Trädgårdsarbetare!

Grävt land, hämtat sten att lägga runt landet, rensat ogräs i alla andra land, gjort rent ugn...phu...det kostar på att ha semester...vore onekligen enklare om solen lyste så där fint som den gjorde för två veckor sen...då man bara behövde ligga och dra vid poolen.
Kvällen backpass med dalaporten kryddades med att jag sprang dit och hem...blev 12km + backträning...kändes i benen vill jag lova. Har varit ute på en promenad nu på senkvällen för att få bort lite mjölksyra...Dags att kliva över min bekävmlighetströskel och ha lite kräkspass...om det skall hända nåt med formen.
Alltså blir det inte vila imorgon. Om knä och baksida lår känns okej så kör jag mosslöpning imorgon...annars blir det vanlig terräng.

Stenarna är nu på plats runt poolen. Sitter fast och är fogade. Tar kort imorgon och lägger upp. Fogen måste ljusna lite först. Skönt att de äntligen sitter där. Två och en halvdags arbete för plattgubben. Får se vad Poolkungen betalar av detta. Helst allt!

Imorgon blir det till att göra det sista i trädgården för denna säsong...gräva upp ett land till och hämta lite mer sten...sen så!

Hoppas också på lite sol...vore nice att bara ligga och lata sig lite...det är ju ändå semester!

Goodnight!

Bilder får bli min botgöring!

Gottgör senaste tidens bloggtorka med lite mer bloggande...på en och samma kväll...

LIte bilder får tala:

Börjar med en bild från reptilparken i Oslo...Birk håller en boa...går bra ett tag...sen släpper han ormen ner på golvet...Oslo reptilpark har numer en boa med hjärnskakning...


Här en bild på Birks födelsedags present som han fick en dag för tidigt...för att kunna utnyttja den så mycket som möjligt...



Här är det den 22/7...Birks födelsedag....han blir 4år! Morgonfika med tårta, presenter och o´boy...Birk tyckte det var lyxigt!



Kalaset...då Elsa, Kerstin, Tilde och Liam var bjudna...glada miner och mycket lek och stoj...en bra födelsedag tyckte Birk!



I lördags for vi till Kristoffer Larssons går i St Skedvi...getter, lamor, grisar, hästar, sköldpaddor, orm, ödlor, kackerlackor, igelkottar, ekorrar, marsvin...och allihop fick Birk klappa eller i alla fall röra vid om han ville och kunde...gissa om han var salig! Här är det ett stackars marsvin som blir buret på..ja, kanske inte det bästa av sätt! :)



Birk kollar på getter!



...men bäst av allt var nog ändå höskullen...med massor av höbalar och en hög med hö nedanför...vad, det hoppades!! Birk var helt sönderriven på benen av höet, när han kom hem...men det bekom honom inte! Lycka att få hoppa!!




Så...då så...då har jag gjort bot och bättring för nu!
Kram och godnatt :)

Hej hej igen...livet som småbarnsförälder är över...for now!

Men hugaligen...vad mycket spott och spe det kommit in till redaktonen nu på sistone...man retar sig på den urusla uppdateringen och tror att jag inte hinner blogga p g a Birk...och vet ni...-Man har rätt!
Jag har inte uppdaterat och det beror på den helt sjuka trötthet jag känt när en dag med fyraåringen varit över...jag har inte orkat berätta om dagarna. Bara leva dem. Det har varit fantastiska dagar, roligt, ansvarsfullt, viktigt men också utmattande...jag är ju inte van!
Vad är jag van vid...jo att helt rå över min egen tid...den tid som inte skall gå åt till storpudeln och sambo...och dom är rätt så lätttillfredsställda.
Nu har Birk hämtats av syrran...han bor nu med henne hos mam o pap. Ringde och kollade att han somnat ordentligt ikväl...vi hade ju våra rutiner...
Och det hade han.
Och han hade inte saknat moster.

hm...

Jag saknar honom.

