Äta godis och hämta mamma!

Ja vel da! Ännu en morgon i grannlandet. Tidig morgon. Ofrivilligt så tillvida att jag vaknade med mensvärk. Då är det bara att masa sig upp innan eländet får fäste med full styrka. Tack och lov funkade hjärnans framsyntavdelning i onsdags när jag packade, så medicinen är med. Nu är jag nyduschad och skall försöka hinna äta frukost och städa lite innan Birk vaknar. Idag kommer syrran hem. Vi skall hämta henne på Gardemoen och sen gå på tur i nordmarka. Birk längtade efter mamma i natt. Skönt att då ärligt kunna säga att jag förstår det men sov nu, så får du träffa mamma imorgon. -Men imorgon är det lördag? Svarade Birk. -Ja, det är det, sa jag. -Men men men...då får ju jag äta godis, sa Birk. -Ja, då skall du få godiset som moster hade med sig till dig, sa jag. -Men men men...då kan jag inte åka och hämta mamma, sa Birk ledset konstaterande. -Jo då, du hinner båda sakerna, förklarade jag. -Mmmm...tvivlade Birk. Allt för nu, ha de!

Rapport från Oslo

Hej blogg! Sitter i Oslo. I min systers lägenhet, med Birk sovandes i rummet bredvid. Han är förkyld och slocknade innan vi hann till lekparken. Funderade lite själviskt att väcka honom...så att han somnar nångång ikväll...men...han får väl sova då. Immunförsvaret behöver jobba ifred. Själv gick jag upp 03.35 i morse. Till och med för en morgonpigg - så är det riktigt tidigt. FÖR tidigt. Särskilt som jag inte kunde sova igårkväll...utan la mig vid 22.30. Totalt blev det väl 4,5h sömn. Hällde kaffe i min vattenflaska och sög på den hela vägen till Arlanda. Halt var det också...så jag fick vackert ligga i 90km/h och mala. Då blir man sömning...omöjligt nästan att inte somna...ner med rutan...iskall vind rakt i huvet...funkade! Bra flygresa hit och nu är det alltså höstlov i ett soligt Oslo med förkylda Birk. Dagis stängt imorgon och när Birk själv får välja vad vi skall göra...så åker vi till skogen. Vandring till fikastuga med våffelätning. Sen ska vi baka bullar. Bull-Erica...en riktigt bull-mamma...se detta framför er...jag kom till dagis kl 12.00 idag...Birk ville visa mig alla kompisar och vad de brukade leka. Jag var där i två timmar och blev barnens favorit...jag hade fart på gungande barn...jagade busiga pojkar runt träden...tröstade barn som kört omkull på cykel...byggde tårtor av sand...tills Birk sa -Nu går vi hem och leker bara du och jag, moster! Så gick vi hem...och sov! hej för nu!

Skämmes tamejfan

Men Gud vilket fånigt inlägg jag skrev för några timmar sen...övervägde att radera det. Men, har tänkt om med det. För bloggen handlar om min vardag och i den ingår att inte alltid vara klok och rättrådig...ibland landar jag platt och är inte bättre än så.

Men...nu skall jag ge ett livstips! Pretentiöst så det räcker...hade jag hetat Ranelid i efternamn hade jag skrivit
(Obs, läs med skorrande r och lite skånsk ystad-brytning)
"Detta som jag kommer att skriva nu, de ord jag kommer att dela med mig av, är förmodligen, inte bara de vackraste någon skrivit utan också de viktigaste orden - som presenterats i en blogg. Någonsin. Tag dessa ord med er i livet, smaka på dem och känn sötman och härligheten."

Men...jag heter Erixon i efternamn...och nöjer mig med att säga att det funkar för mig...men särskilt vackert eller viktigt...det är det nog inte...
I alla fall...
När man är så neggo och lite som jag var för några timmar sen...gör då mot dig själv, som man gör mot en treåring. Avledning!
Låt bli att älta. Om det man ältar är sant - man ÄR ful och fet...så löser man ändå inte det i en handvändning...
Om det man ältar är som det är alltsom oftast...inte särskilt sant utan inre spöken...man är INTE ful och fet...i alla fall inte värre än andra vanliga människor...ja, då var det väl skitsamma att älta då...
Men...det kan vara svårt att bara sluta...
Så avled dig själv.
Hitta på något helt annat.

Jag sprang.
Med en massa trevliga glada goa dalaportsorienterare. Vaden gjorde ont, men stämningen fick mig att glömma det. Gjorde fantastiskt mycket för humöret! Kom till dalaportens träningar! Gå in på deras hemsida och se nästa gång det är träning. Det funkar för alla nivåer.
Rörelse är bra för kropp och humör!

Glad går jag nu till sängs..inget snyggare alls...men lugnare i vissheten att det funkar ändå!
Godnatt



Just idag är jag ful!

Har en "fy-fan-vad-ful-jag-är"-dag. Längesedan jag krömp ihop så eländigt att jag hemfaller mig åt sådana tankar...jag vill ha PERSPEKTIV...jag vill LYFTA blicken något...men...neej, det går inte.
För idag är en "tycka-illa-om-sig-själv"-dag.
Pinsamt att ha passerat 40 och ha såna dagar.
Att sen orera i diverse blogginlägg och hur himla trygg man blivit i sig själv...bahhhh...skärpning...
Jag är precis som förut.
Lyckas bara simma med simring.
När luften går ur den...simmar jag lika illa som då...när jag var tjugo...

Måste försöka bygga simningen på simkunskaper istället för simringar och diverse flytdon. Som luften kan gå ur ibland.

Men jag är en jävel på liknelser.

Hur kan humöret gå så upp och ner.
ja ja...hormoner...men ändå...

Borde ju vara superglad när det är lov ju...för sånt är ju skönt och vi lärare brukar längta till dessa andhål...oaser...
Men nej. Nu sitter jag och retar mig på att jag var så dum att jag gick in i en affär för att prova kläder. Ett sånt skämt. De hade inga storlek 48 och uppåt...inga blusar i XXXXXL...
Allt såg skit ut. På mig.


