SJ är ett stort skämt...utan att för den skull vara roliga!

Första dagen på kursen avklarad. Men det höll på att inte bli någon kurs. Man fick nämligen inte komma försent, det var dom tydliga med i informationen inför UGL-kursen. Kl 10 it is or you´re out! Typ så, tolkade jag det i alla fall.
Såå...jag var ute i good tid! Gick upp 03.45 och gjorde mig iordning. Tog tåg i Bergslagens tåg mot Örebor i fem-tiden och var i Örebro på utsatt tid. Så långt allt gott! Sov hela vägen ner dessutom...skönt!
Men...then all hell break loose...SJ:s tåg som skulle ta mig och tusen andra till Skövde (eller om de andra tusen skulle till Gtbg) var sent...tjugo minuter...sen när vi väl kom iväg...så var det rälsreparationer så det fanns bara ett spår. Då kunde man ju gissa att tåget skulle köra superfort för att inte hindra andra tåg så länge...men inte vårt tåg. nej, det körde superlångsamt istället...hade gått fortare att springa bredvid tåget...
Nu började jag känna en viss stress i magtrakten...
Nåväl, sen omsider kom vi fram till Hallsberg...och där blev vi stående...och stående...diverse roliga anledningar gavs via högtalarsystemet...roligast var nog den som var sann..."vi väntar på avlösande lokförare, som inte kommit än"...neheppp, sen till jobbet...och hela satans Gtbg-tåget får vänta..."lokföraren har kört på en älg, med det andra tåget som han kör hit..."...Gud för alla dessa klantar!!

Nu vände dock turen...x2000 från Sthlm gled in på perrongen bredvid...jag springer av mitt tåg och upp på det tåget...och hinner fram i tid!

Tur!
För kursen bjuder på många utmanande tankar, många trevliga människor och god mat...icke att förakta!

Nyss fick jag dessutom sällskap på rummet!
En katt hopapde in genom fönstret...bildbevis kommer!
Så nu blir det godnatt från missan och mig!
Mjau

Söndagen har varit lyckad

13,2km i strålande morgonsol med Lisa och Kjell...så började min dag! Kunde varit sämre. Ett trevligt och bra pass med hyfsad fart även i backarna. Sådant får man på köpet när man springer med orienterare. Efter denna sköna start tog jag en snabb dusch och hämtade sedan Johanna och vi drog mot Borlänge för lite Kupolenbesök.
Det tog 5h att hitta blusar, skjortor, byxor och skor. En trevlig men dryg eftermiddag. Dryg trots att det inte var så mycket folk. Nu är jag ekiperad och pank. gjort av med klädbudgeten denna sommar.

Väl hemma var det dags att bada hunden. Här insåg jag min begränsning...eller snarare den begränsade tid jag hade till förfogande...så jag badade tassar och huvud. Sen klippning av nos. Nu är han fin igen men inte helt ren. Det får bli till helgen. Måste stryka och packa inför UGL-ledarskapskursen som jag skall gå nu i veckan. Fem dagar borta från sambo och storpudel...
Det är i Skövde man lär sig till bättre ledaregenskaper. Skall bli spännande.

Tåget går 05.36 i morgonbitti så det får allt bli tidigt ikväll...som omväxling :)

Kram på er

En bloggskolkares bekännelser!

Oroliga läsare har hört av sig och undrat om jag är sjuk eller om datorn är trasig. Svaret är: -Ingetdera! Frisk och kry och datorn mår bra. Jag har bara inte orkat. När kvällen kommit och jag har tid för lite privatsurf...har tröttheten satt in och jag har nöjt mig med att glida runt på facebook.
Nu sitter jag i soffan och tittar ut på ett härligt springväder! Klockan är 07.30 och jag väntar på orienteringsgasellen Lisa som skall med ut på ett 12km distanspass. Ser fram emot det även om vaden och baksidan gör sig påminda efter fredagen Karnevalslopp. Jag fegade ur och sprang inte 8km som tänkt. Jag vet hur det blir...jag är inte lika snabb som förra året och skulle bli störtsur och uppgiven för en dålig tid...en tid sämre än förra året. Så då valde jag att springa 5km med Kajan. Hon ville peppas att springa fortare än sin trivselfart. Det gjorde vi. Hon drog iväg som tusan men kroknade vid 2,5km. Jag sprang vidare och kom ikapp en elev som sprang på bra. Jag lade mig i rygg och täntke att jag tar honom på upploppet. Jo...men verkligen...det var ju en bra tanke...upploppet kom och han drog iväg...jag hade inte en chans...sparng för allt vad tygen höll...men till ingen nytta.

Nåväl, Karnevalsloppet är en lyckad tillställning och alla våra elever och många lärare är med. Blir "vi"-kävlsa av sådant. Glädjer att se glada elever göra roliga saker ihop.

Igår nattvandrade jag och Kajan. Eller vi vandrade inte så mycket. Vi satt mest still i "blåsa-grönt"-tältet. Det blev kallt på slutet men är också en lyckad tillställning. Många elever väljer att vara nyktra och här får de lite mer cred för det! Bra att lyfta fram det positiva.