Nåväl...annars då...jo, en del bra saker...
Stenarna runt poolen är nu tillskurna så de passar just den poolen vi har (och inte en större pool som Poolkungen tyckte att vi skulle ha stenarna till)...imorgon kommer de att sättas fast och fogas. Inte en månad försent...vi har väntat ett år. Det blir jättefint!

Bra löppass i terrängbanan...trodde i och för sig att jag sprungit mycket fortare än vad det visade sig att jag faktiskt gjort...får nöta mer i Krylbos terrängspår...nyttiga backar gör det till intervaller hur man än beter sig.

Eftersom en del skolfolk läser bloggen:
Ingen har fått ny lön än...den är inte ens inlämnad.
Ingen har skrivit på för den nya tjänsten än, men vi är nära en lösning.
Schemat är klart och jag fick ge avkall på några av mina önskemål, för att få ihop det.

Så...då ska jag kolla färdigt på C.S.I NY...mitt favoritprogram...sen blir det film...rekommenderas starkt...svt1 :Gråta med ett leende...såååå bra!

Krama!

Nybliven småbarnsförälder!!

Men hej igen...ett tag sen. Men ni vet, jag är nybliven småbarnsförälder. En fyraåring att ta hand om. Det tar på energin hos en ovan barnlös 40+:are. Det är fullt ös från 08.30 till 19.30 varje dag. Poolen är en välsignelse. Birk älskar den och kan bada hur länge som helst. Han är totalt orädd för vatten. Simmar fantastiskt bra...hundsim. Men såg Tilde som är två år äldre och gått på simskola, visa att hon kunde simma igår. Han såg. Han hörde alla superlativer som ästes över hennes prestationer. Han grubblade. Och bestämde sig.
-Det där skall ajg också kunna!
Idag visade han. Perfekta armtag. Precis som Tilde. Däremot hade han ingen chans att studera hennes bentag, ifrån poolen. Det får bli nästa steg. Men med hans inställning kommer han lära sig fort. Bara nån han ser upp till, gör det före!
Frukost t ex. När Jerker säger -Jaa, jippie frukost! Så vill Birk också ha frukost.
När Tilde äter sin leverpastejsmacka med glädje, till mellanmål...så gör Birk det med.
 Vygostkijs idéer rakt av (för er som kan pedagoger som är på modet)...skaffa en "fiffig kompis" och lär av den!

Ja...annars...jo men det är bra. Det är roligt att Birk är här. Men som sagt så tar det en massa energi. Sprang igårkväll med gasell-Annica. Vi skulle göra 15km med Krylbos milspår osm utgångsläge. Vi fixade 12km. Vad som hindrade oss?? Jo, i tur och ordning:
* Bromsjävlar
*Bromsjävlar
...och på tionde plats efter att ha skrivt bromsjävlar 9ggr...kommer de satans skogsmaskinerna som förstörde milspåret för två somrar sen...på elfte plats kommer kommunen, eller vem som nu ska iordningställa efter skogsmaskinerna (men hallå, är vi en kommun med "outdoor och sport" som ett epitet så skall det väl levas upp till???...uselt...)...på tolfte plats kommer jag själv...som tränat för dåligt och ätit för mycket...kanske tagit ett och annat glas vin för mycket också...så nu är jag inte lika bra tränad som förra sommaren...
På trettondeplats kommer...ingen...det räcker så...
Bromsjävlarna förstörde hela springturen...sönderbiten...blev hysterisk där i spåret och gjorde av med för mycket energi på att stressa kring bromsarna som jagade oss...

Nåväl...på det igen bara...måste komma i form inför Lidingö ju!

Birk fyllde 4år idag. Tänk...för fyra år sedan klippte jag navlesträngen på honom...kl 14.28...och nu firar han sin födelsedag hos oss...för mamman jobbar...Liam, Tilde, elsa och Kerstin var kompisarna...nio stycken vuxna behövdes som kringpersonal för att hålla iordning. Ett lyckat kalas med många paket till huvudpersonen. Bad och fiskdamm var aktiviteterna förutom paj och tårtätande. Birk somnade, i princip, ovaggad...tre sagor och två sånger var det enda som krävdes...