Nu har jag beklagat mig nog.
Ska gå och vila en sväng.
Lite sömn råder bot på sånt här gnäll. Och sen en löptur. Då blir jag glad igen. Inte snygg. Men glad. Det får duga!

Imorgon åker jag 05 till Oslo. FÖrst till Arlanda, sen via flyg till Oslo och till Birk. Han tycker att moster är bäst i världen. Stark och modig, är hans moster. Och kul. Snygg, har han inte reflekterat över, för han bryr sig inte. Bara moster är snäll, kul, stark och modig...är han nöjd.
Han är klokare än många, inklusive mig, trots sina 3,5 år.

Hörs
e

Sverigedemokraterna...ett bra medel att få folk att gå och rösta! Hoppas jag!

Är det bra att Sverige Demokraterna kommer in i riksdagen? Svaret, som jag ser det, är ett rungande NEJ!...är det bra att de får så stort medialt utrymme? Här svarar jag JA. Fram med deras trångsynta, förskrämda uppenbarelser...låt svenska folket få se vad som händer om inte vanliga människor med en sjysst människosyn, går och röstar och engagerar sig. Då kommer de in i beslutande församlingar.
Förfäras inte bara åt dem, gör något åt det.
Läs vad de står för, titta på dem i debatter...de har inget att komma med...de är rädda och okunniga. Men vi lever i en demokrati med yttrandefrihet så låt dem prata, mötas och försöka ta sig vidare. Men ha tilltro till vårt folk. Må vara moderater eller vänsterpartister...men några rasister, det är vi inte!

Slutpolitikat för ikväll...

Sprang 5km på 22.30 nyss. Ensam i mörkret. Mörkrädd. Duggregn. Läskigt och kallt. Men framför allt - skitkul! För benen var lätta, starka och snabba. Nu känner jag mig taggad för mer styrke och uppbyggnadsträning. Ner 5kg i vikt, på med mer benmuskler...då är skadorna ett minne blott!

Birk är hemma. Syrrans Birk. Härliga unge. Och viljestark för sju...badhuset med honom igår, långpromenad och led hemma hos oss idag. Ska dit till dom på torsdag. Till Oslo.
Längtar.

Nu snart är det vem kan slå Filip och Fredrik...kul program!
Se det!

Jo tack benen mår bra!

I morse skulle jag ut och pröva benen med gasellerna. 8km i lugna 5.30, blandat asfalt och grus verkade ett bra första löppass. Veckan har gått utmärkt med vattenlöpning, benträning, bootcamp och styrke. Så nu var det upp till bevis. Hade vilan från löpningen gett önskat resultat.
Svaret kom omedelbart.
-Ja!
Ingen smärta och starka ben som orkade springa fortare än vi bestämt.
Lovar gott. Nu ska jag försöka att inte skynda för fort. Svårt. Svårt att gå emot sin natur.
Svärmor berättade en story...
Det var en groda och en skorpion som stod på en strand. Skorpionen ville gärna över till andra sidan bäcken men sakande biologiska förutsättningar att klara det på egen hand. Grodan däremot hade alla nödvändiga kunskaper och förutsättningar.
-Du Grodan, kan du simma över till andra sidan med mig på ryggen?, sa Skorpionen.
-Nej, skulle inte tro det. Då bara biter du mig, sa Grodan.
-Så dum är jag väl inte, då skulle vi båda drunkna ju, sa Skorpionen.
Grodan tyckte att det verkade förnuftigt resonerat och gick med på att simma över med Skorpionen.
Precis när de hunnit halvvägs, biter Skorpionen Grodan, som genast blir påverkad av giftet.
Sluddrande frågar han ändå: -Men, du skulle ju inte bita, nu drunknar vi båda...
-Ja, jag vet att det var dumt. Men man kan inte gå emot sin natur, sa Skorpionen innan de båda sjönk.

Så...man kan ha de bästa intentioner, hjärnan har bestämt precis hur man skall agera...och så...gör man inte det man tänkt...kanske t o m tvärtom...för man kan inte gå emot sin natur.

Alltså kommer jag troligen att springa imorgon också. Kanske backpasset på 9km som Dalaporten skall ha i Rembo. Vore dumt men roligt.

Jag har gjort många såna saker i mitt liv. Som varit dumma men roliga. Man hoppas alltid på att konsekvenserna inte skall överskugga det roliga.
Så ock nu!
:)

Dags att trixa lite med smink och borste...för nu skall vi på middag!
So long


Äventyret i metropoolen!

Såja...dags att avrunda dagen. Funderade på att lyxa och ta ett bad...andra badet denna vecka. Men min stränga kollega Tina blir galen om man slösar med vatten...så jag får väl vaska mig lite försiktigt med tvättvattnet från igår...
Dessutom så var jag ju faktiskt i badhuset i förmiddags. Vattenlöpte i 40 min. Sjukt jobbigt. Glömt vilken bra träning det är. Ömma lårmuskler sen bootcampen i tisdags mjukades upp av det rätt så varma vattnet.
Det var hemskt spännande att vattenlöpa idag.
Bassängen var till hälften fylld av skolbadande nior från Åvestadalskolan. Andra hälften var pensionärer och människor med en kroppsvolym som ger dem låg densitet. Flytkorkar. Gemensam nämnare för dessa var den totala avsaknaden av fart. De flöt runt tillsynes planlöst. Såg skönt ut. Men...bassängen är ju ingen floating-tank!
Men det spännande kom inte förrän dessa flytande, planlösa människor gick upp ur poolen...för då...då blev det plötsligt grunt...och jag bottnade där jag stor och vattenlöpte i vad jag trodde var det djupa.
Vattennivån sjönk så jag trodde någon dragit ur proppen...

När vattentrampandet var över la jag mig ner i dödsmaskinen. Tjugo minuters solning gav skön värme, skönt ljus och en hygglig färg i ansiktet. Läste på expressens framsida att nog mina dagar är räknade...solarier och solning är dödsfarligt.
Vet.
Vet också att jag är ljushårig.
Men helt ofräknig.

