9h kvar på 2009...nu gäller det att suga ur det bästa av det som är kvar!

A few hours left...sen är det 2010! Det skall bli spännande. Förutom att se om jag lyckas hålla alla nyårslöften jag svamlade om igår...så skall det blir spännande att se om något kul händer liksom av sig självt...att nån ringer och frågar om jag skall bli med på en resa kanske? Kanske någon hör av sig och vill rusta vår källare...varför inte Martin Timell eller snygg-Matte i Bygglov...Eller att jag blir erbjuden värsta roliga spännande jobbet?...men näej...jag HAR ju redan värsta roliga spännande jobbet...men det kanske finns ÄNNU mer spännande och roliga jobb? Troligen gör det det. Konsten är väl att vara nöjd med det man har månne.

Jag är nöjd med dagen hittills. Åkte till badhuset, denna gång utan treåringen, och mötte gasell-annica. Vi hängde på låset för att få de båda löpbanden innan nån annan hann dit. Det hann vi.
Sen körde vi stegringsintervaller. 1000-ingar. Det blev 8st innan en tönt kom och påpekade att det var hans tur att ha löpbandet. Ja men va f-n...ställ klockan och var i tid då...se till att vara först...eller kom inte när vi är där. Hade ju tänkt springa 10st. Superfånigaste skylten står ovanför löpbanden "Vid kö - Endast 20min"...kö?...är EN person en kö? Och tjugo minuter...hallå...4km...knappt uppvärmd. Vem har bestämt att tjugo minuter räcker för att springa på bandet? Nej, det blev ju inte alls som jag tänkt mig...tog igen det hela med lite benträning och avslutande magpass. Blev ändå bra träning.
Sen har vi haft Birk, treåringen, hemma. Sambo har lekt med honom medan jag förberett maten för ikväll. Ska hem till sambos syster.

Rätt så trött redan...om man blir så här trött av att vakta och leka med treåringar...så borde mammor och pappor världen över, till treåringar, få jobba lite mindre!....lagstadga för obligatorisk vila mitt på dagen...typ siesta!
Kanske sambo kan driva den frågan i valrörelsen som snart kör igång? Eller att man skall få springa hur länge man vill på kommunens löpband! En bra spetsfråga att locka löpare med!

Gott Nytt År alla bloggläsare!

Ny design och snart nytt år...kan det bli bättre? :)

Snart är det nytt år. Undras om jag skall dra till med några nyårslöften? Köra en lite mer målstyrd vardag nästa år.
Kanske en lista med mål att uppnå, som i skolan...men kanske mer lättutvärderbara mål...
1) Springa marathon på under 3h och 30min
2) Springa milen under 43min
3) Springa 5km under 20min 30 sek

...tråkigt med bara springmål...bättre upp

1) Gå ner 5kg innan tävlingssäsongen
2) Rusta gästrummet innan sommaren
3) Fixa trädgården i sommar
4) Bygga tak över entren

...tråkigt med såna jobbiga mål...
...nä, här krävs lite kreativa tankar outside the box....

1) Höja min lön med 3000kr i månaden
2) Åka utomlands minst 2ggr
3) Lära mig ett nytt intrument
4) Göra något som jag inte vågar


Se där ja...kanske jag ska ta och avlägga lite nyårslöften ändå...skulle kunna bli kul och utvecklande. Att inte bara tralla på i ullstrumporna utan utmana sig själv i vardagen.

Men...nyårsafton är inte här än. Kvällen har gått i ett rasande tempo...nej just ja, jag har varit rasande mest hela kvällen...har designat om bloggen...som den som läser detta, säkert redan märkt. Det var ett jäkla pusslande...svårast är att göra om bilderna så de passar.
Och få rätt färg på allt...
Men nu tror jag att det blev bra till slut. Orkar i alla fall inte mer ikväll.
Har ägnat dagen åt Birk med allehanda aktiviteter. Nej, inte allehanda...lek, pulka och badhuset...men roligt har vi haft och Kajsa och Tilde har varit med. Kul för mig och kul för Birk.

Imorgon firar vi med sambos syster så länge nu barnen orkar...sen drar vi hem, återlämnar Birk till mam och pap...och tar lite champagne med dom till tolvslaget. Trivsamt! LÄngesen jag firade nyår med dem!

Nu natta!

Bjuder på en lite kändisvimmelbild från när jag intervjuade Laila Bagge :)..jo men det ÄR hon faktiskt...hon var supersjysst och hjälpte oss med en grej till lärarnas julshow!


Birkdag3 är över...en superrolig dag! (skulle birk ha uttryckt det...)

Kallt idag. Redigt kallt. Sådär kallt så om man andas in hårt genom näsan...så fastnar näsborrarna kvar mot näsväggen. Och när man varit ute med hunden och gått promenad...kanske sprungit lite och lekt...så har man rimfrost i ansiktet...på de håren som man inte borde ha där i ansiktet. Eftersom man är tjej och tjejer inte ska ha hår i ansiktet! I alla fall inte tjejer vars utvecklingslinje står att följa här i nordiska iskalla områden. Fast...det är väl egentligen vi som skulle behöva lite ansiktsbehåring...för att hålla värmen?!
Ja...varför är det inte så egentligen??
Varför är inte alla nordbor fantastiskt håriga överallt? Pälsbeprydda?
Måste blivit fel i utvecklingen...när kläderna gjorde sitt intåg!

Skitsamma...jag är ljushårig och ansiktsfjunen syns bara när jag är riktigt brun (vilket jag aldrig är längre...har inte haft tid att sola på hur länge som helst...och har blivit hypokondriskt rädd för cancer)...eller när jag är ute i superkyla och leker med hunden...och det gör jag på morgnarna innan nån gått upp...mer än jag och hunden...så då ser ingen.

Jobbat idag. Det var kul. Och skönt. Rutiner är bra för mig. Då får jag till tillvaron. Det blir ordning på dygnets timmar. Sambo tog Birk på barnkalas och kom sedan till skolan tills jag skulle sluta. Då tog jag över liksom...Birk och jag drog till badhuset. En superskön stund där Birk var på gott humör hela tiden. Mysig stund i barnpoolen, där Birk spanade på mammor och flickor under vattnet, iförd sina simglasögon...ja ja ...lika bra att lära sig i tid...att spana. Så man vet vad man gillar alltså. Har man spanar på massor genom åren, så har man många att jämföra med. Sen åkte vi stora rutschebanan i de stora gula ringarna. Det var kul och gick fort. Lite pinsamt när de vuxna skrattar mer än barnen och utropar...nu kör vi en gång till...och barnen skriker...nej nej, jag vill hellre vara i barnpoolen...inte för att Birk gjorde det, men ändå!