Nu slappar jag i soffan...tar igen mig...för att orka nsäta dag som småbarnsförälder!
:)

krama

Dag1 i Oslo

Min førsta dag i Oslo børjade med sovmorgon vilket var skønt. Har nog inte sovit till halv nio på månader...kanske t o m år. Men skønt var det. Tænkte mig sedan en lugn och trivsam frukost men den kom på skam. Syster ville træna innan frulle. Okej...sagt och gjort. Mage och rygg fick sig en rejæl genomkørare och skall sanningen fram...så var det en superbra start på dagen. Frukosten smakade extra bra efteråt.
Lite lek i lekparken avløstes av en tur till Ullevål (sjukhuset  Oslo) før att hælsa på en av systers kompisar som fick barn i onsdags.
Sen var det dags før det mest otippade jag skulle kunna gøra...høga odds på det. Familje-Yoga i en park. En kænd (av andra æn mig...førmodligen bara kænd bland riktiga yoga-fantaster) yoga-instruktør från Canada hade en timmes yoga før vuxna och barn.
Det ÆR inget før mig...faktiskt...jag var med...men...nej, jag kænner mig stressad och har svårt att sitta still och koncentrera mig på andning och hur man skall hålla kroppen i olika møjliga och omøjliga positioner...
Jag reagerade som Birk...vi ville hellre springa, hoppa och leka i lekparken...men vi bet ihop. Det gick bra næstan hela tiden...
Nær vi var lugna och harmoniska tog vi en tur till IKEA...dær var det slut på harmonin...och jag passade in bættre! :)
Nu skall Birk sova...det tar ett tag...sen blir det mat!
Trevligt att vara hær.
Krama!

Så snygg jag är när jag springer...not! :-D

Trött i benen efter 16,5km långpass igår och ett backpass dagen innan det. Dock var det intervall-träning och löpskolning på Avestavallen ikväll. Ville inte missa det eftersom jag skall till Norge nu i några dagar. Bara att snöra på skorna och bita ihop. Gick ganska bra ändå och var kul.

Här kommer några bilder från helgens engelbrektsstafett...hur det gick??...Inte hört det?? Vi vann ju! :)


Koncentrerad och ganska trött...hade gått ut lite hårt de första tre km...fick lida för det och bita ihop...därav den bistra synen! :)


Vår sista löpare, gasell-Lisa var svimfärdig i värmen...jag ställde upp och hällde lite vatten på henne...se vad hon njuter! :)


Här segrarna i Dalaportens lag1:
gasell-Sofi, gasell-Annica, vattenbuffel-Erica, gasell-Anna och sittande är gasell-Lisa som nu hämtat sig från svim-attackerna...tack för mitt vattenhällande kan man tro!!


Nåväl, nu ska jag läsa lite innan sängdags och sedan tidig morgon med återhämtningsjoggingpass och sedan lite packning...sen mot Norge!!

KRama!

Kanonersdag!

Bra dag! Superbra! För att inte säga - en helt perfekt dag!!
Varför?

* Schemat är klart!! I did it! Nåväl...några få avkall på mitt drömschema för att få ihop det...men klart är det!
* Poolkungen har svarat...äntligen...och vi FÅR ta en lokal hantverkare till att skära iordning de stenar som inte passar och sätta dem på plats...poolkungen står för notan! Halleluja!...nu återstår bara det lilla lilla problemet - att hitta en hantverkare som inte har semester och som KAN sätta kantstenar till en pool...
* Gräsmattan har kommit och rullats ut...blev så himla snyggt!! Ännu snyggare blir det om ett par veckor (enligt uppgift) då gräset rotat sig och vuxit upp så att inte skarvarna syns. Nu vattnar vi och vattnar...rotblöta skall det vara...hela tiden. Annars dör gräset. Det FÅR inte hända...det har vi inte råd med.
* Långpasset i värmen gick bra men var sjukt drygt...blev 16,5km och efter det dog jag i poolen...eller inte DOG som i död - hjärta och hjärna har slutat att fungera...mer död som i en överdrift för att visa på hur trött och slut jag var...poolen skänkte svalka och fick igång mig igen.
* Gillning i kväll igen...sambo är grillmästare och banne mig och det inte blir några kalla öl denna gång!

