyn, Rättvik.

Förutsättnignar till bra dag.

Undrar hur sambo mår? Han kom hem på morgonkvisten efter en lång festnatt. Undrar om det går att räkna med honom före lunch?
Han skall nog i alla fall inte med och springa intervaller.

Alhoa!

En ny konstnär är på väg att kläckas!

Påsklov!
Njutning.
Vila.

Har firat med att klippa mig...jag blev skitsnygg...och med att springa backträning...blev ännu snyggare...och lite bättre löpare. Nu sitter jag nyduschad, nysolad och piffad...snygg snygg snygg...och väntar på skjuts till oljemålningsträffen. Äntligen skall jag få utlopp för min kreativitet. Lite vin behöver vi förstås. Alla stora konstnärssjälar var halvalkisar...och jävligt olyckliga...
Hm...blev det där så bra egentligen...
Jag vet inget om gamla konstnärssjälar...men gissar att det är ungefär så dom är...jag får nöja mig med vindrickande jag. Är varken alkis eller olycklig...
Ikväll skall det, hur som helst, firas att påsklovet börjat.
Inte FÖR mycket firande. har intervaller på schemat imorgon bitti. Och klippa pudel. Och handla presenter. och köra till VIkarbyn. Och orka leka med Birk tills han somnar av utmattning.
Så det får blir lugnt med vinet.
Får härja med oljan istället.
Jag är nog en naivist.
Månne en impressionist.

Vi får se.


En riktig turdag!

EN dag kvar, sen påsklov. Har nog aldrig längtat så till en påskledighet. Känner mig slut och tömd på energi. Jag brukar ha en ganska hög tröskel till ilska och vara tålmodig ihop med elever, men de sista dagarna har det varit kort stubin. Förståelsen för oansvar och slarv blir mindre och kontroverserna fler.
Det tär på arbetsglädjen.
Denna vecka har lyfts upp av min egen klass, en fantastisk nia som jag tyvärr skall släppa till sommaren.
Och alla trevliga kompisar i arbetslaget. Tur att dom finns.
Tur att påsklovet finns.

...kollar lite nyheter samtidigt...
tur att staten skjuter till pengar till kommuner och landsting...
tur att jag inte bor i Italien, där det varit jordbävning...
tur att jag inte heter Wanja Lundby-Wedin...
tur att Obama blev USA:s president...
tur för Annika Östberg, att hon blev frisläppt tillslut...och hade en storpudel som sällskap de sista åren ( det borde alla få ha)
tur att det blir fint väder till påsk...

Turelitur...en bra dag på det hela taget!
:)

Önskelista

Många frågar vad jag önskar mig i födelsedagspresent.
Jag fyller ju snart 40 Gud bevars...

Okej, jag gör en lista:
* En Aston Martin

* En Mauritiusresa

* Ett hus



...nej skämtade bara...
Har mer humble önskningar än så:
* Att min storpudel får evigt liv

* Ett barn



...okej då, helt seriöst

Jag vill ha...hm...  Äsch jag återkommer...så himla svårt att önska sig nåt.
Mer än ovanstående :)

BTW...bilen blev jättesnygg i de nya Nokian Hakka-lågprofilisarna...nöjd! Och fotbollstjejerna tränade bättre än nånsin. Och argumentationen mellan mig och sambo, kommer leda till nåt jättebra.
Och Eva kunde flytta målarträffen till onsdag, då kan jag åka upp till Vikarb yn redan på torsdag. Och träffa Birk och syrran.
Och nu är alla utvecklingssamtal av klarade med denna klass...lite vemodigt...men livets gång.

Ja...och nu är det CSI.




Fri påsättning!

Bra! Verkligen bra, blev det denna gång.
Bilen är inlämnad på däckfirman, får inte bara nya däck, får dem dessutom skiftade. Eller som han på däckfirman vitsade till det "Köper man nya däck ingår fri påsättning". Jag log och tackade. Inom mig tänkte jag...skämta på du..det du får sätta på av sådant som jag rår över, är däcken...och enbart dem.

Så nu är jag pank, men har nya däck och slipper skifta dem själv. Skönt att inte alltid behöva vara Kajsa Kavat och klara allt själv. Jag gillar män som vill hjälpa till.

Dock har det tornat upp sig ett dilemma. Ett angenämnt dilemma.
Blir det hus eller inte. Det får vi veta denna vecka. För blir det hus, är det onödigt och rentav korkat att kosta på totalrenovering av badrummet. Men å andra sidan...hade vi ju precis tänkt ut, att det var lämpligt, billigt och praktiskt att bo i lägenhet. När vi ju har huset i Vikarbyn.

Detta får allt diskuteras lite till.