Ja ja...huvudvärken är i alla fall över för nu...den gav sig när jag plockade fram mina gamla migränmediciner...den klarade inte det tunga gardet!

Ser fram emot imorgon. Massor att göra på jobbet. Men kul grejer.
Och så middag på kvällen.
Med en överraskning som jag inte kan skriva här, i fall mam skulle läsa...
Ni får reda på imorgon.
Godnatt!

Långsamhetens dag!

Gahhh...sjung långsamhetens lov...om jag skulle ta och lära mig att gilla ett lägre tempo...för då fanns det mycket att gilla. Allt går nämligen långsamt. Jag skall räkna upp några saker som gått långsamt idag...
1. Bilarna framför mig påväg till jobbet
2. Datorn på jobbet
3. Facebook
4. Tanterna som gick före mig på badhuset
5. Bilarna som åkte framför mig till träningen
6. Vår nya ugn som inte ville bli varm
7. Att logga in på blogg.se

+ en massa annat som jag av respekt mot andra inte nämner...

Tänk om jag kunde gilla allt det långsamma...då hade dagen idag varit en kanondag.

Nu började dagen med huvudvärk...trots att jag kom ihåg att ha bettskenan i inatt...orättvist! Om man kommer ihåg sin bettskena borde man inte kunna få ha huvudvärk direkt på morgonen...
Tog en alvedon...eller faktiskt två.
Det gav med sig.
Men...kom tillbaka med förnyad kraft i skolan...huvudvärk i vågor hela dagen...då står jag bara inte ut med långsamhet.

Saker som underlättat huvudvärken idag:
1. Mina roliga kollegor i arbetslaget
2. Kaffet under dagen
3. Solningen på badhuset...fick 15 minuters sömn...guld värt!
4. Träningen med tjejerna i aaik. Hade glömt lite hur kul det är att kämpa ihop med dem.
5. Kaffet som sambo bjöd på
6. Ett varmt bad med lavendelpulver i...
7. ...har inte inträffat in, men planen är att ta en alvedon, peta in bettskenan och sen gå till sömns...tidig kväll!

Hoppas på en annan dag i morgon...en snabbhetens dag! Utan huvudvärk!

Hoppla

Aldrig mer Arboga!

Nu är jag så arg och irriterad att jag måste skriva av mig, innan jag överhuvudtaget kan fungera igen...
Kurs i Arboga idag...så långt allt väl...förutom att jag egentligen inte alls hinner vara borta en hel dag på kurs...är utvecklingsledare två dagar i veckan...lärare tre. Är jag borta en måndag ...så hinner jag inte göra något åt det som skulle göras...förrän tidigast på fredagen...stress...
Nåväl...jag bestämde mig för att åka, ta egen bil och åka hem till lunch för att hinna jobba med likabehandlingsplanen på eftermiddagen...
När jag skall dra från Arboga...en liten liten håla nånstans vid Mälaren...så finns det tydligen två europavägar och båda går nångång till Stockholm...jag väljer givetvis fel europaväg och hamnar söder om Mälaren...okej...tar det lugnt, stannar när jag misstänker att allt inte står rätt till...kollar karta (ja, bra va...att jag hade en sån...) men kartan hade en skala så att knappt Afrika var utmärkt...typ en karta över universum...så där gick det knappt hjälpligt att se att man möjligen kunde åka över Strängnäs...men absolut inte hur...
Strängnäs, strängnäs...hm...skyltningen var verkligen kanon...om man ville till Eskilstuna eller Oslo...men Strängnäs...finns den orten överhuvudtaget eller lades den ner samtidigt som P10?`
Nåväl...hittade Strängnäs...men ingen väg ledde ut ur Strängnäs...ett hett tips till alla turistchefer...led in alla vägar i stan men låt dem aldrig leda ut...
När jag väl kom igenom Strängnäs...ut mot Enköping...så har man släppt ut alla dårar man hittat i hela mellansverige...ett nu-skall-alla-dårar-integreras-i-samhället-jippo...typ...eller så hade Lottakårens bilkårister kolonnkörningsträning..."kom ihåg att ligga tätt tätt så ingen kan komma förbi eller emellan...kör sakta sakta så att ni aldrig kommer fram" måtte någon trummat in i deras huvuden...
Så det gick i...jag ljuger inte...50km/h...mellan ENköping och Sala...
Vägarbete i Brovallen..."risk för kö" stod det på en skylt...ja, den risken var ju j-vligt överhängande...särskilt som det var ett rödlyse som stoppade trafiken i mitt körfält!

Phu...suck...stön...äntligen hemma...ska aldrig mer köra bil...det är inte bra för hjärtat. Bara benen blir bra ska jag alltid springa dit jag behöver ta mig. Och det blir aldrig mer till Arboga...

Nu ska här jobbas ikapp...all tid som folk stulit från mig idag...
bahhhhh och gahhhhhhh


Kändisar vill träna med mig!

Snooker på TV just nu...bara namnet på den "sporten" får en misstänksam...när man sen ser ett dussin röda bollar och några med andra färger, ligga lite huller om buller på bordet...spelaren siktar på än den ena och än den andra...till synes planlöst...
Då har man tappat mig för länge sen.
Nyss fick jag ett mail från en idrottskändis...en SMsilvermedaljör...hon ville träna med mig i veckan. -Va? Vad säger man...världsklass...man tränar med proffsen helt enkelt. Gasellen är nöjd över gårdagen, vilat benen med en promenad och nu var hon träningssugen igen...inte illa!
Jag ska köra hårt i veckan, men ingen löpning...jo på torsdag skall jag prova igen. I terrängbanan. Då hoppas jag vara okej i benen och DÅ...då kommer jag kunna vara i form till DM.

Annars har dagen gått åt till att bada och klippa storpudeln...en hel hink med hundhår blev det...och en liten liten storpudel blev kvar...men snygg! Tänk om det kunde gälla även när en annan gick och klippte sig...att man kom ut från frissan...liten liten...bara en liten Erica kvar...
Men nej...det har aldrig hänt...tvärtom...ju mindre hår på huvudet desto större ser man ut...åtminstone känns det så. En rejäl tupering och vips...en storlek mindre runt stussen! :)

Har ingen lust att gå och sova...borde förstås...för imorgon skall jag till Arboga på kurs. Åker tidigt. Men...det är massor kvar som jag vill göra och läsa...och kanske kolla mer på tv...