Sen vad Birk så trött att han nästan somnade. LÄmnade av en lättnattad kille till mam och pap och åkte hem för att byta om för egen träning.

Dalaportens svänggäng körde ett drygt men kul cirkelpass med såväl styrke som konditionsträning.
Tröttast i världen kom jag hem till dukat bord...med pasta med köttfärssås OCH VIN...en tisdag...ja, depraverande så det räcker. (Slå upp det ordet så lär ni er nåt nytt...min mamma sa det en gång till mig...jag slog upp det...och insåg att det jag gjorde inte fallit i god jord hos mor!)
Trevliga TV-program avslutade kvällen...eller faktiskt så ska jag avsluta den nu...med sängen!

Men...vad f-n visar de på MTV? Fist of Zen...gammal hederlig smärt-tävling...att tåla smärta utan att låta...galningar...men ganska kul. Hoppas inte eleverna ser detta...och provar.


Spontanträning med Birk 3år...och så lite Lego!

Birkdag2 är över. Fortfarande spontanträning i stora mått. Pulkabackar är ett hallelujamoment. Trots sin aktningsvärda ålder, då man borde lagt pulkaåkning långt bakom sig...finner jag extremt stort nöja i att åka pulka och bob. Mer än Birk faktiskt. Han tog sig dock efter ett tag och hängde på i stora backen.
sen har jag ägnat över en timme åt att leka med play-do-lera. Riktigt kul det med. Förutom att Birk förstör allt jag gör. Det gäller även Legobyggandet som jag tycker att jag fått riktig snitts på. Bygger snygga och höga torn...som dock inte få stå så länge..Birk verkar inte gilla mina torn...för han river allt fort som attan...avundsjukan sprutar ur öronen på honom...nej då, men han har väl inte kommit över riva-ned-stadiet ännu.


Det blev ingen skidåkning idag. För mycket snöande. Jag som hatar längdskidor i vanliga fall, vet att jag inte kommer att gilla det mer...bara för att det är massa översnöade spår. Längdskidor är en styggelse! Enda anledningen att dra på sig eländet...är att det är superbra träning. Jag står ut med det bara för det.
Kanske en tur på onsdag.
Imorgon blir det cirkelträning med gasellerna på gymet. Funderar på att springa dit.

Birk-veckan har startat!

Idag börjar vår Birkvecka! Syrran åkte tillbaka till Oslo för lite jobb och Birk blev kvar. Han bor hos mam och pap till nyår men sysselsätts av moster! Ska bli kul. Han är en urhärlig unge...med världens temperament.
Inget som familjen Erixon kan chockas av...i alla fall inte om vi tror på att egenskaper ärvs i generna.
Vi kunde månne förvånas över att han är så lugn som han är :)
Gott humör för det mesta...utom just exakt då han inte får som han vill...och så hatar han att gå och lägga sig.
Där är han och jag helt olika. Alltså jag blir också sur när jag inte får som jag vill MEN jag älskar att gå och lägga mig! :)
Nu skall alla vinterkläder vi hittar på, för här skall åkas pulka. Jag ser fram emot det. Fort ska det gå! Och så blir det ju backträning när jag agerar manuell lift och går upp för backen med honom.
Mot slalombacken alltså!

Lite TV-recensioner innan jag drar...
Stenhuggaren...tv-serie efter Camilla Läckbergs bok, sevärd tycker jag. Fast jag har aldrig gillat han som spelar polisen, Erikas man...en tönt...

Robinson...sämre i år...bara gnällspikar...vad tror dom att dom sökt till?...knip ihop och gilla läget. Jag gillar Annika...roligt med hennes rättframhet...gillar också smarta Hasse som underligt nog är både uthållig och stark...trots sin kroppshydda...

Stjärnorna på slottet började igår. Jag är ett stort fan av Björn Ranelid. Gillar hans osvenska självhävdelse, hans fantastiska metaforer som blir smått humoristiska i sin överdrift och så gillar jag hans böcker.

Dr Phil...men lägg av Phille...var en doktor och ge psykråd...men sluta lägg dig i rättsfall...det blir knappt sevärt!


Nä...nu får det bli lite pulka!




Snöstorm

06.30 stod jag utanför mam och paps hus för att få med syster på en morgonpromenad. Gud, för den blåsten! Vägarna var oplogade och hade drivit igen med snö. Det är bra träning det! Mysigt att ha henne hemma. Det är roligare att ha någon att prata med på morgonpromenaderna än utan.

Mysig frulle framför tv:n med sambo. Vi kollade "På spåret" som vi inte sett innan. Det är extra skönt att vara inne, när vädret är eländigt ute.
Appropå det...man har inte jättelust att träna ute i detta väder. Även om det skulle vara bra med alla benlyft och bra för psyket att bara bita ihop och stå ut. Men inte idag...nej, jag och gasellen kör ett backpass på badhusets gym. De har två bra löpband som man kan ställa in lutning på. Sen kommer syrran och Birk dit så vi kan leka lite, åka vattenrutschbana och simma.

Månne julklappsböckerna kommer fram på eftermiddagen...

Vill ni turista i Avesta?

Bry er inte om att leta efter turistbyrån. Den ligger i stadens bibliotek. Svårt bara det, att hitta...men inte nog med det...i ett bibliotek skall det vara tyst, så förvänta er inte att kunna stå och dividera om olika sevärdheter med en serviceinriktad turistvärdinna...
Nej, kika istället på denna turistfilm om Avesta. Månne lite gammal men sevärdheterna står sig än idag! Och är nära på gratis!



Harmoni även denna jul, vad har hänt?! :)

Då var julaftonen över för detta år. Ganska hektisk blev den...i alla fall till en början.
Hade önskat mig en sovmorgon. Av det,blev det slätt intet!
04.15:
Storpudeln: Voff (Vakna matte, jag har jätteont i magen)
Jag: ...öhhhh...suck...zzzzzzzzzzzzz
Storpudeln: VOFF (Jag menar, JÄTTEONT och kommer troligen kräkas på nya mattan)
Jag:....öhhhh...suck...
Tittar på klockan, suckar ännu mer...men går upp...klär på mig...går ut...inser att jag är uppe TIDIGARE än en vanlig jobbdag...på julaftonen. Storpudeln gör det stora och är sen överlycklig över att det är snö, att vi är uppe och att han känner sig pigg och kry.
04.35
Klär av mig, hoppas på att snabbt somna om.
05.30
Storpudeln: Voff (Vakna matte, det gör ont igen)
Jag:...öhhh....suck...zzzzzzzzzzzz
Storpudeln: VOFF (JÄTTEJÄTTEONT och jag knappt hålla mig...diarré på heltäckningsmattan snart!)
Jag:...det är f-n inte sant
Vänder mig om för att se om inte sambo kanske vaknat och kan ta denna promenad...men där ser inget ut att ha stört hans djupsömn.
Kliver upp, klär på mig, går ut, hunden gör det stora IGEN.
Sätter mig i soffan och struntar i sovmorgon.

