Curlingtjejerna - go for gold!

Sportlov!!!!...

För alla som har det.

Jag valde bort det när jag tackade ja till tjänsten som utvecklingsledare. Jag valde ännu mer bort det när jag tackade ja till tjänsten som vikarierande rektor. Nåväl...vad är väl ett lov...det kan vara urtrist, långtråkigt, långsamt och alldeles...alldeles...underbart.
Men jag har istället möjlighet att ta ut semester närhelst jag vill. T ex när det är billiga resor.

Inga medaljer idag och ingen igår...bara löfte om en. Minst silver. Curlingdamerna. Heja heja.

Ingen träning idag. Kör dubbelt imorgon. SKidåkning på morgonen och Bootcamp med fotbollstjejerna på fm. Sen blir det långpass på söndag. Mot bättre vetande. Ska ju på Isaks fyrtioårsfest imorgon.
Klä ut mig till politiker...hm...till vem då...Maud Olofsson??...Thatcher?...Cicciolina??...Tarja Halonen?...vete tusan hur det skall bli...eller så klär jag ut mig till en fritidspolitiker i något parti...tar sambos kläder och klär ut mig till folkpartist??
Hur som helst ska det bli kul. SKa försöka att tänka lite på långpasset så jag inte glömmer dricka lite vatten emellanåt :)

Nu ska jag banne mig sova...struntar i vem som åker ur Lets Dance...det bara måste bli Gudrun eller Wille nu...
Mattias var riktigt snygg ikväll...riktigt snygg!

Bild för dagen:
från 2007...Birk vill dricka ur samma vattenskål som hunden...kan bara sluta på ett sätt...och det gjorde det...han plumsade i med hela huvudet! :)

Curling är visst kul...heja heja Annette Norberg...sopa på!

Men Gud som dom skriker...och så fult det låter...vore jag lag Norberg i damcurlingen, skulle jag be kinesiskorna hålla klaffen...det är väl sopa man  skall göra för att stenarna skall hamna där man vill...inte kan man väl skrika dem på plats??
Curling är inte kul. Inte spännande. Men okej, om vi tar medalj skal jag ändra mig för en stund. Hoppas vi tar medalj. jag gillar att ändra mig.

Hockey är kul...även när  vi inte tar medalj...men hur fanken kunde vi åka ur mot Slovakien? Det var banne mig trist...såg fram emot lite final i helgen!

Annars har dagen varit bra. Sagt adjö av vikarierande chefen. Han fick en flarra wirre och ett lycka till på färden-kort. Konstigt egentligen, vad mycket människor som passerar in och ut i ens liv. En del hänger sig kvar, andra påverkar under en kortare tid och bara då.

Bäst idag har i alla fall eftermiddagen varit. Träffade en gammal elev, som kom förbi och bjöd på fika. Sånt värmer. Sen följde hon med mig till träningen, eller gick hem och ordnade träningskläder först och dök upp senare. Jag sprang en mil och det gick kanon. Lyckades hålla 4.30-4.45. Med lite långsammare i början och lite snabbare på slutet. Sen hjälpte jag henne igång med träningen. Kul!
Därefter raskade jag mig till nästa träning - denna gång volleyboll. Så himla roligt att spela med kollegor och gamla vänner. Riktigt bra spel idag.
Fylld av endorfiner är jag på ett fantastiskt humör...

Nu ska jag ta ner mig själv lite...med att läsa arbetsmiljölag...kanske jag ändå kryddar kvällen med lite "tur för skolan att den är obligatorisk"-bokläsning.

Bild...har fasiken inte tagit nån bild idag heller...letar...
...nu skriker kinesiskorna igen...jag orkar inte höra dem...måste sänka...vänta....
Så...tystnad är underskattat!
Nåväl, bild från sommarens boot camp...längtar lite till sommaren faktiskt...det ser såååå sköööönt ut!


Heeeeeeja Sverige!