Men...är huvet dumt brukar kroppen få lida...så huvet får ge sig för faktum
Måste sova!

Så hej hej


Grattis gasellen till SM-silver

Idag skulle jag ha sprungit SM i Växjö...men...som igoda läsare vet, så kom annat emellan. Övertränade ben.
Men en som sprang var gasellen, Annica! Och som hon sprang. Förkyld förra veckan. Ett knä som spökat...men bäst när det gäller. 3.24.55 och en silvermedalj i klassen K35. Tänker det...näst bäst i Sverige i sin åldersklass!
Stort.
Avundsvärt.
Imponerande...
I min klass K40 hade jag ändå inte haft en chans på medalj. Alla sprang t o m  fortare än Annica. Det var en grym klass i år. Jag hade som bäst kunnat komma femma nånting...med de tider jag presterat.
Känns som lite plåster på såren.
Och att träningen går som på räls inne...är också kul. Känns rätt att bygga upp benen nu. Håller igång konditionen med hjälp av crosstrainern och cykel.
Ska prova springa lite lite nästa vecka. Mjukt.
DM får det bli.

Ja men annars sitter vi både sambo och jag och pysslar med skolans hemsida. Var ju på kurs på att göra hemsidor inom ramen för kommunens verksamhet, igår. Kul. Jag blir alltid eld och lågor när det blir något nytt att sätta tänderna i. Hade behövt lite bilder på personal och elever nu bara...kanske lite överdrivet att kalla in alla en lördag för att få ta bilder...hm...bara att vänta till måndag. Eller kanske åka hem till alla? Klä ut sig till döden och ropa "trick or treat"...då ser ingen att det är jag...och så tar jag bilder när alla ser helt vettskrämda ut..
Näej, ingen vidare idé det heller...då verkar det ju helskrämmande att både jobba och gå på vår skola...hm...
Men...om jag skriver en skylt då..."Smile you´re at the candy camera"...

Ja, vi får se hur det blir med det...
Ska nog i alla fall först skriva in alla ändringar i likabehandlingsplanen, som vi kom fram till i torsdags...sen skall den med ut på hemsidan.

Sen...sen får det bli ett glas vin...lyxade och köpte finvin igår. Och så är det formel1kval från Brasilien...

Ja så ungefär blev den här dagen.
Inte illa.
Den får en 7:a redan innan den är slut. Vem trodde det i torsdags...då allt var nattsvart, jävligt och orättvist...
Nu är allt grådassigt, rätt skönt och ganska rättvist!

Hejvejs!

Allesverloren

Har slutat att sura.
Har istället tagit tag i det hela. -Nu kör vi rehab och bygger upp dig inför nästa säsong, säger coachen.
Jag säger: -Yes!
Och åkte genast till gymet, köpte ett halvårskort (man fick sju månader men betalade för sex...ehh...alltså, betalade för sex MÅNADER). Körde crosstrainer, ett benpass och sen mage. Det gick toppen och var kul. Här skall minsann inga läppar hängas. Det är tre veckor till DM-maran i Borlänge. Det är inte kört för den! Faktiskt...

Fantastiskt vad mycket snälla människor jag känner...så mycket kommentarer på bloggen och på facebook. Omöjligt att sura då. Och jag håller med mamma...jag KAN faktiskt gå...och så håller jag med pappa...jag är INTE Christian Olsson eller Sanna Kallur...jag lever inte på detta...än (!!).
Men jag är Erica Erixon och är jävligt skitbesviken i alla fall...
Men inte sur.
Mer bestämd.

Imorgon straffar jag benen med att bada och klippa hunden...synd att hunden åkte med på samma straff.

By the way...vi har delat på en flarra Allesverloren...för alla tyska läsare framstår vinvalet alldeles tydligt! Och eftersom bloggen är som strörst just i Tyskland så tänker jag inte förklara mer!

Nu Idolutröstning..hm...jag tycker Reza är bäst...Erika var bra idag...och Camilla...faktiskt kanske Tove var sämst idag. Men hon klarar sig kvar för att hon är söt...nej...herr Hocker åker kanske...eller han hårdrockaren.
Nåväl...
Goodnight Sweden, where ever you are...
er röst i natten!

(såg någon mer än jag, Jack Killian på åttiotalet?)

Fy fanken för den oturen!

Ni som inte orkar med ett neggo-inlägg eller med människor som fastnar i futtigheter när det finns folk som svälter...hatar ni dessutom när folk svär i text...så kan ni sluta läsa nu!

Fan fan fan fan fan...jag har verkligen trott, inte bara intalat mig...att benen skulle hålla. I söndags var det illa. Varenda av de 15km gjorde ont trots mjukt underlag. Men då var skadan redan skedd. Alla behandlingar efteråt och tejpen...gjorde det möjligt att gå, att promenera utan smärta...men idag, när jag skulle ta sista löppasset...så kom jag tre meter. Tänkte att det kunde gå över, att jag kunde bita ihop...men...halvvägs in i Krylbo gav jag upp...sprang grinandes hem till mamma...bra val. Bra val att springa hem och beklaga sig till en som är nyopererad i sitt knä och som bara önskar sig att kunna gå igen...
Puckat.
Mamma önskade att jag kunde ha lite vidare perspektiv...jag sa ja...men tänkte...perspektiv my ass!!...jag har fan inte sprungit mil efter mil i höst...i alla jäklans väder...för att två dagar innan SM ha perspektiv på att benen inte höll...

Jag får göra upp en plan..

Problemformulering: Benen är trasiga...
Kartläggning: Kvinna, 40år, 68kg (för mycket tydligen för de klena benen...), artros i båda led (fullproppad av artrosgener från såväl mor som från far...), oregelbunden träning på slutet p g a för mycket med nya jobbet...
Nyligen frisk från förkylning.
Vad håller jag på med...
Analys: Allt suger...
Lösning: Finns inga...
Utvecklingsplan: Vässa yxan, hugga av båda benen och börja måla kurbitsar istället...