Sen gick dagen i ett huj. 14 personer på jullunch, varav 4 barn. Jättekul och trevligt. Efter disk och undanplockning blev det en timmas vila i soffan...Guuuuud så skönt!....
Sen hem till mam och pap, där det vankades julklappar och ett jättefint julbord.
Jag måtte ha varit extra snäll i år för mamsen hade ägnat många fina tankar och tid till att fundera ut bra julklappar till både mig och sambo. Fick bra träningskläder av syrran...och en soda stream.
Allt var toppen igår och INGEN osämja...vadfalls? Har vi vuxit till oss hela familjen? Börjar detta bli en vana? Ska vi aldrig bråka mer? Härligt i så fall!

Så till dagen då...vaknade innan klockan 06.30...hade ställt den på 07, för vi skulle köra ett lite längre pass kl.08.30. Kändes sådär, kan jag väl erkänna...snaps och öl igårkväll...ingen vidare uppladdning...men...man kommer långt på vilja!
Idag kom jag 12,5km på 1h och 4minuter. Inte illa i det föret! Känner mig nöjd och full av endorfiner. Första riktigta löppasset sen förkylningen.
Nu blir det hårdkörning.
Imorgon backpass och styrke.
Söndag blir det styrke och återhämtningsjogg.

Så ska det låta!
Blir på gott humör av träning!
Och av jul.
Harmonisk jul!

Kram alla!

Det var mer spännande förr!

En timme kvar till julafton. När jag var liten var kvällen före julafton högst speciell. Då var julaftonen nära...paketen under granen...juldoft i hela huset...och uppesittarkväll på TV. Hela familjen samlad.
Nu känns det bara vilsamt. Ingen spänd förväntan. Bara skönt att få vara ledig. Att hela huset är rent, att maten är inhandlad, att granen är färdig. Lite konstigt känns det ändå, att känslan från man var liten...inte finns mer.
Att vuxenvärldens alla måsten har förstört magin med julen. För all del med födelsedagar också.
Det var större happenings förr.

Men nåt som VAR en stor happening, var årets julshow. För jäklars vad det började struligt igår. Bosse, vår headmaster för showen, han som vi skriver många av numren till och för, han som är vår mellansnackare, vår stomme...som vi uppkallar julshowerna efter...ringde mig på morgonen.
-Erica!
-Hej, Bosse här. Jag kommer inte. Jag har haft magsjuka hela natten.
-Va? (Hade visst hört, men efter en sån inledning passar bara ett "va" så att man får tid att tänka efter)
-Jag har magsjuka.
-Skämtar du?
-Nej, det är sant.
-Det är nu det passar att säga att du bara skojar.
-Men det är säkert, jag ÄR magsjuk.

Gahhhhhhh...55 min kvar till showen börjar...Bosses dator kräver fingeravtryck för att logga in på, och i den fanns hela manus, alla filmer...och tågordningen...dubbel-gahhhhhhh...
Tina och kajan tar datorn till kommunens hacker, som tar sig in i datorn och ger oss nytt lösen...under tiden övertalas Jerker att ta Bosses roll, vi stryker ett nummer och sätter oss tillsammans för att göra om manus något.

Sen kör allt igång...och klaffar! Ja, inte bara klaffar...en riktigt bra första föreställning med inga incidenter...mer än de som alltid är där...att vi ligger en halv takt efter i dansen...att vi inte sätter alla toner...att någon säger fel repliker på fel ställe..men annars...slätt intet! Och jubel och hurra-rop.
Kul SF!

Lägger upp bild och film så småningom.

 Nu ska jag vila in julen!

Ipren - ät inte fler än tjugo om dagen...helst!

Mensvärk, huvudvärk och muskelvärk...idag har jag varit som en vandrande Iprenreklam-gubbe. Träningsvärk sen BootCampen igår, huvudvärk av tandgnisslande hela natten (glömde bettskenan) och mensvärk för jag är född med världens sämsta livmoder som måste krampa varenda jäkla månad! Jag hatar den!
Sen knaprar man mediciner så att magkatarren kommer tillbaka.
Men - vad gör det? När man får tillbringa en dag på scen med roliga kollegor och en fantastisk elevorkester. Värt allt slit i småland. Om dom nu sliter extra där eller om det bara är smör för hela slanten?!
Stämbanden något anfrätta av de tonlägen som krävs i detta års julshow. Får nog ta mig en whisky innan sängdags...så blir stämbanden ännu mer chockade och kommer att tycka att morgondagens prövningar, tre föreställningar på raken, är rena barnleken!
Ska bli skoj imorgon. Hoppas allt sitter...för hopp är vad vi får lita till, nu när vi aldrig har tid att repa mer än högst två dagar.
Kvällen ägnades åt promenad med hund, sambo, syster och favorit-Birk. OCh en spark. En mysig tur. Synd att dom bor så långt bort. Annars kunde detta gärna få bli en vana.

Nu ska jag bli tidig i säng och inte svamla runt på bloggen mer...lägger upp bilder och film imorgon!
adieu

Träning av allehanda slag idag...

Sicken dag! Började tidigt med en promenad i snövädret. Hur kan det vara så kul med snö? Och så fint?
Storpudeln älskar snö och hade säkert önskat att han var en labrador eller någon annan ras med päls som inte drar åt sig snö och därför tvingar matte att misshandla honom med borsten, efter varje promenad. Ja, alltså ring inte jordbruksverket nu och säg att jag misshandlar min hund...jag borstar honom...men han tycker att det är snudd på misshandel...

Ja ja...men sen i alla fall...frulle, och full fart mot skolan. Dags att leda lite BootCamp med Dalaporten. Bara det att ingen från Dalaporten var där...mer än jag, gasell-annica, hennes man, Byggare-bob (Daniel) och Cattis...sen var syrran och Birk med för att han skulle få rejsa av sig. (Rejsa är verbet av det engelska ordet racer...som betyder nåt bra...troligen nåt som går fort och har med bilar att göra...eller nåt)
Träningen var jobbig men kul.