25%

To do list - söndag

Springa halvmara - gjort och gick bra...vädret var på vår sida...moln och duggregn gav vika för sol och varma vindar. Det var härligt att springa och gick jättebra.

Bada och klippa hunden - inte gjort...kammade igenom hela pälsen, det tog en timme och gav en blåsa på fingret...väl inne i badrummet, var hundschampot slut...pudeln är synnerligen misstänkt för att ha tömt ut schampot...det blir hundklippning på torsdag istället.

Byta till sommardäck - inte gjort...tvättade bilen och bar ut däcken, men såg en spik genom ena däcket och när jag drog ut den, pös luften ur...blir till att köpa nya däck. Tack! Jag behövde verkligen den extra utgiften. Men...bytte alltså inga däck idag.

Packa upp från Stockholmsresan - inte gjort...väskan står i hallen, exakt där jag lämnade den igår...har inte haft lust.

En av fyra saker gjorda...25%...dålig utdelning. Har jag blivit lat?

Det var en retorisk fråga! Svara inte...


Vem skall klippa vem?

Mulet och duggregn.
Passar min ågren över de dyra inköpen igår.
Långpass till Hedemora är lämpligt straff tillika bra sätt att skingra tankarna.
:)
Men lite nöjd är jag allt.
De nya löparkläderna är snygga. Säkert bra också.
Blusen provades igår. Snygg hemma också.

I eftermiddag skall storpudeln badas, fönas och klippas.
Han vet det redan nu. Och tittar surt på mig när jag går förbi.
Hunder lever i nuet. Han kan inte tänka att det är okej med några timmars lidande nu, för att det blir mycket skönare sen.
Som jag. Jag tänker att det går an med någon timmes lidande, löpningen, nu...för det blir så himla mycket skönare sen.
Jag är klokare än min pudel. Därför klipper jag honom och inte tvärtom!

Back in da village!

Stockholm var toppen.
Soligt.
Dyrt.
Men toppen.

Dyrt, för att jag är världens fegaste och inte vågar säga: Oj, ursäkta, jag måste ha läst fel på prislappen. Den där har jag verkligen inte råd med. Och dessutom är den inte värd den där summan pengar. För den summan får man fem matkassar, ett par jogginskor, två brukar proteinpulver och ett myggstift...hemma i Avesta.

Men det sa jag inte.
Istället log jag och försökte se ut som om: sådana blusar köper jag varje dag, och använder som dammtrasor. F-ck.

En vit blus på Gant. Jättesnygg. En till vit kortärmad på samma affär.
Två möjligheter att läsa fel på prislappar. Tog båda möjligheterna och fick hjärnblödning och kikhosta när jag skulle betala.
Slängde upp kortet och kan hälsa välkommen till Lyxfällan nästa vecka.
Vännerna tröstade.
Jag med. Tröstade mig med att köpa lite nya löparkläder på Stadium.
Ska ju ändå springa till hedemora imorgon, till Mc Donalds och dricka en milkshake.
Då ska man vara snygg.

Fattig...
Snygga blusar.
Fattig...
Inget lyckligare.
Jo, lite...
Tack sambo för fin middag när jag kom hem.
Synd att du fick läsa om blusarna så här...
Men dom kostade inte mer än dina fortkörningsböter.
(ps, det argumentet fick jag från maggan)

Med gott humör mot Stockholm

Fredagens löpning gick över förväntan.
Insåg att jag var tvungen att springa lite innan vi åkte, annars skulle mitt sura icke-träna-humör drabba mina vänner. Sprang sålunda 5km på tid och klockade 21.44.
Får duga så här tidigt på säsongen och ensam utan draghjälp. Skall ner på 20.30 men inte före maran. Sen sprang jag och hunden hem. I hans tempo. En tio årig storpudel springer sakta. Och maskar. Låtsas stanna och lukta...men stannar och vilar. Tittar upp, under lugg, och flinar..."gå före du matte, här skall jag stanna och lukta ganska länge..."
Förr älskade han att springa.
Fort och länge.
Nu orkar han inte.
Sorg.
Nåväl, vi tog oss hem.


Leksand gör i alla fall bäst knäckebröd. Så det så!

...och så förlorade Leksand.

...men räkningarna är betalade. Pengar över till Stockholm blev det med.
...tänker inte vara positiv för det.
Tappar säkert pengarna på tåget.
Eller blir rånad.

Eller...har gått upp 7kg efter utebliven träning, så jag hittar INGA kläder som passar...då är pengarna det samma...

Och nu är badvattnet kallt.

Ska ändå bada.
Straff-frysa lite.