Nä...jag tänker vara sur och hata ikväll...inatt...kanske hela dagen imorgon...ev även imorgonkväll (sorry sambo) Sen får det vara bra. På lördag skall jag...nej visst ja....då går ju tävlingen...det kommer kännas surt...men söndag då, då kommer jag att lägga detta bakom mig, ringa tränaren, lägga upp en ny plan för rehab och grundträningen inför nästa år.

Ja just ja...vi fick sluträkningen på all el igår. Vad säger man...två mattelärare...en nätt felräkning på en sisådär 50000kr...pinsamt! Icke dess för ty...ska pengarna fram. Nån som vill ha höstlöven krattade? SKorna putsade? Kanske en hundvakt? Men lite hembakta bullar då...?
Nej, tänkte väl det...

Kan ju sälja alla åtta paren joggingskor...inkl tävlingsskorna!

Dagdrömmeri är underhållande!

Förstå-dig-själv-och-dina-medarbetare-kurs i västerås idag. Några igenkänningsleenden, några tankar kring att folk kan vara så olika...men annars...näej...inte så att det revolutionerade mitt tankesätt. Bäst var nog bilresan dit och hem. Jag tänker alldeles förträffligt bra i en bil. Och då satt jag och tänkte på tankar. Det är så speciellt med tankar. Särskilt som tankar inte är annat än kemiska reaktioner i hjärnan...proteiner...
Det är toppen med tankar.
Man får tänka vad man vill, sätta ihop vilka storys man känner för...ingen får veta något och man kan inte ställas till svars...som en fantasijukebox...bara att önska vad man vill tänka på...
Jag lät tankarna löpa fritt...fantasin satte gränserna...riktigt roande. Och helt ofarligt. Dagdrömmeri.

Häftigt med hjärnan.

Hann inte hem till massagen dock. Nu får jag förlita mig på att benen håller ändå. Jag börjar bli nervös.
Käkat kolhydrater på em. Ska vräka i mig kolhydrater i morgon och på fredag.

Sova mycket.

Börja med sovandet nu på studs...drömma nattdrömmar...skillnaden mot dagdrömmar är att nu tar hjärnan befälet och man kan inte längre välja vilka människor man vill ha i sina storys...hjärnan kan koppla ihop vem som helst att göra vad som helst...tokiga drömmar är vanligare än otokiga. Hjärnan rockar loss på nätterna.

Så godnatt hjärnan och ha så kul. I morgon tar jag över igen!
Likaså bra!
tjoho


Ciao bellas!

Benstatus: 100% bättre än igår. Tejpen gör faktiskt skillnad. Har dock inte sprungit en meter så jag kan inte uttala mig om hur det funkar. Imorrn är det dags för behandling igen.

Humörstatus: Lika som igår och i förrgår och i förrförrgår...d v s bra. Är på gott humör i grunden och utifrån det kan man tackla det mesta...som ett exempel...jag har inte ätit en endaste lite kolhydrat på två dagar...hjärnan älskar kolhydrater som bränsle och blir både trött, lättretlig och trög på bara proteiner och fett. Alltså...jobbat hela dagen, stött på diverse problem som triggat...och det tillståndet åker jag till Jysk...jo, ni hörde rätt. Det är lite att utmana ödet, jag vet...men...vi behövde köpa grejer till kemin...så...kl 16.20 stod vi i kön, med det vi tänkt köpa...16.55 har ufot i kassan skrivit klart alla papper, tryckt klart på alla knappar på kassaapparaten och sett alla kort och legitimationer vi kunde hitta i våra plånböcker...det hade varit lättare att köpa tre kameler och en tältplats på himmelskafridens torg...än att köpa en bokhylla på jysk...
och nu till min poäng...jag klarade det utan att tappa humöret nämnvärt. Hade aldrig gått om inte grundnivån varit hög.

Sen har det handlat om sjukbesök. Svägerskemannen (hur kallar man honom...han som är gift med sambos syster...) är nyopererad för diskbråck...mor är nyopererad med en ny knäled....och jaa...det är väl ungefär alla sjukbesök då. Inte så många kanske men innerliga :)

Nu sova! Tidigt ikväll. Moget att tänka efter före.
Ska på kurs till V-ås imorgonkväll. 15 - 18. Sen hem till Jesus_lennart för massage.

Arrivederci

Svårt med vissa...

Passivt aggressiva människor är en kategori som jag har jobbigt att hantera. Jag vet helt enkelt inte hur jag skall förhålla mig...blir egentligen besviken och ledsen...men också irriterad och frustrerad. Själv kommer jag från en familj där man visar de känslor man har...är man arg så märks det och alla får veta varför...jag räds inte konflikter utan har erfarenheten att det inte är farligt att tycka olika, att bråka, att vara osams...man får hålla lite koll på vad man säger bara.
Men människor som vill åt en, som vill utmana och hugger lite i skymundan...det är drygt. Hur bemöter man sånt? Och varför gå och vara arg på någon, vilja att den skall misslyckas och känna sig nere...utan att stå för det öppet?
Mysko, vad vi människor fungerar olika...

Men min hat-kassörska på Hemköp har sannerligen jobbat upp sig ur bitterhetsträsket. Hon var inte bara snabb idag, hon var dessutom glad och trevlig...helt vanlig faktiskt. Glad att jag ställde mig i hennes kö och fick uppleva det. Skönt att hon fått fortbildning eller nåt...i alla fall nåt som funkade för henne.

FÖr övrigt kände mig lite aktivt aggressiv igårkväll...när benen värkte efter löpningen...så där överansträngt som man inte vill ha det veckan innan SM i marathon. Men..massören gjorde sitt idag. Han masserade rejält, och har sen tejpat upp hela benen. Känns faktiskt bättre redan...förutom att jag inte kan springa som jag tänkt mig. FÅr tömma kroppen med hjälp av kosten istället...bara proteiner idag och imorgon...sen på med kolhydrater ons-fre!