Här är syrran och Birk hemma i vår hall, och drar på sig vinterstassen!



Nästa programpunkt var julshowsträning. Det innebar körsång, Michael Jackson-dans, sketcher och bandet Jerker. Vi har så satans roligt under dessa träningar. Många nummer stryks innan de hinner få en plats i tablån...det bara går inte att skämta på det viset, när man är lärare...kräver visst ansvar och eftertanke.

Här tränar Tina oss i den SUPERENKLA dansen hon gjort på M Jacksons Beat it...den låten går verkligen långsamt och man hinner nästan somna mellan de olika stegkombinationerna...öhhhhhh



Nåväl, får njuta imorgon också...för då är det träning hela dagen.
Förutom ett möte på morgonen som chefen vill att jag är med på. Jag vill inte. Tänker inte berätta varför, här...vore oseriöst att lämna ut någon...men kan väl säga att...varför skall jag sitta i ett möte och diskutera något som motparten redan bestämt sig för att verkligen inte ändra på? Då har jag bättre användning för den tiden. Sen får de med mer makt i organisationen, än jag, sköta det hela. Så tänker jag. Men det lär inte bli så...

Men nu blir det bad...igen...jag har simhud mellan tårna, nästan...men lägger mig varm och ren, varje kväll!

Goodnight!

Nu blir det lördagsmys!

En "livet i finnskogarna"-dag. Det har gått upp och ner mest hela dagen. En härlig morgon med en bitande kylig promenad. Storpudeln blev kall om tassarna. Stannade efter ett tag och höll upp en tass i taget och blängde på mig. Mitt "Äsch, du är hund, bit ihop och traska på!" hjälpte inte. Han blängde surt "Du har förstört mig med din tramsiga uppfostran till nästan ett människobarn...så sätt nu fart och värm mina tassar med dina bara händer!".

Suck...

-21 grader.
Och jag drar av mig vantarna...och värmer hans tassar med händerna.
Händerna har inte hämtat sig än. Tur att jag inte är konsertpianist.

Nu har storpudeln krypit ihop i soffan. Skinnsoffan med buffelskinn, för att han skulle kunna få ligga i den. Han har en pläd runt sig och snarkar.
Tänk vad saker som man hatar när sambon gör, kan vara gulligt på ens hund.
Tittar inte ömt på sambo när han ligger och vilar, mitt på dagen, under en filt...och snarkar...
Skrattar inte när han rapar och säger "det var en stor kille, duktig som åt upp hela maten"
En fjärt framför TV:n renderar inte i ett skrattanfall...

Nej, hunden har privilegier...

Alla julklappar är förresten inhandlade. Blev dyrare än tänkt. Kanske inte bättre heller. Men nu finns dom. Ska ägna lite tid på onsdag åt inslagning.
På onsdag skall allt ske.
Städning a la noggrann!
Klä granen.
Slå in paket.
Laga all mat.
Bada hunden.

Måste komma ihåg att beställa fler timmar på det dygnet!

Vem var den fånen som kom på att vi skulle sluta 1,5 dagar innan julafton denna termin???
Bättre att ha några dagar kortare sommarlov ju. Då man redan vilat och vilat in till tristess!
Nä, skärpning. Kan inte någon av de kvinnliga politikerna eller kvinnorna på förvaltningen ryta ifrån...-Vi hinner inte göra klart allt innan julafton!!
Alternativ 1) Vi får minst tre-fyra dagar innan julafton...
Alternativ 2) Hjälp med planerande och genomförande av klapp-inköp, julkortsskickande, julmatshandlande, städning, pyntning, matlagning och andra julsysslor...
Alternativ 3) Vi gilar läget, är glada åt det långa sommarlovet, skiter i städning, dricker hutlöst med glögg och skrattar oss igenom paketinslagning och rimmande!

Just nu röstar jag på trean...den passar mig i år!

Glad lördag på er!

Midvinternattens köld är hård!

Det bet i rejält vid promenaden imorse. Skönt med hög, kall, klar luft. Och så himla fint det har blivit ute. Kollade yr.no, en jättebra vädersajt, och det ser ut som om det blir så här fint till jul. Något att glädjas över!

Gläds också över att jag idag har de sista lektionerna denna termin. Det ÄR roligt att undervisa, men det behövs en återladdning av batterierna emellanåt. Så att tålamodet och glöden kommer tillbaka. Måste inte alls vara helledig, nej det skall till och med bli kul att få jobba lite med utvecklingsfrågorna i mellandagarna. Helt ostört. En lyx på en skola. Här fungerar nämligen inte taktiken att stänga in sig. Vi vuxna måste vara tillgängliga om dagarna, för eleverna. Inte stänga dom ute för att få tyst och lugn och ro. Då får man skola om sig till bibliotekarie, revisor eller handläggare på någon myndighet ja vad som helst där man kan få tystnat på köpet!
I skolan är det aldrig tyst...jo, nu på morgnarna. Jag är på skolan vid 07 varje morgon. Inte för att Luther, Pappa, Chefen eller Kungen säger det..utan för att jag är morgonpigg och jobbar som bäst när jag i tysthet får sitta och planera mina lektioner. Dessutom är kopiatorn alltid ledig vid 7-tiden. Bara en sån sak!
Baksidan får min sambo se varje kväll. Det finns en baksida med att gå upp 05. Man blir trött redan vid 19-tiden, kan med bästa vilja hålla sig vaken till 21, OM man sitter upp i soffan OCH dricker kaffe samtidigt.

Igårkväll gjorde jag inget av det. Jag spädde till och med på tröttheten med ett varmt bad. Sen läste jag fyra sidor i min bok...sen minns jag inget mer men jag gissar att ajg släckte och lade boken ifrån mig...och störtsov!

Nu är det dags att planera lite matematik för 7C. SIsta lektionen denna termin. Det får bli något lite annorlunda. Tärningsspel kanske?! Plump är kul. Och tränar alla räknesätt.

God dag, allihop!

Vi ska ut och resa...jihaaaa

Hämtade en varm bil ur garaget imorse...varm och utan snö eller is...såå bra med garage! Vi har alltid haft garage i min familj...men aldrig kört in bilen där, för det har redan varit så mycket saker...som pappas sportbil...och hela familjens bra-att-ha-nån-gång-i-livet-saker...men i vårt garage...mitt och sambos...får det plats en bil. För vi har alla saker i källaren. Troligen en sådär 10 flyttkartonger kvar.
Häromdagen hittade jag mina favoritjeans...Seven for all mankind-jeansen som jag köpte till mig själv i uppmuntringsgåva...sist vi var i NY. Behövde muntra upp mig eftersom vi bara hade en dag kvar där...och sen skulle åka hem. Sånt känns.