Nu ska jag iväg och springa...återkommer senare, när jag varit i Bolanche och shoppat...

Stackars Anna!

Sverige gick inte till final...nähej...känns inte som så oerhört viktigt men lite trist för Anna Bergendahl. Gillade henne och tyckte att hon gjorde bra ifrån sig. Egentligen bara bra...för nu behöver jag inte bry mig i finalen på lördag utan kan lugnt nattvandra på Avesta Festivalen!

Varit sjukt trött i flera dagar. Skulle kunna somna mitt på dagen bara jag blundade. Trots det ville jag röra på mig så efter jobbet idag blev det volleyboll med personalen...himla kul...särskilt att vinna! Tristare var att jag som vanligt inte vet när det är dags att sluta...så när alla gick hem...stannade jag och idrottslärar-Tina kvar och spelade badminton...hon vann med en poäng...trots att jag hade tre matchbollar..."bäst när det gäller"...my ass...
När jag kom hem hade jag stora planer på ett par timmars sömn men böt ut det mot liljekonvaljplockning med mam. Bra gjort. Det var mysigt. Som förr, när man var liten...då var liljekonvaljer en skolavslutningsblomma...mamma och jag åkte alltid och plockade...lite nostalgi över kvällen.

För sen läggdags idag igen...kan det ha att göra med min hutlösa trötthet tro...

Jo


Det är nog så...

Godnatt

Oj vad sent det är!

Oj oj oj...så sent det blev idag...fick ju lov att se semin i eurovision song contest...några riktigt usla bidrag. Serbien...hm...hur gick den vidare? Hans frisyr kunde gått vidare i ugliest hair contest...men i en musiktävling??...Jag gillade Albanien, Makedonien, Belgien och Ryssland...spännande att se hur Anna klarar sig på torsdag.

En spännande dag idag. Inte bara bra men det har hänt mycket. Många lärorika erfarenheter att stoppa i rektorsryggsäcken.

Något som var mycket roligt...var backöpningen i Åsbo. Slalombacken där är en mjölksyrapumpare! Och skidspåret ger bra träning även på sommarhalvåret. Mycket backar, bitvis ojämn terräng och bitvis fina stigar. KOmmer nog att kännas i baksida lår och ända imorgon. Får man hoppas!

Annars hoppas jag inte så mycket just nu...mer än att få till några härliga timmars djupsömn...innan klockan ringer 04.45...gahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

Hur resonerar migrationsverket?

Yes, en bra dag att lägga till handlingarna! Tur att arkivskåpet med de bra dagarna är gjort i stretch och kan bli hur stort som helst. Arkivskåpet för de dåliga dagarna är ett dåligt arkivskåp. För det första får det bara plats ett par dåliga dagar åt gången i det, sen förstörs det som lagras i det nästan omedelbart.
Men så skall ett arkivskåp för dåliga dagar vara beskaffat!

Skitprat drabbar det flesta nån gång...och de flesta deltar nån gång i det...men jäklars vad skönt det är när någon klargör en annan ståndpunkt och liksom ställer upp på den det pratar skit om:s sida...det gjorde mamma idag. Way to go mams! En person som dom känner pratade illa om en tredje person som förstås inte var där (därav kallas det skitprat...)...mamma utbrister: -Men det håller inte jag med om. Jag tycker jättemycket om X och har inte alls märkt det du pratar om.
Jag blev glad och stolt att hon är min mamma. Jag vill också vara sådan som gör så!

Mycket att göra på jobbet idag. Gick bra alltihop och duktiga medarbetare är att tacka för det. Trist avslutning på dagen när jag fick reda på att en elev och dennes familj fått utvisningsbeslut. Jag kan knappt tro det?! Vad pysslar man med? En familj som rotat sig, som fått vänner på orten, har ett gediget nätverk, barnen går i skolan och trivs, man har jobb...de skall utvisas? Varför satsar man först pengar på att få dem att trivas, att ge utbildning till barnen, undervisa dem i svenska...om man sen när allt flyter på och fungerar...visar ut dem? Obegripligt.
Hoppas att det på laglig väg går att ordna. Hoppas som alternativ två, ett sämre...men i alla fall...att de gömmer sig...tills migrationsverket fattar ett bättre grundat beslut!
Varför lägger en handläggare ned så mycket tid och kraft på en familj som löst sin tillvaro på ett sådant bra sätt i Sverige. När jag får uppgifter på mitt bord...jobbar jag med dem tills det är löst och fungerar...sen släpper jag de uppgifterna...det borde handläggaren prova. Gör nåt annat nu...den här familjen behöver bara vara ifred från er.

Jag kan inget om politiken bakom...därav reagerar jag med känslor och irritation. Det får man göra. Man får också skriva om det på sin egen blogg. Om man vill.

Nu har jag inget mer att säga...mer än att jag är en lyckligt lottad person...som inte bara bor bra, jobbar på ett bra ställe, har en bra familj och ett stort nätverk med bra människor...-Jag får dessutom bo kvar här! Stanna här.
Det känns tryggt!