Guuuuuld! Vilken himla tur att jag valde bort min viktiga nattsömn och istället suttit framför TV´n och sett herrlaget köra hem stafetten på det bästa av sätt. Vilken laginsats och vad cool han var, Hellner, när han låg och lurade ett par varv...innan han bara stack. Ja jösses...
Och nu andra åket i storslalom...undras om det finns en endaste chans...att Anja tar sig upp på pallen. Håller tummarna men orkar nog inte stanna uppe längre. Nu får resten ses imorgon bitti.

Dagen har varit bra. Det får räcka så.

Hann många ärenden nu på eftermiddagen. Då fick träningen stryka på foten. Blir dubbelt upp imorgon. Löpning och skidåkning. och så lite volleyboll på slutet...som krona på verket.
Imorgon jobba vår vikarierande rektor sin sista dag. Blir tomt. Men ändå rätt på något vis, eftersom Eva kommer tillbaka.

En bild då...jag måste skärpa mig och ta mer aktuella bilder...mina arkiv sinar snart...men kollar efter:
Okej här kommer en från förra årets vintermaraton i Borlänge. Jag och gasellen sprang "komunist-löpning" (alla ska med...ingen får vara bättre än någon annan) vilket betyder att vi kämpade tillsammans och korsade mållinjen ihop. Blev DM-silver för egen del. Ett fint minne...men sjukt jobbigt...och kallt!

Arbetsmiljölagen...visste inte ens att den fanns ju!

Har varit på BAM idag. En kurs på bättre arbetsmiljö. Nyttigt för mig som snart skall bli arbetsgivare. Ja, för jag blir ju vikarierande rektor på måndag. 100% rektor istället för 50% utvecklingsledare och 50% lärare. Ska vikariera i tre månader, i ett första skede. Ska bli spännande och lite pirrigt. Kommer inte släppa lärarjobbet helt Behåller en åk 9 i matte, för det känns lite ruvigt att de skall få en annan mattelärare halva deras sista termin i grundskolan. Kommer också att ha min 7:a i en lektion ma + klassföreståndarskap. Blir enklast så och eftersom vi inte vet hur hösten ser ut är det bra med den förmodade kontinuiteten för eleverna.

Nu sitter jag och dräller framför datorn. Funderar på om jag skall bada och läsa lite i kurslitteraturen , vilket jag verkligen skulle behöva eller om jag skall drälla vidare men framför tv:n i soffan. Ja, alla dessa svåra beslut.
Ströläser lite i DD också...dalademokraten...bra att utmärkta Kerstin Eriksson skriver på Avesta-sidorna igen...bra att dåliga Sofie Wiklund inte skriver ledare längre...även om jag inte alltid håller med Göra Greider...så tycker jag alltid om hans sätt att skriva.
Reflekterar vidare...jag är nöjd med snöröjningen i kommunen...kanske är den enda som är det. Men jag tycker att de verkligen fått undan snön så snabbt som man rimligen kan begära. Jag förstår att många gamla med rullator och även funktionshindrade med rullstol och permobil, i omgångar haft det jobbigt i vinter...men ked de resurser vi har, tycker jag ändå att man gjort det bra!
Sen vill jag höja skatten...inkomstskatten...höj den med en krona...det blir mycket pengar i kommunen...då får politikerna en rimlig chans att fördela medel till sådant vi alla är överens om är viktigt. Behöver vi verkligen ha mer pengar kvar i plånboken? Behöver vi inte veta att vi fixar att hålla en hög nivå på den sociala välfärden?
Jag röstar på dem som vill höja skatten, ha kvar ROT-avdrag och hushållsnäratjänster-bidrag, som vill ha betyg från åk 8 men nationella prov från lågstadiet...äsch...

läser vidare i DD...

Leksand vann mot Almtuna...jaha...Reinfledt har varit och besökt Leksand...jaha, kul för honom...han kan få besöka oss också, i Avesta...han verkar trevlig...trevligare än sina föregångare...oj, vilken snygg Mazda..får se nu i annonsen...va??? 350 000kr...är det vad nya bilar kostar nuförtiden? Hur har någon råd?
Bläddrar till TV-sidan...
Jaha...det blir OS ikväll igen...

Men först lagar jag laxpasta till mig och sambo...

Jag veeet, jag var skittrist idag...men har ont i huvudet och är trött...och kanske lite lite sur...eller om det är abstinens efter träning...vet inte.