BTW...nu ledde jag smidigt in det hela på resa...vi har beställt resa!!! Till London! Första veckan i februari.
Fint hotell, om man jämför med vad jag och Kajan har bott på för kråkställen när vi frekvent åkte och shoppade till london...för hundra år sen...nej, nu har vi råd...jag och sambo...att bo på tre stjärnigt! trots allt husrustande.
För vi åker Ryan-air! 480kr fram och tillbaka...från Västerås! Halleluja!
Och svärmor och svärfar vill ge oss musicalbiljetter i julklapp. Man tackar!
jag vill gå på Mamma Mia, Fantomen på Operan eller Les Miserables...har sett Mamma Mia i NY, Las Vegas och Stockholm...vill ha dit en London-uppsättning också...Fantomen har jag sett i Sthlm...Les Miserables har jag velat se länge...
Nu kanske det blir av. Och så shopping. Och promenader. Och pub-besök!

Annars har dagen innehållit lektioner, helt okej sådana, möte med trygghetsgruppen om vad som framkommit i de anonyma breven. Inte så många ärenden men ändå några att ta på allvar! Och nu på kvällen har vi skrivit julkort och käkat fajitas. Och bönderna...ha ha ...vi har ju sett på Bönder som söker fruar.
Den med röda mustaschen...vilket original! Så naturlig och charmig...öh...not :)

Nu bad och säng...
Hejvejs!

Hujedamig bilken dag! :)

Dagen har gått i ett rasande tempo. Just the way I like it! Jag fungerar som allra bäst, i ett rasande tempo. Månne inte alltid. Det är inte så, att jag inte ser värdet i tid för kontemplation, men jag trivs och får mycket gjort, när tempot är högt.
Idag har det varit lektioner, kanske inte de bästa jag haft, men tillräckligt bra för att inte dra ned humöret på vare sig mig eller på eleverna. I och för sig...så blev dagens mattelektion med 7C, inte alls som jag tänkt mig...mycket roligare...men med färre tal räknade. Nöjd över det.
Jäktade iväg till läkaren för att få bukt med eksemet i hårbotten, som kliar mig till vansinne. En doktor vars namn vittnade om ryskt påbrå...eller liknande. Detta förtogs inte på något sätt av hennes brytning.
Min vana trogen, berättade jag för henne vad jag hade ställt för diagnos på mig själv och vilke medicin jag ville ha för detta.
Läkaren: -Du är inte bestämmer här, det gör jag.
Satt på plats! Good!!
Sen undersökte hon mig och jag tänkte att hon snart skulle ge min diagnos rätt.
Läkaren: -Jag är fortfarande inte säker på diagnos, trots att du är säker via Internet.
Satt på plats igen!! Good!
Jag tänkte ändå hjälpa henne på traven genom att påminna om den medicin jag ville ha.
Läkaren: -Den medicinen är inte bra för dig, den tar bort symptomen men inte själva problemet. ÄR det vad du vill?
Satt på plats igen! Good!
Jag fick asmycket förtroende för denna människa, som sa emot och satte på plats.
Och så fick jag en ny medicin. Så ny att apoteket inte hade hört talats om den. Kommer på torsdag.
Vi skiljdes åt i samförstånd och hon skickade mig på provtagning för att utesluta några saker.
På provtagningen tjatade jag till mig ett HB-test...känt mig trött på slutet...
Provtagninssköterskan: - Du får skylla din trötthet på något annat än dåliga blodvärden för ditt Hb är 155. Och sluta ät järntabletter.
Oj, vad pigg jag blev med ens! Sånt blodvärde! Synd att det inte är någon löpartävling i antågande. Kanske jag skall springa Sylvestermilen i Norberg på nyårsaftonen?!
Tänker vara förkylningsfri imorgon och springa med Dalaporten. Får se om nån vill hänga på och tävla i nyår.

Nu lite sömn!
Skall drömma om snälla kollegor som samlat till blomma åt mig, om reflekterande  föreläsare i skolutvecklingsfrågor som satt griller i huvudet på mig...och om systersonen som snart kommer hit igen!
Sweet dreams!

Heja heja för ekologisk mat!!...eller nåt

Gud så trött jag är på detta...en förkylning ska peaka efter en, högst två dagar...sen ska det klinga av...möjligen med lite hosta som efterdyning...min skitförkylning började lugnt...men tillräckligt illa, för att jag skulle låta bli att träna...sen har det bara blivit värre.
Superschysstasilverchefen lät mig gå hem efter lunch idag...får jobba in sista timmarna imorgonkväll istället...somnade omedelbart jag kom hem...vaknade och frös...tur s-f att vi har badkar...badade i 40 min...blev varm igen...sov ett par timmar...och nu har jag precis gått med hunden. Känner mig inget vidare. Yr.
Men...nu ger jag inte förkylningen mer vila. Det blir jobb, heldag imorgon...med kväll hos föräldrarådet. Sen blir det löpning på onsdagkväll. DÅ har det gått en vecka. Mer skall inte behövas!

Jahapp...undras om jag orkar göra Gulaschsoppa eller om jag skall messa sambo om att ta med thaimat hem...vore onekligen gott med soppa...får nog fixa till en sån. Inte hemfalla åt martyriska later som att ligga i soffa och klaga...nej, sånt går inte an.
Soppa och bokläsning.

Och läsa lite bloggar kanske. Favorit-tina har börjat blogga, kolla in den! Den skall alla läsa som vill få dåligt samvete över:
* att man inte bakat egna lussebullar...i alla fall inte saftig sådana...och vart fall inte med Kesella i!
* att man inte odlar sina palsternackor, broccoli, purjolök, potatis, morötter, bananer, kiwi, ananas och majs själva...och i varje fall inte utan att bespruta dem...med annat än såpvatten!
* att man inte tränar tillräckligt...i Tinas fall betyder träna = mer än sex dagar i veckan
* att man inte umgås med svärmor och svärfar tillräckligt...och tillräckligt betyder i Tinas fall - BO GRANNE!
* att man inte studsar upp kl 05 varje morgon och undrar vad den nya dagen för med sig för härligheter...men HA HA...här behöver man INTE HA DÅLIGT SAMVETE...för Tina studsar INTE upp ur någon säng...hon är helt okontaktbar innan hon får kaffe...då blir hon kontaktbar...vill man sen umgås måste man se till att hon får minst två mackor, havregrynsgröt (ekologisk förstås), sojamjölk och färsk frukt...gärna lite nötter på!...då...börjar hennes hemska morgonhumör ge med sig. Därför sambo magnus gärna tar sovmorgnar!