Mindre perfekt är svaret jag fick på mail från überchefen. Men...det är bara att bryta ihop och komma igen. Jag har inte gett mig...filar bara på mina argument. TIlls dess...har vi bokat fler anställningsintervjuer.


Imorgon är det en anställningsintervju på fm...sen lite jobb på kontoret...sen ska jag fixa packningen inför Norge...och springa intervaller på banan! Kul att träningen går bra igen! Nu jäklar!

Tjoba

Vinst i Engelbrektstafetten för Dalaporten lag1

Vi vann!!! Över förra årets segrare...yes vad vi ägde!! Vann snygg löparjacka och tights!

«L'important dans la vie, ce n'est point le triomphe, mais le combat. L'essentiel n'est pas d'avoir vaincu, mais de s'être bien battu.»
 (Det viktigaste är inte att vinna utan att kämpa väl)
sa den franske baronen Pierre de Coubertin när han skapade de moderna olympiska spelen.

Ärligt...är inte det lite skitsnack över det? Månne om man pratar om lekar...men i tävlingar är det väl ändå viktigt att vinna?

Igårkväll när gasell-Annica ringde och frågade om jag kunde delta istället för Terese som blivit sjuk...blev jag glad men hemskt nervös...jag var ju också förkyld...jag har itne tränat på 14 dagar...var inte med och kvalade in med någon tid...
Ville springa på under 23...skulle bli glad för 22.30...lovade laget att inte springa över 25...jag sprang på 22.19 och stupade direkt efter mål...låg en stund på trottoaren och fick tillbaka vett och sans...
Hemskt glad och nöjd. Även om tiden är sämre än förra årets. Men tacksam över en kropp som ställer upp och gör det jag önskar...trots förkylning och undermålig träning sista månaden.
Glad att få vara en del av ett lag med supertrevliga och duktiga gaseller!!

gasellerna och jag



Nu dusch och sen ska jag vila bort det sista av hostan, framför lite fotboll ikväll!

Tjobabaloba!

Nu blir det tävling...i alla fall!

Såååå nära jag är nu med schemat...och ändå så långt ifrån...de sista sex lektionerna NOfår helt enkelt inte plats...jo, nog får de plats...men då finns det inga lediga lärare...hm...är det så viktigt med lärare egentligen?? Kan man inte köra med lite självstudier?? FÖr sjuorna? Kanske rektor kunde köra lite videolektioner för dem...jag är ju ändå No-lärare??
Ja ja...nu är det en fråga för en annan dag...kanske imorgon...efter loppet!

Ja, jag skrev efter loppet...Engelbrektsloppet...som jag för längesedan räknat bort som möjligt att springa...jag hann inte kvala in i laget...blev ju förkyld sen också.
Men...ikväll ringde en orolig gasell...Annica lät bedjande och undrade om jag kunde ta en plats i första laget för en av de andra gasellerna hade feber och låg nedbäddad...hm...jag är ju förvisso förkyld...men...förkylningen är på upphällningen och behöve rnog bara lite hjälp på traven med att försvinna...hjälp som i att springa 5km i tävlingsfart! Jag sa JA förstås...känner mig lite nervös dock...har inga tider att gå på och kan inte lova några fantomtider...har inte sprungit en meter på 14dagar...Det här kan gå hur som helst....men jag lovade att springa tills jag kräktes och det nöjde sig Annica med.
Hugaligen.
Vad har jag gett mig in på...
Tänk om jag sabbar totalt för laget...illa illa....
Vad är rimligt att tro att jag klarar?...hm...under 23 i alla fall...sprang ju på 20,5 förra sommaren...och halvmaran på 4.50 i snitt per km...23min det är strax över 4.30 per km...borde jag klara...

Nu jäklar!