Ingen bild idag...så det så...eller jo...jag skall se vad jag hittar:
En härlig musikbild av en virtous på draggenspiel!
By the way...njut återgien av denna film:
http://www.youtube.com/user/nikethegodess#p/a/u/1/XHqaeHmwmyg

Ny jacka önskas...nån som vill köpa en åt mig??

Jäkla jacka! Min favoritvinterjacka sen säkert tio år tillbaka (inget speciellt med den...en svart parka bara...ingen märkesjacka direkt)...har pajat ihop. I fredags.
Hade glömt det...i morse.
Minus 25 grader ute...på med termobrallor och vinterja...nej just ja...hade ju ingen sån...den var ju trasig...höstjacka går bort när det är minus 25 ute. Sprang ner i källaren och rotade i en flyttkartong (ja, jag har såna ouppackade fortfarande...) Och där...där låg en vinterjacka från 1753...minst...nej, men jag köpte den innan jag fyllde trettio. Himla moderna då. En svart i gummi!!!
Verkade varm, så jag tog med den upp och drog på mig den. Ut i kylan på hundpromenad.
Gummi är ett bra material. Inne!!
Ute blir det stelt. Eller faktiskt stenhårt. GIck inte att röra armarna. Opraktiskt.
Men..nåväl...den får duga så länge. Får väl skynda mig att placera armarna som jag vill ha dem, innan jag går ut...sen är de där!

Bra dag på jobbet idag. Läste om kvalitetsredovisningar samtidigt som jag kollade det sista på Sverige-Finlandmatchen på svt-play. Heja heja...tänk vad kul om vi kunde gå långt i hockeyturneringen. Kul match. Kul att spöa finnar ! :)

Avslutade jobbdagen på badhuset. Vattenlöpning och simning. Skönt för min, av träningsvärk anfrätta kropp. Imorgon blir det nog löpning med dalaporten...eller jag springer och dom orienterar. Ser fram emot det.
Eller så blir det föreläsning om hur man blir bäst i världen. Undras om jag ska ringa Helena Jonsson och tipsa om den...hon borde kanske gå dit och lyssna.

Annars blir det mest kurs hela dagen...om bättre arbetsmiljö. Hoppas den blir bra och spännande!

Dagens bild: Birk i somras...längtar efter Birk och längtar efter sommar!

Go Sweden!

Bloggskolk i ett par dagar. Jag erkänner. Ingen har mandat att utdöma något straff och det finns inga konsekvenser...mer än själva erkännandet.
Under skolkperioden har jag hunnit med att ha en ensamhemmakväll i fredags, för sambo var på jobbfest i skolan med sitt arbetslag. Det var faktiskt skönt att vara ensam. Jag somnade i fotöljen vid 18 och vaknade (med några få avbrott) inte förrän vid 21. Jag gjorde god mat till mig själv...varm mat...för Tina säger att det är nyttigare än kall...skink och ädelostspäckad kycklingfilé med ekologiska potatisar (från Tina förstås...). Till det serverade jag mig själv en kall cola light...inte ett dugg ekologisk. Helt och hållet gjord på tillsatser och ämnen märkta med E och en massa siffror. Gott. Ingen träning eftersom  storpudeln inte får vara ensam. Han opererade fot får inte vara ensam med den ensamma storpudeln. FÖr då tar han av sig tratten som sitter runt huvet och som skall hindra honom från att slicka på såret. Han tar också av sig strumpan som sitter på av samma anledning som tratten. Alltså skall han vaktas. Ha sällskap. Det blev jag. Mysigt.

Lördagen...alltså igår...ja, skön dag. Träning med kämpavilliga Aaik-fotbollstjejerna och sen kollade jag och sambo film och OS. Och melodifestival. Jag sov mest.
-Hur kan man vara så trött? Jag sover ju 7-8h varje natt. Obegripligt och orättvist. Jag vill också ha många vakna timmar per dygn!
Melodifestivalen...hm...vad skall man säga om den...har inte hittat någon favorit än. Ingen klart lysande stjärna. Darin får duga. Han är proffsig och sjunger bra. Men låten är...nja...inget jag laddar ned. Mello har blivit lite sisådär...är inte urviktigt för mig...OS däremot. SÅ himla kul det har varit denna vecka. Vilka heroiska insatser. Jag imponeras.