Men nog om henne nu...det är ju MIN blogg...hon får beskriva sitt liv på SIN blogg (se länk ovan).

Sen läser jag några f d elevers bloggar...två i alla fall...eller en...för det är bara en av dem som uppdaterar...

och så min nya bundis Laila...hennes blogg har jag följt i ett par dagar, check it out!

Men nu tror jag bestämt att jag bara drar ut på tiden för att slippa laga mat...

Delvis ekologisk gulash blir det...köttfärs (riktigt närproducerad...hos papsen, man tackar!), med superbesprutad och tvättad potatis från långbortistan och så buljong från china eller nåt...och lite kryddor från Afganistan...ja, lite creme fraiche från MILKO dövar samvetet!

God kväll!

Hoppas i alla fall att filmen blev bra...

Tillfrisknandet går som skit. Jag blir sämre. Huvet fullt med snor, känner ingen smak och blir helt yr av att vara uppe. Tur att jag har en riktigt bra bok att roa mig med.
Ingen träning på fem dagar nu. Illa. Blir stressad av det. Svårt att njuta av att vila.
Idag vilades det på fm, sen städning och så hade vi ju en film att göra. Bella och Johan kom förbi vid tolv. Då stod jag färdig i Gagnefdräkten och väntade. Det var en syn för Gudar.
Röd näsa som stod i fin harmoni med det röda förklädet. Vilken hemsk klädsel det där är. Folkdräkt. Sjutton lager som skall kläs på i rätt ordning. Tofsar och fickor, förkläde och sjal...nej, det blir inte något vaneplagg...
Såg dessutom heldum ut.
Och vad folk stirrade då. En gubbe höll på att dratta av cykeln, där Bella och jag kom skuttande över ängarna...med dragspelet över axeln...
Ja, det blir nog kanske en kul film...får vi hoppas, för förkylningen blev knappast bättre av detta.

Orkar inte sitta upp mer...får bli tidig sovning idag med. Trist liv nuförtiden...sen i onsdags...har det varit trist...ingen träning. Då blir det tråkigt. SNorig näsa...as...

Godnatt

Förkylt också!

78 i vilopuls...snor i hela huvudet...hosta...
Detta var inte vad jag tänkt mig för denna helg. Dags att rita om kartan.

Hm, få se nu...långpass kl 09.00...stämmer inte med verkligheten...får rita om; det blir långpromenad med hunden.
Dåligt för att: Det hade varit jäkligt kul att få springa i dagsljus utan regn med gasellen!
Bra för att: Jag slipper förmodligen komplikationer som medför att jag inte kan träna sen (säger alla jäklar som verkar veta allt om förkylningar och träning...), bra också för att hunden blir överlycklig. Han får aldrig följa på långturerna, orkar inte springa så långt. Så nu när han får haka på - blir han förmodligen chockad...

Inte skrivit sen i tisdags...

Blev som vanligt skitsur och martyr när förkylningen kom i onsdags. Hatar förkylningar och känner mig mest drabbad i hela världen...och NEJ, jag behöver inte få höra om alla som har det sämre, jag VET om dem...det bara kändes så, i onsdags...
Skrev alltså inget då. Av surhet.
Skrev inte heller i torsdags...men av helt andra anledningar.
Har möte med en kändis! Laila Bagge var på Smycka med sin syrra och gjorde reklam för sina tuffa smycken. En idé hade poppat upp i huvet, när jag läste att hon skulle komma...kanske hon kunde tänka sig ett litet inspel i vår lärarshow...det var i alla fall värt att prova. Det värsta som kunnat hända var ett nej.
Nu visade sig lyckade-laila inte bara vara ett lyckat fodral, utan med synnerligen lyckat innehåll. Som om inte kändisar var som människor är mest...nåväl, inga problem, hon ställde upp och vi fick två flugor smällda! En trevlig upplevelse var det hur som helst.
Direkt därifrån till skolans julfest. På med munderingen och sen sjunga för hjärtans lust i vårt luciatåg.(synd att Bagge inte hade tid att följa med och lyssna...eller tur...för skolan får svårt att ordna nya lärare så snabbt...).

Ja men i alla fall...när jag kom hem kom jag ihåg förkylningen...eller den påminde sig rejält...orkarde därför inte skriva då...

Fredag...bra dag...jobb jobb jobb...sen fredagsmys med IDOL-final som kvällens höjdpunkt. Saknade Tove men det fick gå med Erik. Han var värdig vinnare. Vad skall vi nu se på fredagarna?

Och så är det lördag...

Nu blir det långpromenad.

Fått energi idag i mängd nog att värma huset en vecka!

Ja jäklar vilken dag. Säkert inte bättre än andra dagar, sedd utifrån...lite objektivt...men...jag hade ögonen och andra kanaler öppna och se, så mycket bra människor jag har ikring mig! Så mycket energigivare jag träffat idag...in real, via mail och via telefon.
Jag roade mig med att tänka efter hur många människor jag känner som oftast GER energi...sen tänkte jag på hur många människor som TAR energi...och så log jag med hela ansiktet...det är ju SÅ många fler av de jag känner, eller har runt omkring mig, som är energigivare. Bara jag låter dem göra det.
Och energitagarna...de kan ju bara ta energi från mig, om jag låter dem göra det.
Idag har jag tagit emot en massa energi och är på ett finfint humör.
Eleverna har tänkt bra tankar och gjort bra val under dagen, kollegorna har haft blicken högt och varit positiva, fikastunden hos Kajan var trivsam och det kändes lite "som förr", träningen med Aaik-tjejerna var toppen. De kämpar och sliter, ser glada ut och ger järnet. Peppande mail har dimpt ned i mailboxen, blev jäkligt taggad av dem. Och illa ansatt elev har samlat sig till att komma till skolan imorgon, vågar lita på oss vuxna att vi skall göra det rätta i denna situation. Jag tror verkligen det kommer att gå vägen.

Och så har jag bett att få gå en utbildning, i kvalitetsutveckling...får se om de tycker att jag är en häst att satsa på...och om de tycker att utbildningen verkar ok.
Annars får jag bida min tid.

Nu får jag nog ta en tur via duschen, sätta på torra varma kläder och göra lite käk...man kan inte leva på andras energi allena!
:)

Vad är väl en middag på Älvan?