Fast först ska vi äta grillad baconlindad fläskfilé och njuta fredagkväll!
Och att det kanske blir semester på måndag...om schemat är helt klart vill säga!

Tjo flöjt

Auf Wiederhören

08.36...har dragit fram stol och bord till solsidan av altanen...på förmiddagar är solen egentligen på framsidan av huset...men om visar lite god vilja, kan man hitta ett hörn bakom poolen vid en av cypresserna...där det finns en chans för sol. På ansiktet. I bästa fall. Om man sträcker på sig.
Så sitter jag nu.
Likt en svan...kanske mer som en giraff...
Nåväl, jag har möblerat upp bordet med dator, två mobiler, en vanlig telefon och en pärm med de tjänster som ska ut på schemat. För nu skall det läggas schema. Började i tisdags. Döper varje schemafil efter antalet försök som förkastats innan...håller nu på med försök3.
Trodde jag var nära lösning igår...men...tyvärr kom jag på att 7A nog vill ha lunch på fredagar...och det raserade allt...då fick inte SO´n plats...och då blir väl nån sur över det, kan jag tro...

Nåväl...jag sitter på den bästa av platser och detta är väl lite att likna vid semester och ändå inte. Om det inte räknas som semester att sitta i solen och ha 35cm till att doppa foten i 31 gradigt vatten??

Igår gick Spanien till final i fotbollsVM (roligt för Puyol som fick göra målet...synd för sambo som höll på Tyskland och hade spelat dem som vinnare...hade gett hushållet lite pengar så synd för mig också...), Semenya får tävla i frididrott igen (dom har äntligen bestämt sig för att hon nog kan räknas som kvinna...galningar...som hon blivit behandlad...), Sven-Otto Littorin meddelade att han avgår p g a mediabevakningar som gått hårt åt hans familj (trist...verkligen...politiker skall spegla folket...men vanligt folk vill snart inte bli politiker...bra ändå att han valde barnen...synd att valet framtvingades...)...ja, det var väl de händelser jag lade på minnet...har inga övriga kommentarer om detta...

Nu blev det moln...illa...nu ter sig plötsligt inte valet av arbetsplats lika självklart längre...
Om jag inte till fullo koncentrerar mig på mitt arbete vill säga...då spelar sol eller moln keine rolle!

Auf Wiederhören

Slem och snor

Hostan är skittrist! Ser ingen nytta med den alls..jo då...jag VET vad den gör för nytta...VET att det bildats slem i luftvägarna som skall upp...slem och snor (mukus på finare språk) är ett bra sätt för kroppen att förhindra att dåliga saker (som damm, smuts, bakterier och virusar) når sårbara delar...är snoret och slemmet gulgrönt och segt (trevligt samtalsämne va??)  innehåller det mycket vitablodkroppar som tyder på att immunförsvaret jobbar som tusan, för att göra sig kvitt virus eller bakterier...men ändå...vill i alla fall inte ha mer hosta nu...vill sova om nätterna...och så vill jag ha tillbaka min andra röst...även om Janis Joplin-stämman är spännande (jag låter inte helt likt henne får jag tillstå).

Annars så har jag mest jobbat idag...mulet=jobbdag!...sol= sola och bada...så semestrar jag! Har dubbel- och trippelkollat tjänstefördelningen för att kunna komma igång med schemat...och nu är jag igång...
Har lagt de praktisk-estetiska ämnena + idrott...och lite språk...och matten...och nu är det fullt. Ser det ut som...hur fanken skall jag få detta att gå ihop...små uppgivenhetstankar smyger sig på...skulle verkligen behöva bli frisk så jag får löpträna lite...det brukar skingra mina tankar!

På hemmafronten har vi gjort fint på altanen. Köpte massor med blommor igår och planterade blomlådor och krukor. Sambo satte upp blomlådorna idag och det blev jättebra!

Nu ska jag fortsätta kolla Holland-Uruguay...som står 1-1...spännande...håller nog på Holland...men lite på uppstickaren Uruguay...

Krama!