Kram

Skottdrama i Krylbo

Värsta vilda västern här i Krylbo. När jag skulle åka till affären och handla vid 18-tiden, låg det en man vid sidan av vägen med massa blod på bröstet. Bredvid stod två poliser och såg lite skärrade ut. TÄnkte inte mycket mer på det, men än att det kanske var en smitningsolycka med bil...
Efter handlingen kom jag tillbaka samma väg...nu stod två ambulanser där, och bredvid satt en tjej inlindad i filt...hm...åkte hem till sambo och berättade...tänk om dom blivit skjutna...
Och så hade dom det!...stod på text-tv nyss...och på DD:s hemsida...skottdrama vid Oppgårdsvägen i Krylbo. En pappa och dotter tydligen...
Läskigt.

Annars har dagen inte alls varit så dramatisk...gick upp tidigt och njöt av sol och värme i trädgården. Utemöblerna skulle målas, ett land grävas upp, ett annat land skulle rensas...på med jordförbättring och täckbark...altanen skulle skuras...sambo tog sig an poolen. Den skulle vårfixas...i med vatten..få igång reningsverket, vattenmätning för att veta vilka kemikalier som skulle i...klorering...bort med hallonbuskar och gräsklippning...sen var klockan 19...
Ja okej, vi har sprungit emellan lite STCC, lite hockey-semifinal och lite matlagning.
Och kvällen har avslutats med att se Inter besegra Bayern Münchern med 2-0 i Madrid. Grattis till dom!

Nu läggdags för det är löpning imorgonbitt innan frukost. Långt och fort...sa gasellen. Hm...det är jobbigare än kort och sakta...och riktigt tidigt blir det också...08...

Men då har man det gjort och kan fortsätta med andra sidan av trägården...den som syns...vi började i helt fel ände.

Godnatt

Först så går det upp, så går det ner...så går det upp...(livet i Finnskogarna)

Börjar med att säga, TACK för kontraster! Gårdagens mörker gör att dagen idag framstår som ljusare än den gjort om gårdagen också varit ljus...hm...blev det där så bra egentligen?!...Struntsamma. Det är i alla fall bra att det inte är jämnmörkt!
Möten hela dagen och jag gillar möten där det inte är enbart information utan diskussion.

Med det sagt...är det dags att tala om vad jag känner för kungen!
Poolkungen.
Kronan har trillat på sniskan.
Köp inte pool av poolkungen om ni vill ha snabb hjälp när något blir fel. De är ruskigt snabba på att sälja den till er och svarar er alltid snabbt via mail eller telefon då.
Men blir något fel...så...ja, de har väl helt enkelt ingen fungerande organisation för sådant.
-Men ge mig åtminstone ett svar!! Hur lång tid ska vi vänta? Så man vet vad man skall förhålla sig till...inte denna tystnad.

Nåväl...i morgon skall jag förhålla mig till trädgården. Gräva och rensa. Ska bli kul. Hoppas på uppehåll...regn förtar lite av roligheten. Men...tar inte ut några sorger i förväg...glädje brukar jag ta ut lite innan...för då finns chansen att man får den flera gånger. Först när man tar ut den...och sen när det roliga inträffar! Superfiffigt!
Men elände räcker det att uppleva när eländet händer...det ska man inte ta ut innan. Så tänker jag.

Och nu tänker jag laga mat med sambo. Och dricka en av de tolv flaskorna vi köpte idag. Tolv??? Undrar mamma nu, lite oroligt, när hon läser min blogg (hon är är enda i familjen som läser den nämligen...)...ska ungen dricka tolv flaskor...ve och fasa...hur gick den där uppfostran egentligen?!
Lugn mamma. Vi skall lägga elva stycken i vinkällaren och bara nosa lite på en.
Och uppfostran gick utmärkt. Vin på fredagar...var det inte så vi gjorde hemma hos oss? Kram goaste mamma!

Och kram till andra läsare också...om ni tre fortfarande hänger med?! :)


Usel dag

I dag är en dag när jag skulle kunna skriva på tok för mycket för vad som vore lämpligt. Har svårt att lyfta fram något positivt även om mina nära och kära är fina som vanligt.
Nä...
Usch...

Man får verkligen fundera vad saker och ting är värda i relation till vad de kostar...

Jag provar hitta nån bild istället...har inget att tillägga mer än...
...än...
nä, faktiskt ingenting...
























En bild från förr...för fyra år sen...då det var kul på jobbet nästan jämt!