Om två måndagar till är det jullov. EN av de måndagarna kommer gå åt till julspexträning. Det är riktigt, riktigt kul. Tänk er en stor teater scen...fem hundra platser fyllda med förväntansfull (förvisso ditkommenderad) publik...tre föreställningar...jubel (de vet ju att vi sätter betygen), visslingar (kan vara bu-visslingar) och en massa applåder (äntligen ska vi få jullov, antagligen...)
Men tänk er det...och ett gäng lärare...som spänner mellan "rätt så musikaliska och kan eventuellt hålla takten" till "vedervärdigt flerstämmiga och omöjlighet att varken hålla takten, än mindre dansa till den"...dessa brokiga själar, ordnar på två-tre dagar en julshow som i bästa fall kan beskrivas som "ren och skär glädje".
Och det är så himlans kul!
Tre föreställningar inkl genrep...en scen, musiker och en publik...
Ja, det är bra synd att man inte föddes med Helen Sjöholm-stämma...eller kanske en Celine-röst...varför inte lite Bounce-danskunnande...eller en rockröst som Chrissie Hyndes....
Men...det får duga att vara halvhyfsad lärare, en okej motionsmarathonlöpare, en jäkligt perfekt matte åt storpudeln...en sjuhelsikes moster till Birk...ja...ungefär så. Det får räcka. För jag får ju i alla fall vara med i julshowen!

Snart ska sambo på fin julmiddag på Älvan. Jag skall på träning. Sen är sambo kvar på Älvan och äter mer och mer...och jag åker hem och tittar i kylskåpet...nehepp...ingen mat har lagat sig självt...sambo äter efterrätt...jag suckar och tittar ännu djupare in i kylskåpet...och se...en uppenbarelse...mera rester från helgen!
Äter dem kalla...viktigt att inte måndagsmaten blir för bra...svårt att toppa till helgen då!

Sen är det CSI! Hoppas sambo har kommit hem tills dess...så jag vågar se det läskiga programmet...annars får det bli Runaway bride på kanal9.

Adjö så länge!

2:a advent kom och gick...

Jaha...en till helg till ända. I fredags verkade det utsiktslöst att den skulle bli bra...sen har det tagit sig och såväl gårdagen som idag har varit helt okej.
Träningen imorse höll på att rasera allt dock...eller om inte rasera så i alla fall grumla tillvaron lite...jag gillar att använda stora ord i bloggen, man får överdriva sina historier med 25% för att göra dem mer intresseväckande...så...träningen i morse då...
Ingen kom!
Jag hade plockat fram för värsta hårda bootcampen...ingen dök upp...messade gasell-lisa...jodå, hon trodde det var nån som skulle komma...jag började irritera mig...och plckade undan allt. tänkte att jag fick väl ta en löptur för mig själv då...men...så ringde det. De stod utanför och kom inte in genom den låsta dörren.
Hoppas kommunens helganställda vaktmästare bara tog halvt betalt för den timmen...han gjorde ju liksom bara halva jobbet. Larmade av, men låste inte upp.
Nåväl, träningen började något senare än bestämt, blev något jobbigare och riktigt kul. Sen lite löpning efteråt för att bli av med mjölksyran och få lite luft. Bra förmiddag.

Eftermiddagen har gått i njutningens tecken. Bad, thaimat, läsa bok och kolla en film.

Nu skall jag försöka arbeta upp lite irritation igen...så att jag kan ta tag i det som dök upp i fredags. Skall ringa lite föräldrar och kalla dem till skolan imorgon. Tråkig baksida med jobbet. Att reda i osämja och eländigt beteende elever emellan. Men...nödvändigt. Sånt här får aldrig släppas...det får aldrig vara så att en vuxenvärld inte reagerar...tystnad är ett medgivande.
Här skall banne mig inte varas någon tystnad.

Ringer genast!

Hörs imorrn!
:)

RSL?!

Nyäten efter Kalops-fest hos svärmor och svärfar har jag nu bjudit sambo på lite glögg...ganska mycket glögg...och så har jag dragit igång en brasa...mysigt så det förslår. Sambo är ute och pysslar med sitt ljusprojekt...att klä in altanen med ljusslingor...han lyckas bra...det blir mycket ljus...troligen blir vi osams med hela Krylbo efter späningsfallet när vi drar igång allt...men...WTF...vi får ljust, fint och stämningsfullt...dagens människa i ett nötskal!

Har börjat läsa i Dan Browns senaste bok...tror den heter nåt med försvunna symboler...gillar hans böcker. Kluriga och välskrivna. Skönt att ha börjat med en bok igen...brukar jag bara klara när jag är helt ostressad...så, då kanske jag är det då! Bra i så fall.

Men...jag har letat lite på Internet och ställt en diagnos på mina knepiga ben...som känns helt konstiga om jag inte rör på dem...särskilt om kvällarna...det kryper i dem och så måste jag upp och gå, eller i alla fall röra på dem...och det är väl inget problem...om det inte råkar vara så, att man har tänkt sig sova. Som inatt.
Värsta lågintensiva förbränningsträningen i sängen...och då var det inte med några sexuella förtecken...nehej inte alls...jag snodde runt och bytte ställning på benen en gång i minuten...minst...fick tillslut lov att ge upp, gå upp och röra mig lite...
Diagnos: Restless legs...RSL...allt jag läste stämde in på det...
Ska prova ta järntillskott, att inte träna precis innan läggdags och att stetcha mer...då kan det ge sig...illa att inte få sova ju, det påverkar humör och jobb...

Nu skall jag sätta mig med mina restless legs, vid brasan och läsa...och kanske ta en kopp glögg till!

Tjipp

Bättre nu...

Några timmar senare...inget vin dock, som jag planerat...dock 1,5L cola light..en rejäl portion spagetthi och köttfärssås som blev över igår...och så lite glass...ett samtal med supertoppenTina...och så, börjar sakta humöret komma tillbaka.
Jag blir jäkligt sänkt av när elever behandlar varandra illa...och jag inte kan lösa det...utan kanske t o m gör det värre.
Hat.
Men...idol var ju kanon ikväll. Erik körde skiten ur min favoritlåt med Iron Maiden "Run to the Hills". Nu tyckte jag att orkestern sabbade den genom att spela den ett uns för fort så att de häftiga trumsolona försvann i bruset...men Erik rockade! Och Tove! Söta Tove...som ser ut som om varje låt är skriven av henne, och berättar någon sorglig story ur hennes liv. Inlevelse tror jag det kallas.
Erik och Tove till final!!
Calle är bra...men nu har jag bestämt mig...jag tycker Erik och Tove är bäst!

Ska kolla vidare...sen sova...kanske saker och ting löser sig efter helgen!

Slut på valserna!