När smälter en människa?

Återigen en varm dag då poolen verkligen gjort skäl för pengarna det kostade att anlägga den. Dagen har ägnats åt att fixa i trädgården samt tvätta. Inget har gått i något rasande tempo direkt...nej, här har det varit semesterlunk över dagen. Vilat lite på luftmadrassen i vattnet...vilat lite på poolkanten dinglandes med benen i vattnet...vilat lite nere i tvättstugan i källaren, liggandes på svala stengolvet ihop med överhettad storpudel...
Källaren ja...Gud var tack för den...där är det ca 15 grader...hela tiden. En oas för hunden (och oss) när det blir för varmt. Ska göra iordning ett av rummen där nere och ställa dit två sängar...så vi kan flytta ner när sovrummet blir för varmt. Som nu.
Ändå ligger sovrummet mot norr och får ingen sol på sig på hela dagen...31 grader inne är lite FÖR varmt för att jag skall sova gott...det får bli källarlösningen. För jag tänker inte önska nåt annat väder...nej, precis så här vill jag ha det nu när det skall semstras på hemmaplan.
Semester ja...den har börjat...men jag måste jobba ändå...inte ens börjat med schemat. Mycket data som skall in i schemaprogrammet innan man ens kan börja fundera på att lägga ut timmar...och mitt i detta...är det lärare som byter tjänster...så man får börja om.
-Så brukar det vara...sa min rektorskollega f d chefen...aha...vad bra...då kanske jag inte behöver skynda mig att göra tjänstefördelningen klar i maj då...i fortsättningen!

Chattade nyss med elevrådets ordförande på vår skola...en kanontjej med hjärtat på rätt ställe och huvudet på skaft...hade ett boktips till mig! Vad säger man? Glädje rakt in! Ska plocka in den i lässchemat för sommaren...den får hamna mellan "Förändring som tillstånd" och "Betyg - för vem"?...behöver lite skönlitteratur också!

Nu behöver jag ett kvällsdopp! Ska skärpa mig med bilder hörrni...ni SKA få se alla badbilder från helgen...har inte orkat pyssla med dem än...

Adieu, krama!

Ett sent godnatt med solsvedd hud!

Fullt i poolen hela dagen idag. Kul med badgäster! Sista gänget stannade på käk och grillningen går numer utmärkt, tack för Looftlightern.

Dock är träningen på efterkälken. Förkylning och örvärk hade jag innan...men en lilltå som gick åt skogen har nu omöjliggjort löpning på i alla fall tre-fyra dagar...Härligt när olyckor kommer samtidigt. Så man får dem gjorda på en och samma vila! Toppen!

Argentina-Tyskland 0-4...där rök mina satsade slantar...får väl förlita mig på lönen då!

Orka blogga...måste ta mig ett dopp i poolen och svalka min solsvedda hud!

KRama!

Hola!

Bloggskolk i en vecka har gjort avtryck bland den tunna läsekretsen. Uppgivet berättar man i mail, att man tänker börja leta efter andra bloggar...som faktiskt uppdaterar regelbundet.
Ja, vad skall jag säga om det? Go ahead...leta på...
Jag tar lite lättare på uppdaterandet nu under semestern...men när jag väl skriver...kommer det bli hur intressant som helst! Ni kommer inte kunna låta bli att kolla :)
Som denna vecka t ex...hur intressant som helst
alla dagar har sett ut som följer:
05 uppstigning
05.30 promenad
06 frukost framför tv´n
06.30 lämna hund hos mam och pap, samt prata lite med sys som är hemma...
07 på jobb
16 hem
16.10 promenad
16.30 ligga på altanen i solen, bada i poolen...
resten av kvällen är det grilla, bada, vila, sola, umgås med Birk och sys...
OCH försöka komma på varför den satans förkylningen inte ger med sig...

Vad jag njutit av ovanstående...vill ha det så precis alla dagar...jag älskar att sys och Birk är hemma, storpudeln, sambo, mams och paps, att ha en altan och en pool, nya grillen, jobbet...hela paketet är toppen...