Normkritisk pedagogik - det ska vi ha! :)

"Riktiga män står och kissar"...hm...vad är alla de som sitter och kissar för män då, i så fall? Och är det ens möjligt att könsbestämma någon med hjälp av vissheten om hur de gör när de kissar?
Är det värre med sverigedemokrater som kränker invandrare med sina främlingsfientliga åsikter än med pingsvänner som har homfobiska åsikter? Är det mer politiskt korrekt att tycka illa om vissa grupperingar än andra, p g a deras åsikter?
Detta diskuterades i bilen hem från seminariet i Falun om "Diskriminering och kränkande behandling i skolan". Ett tankeväckande och inspirerande seminarium/föreläsning av duktiga Renita.
Hon pratade om Normkritisk pedagogik som ett bättre alternativ till Tolerans pedagogik. Den senare går ut på att man vet vad som är "normalt och riktigt" men skall lära sig acceptera och tolerera andra...underförstått andra som är onormala, lite konstiga...t ex RFSL får komma en dag till skolan och prata lite om homo och bisexualitet..."Ni ser, dom är precis som oss...bara lite annorlunda"...Syftet är snarare att väcka empati för det avvikande och toleransen blir en maktposition som de "normala" kan inta.
Med en normkritisk pedagogik skall man istället synliggöra de kategorier som vanligtvis osynliggörs och inkludera dem på ett självklart sätt och sen också synliggöra och problematisera normen t ex man pratar om olika sätt att "göra" sex på utan värderingar om vad som är normalt eller inte...sen kan eleverna kritiskt få granska sina biologiböcker och beskriva hur sexualitet  och variationer på sex tas upp där. Efteråt diskuterar man varför eleverna tror att det är på det sättet, vad det kan få för följder och hur man kan göra istället...

Ett viktigt ämne att fundera kring, särkskilt som vi jobbar hårt med vår likabehandlingsplan och bör leva den förändring vi vill se hos andra.

Bloggskolkade igår. Blev så himla trött av lång arbetsdag och ville hellre njuta av den goda salladen och den kalla goda Chardonnayen somsambo fixat tills jag kom hem från föräldramötet. Kändes lyxigt och lite busigt. Det var ju bara tisdag.

Dagen idag har avslutats något "fattigare"...inget vin, ingen fräsch sallad...bara rester och lite cola light...men en skön tur i terrängen med gasell-annica. Men Hören und Häpnen...någon har sabbat terrängspåret i Krylbo...misstänkt är den som har en stooor skogsmaskin...för många är de träd som fått sätta livet till...sönderkört på hela milspåret och lite på 5km också...så mycket för en "Outdoor"-profil som kommunen säger sig ha...Nytt till turistbroschyren"Vi erbjuder stora kalhyggen utan stigar som ger en fantastisk träning i oländig terräng!" Orienterarna hade gråtit av glädje...de gillar allt som gör att man inte kan ta sig fram...själv gillar jag asfalt och terrängbanor!

Och att sova!

godnatt!

 

 


Poolkungen får 24h...sen skall poolmonarkin störtas!

Aj aj aj...det var inte med vare sig ett leende eller ett skutt, som jag tog mig ur sängen imorse. Jäklars vad trasigt det känns där bak...i bakre låmuskler och i gluteus maximus...månne även något muskelfäste i höften har fått nog...och inte har jag hunnit ringa jesus-johan heller. Han som brukar kunna fixa mina småskador med lite handpåläggning...måste ringa honom first time in the morning! Det hade i alla fall inte gått att få massage idag...jag hade sparkat honom...musklerna tål knappt att tas på.
För den lilla backträningen i lördags...och barnvagnslöpningen...kanske även att de 20km till Dammsjön och tillbaka gjorde sitt...

Hektisk dag i skolan. Som ett rejält uppvaknande från min supersköna, roliga, härliga helg. Smash in i vardagen igen bara. Möten och möten...tur att Eva var där idag. Hon är lugn. Vilar i all sin erfarenhet. Tur att skolassistenten finns. Hon är en arbetsmyra som stretar på tills allt är gjort.
Ringde poolkungen idag...och undrade varför han inte svarat på vare sig mitt telefonsamtal eller mitt mail från i onsdags...hm...är han släkt med Telia?...nej, han hade haft fullt upp. Jahaja...tur att han inte hade fullt upp förra sommaren, när han låg på som en iller för att sälja oss en pool med diverse tillbehör...som vita kantstenar från Italien t ex. Som inte alls är prisvärda eftersom de inte passar. Han får ett dygn på sig...innan jag tillåter mig att irriteras...mer än vad jag är nu!

Note to self: Svara alltid på mail fort, samma dag...åtminstone med ett "Jag har läst ditt mail och återkommer"...det är sååå irriterande när man blir negligerad!

Det kan aldrig bli för mycket pudelbilder på min blogg...

 

Idag tackar jag särskilt mina föräldrar som åkte hem tidigare från Vikarbyn för att ta hand om nys nämnda storpudel...och Tina-guldstjärnan för smakprov från hennes bakning igår!

Annars...så tänker jag mest att det vore skönt att få sova lite! Så jag gör det! Goodnight!



Yes!! För sol, värme och en ledig lördag! :)

Vem kom på att ha reklam om Lamisil fotsvampsmedel kl 19.45 en lördagkväll?? Det är ju jätteäckligt!! Fötter med svamp...mitt i maten...Fötter är läskiga även utan fotsvamp...och jag blir verkligen lidande av min snabba och uttömmande fantasi...fick genast och ohejdbart huvudet fullt av äckligaste bilderna på fotsvampangripna fötter och tår...jag kommer ALDRIG köpa deras jäkla Lamisil (om jag inte få fotsvamp då, förstås...)