I eftermiddags ljög jag så öronen blev gröna...och tungan svart...och näsan lång!
Jag sa, till två trevliga kollegor, efter att ha läst ett mail från en annan kollega...
"Jag har inga problem med elever som beter sig illa, det kan jag ta...men när vuxna beter sig som nötter...blir j-vligt provocerad"...ungefär så sa jag.
Vilken lögn det visade sig vara.
Eller sant just då.
För sen...dök de upp...eleverna...tjejer i flock...orkar inte dra alla valser de kom med och alla orättvisor som drabbat dem...dryga varelser...ljuger mig rätt upp i ansiktet...var med på TEMAdag om kränkningar och likabehandling igår...idag, skriver de mail och hotar en annan elev...vad bra med så snabb utvärdering på dagen igår...den gav INGEN effekt! Stör och tjafsar på lektioner, ljuger om vad som hänt, smiter undan, beter sig dåligt mot dom som dom inte gillar...och nu...hotar andra via mail...
Illa.
Nu är det slut på valserna.
Nu blir det lite annan tango av det hela!
Min tango.
Och på den, är föräldrarna med...min tango kan dessutom sluta i en annan klass...för de som utsätter andra. Ja visst. Det är en bra lösning.
Söndra och härska. Gammal krigsstrategi. Låter illa i skrift...men en god idé när ett gäng utövar negativt grupptryck på varandra.

Härligt att få detta i knät en fredagkväll.
Lätt att släppa...NOT...
Arg...besviken...irriterad...
Sa jag besviken?!
Känner mig dum.
Dragen vid näsan.
Ledsen för alla utsattas skull.

Men...nu får det vara nog!

Vilar lite till Idol. Hoppas ilskan ger sig.


Skarvsladdsligan framme igen!

Trött trött trött...Gud så trött jag är...sprang en mil med dalaporten nu ikväll...skogen var upplyst av våra lampor och av en jättemåne. Frosten gnistrade och det blev stora ångmoln runt oss, av varm utandningsluft och varma kroppar...
Men jag var sjukt trött. Benen kändes som cement och lungorna som russin...och då sprang ändå i rätt lugnt tempo. Ännu tröttare bliv jag efter dusch och kvällsfikat. Somnade till Bönderna som söker fruar och orkar nu inte ens se början på varken Morden eller Oskyldigt dömd...
Undras om jag inte är lite påverkad av vaccinet ändå.
Unda människor kände av vaccinet mer än äldre...så jag är kanske lite ung i alla fall då.

Bäst att sova, hur som helst. Temadag om kränkningar, diskriminering och mobbing imorgon. En viktig dag. Den får inte spoileras av en vaccintrött lärare.

Bara en sak...vem snor alla grenkontakter, alla skarvsladdar, timers och annat som behövs till utebelysningen som sätts upp varje år...och tas ner varje år?!
Bara undrar...en tanke är att det är de som tillverkar alla grenkontakter, alla skarvsladdar, timers och annat som behövs till utebelysningen, som åker runt...en stor liga...som stjäl, för att fixa nya kunder till nästa jul.
Det fungerar.
Vi är nya kunder varje år.

Nu har vi ljust och fint i trädgården!

Gonatt

Förr: Nybyggare, Nu: Uppbyggare och nedrivare

Yes! Gudarna hörde min klagolåt igår...och sände kyla idag. Aldrig har skrapa rutor på bilen varit så välkommet...mer kyla tack...för då blir det kallt i marken...och då, då kan snön som eventuellt tänker falla innan jul, ligga kvar och skänka julstämning och lite ljusare tillvaro över oss alla. En nåd att stilla bedja om!

En bra dag...skönt nog...för tisdagar är jäkligt fullspäckade...det hjälper ju inte så mycket idag, att jag har fyra håltimmar på torsdag...stressen idag blir inte mindre för det...månne en tröst att vila finns i slutet av tunneln...men ändå!
Trött och lite sur i morse...stressad över att hinna med att förbereda alla lektioner...är ju lärare på tisdagar...så ringer chefen och ber mig om uppgifter för en utvecklingsledare...eller nej, faktiskt rektorsuppgifter...mitt i min stress...
Är rädd att jag lät ganska tvär, sur och ovillig...inte min melodi egentligen...men jag fick lov att säga ifrån. Annars hade dagen gått helt och fanders (ha ha...fanders...varifrån fick jag det fåniga ordet????)...nåväl...mitt i surhet och stress dyker Kajan upp...med uppmuntringspresent och en önskan om fika...vi fikade...och så var dagen ljus igen! Förra veckan fick jag uppmuntringspresent av favorit-tina...
Om man har det som man ordnar för sig, så har jag ordnat det bra! Så himla goda arbetskamrater tillika vänner!

Lektionerna gick bra. 7C kunde kemiläxan och fixade laborationerna helt okej...i 9C var det si och så med hur mycket energi man orkat lägga ned på matematiken inför omprovet...ingen ko på isen dock...vi har gott om tid...ungarna är också trötta och märkta av mörkret.

sen kom eftermiddagen med möten...helt okej de med...fick helt oväntat stöd av SO-Björn...roligt och uppmuntrande bara det! Sen träning med fotbollstjejerna...illa trött i alla muskler sen träningen och löpningen i söndags...men det gick bra...dock får det bli bara löpning imorgon. Orkar inte med mer styrke nu på några dagar.

Till sist...
Skolan byggde en skitfin cafeteria...några förstörde stolar och bord...nu har man tagit bort dem...
Lärarna byggde om toaletterna för att de skulle bli lite fräschare, eftersom Gamla Byn AB tyckte att de var okej som de var...nu förstörde några speglar, tavlor, målning...så de ser ut som vanligt igen...
Gamla Byn AB lyssnade på elevernas klagomål om äckliga omklädningsrum, målade och fräschade upp...nu är det nerklottrat igen och ser ut som vanligt...
Kommunen byggde en superbra toalett vi köpcentrats parkering...några förstörde den...nu är den stängd...
Kommunen byggde en bro till område där i det i stort sett inte finns något att göra eller se...ändå gick några över den bron, förstörde hissen...så nu är den stängd...inga funktionshindrade kan nu ta sig ner och se ingenting...

Är mänskligheten delad i två läger? Uppbyggare och nedrivare? Går det överhuvudtaget att förändra?

Hur får vi nedrivarna att bli uppbyggare istället? Att känna drivkraft att åstadkomma något istället för att förstöra för andra som åstadkommer något?

En fråga för oss i skolan att fundera över.

Men först lite mat...och lite bad!


RSS 2.0