Idag...söndag...städat tvättstugan, gjort ren tvättmaskinerna och tvättat fyra tvättar. Sen drog jag till fantastiska dalaporten (eller mer till Silvemarks ergo, som har ett gym och ett löpband som är toppen)...men dalaportens medlemmar är toppen...glada, välkomnande, inkännande, stöttande...nu kan jag snart inga fler superlativer...det får räcka med att jag trivs i den klubben...har roligt när jag är med dem.
Lisa, läser du detta så vill jag säga att du är en energigivare! En empatisk, rolig och kvick energigivare.

Och nu...har jag tvättat lite till...gjort en superduper god soppa på ekologiska morötter, kålrötter och lök från Tina och Magnus odlingar...god korv och god köttfärs från mam och pap var det proteinrika i soppan.
Sitter nu och vilar/ läser i soffan.

Har ett gott liv!
:)

Dagens bild...

Sen kväll på jobbet...och så lyckad sen! :)

Toppendag på skolan, mycket att göra men bra saker...missade i och för sig träningen...två gånger var jag påväg ut genom dörren på skolan, för att ta en löptur...men två gånger d vs 100% av mina försök...misslyckades...jag blev upptagen med annat...viktigare...
Nåja, det betalade sig ikväll...vår mässa för åk6-elever med föräldrar blev lyckad. Personalen hade gjort spännande fina montrar och var på gott humör, engagerade. Och eleverna som var med gjorde också ett toppenjobb.  Det har blivit ett viktigt inslag i att visa upp verksamheten så att elverna väljer oss till hösten.
Hoppas att det blir många som gör det så vi kan behålla alla bra lärare vi har idag!

Oj...Anja fick just ta emot sin bronsmedalj...grät lite...då grät jag också lite...sympatigråt. Jag är sjukt imponerad av hennes mod och inställning. Hur fanken vågade hon satsa för fullt nedför den backen, där hon kraschade igår?
Förebild!

Orkar inte mer idag...måste sova...

Men en bild då:
Lite kaffe innan vi går in på Les Miserables i London förra helgen!


Vilka guld tar vi ikväll?...eller nakenbilder från badet!

Idag har jag varit på studiebesök på en skola i Västerås. Några positiva saker jag tar med mig från detta besök:
Undervisningsgrupper som var på högst 15-17 elever. Det ger mer tid till goda möten mellan lärare-elev, större möjlighet att skapa relationer, större möjlighet att jobba med varje elev individuellt.
Hur har dom råd med det? Svar: lärarna undervisar mer.

Question to oneself: Om man fick undervisa en grupp om högst 15 elever, och aldrig fler än så, skulle man då vara beredd att undervisa någon timme mer i veckan?
Svaret är lätt för egen del.
-Ja!
De hade en slags reflektionsbok som de tidigare kallade "min IUP" och nu heter den "Apalbyboken". I den skrev leverna upp mål med varje avsnitt och vägen att nå de målen, efter avslutat uppdrag reflekterade de själva och läraren i boken, skriftligt. Allt som skrivits i boken utgjorde underlag för utvecklingssamtalen.
De hade IUP-tid varje morgon ca 1h. En slags kvalitetstid med elever och klasslärare/mentor. Här jobbade man med det man behövde och ville, coachad av sin lärare. Möjlighet till fördjupning och "ta-igen-tid".

Efter ett bra studiebesök skall huvudet vara fyllt med reflektioner och intryck...dessa skall processas fram till något som kan bli användbara idéer för den egna skolan. Omöjligt är, att kopiera andras arbetssätt...det blir aldrig bra...man skapar sina egna sanningar och får plocka lite här och där ur goda exempel.
Skall bli spännande att jobba vidare med.

Annars då...
Jo...nyklippt
handlat present till 40-åring
inte tränat
tar han om sjuk hund
ätit trist ensam-mat...keso, frukt och kaffe...lite cola light...
Nu väntar jag på att Anja Paerson skall ta OS-guld i störtlopp!