Tur att jag gjort en kanongod måltid åt mig själv, så det gick bra att äta ändå...jag har gjort, kanske nordeuropas godaste hamburgare...hemligheten är: Gör så lite som möjligt! Hamburgare är hackat nötkött...that´s it! Salt och svartpeppar efter behag. Vill man piffa lite kan man knusa en vitlöksklyfta i köttfärsen.
Men skippa ägg, mjölk, ströbröd...ja allt som gör att det inte är hamburgare...om det nu är det man vill göra. Vill man göra pannbiffar är det en annan femma...

Idag har det varit en kanondag! Sovmorgon till 07.30 sen promenad med hunden, långfrukost framför tv4-morgon och sen lite träning i terrängen. Tog med storpudeln som blev trött i värmen. Det blev ett långsamt, långsamt tempo och jag tänkte om...körde backintervaller och hunden fick vänta på toppen...

Det var inte såå kul så han roade sig med att leta pinnar...hittade denna lilla...



Efter terrängpasset blev det sopplunch...kräftsoppan från i torsdags vill aldrig ta slut...och tur det! För den var lika god idag och minde om allt trevligt som var just i torsdags...och sen intogs soppan på ett synnerligen lyckat ställe. -Altanen! I sol och värme!
Ett par timmar i solstolen med bra bok och sen var det dags för träning igen. Barnvagnslöpning med en av gasellerna. Blev bara 7km men hyfsat drygt när man springer med barnvagn. Kul var det i alla fall. Ont i baksida lår efteråt. Hoppas det bara är träningsvärk och är borta imorgon. För då är det ju långpass. 20km grusväg.

Nu lite "Jakt på Julia" sen blir det nog ett bad och min braiga bok!
Himla skön dag! Känner mig glad, harmonisk och lyckligt lottad!

Kram alla


Minnen, glädje och så lite löpning

Igår 10.34, ringer mobilen

Min gäst: -Hej. Nu är jag vilse, hjälp mig!
Jag: -Vart är du, är du i Avesta, i Krylbo...vad ser du omkring dig?
Min gäst: -I Krylbo förstås...jag ser...nån bilfirma...eller...nje, det är bara nåt skit...eller vänta, här står det Claessons...
Jag går ut på trappen...nu HÖR jag henne...en 6-cylindrig boxermotor som mullrade nere vid granngården...jag förstod att hon hade TAGIT PORSCHEN hit.

En minut senare hade Pernilla dykt upp i sin silverfärgade Porsche 996 Carrera Optic

 typ en sån här...

Pernilja är en högt värderad person i mitt liv, från Uppsalatiden. Vi skrattade, pratade minnen, pratade skola, pratade vardag...pratade helt enkelt...åt god mat, åkte kul bil...kollade gamla kort och skrattade igen...och massor. Speciellt med vissa människor, som man kanske inte sett på massor av år, och så tar man upp kontakten och allt känns som förr. SÅ är det med Pernilja. Men nu får det inte gå åtta år mellan gångerna vi ses!

Allt detta pratande, skrattande, matlagande, porscheåkande...tog tid...vi höll på till 02.30...innan vi fnittrande somnade, för att vakna fyra timmar senare...och ta en promenad med hunden. Pernilja är en dela-med-sig-människa och det här dygnet gav massor med energi...men momentant är jag dödstrött!

För jag hade ju bestämt att jag skulle springa lite ikväll...dumt tänkt...men...nu har jag i alla fall gjort det. Det blev 7km i okej tempo. Imorgon blir det terräng och på söndag blir det långpass, 20km.
En rejäl träningsvecka som ger mersmak.

Nu ska jag lägga mig och dö i soffan. Med min storpudel. Vi älskar att dö tillsammans. Först dör vi lite i soffan. Sen flyttar vi oss till sängen och han dör i fotändan och jag kurar ihop mig som en makaron och dör så.
(Dö, som det står ovan, betyder här: Totalt avslappnad, lat, trött och snudd på inte alls vaken).

So long!

 


The bitch is back

"Vi har inte fått någon information"...Nähej...vad tråkigt...har det gjort det sämre för er, i er vardag?...varför inte ta och söka upp den information som man tycker sig sakna? Vi lever ju i ett INFORMATIONSSAMHÄLLE...
Ofta är det bara några knapptryckningar mellan oss och den information vi behöver, eller varför inte ett mobilsamtal eftersom alla ändå har sin mobiler i fickorna, nära till hands för diverse ändamål...Jag menar...om det blir bättre i ens vardag, så man slipper vara arg över andras missar...så är väl det bra - att det går att fixa enkelt...
När fågelungar gapar och hoppas få mat i munnen, är det för att de inte kan fixa maten själva...så är inte fallet här...även om jag givetvis hade kunnat skicka ut informationen istället för att gömma den på hemsidan...
Idag har varit en dryg dag. Jag har varit en bitch. Jag vet det...och jag vet att några inte vill att jag skriver om skolan...men...jag skriver om min vardag...och den är i skolan...en stor del i alla fall.