Bäst av allt denna vecka är presenten jag köpte till oss igår...Looftlightern - ett elektriskt tändrör till briketterna (som måste vara djävulens påfund...de gick inte att få eld på i onsdagskväll...inte ens med en liter tändvätska) Men nu...med tändröret...grillen var grillklar på 10min!! Gilla!

Krama!

Lukas 6:31: Allt vad ni vill att människor skall göra er, det skall ni göra dem.

Vad är det för fel på lite gammal hederlig trevlighet? Eller det fina gamla kristna budskapet att vara mot andra som man själv vill bli behandlad? Är det påväg att bli omodernt?
Vad får vi för samhälle om man, för att få något utfört i tid, för att få en tid hos läkare, för att få en reklammation godkänd...måste kunna peka med hela handen, bli arg och ryta i över orättvisor som drabbar en, måste kunna gå vidare upp till chefsnivå ovanför de som behandlar en illa, och som måste ha nära till ilska och törs och kan bli arg snabbt...ja, vad blir det för ett hårt samhälle?
Jag klarar det ovanstående...förvisso får jag röda fläckar på halsen och huvudvärk när jag drabbas av för många nötter och klåpare på en och samma dag...men det brukar ändå ordna sig. Men måste man behöva bli så förtvivlat arg innan det händer något? Och hur gör alla andra härliga goa människor som tror andra om gott och inte blir arga utan mer besvikna och ledsna?

Jag tänker för egen del, på flera saker...
* Förra året när vi bråkade hela hösten med Telia för utebliven tv, telefon och bredband...som kom 2 månader efter utlovat datum
* Stenarna till poolen...i början av maj skickade jag första mailet, ringde första samtalet och fick prata med den första idioten...sen har det rullat på och nu hör dom inte av sig alls...reklammation är inte lika kul som att sälja nya pooler...
* Avesta Park & Trädgård som lämnade offert på ett arbete som de lovade skulle vara klart före midsommar, sen skulle det vara klart nu till helgen och då får dom problem...för dom har nämligen inte ens börjat...och verkligen inte ringt och sagt varför...

Inga av ovanstående företrädare för sina företag har tänkt den logiska tanken -Det har kört ihop sig, jag ringer kunden och berättar läget och ber om ursäkt...
Varför hör man inte av sig? Varför måste kunden jaga? Varför inte be om ursäkt när det blir fel...alla gör ju fel så det i sig är ju inte problemet.

Alla dessa personer som jobbar i kundmottagning, som säljare, som hantverkare eller som har något överhuvudtaget med kunder att göra (kunder för mig är de som betalar för att få en tjänst utförd...dvs att även alla som utnyttjar vård och skola inbegrips i begreppet)...varför inte fundera till: -Hur skulle jag själv vilja bli behandlad i samma situation? Då kommer de ganska långt...

Lite uppgiven blir jag allt...det är inga stora problem något av ovanstående...det stora problemet som jag ser det...är att man måste vara beredd att bråka...och är man det - så går man liksom före i kön...ring sjukvården och be om en tid, nehej...det fanns ingen...bråka lite och ge dig inte...oj, det fanns visst en tid...
Fel på varan man köpte...nej, du får inte byta för förpackningen är bruten...bråka lite och ge dig inte...oj, det gick faktiskt att byta och t o m att få pengarna tillbaka...
Men dom som inte vill bråka då? Varför går det inte att bara vara vanligt trevlig mot alla och behandla alla med samma respekt som man själv vil åtnjuta??

Nu skall jag repa lite energi till fläckarna på halsen och huvudvärken...för jag skall ringa det usla företaget Poolkungen...som är kungar på att sälja pooler men en ren katastrof på service efter köp...sen skall jag ringa Avesta Park och trädgård och fråga varför de så totalt skiter i uppgörelser? Och varför de inte ringer och berättar att de inte tänker komma...varför de ägnar tid åt att dikta ihop överrenskommelser som de sedan ger blanka f-n i...



Krama!

RSS 2.0