Nu en nakenchock! En nakenbild från badet...på benen...
Jag älskar att bada!








Liveblogg OS...och så lite annat

Sitter framför TV´n och bloggar till OS...livebloggar liksom. Nu diskuteras det om AnnaCarin Olofssons lopp blev påverkat av att hon hölls kvar 13 sek i starten, även om den tiden drogs bort i slutändan...ja ja...det blir väl nån rå med det å...
Hon gjorde, hur som helst, ett riktigt bra lopp och får vara glad åt sin fjärdeplats. Men vad hände med Helena Jonsson? Två bom i stående...illa illa...nu vill det till att de jobbat hårt med den mentala träningen...så hon inte får griller i huvet...
Men...det blir väl nån rå med de å...

Konvalescenten ligger under bordet...snarkar och pruttar om vart annat. Det kommer små duster upp rakt i näsan på mig...penicillinet går hårt åt hans mage. Jag står ut med doften bara hunden blir bättre. Mam och Pap är snälla och tar hand om honom på dagarna. Annars hade jag fått ta ut semester. Kanske inte nödvändigt som så...han har ju kunnat vara ensam med tratten runt huvudet...men för själen och fokus på jobbets skull...är det bra att de kan hjälpa till. Dessutom litar jag blindt på dem. De vill storpudelns bästa och älskar honom som jag.

Dagen har varit bra och usel...växlat mellan dessa båda ytterligheter...inget att gå in närmare på. Rektorn bjöd hela personalen på semla och jag tog en fast det inte ingick i dieten. Skulle ju springa intervaller efteråt och då behövs en semla för att få upp farten...
Änywäj, snällt av honom med semlorna!
Intervallerna körde jag inomhus. Två km rätt så snabb uppvärmning och sen bar det av i 7st 400-ingar som allihop gick på 1.25. Kändes bra och var ungefär 90% av max. Sista intervallen gick på 1.20 och då var det banne mig så nära max jag kunde där och då.
Skönt att ta ut sig och skönt att jag fick fart på benen. Imorgon lugn distans en mil.

Imorgon ska jag och chefen (som varit sjuk men som snart är tillbaka) på studiebesök på Apalbyskolan i Västerås. Hoppas få idéer och inspiration att få fart på utvecklingen på vår skola. Ska bli kul och spännande!

Lite gamla bilder från förra sommaren...
Birk i Mora.



Birk, moster och storpudeln i Rättvik, det är jobbigt med semester...bra att vila ordentligt...



Jag och storpudeln vid Darkbåtsracet där jag ingick i Pappas firmas lag! Storpudeln sympatihejade på oss genom att ha en keps på sig...lite tufft bakfram...



Ja ha...inte heller denna gång kan de få iväg skidskyttarna ordentligt...hus svårt kan det vara? Ja ja...kom igen nu Ferry!! Heja heja...
Ferry rimmar på jerry...d v s storpudeln!

Kram på er!

Creare Diem

Prosit är latin och betyder må det gagna dig. Ifall nån nu gått och undrat över varför mansäger just prosit till varandra när man nyser.
Har ni inte undrat...så får ni se det som lite värdelöst vetande...och det kommer att vara värdelöst tills ni får användning för det i någon frågesport.
Sådärja...kunskaper är en lätt börda!
:)

En svettig dag idag. Mycket att göra på jobbet, hann inte med vare sig kaffe eller lunch. Men det märktes inte förrän vid tretiden...då jag helt gick in i väggen och blev dödstrött och hungrig. Det har varit en bra dag dock. Ett bra samordnarmöte med trevlig stämning. En bra anställningsintervju med en trevlig tjej som nog kan bli bra. En snäll sambo som tog två lektioner åt mig, så jag kunde åka till veterinären med hunden. En snäll veterinär som lokalbedövade tassen och sydde fyra stygn så att såret som gick upp, numer håller ihop. Han sprutade penicillin både intramuskulärt och rakt i såret, samt skrev recept på penicillin och värktabletter åt hunden...och för detta betalade jag...0kr.

0kr...nada...inte ett öre...dessutom ställde han upp på sin lunch!!...