Väl hemma gick det inget vidare heller...lade alla stenarna som skall vara runt poolen, på plats...de skall lägga av en riktig plattsättare men vi skulle kolla hur det såg ut...
Det såg ut som f-n!...glipor mellan stenarna och två över...de har skickat med stenar för 9000kr till en pool, större än våran...
Minns med fasa när stenarna skulle bäras av lastbilen...tänker mig att de skall tillbaka på samma sätt...hm...undras vem som bär dem tillbaka till lastbilen...
Inte jag.

Så här blev det...


Nu tänker jag laga lite mat, springa lite på bandet, mysa lite med hunden...och med sambo! Han blir borta hela helgen...men jag får ändå trösta mig på bästa sätt! Esbjörn kommer. Esbjörn från uppsala universitet...nej visst jag...det var ju Pernilla som låtsades vara Esbjörn...ja, men hon kommer i alla fall på torsdag. Kul! Jättekul! Nu blir det minnenas parad...och en mass rödvin! :)

Filmtajm!

Kort inlägg med lite youtubelänkar:

Birk och Pärlplattan...en film om den otacksamma uppgiften att försöka få bekräftelse för att man gjort "hele plattan sölv"
http://www.youtube.com/watch?v=s0ZFSQs9IV0

Birk och skadan...en film om smärta och den svåra konsten att beskriva den...
http://www.youtube.com/watch?v=cqA2ZKEc5rs

Birk och den oätliga portersteken...en film om tvång och illamående kring en porterstek
http://www.youtube.com/watch?v=PhF6FbgcJkc

Låtsaskusinerna sjunger...en musikvideo som representerar genuin och äkta saknad...där låtsaskusinerna Elsa och Kerstin sjunger för att Birk skall komma och hälsa på dem!
http://www.youtube.com/watch?v=kRIINKfuZNw

Jerry och handsken...Slutligen en djurfilm...en film som Ceasar Millan nog skulle använda i utbildningssyfte - om han bara visste att den existerade. Lydnadsträning, lite från sidan...som går sådär:)
http://www.youtube.com/watch?v=qRRhpqOS9v4

Ja, ibland kan en film säga mer än tusen ord...

Må så gott!

En salig blandning...

Denna helg har jag mest fyllt år. Trots en sådan obetydlig ålder som 41...har firandet varat i tre dagar. Ingen GI-helg direkt! Tur att jag köpt löpband!...
Här är löpbandet...min nya väg till lycka då väder eller sjuka hundar omöjliggör träning annorstädes...


Mamma uttryckte sin förundran över denna pjäs mitt i vårt vardagsrum :-Ja, det är ju inget prydnadföremål direkt! Och vad rätt hon har. Det ÄR inget prydnadsföremål. Det är ett träningsredskap. Man skall inte titta på det utan springa på det. Om det bara tittas på...så har man köpt fel pryl liksom...och varför just i vardagsrummet?! Jo, för där är TV:n och stereon...nere i källaren är det bara oreda, kallt och fullt med saker som vi inte plckat ordning på än...vi flyttade ju nyss in! (I augusti 09)...

I går var jag på orienteringstävling...jag var inte en av deltagarna utan en av funktionärsstaben...här var min arbetsplats...


Innan tävlingen började passade jag på att njuta lite i solen...eller snarare tina upp...


Jag har turen att få vara i überordentliga-ordningsamma-ha-koll-på-allt-Yvonnes stab. Här lämnas inget åt slumpen! Allt funkade perfekt och det var roligt men kallt. Föreningsliv är gemenskap, att få höra till! Gillar!

Har inte lagt in några bilder från sambos överraskande tilltag att baka tårta och bjuda på kl 05.30 på min födelsedag...här är den...



Nåväl...idag har det gått lite på halvfart. MIddag för vänner igår, Tina, Magnus och Kajsa + Tilde kom över på lite mat. Mycket roligt och trevlig som vanligt med dessa säkra kort i umgängessammanhang...men som sagt...lite långsam är jag allt idag. Måste varit för kortspelet...

Ändock...har dagen inte bjudit på en massa vila...nej nej...här har fixats och donats till eftermiddagens tillställning med sambos familj och min familj...plus sambos syster med man och barn. Mycket onyttigt fika men alltid trevlig att träffas.
Formel1 i Barcelona har det varit också. Alonso överraskande tvåa. För 7år sedan var vi där...på Circuit de Catalunya...och såg Alonso slå igenom...då i en Reanult. Kom tvåa då med. Vi hade bjudit pappa på detta då han fyllde 60! Fantastisk resa.

Sambo har ägnat dagen åt att olja altanen.

Inte så kul.

men nödvändigt.

Nu lite jobb innan jag slöar ihop alldeles i soffhörnet. Nej just ja...löpning på löpbandet först!

Hej och hå!


Yes! VIlken dag!