Skitkväll

Missnöjd.
Inte tränat.
Ågren.
Solen sken och jag hade faktiskt tid när jag kom hem.
Huvudet fick bestämma...hade jobbat sen 7 på skolan, haft utvecklingssamtal och levererat blommor som klassen säljer...väl hemma...ville inte huvudet springa. Kroppen kan inte prata för sig själv utan hänger liksom alltid med. Men hade behövt träna.
Känner mig allt sju kilo tyngre när jag hoppat över träningen.
Det får bli en ändring på detta slappande.
Ska ta med dojjorna till Sthlm, och springa lite där med.
Kanske ta ett långpass i morgon på dagen, innan vi åker. Vore onekligen skönt.

Har inte förtjänat ett bad och inte heller mandlarna jag nu knaprar i mig.
Förtjänar inget annat...än att göra min hat-syssla...betala räkningar.
Kan aldrig bli klok på, varför jag hatar det...har ju pengarna...har ju räkningarna...har datorn...har tid...men aldrig lust!

Men kollar lyxfällan just nu och där vill man ju inte hamna...just to bite in the sour apple and do it!

Vårdikt

Varför springa på asfalt och glädjas
när man kan springa i lera och sörja

Dena stämningsfulla dikt är mitt bidrag till välkomnandet av våren!

Vi träffades vid Orienteringsstugan i 18-tiden igår kväll. Skulle springa i det superfina vårvädret. Sol och 6 grader varmt. Så långt toppen. En mil snabb distans. Så långt kul.
Gasell-Annika: Ska vi inte springa till Dalsbergabacken och kolla om den är springbar, det borde smält undan där nu?
Vi: ...jo..

Dalsbergabacken är en 1km lång backe upp till en mast...sen är det lika lång väg tillbaka...ner igen.

Dalsbergabacken är en 1km lång och 1dm djup ränna med vatten och lera, och så går det uppför...sen nerför.

Duschen efteråt var toppen. Och det blir nog bra med skorna, om man får skura dom.

Kanske.

Programförslag till kanal5

"Den rätta för Rosing"..uselt program...bättre upp kanal5, jag har en idé

"Det rätta för Erixon"

Tänkt mig ungefär så här...varje program får jag testa olika saker, som jag själv, mina närmaste vänner och familj valt ut...sen röstar jag bort en grej som inte var min grej alls. De andra sakerna får jag göra igen, fast i lite annan form, nästa program + kanske en ny sak.

Tydliggörande exempel:
Program 1
Prova köra en formel 1-bil, prova hoppa en av Rolf-Göran Bengtssons hästar, prova en utekväll på Café Opera med en massa kändisar, prova resa i en privat jet till NY över en weekend, prova vara svinrik och gå på NK en dag med en personal shopper, prova lära mig dansa med Tobias i Let´s Dance

Jag kommer gilla att göra allt, men röstar bort kändisfesten eftersom jag inte skulle våga gå dit ens...

Låter inte det jättekul?

I alla fall för mig?!



Hejda er nu, det räcker!

Nu har dom hittat glasbitar i färdig förpackad köttgryta.
Hurra, ni som hittat på det jättefiffiga sättet att skapa opinion. Det är inte någon försmådd stackars arbetstagare på kronfågel, som hämnas...utan jag tror att det är ett gäng huvudlösa militanta veganer alt djurskyddaktivister som vill att vi skall sluta äta kyckling...och nu kött.
Fy fanken vad provocerande jag tycker detta är. Vi har det så himla bra här i väst, att vi kan ägna tid och energi åt att fundera över hur vi skall få burhöns och slaktdjur att ha det bättre. SÅ långt är jag med på tåget. Men därifrån, till att se till att 1000-tals ton fint kött av kyckling och nöt, kastas...där har man tappat mig för längesedan.

Är man medveten om att majoriteten av världens befolkning skulle ge sin högra hand, för den maten vi slänger?

Det ger INTE goodwill till den fina sak, man tycker sig företräda...att se till att det kommer glas i maten. Opinion är förvisso skapad...men MOT det man vill uppnå...OM det nu är de som jag tror, som gjort detta.

Stackars alla som jobbar på Kronfågel och andra ställen som är drabbade...mitt i krisen behöver vi inte fler kriser så att folk blir av med jobb.

Vi skall ta väl hand om burhöns...vi kan t o m betala lite till för maten, om de får gå fria och ha det bra, den tid de lever. Vi skall ha så "human" slakt som det bara är möjligt. För att vi kan och för att vi är medvetna. Men det skall ske på det sättet som vi styr samhället i övrigt. Genom stiftade lagar och statliga verk, satta att kontrollera.
Inte genom att sabotera.

Hoppas inte dessa nyheter om slängd mat, når Afrikanska kontinenten...eller Asien...eller Sydamerika...vi får skämmas!

RSS 2.0