Hade jag inte varit sambo hade jag friat. Banne mig. Nästan i alla fall.
Förundras över människors snällhet. Han tyckte att hunden varit så snäll och det gick så fort...och att medicinen ändå var så dyr...

Och dagen blev inte sämre av att jag åkte en mil på skidor. Fort gick det, för jag var utvilad och hade fantombra skidor. Tack igen Kenneth på jobbet!

Nu ser jag fram emot Thai-biffen som jag snart skall sno ihop på spisen!

Passar på att gratulera Blombella som fyller år idag! Stora kramar!

En liten bild då, på storpudelns sår, innan veterinären sydde ihop det igen!


Kram till er alla på Alla Hjärtans Dag

Möhippa igår...trött idag.
Tina kidnappades igår kl 09 hos sin sömmerska i Bäsna utanför Borlänge. Hon trodde att hon skulle dit och sy oom sin bröllopsklänninge...men icke. När hon gick in i omklädningsrummet så stod vi där allihop.
Först såg hon arg och irriterad ut...hon hade ju så mycket annat planerat denna dag...men sen...mjuknade hon och det var nog när hos såg de fina skidtävlingskläderna som vi letat fram åt henne...
Turkos-lila tighta kroppstrumpan åkte på och vi drog mot Rättvik där Tina var anmäld till medeldistans 5km i skidorientering. Lite orosmoln var det kalla vädret. -25 grader...då startar inga skidtävlingar...men...de sköt på starten en timma och så drog det hela igång kl 12. Tina hade fått byta till 2.9km och det var nog tur det. Hon fixade det galant och tävlingssinnet vaknade så fort hon fick på sig min mammas gamla skidor med bambustavar.
Efter denna kraftansträngning for vi till Tällberg och badade och spaade på Dalecarlia. Varmt och skönt.
Kvällen fortsatte på restaurang där vi åt trerätters och kollade melodifestivalen. Vi höll helt med i hur det gick...bra att Erik och Anders gick till Globen och KalleMoreus fick gärna komma till andra chansen...
Sen avslutade vi det hela på Bolanche men då hade jag för länge sedan passerat "bäst-före-datum" och var sjukt trött...väntade fram tiden tills jag fick åka hem och sova...somnade ovaggad...och nöjd efter en lyckad rolig dag. Imponerad av Tinas energi på skidorienteringen.

Valentindagen idag. Fick ros och bok av sambo...och ett tomt kort, han ahde glömt att skriva...synd med tomma kort. Det är ju inte korten som är det viktiga utan vad som står på dem...det är ju inte så att "jag har ju sagt en gång att jag älskar dig...jag säger till om det ändras"...i alla fall inte för mig, jag vill ha påfyllning...åtminstone var det så igår...påfyllning tack! :)

Avslutar med en bild på Tina från igårkväll:


Flytta enkronor och huvudvärk!

Jag känner massor av bra människor. Faktum är att jag bara känner bra människor.
Snälla.
Omtänksamma.
Det underlättar i livet. Att känna snälla människor. Då blir vedermödor enklare att möta och ta itu med. Ofta räcker det att bara ha någon som lyssnar. Och ser förstående ut.

Inte för att jag har så många vedermödor direkt. Nej, det har varit en bra vecka men massor av spänningar har gett mig huvudvärk som inte vill ge sig. Trist.
Den gav sig en stund igår under träningen. Men kom raskt tillbaka.
Den gav sig en stund idag, när jag tog en Citodon...eftersom jag tänkte att en stark är bättre än tjugo svaga...
Och det var det. Huvudvärken höll sig väck ända till eftermiddagen.

Sen från jobbet idag. Gjorde inget. För väl hemma möttes jag av fina blommor. Sambo och jag hade fått massor av fina blommor av mamma och pappa. En grupp och sen en bukett rosor. Därmed gav jag upp hoppet om en gammal julgrupp som stod och slokade och om den ensamma avklippta amaryllisstjälken som för längesedan blommat över och inte ville blomma om...någonsin mer. Nu är det fint igen. Med färska blommor.