04.50 ena mobilen anmäler att det är dags att vakna
04.55 den andra mobilen anmäler att nu är det dags att gå upp
05.10 hjärnan kommenderar en trött kropp upp ur sängen
05.11 dusch
05.30 håller på att göra iordning frukosten, storpudeln äter redan sin frukost...eftersom han får sin först...då händer följande: Sambo (som sover hårt och mycket just på morgnarna) kommer in i köket med en bricka med tårta (egenhändigt gjord marsipantårta), blommor och presenter. Stort nog att komma ihåg med blommor och presenter...men att gå upp i okristlig tid OCH ha en hembakt tårta...det ger PLUSPOÄNG!
06.30 hunden levereras till mor och far...som redan firat mig (förra helgen uppe i Rättvik där jag fick världens snyggaste klocka)...men jag får två kramar och en önskan om en bra dag...OCH mam följer med till Falun! Kul med sällskap!
07.00 på jobbet...läser mail...många grattisönskningar...gläds över att jag är ihågkommen av så många.
07.30 goa kollegan och mamma till mitt gudbarn TIlde kommer in och sjunger...med en papperstulpan som mitt gudbarn vikt...till mig!
07.33 syster ringer...tror jag...men det var Birk...som sjöng för moster! Glädje!
07.45 superduperkollegan Tina kommer in med bakelse med ljus i...man häpnar ånyo för världens godhet!

Ja, så gick en morgon när man fyller 41!

Dagen har varit underbar, härlig, rolig, fantastisk, tursam och jaa, helt enkelt en toppenfödelsedag!

För att förutom ovanstående så har följande braiga hänt:
I Falun på djursjukhuset så träffade jag ögonspecialisten...Mimmi...och hon sa, när hon fick se Jerry -Oj, en storpudel, mina favorithundar...och så enkelt blev hon min favoritveterinär! Vidare sa hon att han inte hade vare sig glaucom, gråstarr eller att hans Pannus var aktiv...han såg bra och han skulle inte bli blind på något öga!
Vid det laget älskade jag henne...
När hon slutligen sa att hon personligen ville hålla koll på hans sår på hornhinnan...ja, då var jag färdig att ge henne allt jag hade...utom hunden och sambo förstås!

Väl hemkommen fick jag nya blommor av sambo, fina rosor av mam och...nu kommer en stooooor händelse...
Gasell-annica och hennes man Tomas kom över med löpbandet!
Jag har köpt deras löpband. Ett proffslöpband! Så nu kan jag träna hur mycket som helst och när som helst...SAMTIDIGT SOM JAG VÅRDAR SJUK HUND...nu ska han ju inte vara sjuk mer...men ändå!

Nu dricker jag champagne...lagar mat (fläskfilé med kantarellsås och ungsstekt potatis...) och väntar på Amaronevinet som luftas...

Det är toppen att fylla år!
41...vilken bra ålder!

Kram och tusen tack alla vänliga själar som jag har förmånen att få kalla mina vänner!


En riktigt superduperdag!

Idag skulle jag ha telefon möte med Esbjörn från Uppsala universitet. Han ville egentligen ha ett möte med mig imorgon, men det fick jag lov att senarelägga eftersom jag skall med storpudeln till Falun då...insåg att ett möte ca 16.30 en fredag inte var bästa idén så vi bestämde telefonmöte idag på förmiddagen...som sagt...
vid tio ringde det...ett uppsalanummer...-Nu får ni gå, för jag skall prata med Esbjörn, sa jag till två i personalen som satt inne på mitt kontor och småpratade lite...
Det var inte Esbjörn...det var en viktig person från förr, en vän från Uppsalatiden som tänkt överraska mig på födelsedagen...med att practikal joke:a mig att ha ett möte med Esbjörn...om vår estetiska profil på skolan...ha ha. Jag gick verkligen på den.
Så himla kul med viktiga personer som inte försvinner ur ens liv bara för att man inte ses på flera år! Vi skall nu istället ses nästa helg!

Plötsligt händer det! Ja...inte att man vinner på triss då...det lär ju inte hända...men...plötsligt händer det att allt bara blir hur bra som helst.
Som idag.
ROligt att Pernilla ringde. Fantastiskt skönt med det snabba löppasset på 7km på lunchen. Kul med volleybollen på eftermiddag, med lärarna. Och kul att Frippes varit här och lagt in stenarna framför öppna spisen.

Men mest roligt av allt - är ändå att hunden mår bättre. Ögat ser fint ut och hans vanliga humör är tillbaka.

Nu trivs vi med livet igen!

Imorgon fyller jag år...inte jämnt...ruskigt ojämnt faktiskt...41...det är inte jämt delbart med två - alltså fyller jag udda! Jag önskar mig bara småsaker...
En gasolgrill från Landmann, stenplattor framför trädäcket, grävning och grus på garageuppfarten, nytt staket, en "roomservice-rustning" av källaren, ett löpband så jag kan träna OCH passa sjuk hund samtidigt...ja, det var väl ungefär så...
Vet att det var lite Anna Anka-varning på ovanstående...
Jag borde säga att jag har allt redan och är mest glad om jag får vara frisk och träffa många snälla människor imorgon...
Så då säger jag väl det då - jag önskar mig hälsa och glada vänner hela helgen! :)

Kram

Phu...det gick bra!

Operationen gick bra! Han överlevde ännu en narkos.
Och jag fick vara med inne och se en liten del av det hela. Naturvetaren i mig tog överhanden och jag blev mycket intresserad. Glömde oro. Min gamla ja-vill-bli-veterinär-längtan sköljde över mig...vill också...
Imponerande med kunnighet inom sitt yrke.