Börjar känna mig lite spänd...
SKa bli kul.
Hoppas benen håller nu då!

Trasiga ben och en brasa!

På långlöpningen idag fick jag följande besked:
Pulsen tillbaka på det normala, kände mig stark.
Det är mycket roligare att springa i grupp om flera, än ensam.
Det är skönare för benen att springa på skogsvägar, packad sand och stigar...än på asfalt.
...och mina ben känns förjävliga! Vänsterbenet var uselt...från knäet och neråt. Vaden var hård, kort och stel...slet och drog i häsenan som började göra ont efter några km.
Vi sprang 15km i skönt duggregn i underbar natur och med roliga löparkompisar...men...det känns rätt ruttet inför lördagen.
Nu har dock JesusLennart (ja...JesusJohan har en kollega...) lovar kolla på eländet imorgon. Laser, massage och tejp. Och lite jävlaranamma. Jag ska springa SM i Växjö på lördag. Ipren och Voltarensalva...kanske pillren mamma har fått mot smärtan i sitt nyopererade knä?

Mamsen har det värre...hon har fått en helt ny knäled. Så jag pysslar med vård av närstående. Kockar lite...för pappa gillar inte att laga mat...frisörar lite...för pappa gillar inte frisörandet...och ger sprutor mot blodpropp, byter stödstrumpor och tvättar...ja, för pappa har annat att göra. Men han är en god make och umgås med patienten, åker och handlar, serverar fukost och fika.

Nu vilar jag och sambo i nya vardagsrummet...framför TV´n...sambo står ut med lite hästhoppning...och
-VI HAR TÄNT BRASA!! Så ofantligt mysigt!



Om ni har lust att göra något behjärtansvärt, så kan ni väl hålla lite tummar för att mina massörer (JesusJohan och Jesuslennart) Kan fixa till benen inför även denna mara.

Sen skall jag försöka minnas att inte träna stenhårt veckorna innan en mara...så att man blir överansträngd.

Thans


Tack huset!

Så fint det blev i trädgården...klippta buskar, grävda land med nymullad jord...kände mig som en redig husägare där jag knallade runt med grep och en säck barkmull! Sen vilade jag mig i form på soldäcket. Var så varmt att det gick att mysa i en solstol med fårskinn.
Läste mer än halva boken jag började på förra veckan...jag älskar att läsa. För när jag har ro att läsa, betyder det att jag är avkopplad och helt ostressad. Läser nästan bara på loven. Så jag tillägnar huset en varm tanke och tackar det för mitt lugna sinne!

En varm dusch i fina badrummet gjorde inte sinnet tyngre...en Smirnoff Ice i köket drog inte heller ner...och när mams och paps ringde för att bjuda på mat till fotbollen...då kändes det som om denna kvällen bara inte kan sluta i moll!

Vi tar med en flarra rött och knallar över, helt enkelt. Då har vi gjort vårt och sen får Zlatan, Majstorovic och de andra snyggingarna göra sitt!

Heja Sverige!

166 miljoner!

Kanske det är idag jag skall vinna ihop 166 miljoner? Såg att drömvinsten var uppe i det. Vad räcker det till egentligen...
332 lärartjänster under ett år..eller nästan halva budgeten till bildningsförvaltningen i Avesta Kommun...
600.000 NO-böcker för högstadiet...
20750 weekendresor till New York...
92.200 Asics Kayano löpardojor (om man ska slänga dem efter 100 mil, så räcker dessa i 9 miljoner mil eller 2300 varv runt jorden...)
~17st fredspris till Obama...
184st audi R8 (vilket räcker till att jag byter bil 4ggr om året tills jag blir 85...)
Om jag behåller 20 miljoner för egen del, skänker 20 miljoner till välgörenhet och ger resten till vänner och släkt...så blir det 2.500.000kr per st(och då har jag räknat med allt från kusiner till vänner i utkanten...)

Det ÄR mycket pengar...

Jag tror jag drar på mig löpardojorna och tar en tur i skogen istället. Sen ska körkortslösa sambo ha skjuts till basketmatchen, lite trädgårdsarbete skall göras och sen...sen...ja, då smäller det rejält. Danmark - Sverige ikväll!
Vad skall man tippa att det blir...om hjärtat får bestämma så blir det 4-0 till Sverige...Zlatan gör 3 mål och Henke 1.
Men hjärnan varnar om bortsparkade passningar från Kim och långa bollar utan adress upp mot våra forwards som är på fel ställen...och så blir det 1-0 till Danmark...

Låt hjärtat va med...allt du gör beror på det...vi håller på hjärats resultat. Måtte vi vinna!




Grattis Obama! Verkligen välförtjänt!

Efter samtal med mer eller mindre sjukvårdskunniga kollegor idag...har jag förstått att jag inte alls är frisk. Jag har någon hemlig influensa...en influensa som visar sig med tio-femton extra pulslag, svullna halsmandlar, abnorm trötthet och varannandagsfeber...
Öhhh...
Typiskt...att när man väl drabbas av något...så är det hemligt...
Säg alltså inte detta till nån...jag har nämligen en hemlig influensa.
Bra...för då kan jag låtsas vara frisk och springa intervaller imorgon som bestämt.

Kvällen ägnas åt TV...och jag häpnar ikväll över...
*Obama får nobels fredspris...jamen...är kriterierna inte kända för nobelkommitén? Eller finns det kanske inga kriterier? Eller har man andra idéer om vad fred innebär? Kanske vi skulle ge Fred Flinta, priset nästa år? Eller Gunnel Fred? Kanske Fred-rik Lindström...eller postumt till Bellman för Fredmans epistlar?
Grattis s-f Barack...by the way...vi får inte ha vår barack längre på skolan...den är för dyr...hyresavtalet skall sägas upp...
Dum parentes...

Jag häpnar också över...
* att det dröjer till jul innan vanliga dödliga får influensavaccinet...god jul då! Ett tips...skaffa en hemlig influensa istället...den vet ingen om, så man slipper vaccinet!