Nu skall jag kolla Lets Dance...vem som åker ut...känns som om det gör mig detsamma vem det blir...samba såg i alla fall helt omöjligt ut. Separera bäckenmusklerna...hur f-n går man det? Ner med vikten i golvet...jo, den brukar ju hamna där...man skall kunna flytta en enkrona med den foten som vikten inte är på...aha...men då fattar jag precis...

Nu skall jag gå och flytta lite enkronor!
Tjaba!

Dagens bild: Mitt håreksem har blivit värre...och kliar enormt!!!!!





...*ler*...nej, det är ju marmorbordet vi satt och fikade vid...sambo och jag!

Prisa gudarna - allt gick bra!

Hemma! Allt har gått bra. Nu är en tå borta och knölen på flanken är också borta och inskickad för genomgång. Storpudeln ville inte vara på uppvak utan ylade och skällde ,i sömnen, oavbrutet så att de andra hundarna blev stressade. Då var det tur att matte satt utanför. Storpudeln bars ut och fick ligga och vakna på mattes jacka i väntrummet. Då blev han tyst. Tack sjutton för det...han ahr aldrig någonsin varit i en bur, än mindre lämnad ensam med främmande människor och hundar...jag hade också ylat åt e nsån situation.
Nu är han groggy och vinglar när han går. Mest sover han. Orkar ine hålla ögonen öppna.
Skulle inte få ge honom mat förrän kl 15. Men...en hungrig storpudel vinglade och ramlade fram till mig där jag satt och åt tonfisk och pasta. Han ville minsann också ha. Så vi delade.
Nu sover han i soffan.


Jag är tacksam i överkant, för alla som kan sina yrken och är proffsiga! Som mina båda veterinärer Sören och Hilding!

Ska nu lägga mig en stund i badet och vila bort huvudvärken som kom när all spänning släppte.
Löpning ikväll när sambo kommer hem och VAH:ar (vård av sjuk hund).

Tjoflöjt

Hos veterinären...

Oj, vad raskt jag kom in på blogg.se idag då. Inte en svordom behövdes. Nåt att tänka på när dagens tacksamhetslista skall skrivas!
Hoppas också kunna få skriva att storpudelns operation gick bra.
Sitter hos veterinären nu och väntar. Storpudeln är sövd. Fick först en lugnande spruta. Hade också velat ha en sån. Han såg så härligt sömnig ut och omedveten om alla vedermödor han snart skulle utsättas för. Medan jag får sitta här och oroas. Har en grym huvudvärk. Den blir inte bättre av att en stor, brun tik som skall opereras efter storpudeln, inte alls verkar trivas med att matte och husse lämnade henne. Hon skäller olyckligt och det ganska gällt.
Nåja...jag har själv valt att sitta här hela dagen och vänta.
No one to blame!

Har med mig keso, banan, avesta tidning, en dator och en bok av Karin Fossum. Hade det varit lördag...hade jag åkt till MackeDonken och tröstätit i flera timmar...men...nu är det onsdag och då får man inte frossa. Keso och banan är också gott!

Skall sätta mig och jobba lite...även om jag tagit semester idag...för då känns det lugnare...inte någon press...utan bara för att jag vill. Eller för att skingra tankarna.

Har ingen bild i denna dator...så jag ger er en tankebild...

Svart, mjuk, nyklippt storpudel, bruna varma ögon som tittar trött och simmigt på sin matte "Varför fick ja gingen mat i morse och varför lämnar du mig i detta rummet med främmande människor...och varför är jag så trött?"

Tillbaka...men inte tack vare blogg.se...trots dem!

J-vla blogg.se!! Jag HAR INTE bloggskolkat. Jag har blivit PORTAD.
Ja, ni läste rätt...PORTAD från min egen blogg. Har inte kommit in och kunnat skriva. Nåt satans serverfel, har det stått på en sån där ruskigt informativ felskylt!

Nåja...

Har i alla fall hunnit tillbaka från den supersköna, fantastiska, roliga, trevliga Londonresan. Ni har ju fått hänga med på en del och det enda ni egentligen missat är att vi gick på bio på lördagkvällen, efter rätt så medioker mat på Angus Steakhouse. Filmen vi såg var "up in the air" med George Clooney. Den var okej. Småmysig.
Resan hem gick br aoch Ryan Air får högsta betyg vad gäller punktlighet och väskhantering.
Blir helt klart dom igen. Rekommenderas för kortare resor där man står ut med att inte kunna fälla sätena, med stressade flygvärdinnor och en pytteliten cola light för 30kr.