Men...

Han upptäckte andra problem med ögat och nu måste vi till en ögonspecialist på djursjukhuset i Falun. På fredag. Now thats a way to celebrate ones birthday!!
Kay Pollack, om du läser det här: Jag har läst din bok "Att välja glädje" och jag har även varit på en av dina föreläsningar...men...det ÄR himla svårt att styra sina tankar kring detta med alla eländessjukdomar kring hunden, den senaste tiden. Snälla, hjälp mig med det positiva tänkandet..

Nåväl...jag VET att han inte läser bloggen...så jag får vara min egen lyckas smed...som vanligt...så då tänker jag väl att -Men vad bra, att vi fick den där operationen idag så att det andra problemet med ögat upptäckte i tid. Jag har haft en himla tur! Tacksam!

Fick ett mail idag som gav minnen från förr. Ett tips om att kontakta en gammal kollega som nu blivit skolledare...på min favoritpraktikskola i Knivsta. Kul. Googlade henne och imponerades över vad hon hunnit med. Spännande erfarenheter som jag ser fram emot att få prata om. Kul att vi går in och ut i varandras liv, vi människor.

Sambo är på vinprovning. Vi fick dela upp oss idag. En behövde vara hemma med sjuk hund. Jag tog gärna den sysslan. Skulle gärna ut på en löptur men blir sambo för sen, får den anstå till imorgon.
Baksidan med rektorsjobbet. Mindre träningstid.

Tack alla snälla, för fina kommentarer och stöd!
Kram

Begging for luck!

Då var det dan före dan då...före operationen alltså. Klockan åtta imorgonbitt får han "somna-till-lite-grand-sprutan"...sen bär de iväg honom in på operation, där han får mer sömnmedel...jag hatar det! Jag hatar när han blir sådär lealös...okontaktbar...som död nästan. Rädd så in i norden att han skall dö under narkosen. Det är tredje gången på två månader! -Det är bara ett litet ingrepp, sa Sören. Veterinären. Jo jo...men lika mycket sömnmedel som vid ett stort ingrepp...jag fattar väl att han inte dör av själva ingreppet. Men det är påverkan på hela organismen, men narkos.
Men vad hjälper det att älta? Eller att tänka i vidskepliga termer..."tredje gången gilt" - de andra två operationerna gick bra så nu går det åt skogen...
Funderar: Har jag en konstant orosnivå i tillvaron? Så om hunden blir frisk finns det något annat som tar över - att oroas över? Börjar tro det.
Har oroat mig över tjänsterna till hösten. RÄknar och räknar och räknar om igen...tänk om jag räknat fel någonstans...om en av formlerna i Excelbladet är fel...och spottar ut glädjesiffror?
Har oroat mig över kvalitetsreovisningen, över nationella provet i matte...och förra helgen över att jag inte skulle fixa halvmaran i det tempo jag ville...

Fånigt! Det där måste jag skärpa mig med. Ta mig i kragen. Verkligen.

Ska ta en löptur imorgon och på torsdag är det träning med gasell-annica. Snabbdistans. Fredag blir det backlöpning. Och lördag är det orienteringstävling...som jag skall jobba på! SKa bli kul!
Sen är det födelsedagsfirande - en dag försent - med vännerna! Ska också bli kul...
Se där...inget att oroa sig för på flera dagar...
Utom operationen då. Imorgon.
Wish us luck!

Klippkort hos veterinären!

Många läsare har hört av sig och undrat om jag helt däckat under av huvudvärk?! Svaret är:
-Verkligen inte! Förvisso var jag lite slak efter förra veckan...men nere för räkning?...Icke! Dessutom har jag turen att ha en fysioterapeut i mitt nätverk. Förvisso ända bort i norge...men...hon kom över i helgen, tryckte till i nacken och i ryggen, samt tejpade med en mystiskt turkosblå tejp som gjorde nacke och axlar gott...ingen huvudvärk mer.

Men vad alla undrande bloggläsare inte undrat över, är om storpudeln inte skall opereras snart igen? Det var ju så hemskt längesedan. Minst två veckor sen...
Jodå, jag kan lugna er. Han SKA opereras igen.
Ni LÄSTE RÄTT...jag är sååååå trött på att åka till veterinären varje vecka...såååå trött på att se en ledsen hund som har ont någonstans...nu vill jag och storpudeln har lite TUR! Det är vår TUR att få vara frisk!
Åkte till veterinär-sören förra veckan...tassen var nu helt bra! Skönt...MEN...nu hade han fått ett sår på hornhinnan och fick två olika ögondroppar för detta...det skulle läka på tio dagar...
Över helgen blev det sämre. Till Sören igen idag...han log lite skamset, lite förläget...och sa: -Kan du komma på onsdag, han behöver opereras. Nya sårkanter måste skäras till på hornhinnan, för att det jäkla såret skall läkas.
Gahhhhh...men okej...det måste väl ändå bli det sista...

Nu måste jag jobba lite. Förbereda morgondagen. Halv studiedag med lärarna.
Spännande!


RSS 2.0