* att så många av Idolerna sjunger svajigt, ja rent av falskt...och alla älskar Tove...hon får sjunga hur falskt som helst...hon är ändå en stjärna...men gosh...stackars Reza...klart bäst men kommer aldrig slå söta, rara, oskuldsfulla Tove...och duktiga Camilla...sorry...du är duktig på fel sätt...du kan sjunga och verkar säker på scen...men...nej Camilla...lite falskt måste det vara för att se äkta ut...
Jag böjer mig för att juryn är proffs...

sen häpnar jag inget mer...gäspar bara lite...gäspar åt sega nyheter...

GOdnatt då


Nothing special...

Ja men så sitter jag här igen då, framför datorn...på kontoret. Sambo har fixat så denna, min favvo-dator (vit och silvrig och jättefin...och köpt för pengar jag slitit ihop under min tid i baren på Trapper), kommunicerar med nätverket och Internet ligger öppet att beträda!
Har en annan dator också. VIa jobbet. Den är ny och bra...fungerar hela tiden...men...inte samma känsla...den skall vara grå och tråkig och bara användas till jobb.

Så nu spotifyar jag och min vita skönhet...och bloggar lite...

Idag har jag...
...varit i Fagersta på kurs så jag kan använda det administrativa programmet som kommunen har...inte så svårt, inte så kul...men behövligt.
...varit hos Jesus-Johan...ni vet han, massören, handpåläggaren...som fixade mina ben innan förra maran. Han masserade mitt överansträngda vänsterben...det gjort ONT. JÄTTEONT. Men det är bra i de här sammanhangen. Då tar det! Han hinner med en vända till innan SM nästa helg.
...gått en lång tur i skogen med storpudeln. Vi letade efter en stig jag gick mycket när jag var liten. Den hade försvunnit. Synd. Varför tar inte folk ansvar och trampar upp alla stigar? Jag menar...jag har ju bott i stan...inte skall väl jag behöva åka ut till alla förorter och trampa på deras stigar? Nu fick vi gå vägen hem. Trist. Men fint väder...
...hjälpt min nyopererade mamma...hämtat saker från hjälpmedelscentralen och gett en anti-blodbroppsspruta...
...varit hos Bella. Himla trevligt och god sallad!
...kollat ännu ett obegripligt-att-nån-vill-vara-med-och-skämma-ut-sig-och-sin-familj-program "Mammas pojkar"...månne det ÄR så att blondiner är lite dummare än genomsnittet...verkade i alla fall så när man kollade dessa...skrattade rått...men skämdes efteråt. Borde tycka synd om dem.


Men jag har också låtit bli att vara elak och gjort mig rolig på andras bekostnad fast det var öppet mål...liksom. Två fina möjligheter till detta...har jag bara låtit passera...tråkar nsätan ut mig själv med ett sådant vuxenbeteende. Ett av mailen hade jag väl i alla fall kunnat sända iväg...anonymt...hade varit kul. Men elakt.

Nu skall jag umgås med sambo och sen sova!
tjoho



Nej, inte böter...det var fel tänkt Bea!

Beatrice Ask vill att det skall gå att bötfälla föräldrar till barn som vandaliserar, klottrar eller begår andra brott. Om föräldrarna varit vårdslösa och inte försökt hindra sina barn.

Jag förstår hur hon tänker. Jag förstår hur alla läsare av aftonbladets nätupplaga, som gillar hennes förslag, tänker. Men de tänker fel.

Visst känner man sig uppgiven och rent ut sagt förbannad...när man läser tidningen om en skola som fått 100-tals rutor krossade, eller om en tennishall som får sina golv förstörda för att någon haft sönder handfaten på toaletterna, eller om en gångbro med hiss för funktionshindrade som blir använd som urinoar och helt nedklottrad och förstörd...gång efter annan sker detta...vilka får betala?
Jo, vi allihop. Precis som vi allihop betalar för alla verksamheter i stat, kommun och landsting som vi tycker skall erbjudas alla innevånare i vårt land. Det tas till syvende och sist av samma pengar...
Mer till klotter och förstörelse = mindre till fritid, vård, omsorg och vägar...
Så långt fattar varenda tonåring att det är...problemet är bara...att varenda tonåring känner inte att det angår dem. Samhället angår inte dem.

Vilka barn, tror Beatrice Ask, är det som utför klottrandet, förstörelsen och de andra småbrotten?
Är det de högt älskade, omsorgfullt uppfostrade, trygga och harmoniska barnen som alltid lyckats i skolan, som har tusen fritidsysselsättningar som föräldrarna betalar, som har massor av fina kompisar att åka på trevliga semestrar ihop med?
För det är väl dessa föräldrar, till dessa barn...som skulle kunna betala böterna utan att det drar dem ännu mer ner i skiten.
Det tar säkert jättebra när en ensamstående neralkad mamma utan jobb får böter för att hon underlåtit sig att stoppa sin son från att klottra...

HUr gör man då...när man är skitförbannad för att de satans skruttungarna inte gör som vi säger utan bara förstör och förstör...
En bra skola. Är det trassligt hemma kan skolan vara den fasta punkt i tillvaron som saknas.
Meningsfull fritid. Bra i min stad att man kostade på en skateboardpark. Ett av det bästa man gjort på flera år. Bygg en till - inomhus.

Sen vet jag inte...jar har inga svar...jag vet bara att den här gången råkade Beatrice tänka fel. Hon tänker ofta rätt...men det blev fel nu. Shit happens...jag tänker ofta fel...men då får man tänka om!

Nu skall jag rätta matteprov. Hoppas jag tänker rätt!
tjo hej

Självhypnos, löpning och glömska

Illa med dagens långpass...21km i 5min-tempo...hade behövt att det kändes lätt och lockande till dubbelt så lång sträcka...men icke...det gick tungt och jag låg på hög puls hela passet. Benen kändes tunga och det hade nog varit omöjligt med 42km idag...
Dock är det ju två veckor kvar till sm-maran i växjö. Tror att jag skall vila benen lite i veckan. Vattenlöpning får det bli. Och lite cykel.

Belönade mig med en städeftermiddag. Ja, för är det så tungt att springa...förtjänas ingen annan belöning. Dammsög och skurade...och packade upp en flyttkartong...ställde iordning nya städskåpet.

...och så när jag skulle betala lite räkningar...så var min kod-dosa borta...ingenstans i huset fanns den...hur kan något bara försvinna? Jag vet ju, som fysiklärare, att ingenting kan försvinna...men nu är jag banne mig överbevisad...empirin rår man inte över...dos-j-veln är borta...den har upplösts till atomer och spritt sig för vinden (och det finns ju en hel del vind att spridas i, nowdays...). Tjyvar och banditer kan ha tagit den?! Men sambo säger att de inte har någon nytta av den, för de kan inte min kod?!...men...om de listat ut min kod då? Tänk om jag har mina fyra sista siffror? Eller något spännande årtal? 1066...slaget vid Hastings...eller kanske hundens födelsesiffror...9905...
Men tänk för att jag inte har det va! Så lämna nu tillbaka dosan!! Ni HAR ingen nytta av den.

Sambo betalade räkningarna...fick cash i handen av mig sen...det tjänade han 1kr på...ska det fortsätta så blir jag snart bankrutt...

Satans hjärna...kommer ihåg hur många dumma saker som helst...men vart den lagt dosan...det vägrar den att berätta...resten av kroppen springer runt som en fåne och planlöst letar...i onödan...SÄG NU, VRT LA DU DOSAN?

Nej, det här går inte...jag får lägga mig och hoppas på nån slags självhypnos!
Godnatt...

Poolen i ide!

Hej igen...
En dag utomhus har nått kväll. Vi har fått mycket gjort men inte allt vi tänkt oss. Poolen är dock vinterfixad. Mest tack vare sambo, men jag snickrade på en ram att lägga plasten på. Sen grävde jag upp jorden framför trappen på soldäcket...vi tänkte ju nämligen så gräs idag. Av detta blev det intet...det gick inte att gräva med grep alla de 100kvm...för det var packat som cement...gahhhhh...jag hatar när det inte blir som jag tänkt. Ingen jordfräs hade vi heller...och kände ingen med jordfräs...och så trodde jag att det skulle räcka med ett antal säckar med matjord...det skulle vara ett par LASS.
Där ser man...
Så här såg det ut när poolen byggdes i slutet av juli...
(sambo, chris och robban fixade det på ett par dagar)


...och så här såg det ut när det var vamt så det gick att bada...soldäcket var inte riktigt klart...men en timmes sol och pool fick det ändå bli...en skön dag att minnas!



...och så här ser det ut idag...soldäcket klart...och poolen har vinterfixats och nu med lock, inväntandes ett nytt år med många långa soldagar!



Nu blir det tv för hela slanten...här är ditt liv (oj, med Stina Dabrowski..sa dom just)...och sen lite film.

TIdig säng för imorgon blir det tidig löpning!

Goodnight



Ute i trädgården idag!

Njuter av morgonen. Krispiga grässtrån lät härligt höstlikt när storpudeln och jag tog vår morgon promenad. 3 minusgrader och hög klar luft. Jag älskar hösten.
Idag skall poolen vinterfixas och gräsmattan ordnas till. Kul med hussysslor nu när rustandet är klart...det blir inte lika hysteriskt...man kan ta saker lite när lusten kommer på, inte för att man måste så att man kan flytta in.

Appropå hysteriskt...jag tycker det är lite hysteriskt att...

*Som prinsessan VIktoria, köpa en handväska för 60000kr. Jag gillar kungahuset och de får gärna köpa dyrare grejer än vad jag kan göra...men...10000kr är också mycket för en väska...varför överdriva i kubik? När vi svenskar snart förväntas lägga 14 millar på hennes bröllop är det viktigt med all goodwill hon kan få. Kn inte någon hjälpa henne att förstå...att får hon inte med huvudlösa inköp.

*Att köpa Ingmar Bergmans schackpjäser från "SJunde Inseglet" för över en miljon kronor...men hallå...SÅ kul var varken filmen, Ingmar själv...eller för all del schackspel som föresteelse...

...en del har för mycket pengar..

Däremot tycker jag att det är bra att:

* Reza, Camilla, Tove, Karolina och Erik är vidare i årets idol...Gud, så många duktiga ungdomar det finns!

* Vi har viasatkanalerna så vi kan se F1 och Barca...

* Benen känns bättre så att jag kan ta mitt långpass i den tänkta tävlingsfarten imorgonbitti...

* Spotify finns...

* ...och mycket mcyket mer...för det är alltid så att det som är bra överväger för mig...så tur har jag...turelitur...



Nu ut i trädgården...gardenmeister!!


Tuff träning idag

Tuff träningsdag till ända. Behövde vila igår och sova tidigt...alltså ströks distanspasset...tänkte att jag kan lägga det idag, på förmiddagen...och sen på eftermiddagen springa intervaller.
Bra tänkt igår.
För jag behövde verkligen vila och sova.

Först lite matteprov med åk 7. Gick bra. Sen raskt byta om och så ett mycekt bra pass på 8km. GIck fort och kändes som om benen sprang på av sig självt. Sol och hög luft...fina färger på träden. Kanotleden är underbar att springa. Mer jobb på skolan...till 15...hem och byta om...hämtade Gasellen vid 16 och så var det dags för löppass2. Intervaller. Stegringslopp på 1500m, avslutas med 200-ingar på max...tre sådana set och sen en avslutande 1000m-intervall i så snabbt tempo jag orkade. GIck bra. Men Gud så sliten jag blev efteråt.

Hem...fika...dusch...sen till massören... och besöket där sammanfattas med ett -AJ!!!!!

Han sa att jag var överansträngd i vänster ben...fick tejp på...sen sa han att det var inget att göra åt innan SM, jag får bita ihop och så tar vi det efteråt.

Så nu tänker jag bita ihop!
Får ta fram bettskenan dagtid också då kanske...

Annars har jag njutit av ett bra Idolavsnitt! Heja Reza och Tove!

kram på er

RSS 2.0