Veckans jobb har kastat in en i verkligheten igen. Det är lite för splittrat för mig just nu. Hälften lärare och hälften utvecklingsledare...i väntan på att bli vikariernade rektor om två veckor...Har egentligen inget mandat att bestämma men ändå kommer man till mig med frågor och förväntan om att jag skall fixa. Och så eleverna, så jag vanligtvis tycker är det roligaste...men som jag känt mig irriterad på idag...och lite igår.
...på de som slänger skräp på golvet, som jävlar med andra, som skyller i från sig, som slåss, som jävlas med sina lärare och som hoppas att någon annan skall fixa deras utbildning...
Hade tänkt åka skidor ikväll...men fick en annan perfekt träning istället. Har skottat mams och paps garagetak. Det tog 2,5h och jag är helt ledbruten nu. Inte ens 1h i badet mjukade upp den ryggen. Ska kasta mig i säng.

För imorgon opereras storpudeln. En tå skall bort. Och en knöl på bröstet. Han skall sövas. Och jag är nervös.
Dör han, dör jag.
Tror jag.

God natt!

When I was walking in London!

In the middle of day2...
Oj, då kom jag genast att tänka på en bra låt med Billy Joel...nynnar den just...men ni hör ju inte...så om jag inte minns fel...så heter den River of dreams och börjar "in the middle of the night..."
Skitsamma...det var en utsvävning som var långsökt...
Idag har vi gått och gått...och gått och gått...prinskorvarna från igår (mina tår, för de som inte läste gårdagens inlägg...) är nu ännu sämre och liknas mer vid halvtrasiga Isterband. Lukten passar också in på Isterband.
Men vi har sett vaktbytet vid Buckingham Palace, vi har gått genom Green Park och Hyde Park, vi har matat duvor, gäss och ekorrar. Se nedan:
Solen har skinit till och från och det har varit ca 10 grader varmt. En mycket skön dag som ger föraning om våren. Solen gjorde också att min synnerligen varma vinterjacka var ett dåligt val (faktiskt redan igår...då jag svettade mig igenom alla affärer och allt promenerande). Sambo var snäll och lånade ut sin jacka idag...men den var ju så stooor...alltså stod "ny jacka" överst på dagens shoppinglista.
Shoppingen gjorde vi på Queensway (Witleys varuhus), på Regent Street och Carnaby Street. Skörden blev god och nu kan vi nöjda se fram emot kvällens övningar.
Indisk restaurang och Les Miserables.
Nedan syns sambo i Hyde Park, när han plåtar fåglar. Biologilärare som han är!:)

-London calling, day one is over! Over and out!

London day one has been taken cared of...
Resan GICK bra...trots snöovädret. Det farligaste var nog bilfärden ner till Västerås, men vi startade i god tid och körde i 60km/h ner...så någon akut livsfara vara vi väl ändå inte i, om man skall hårddra det hela. Och det ska man.
På Stansted köpte vi tågbiljetter och hann precis med tåget mot London (ja, det går ju inte bara ett enda under ett dygn...men vi hann med det som stod inne på perrongen...). Hamnade mitt emot en mysko man som genast började språka med oss...på svenska...det visade sig att han skulle precis dit vi skulle och därför ville dela taxi med oss...topp! Alla sparade pengar går direkt till shopping och mat!

Bor centralt och bra. Har gått och gått...och gått och gått...och gått. Hela dagen. Tårna är som mosade prinskorvar...och luktar som mosade prinskorvar som legat framme en vecka.
Liten shoppingtur på Oxford street, Regent street, Bond Street och Covent Garden blev dagens program.
Lunch på Italiensk restaurang...middag på Italiensk restaurang...nu har vi pratat om att åka till Italien nästa gång :)

Dagens höjdpunkt har nog ändå kvällen varit! Musikalen "We Will Rock You"...med bara Queen-låtar...vilka musiker...vilka sångare...ljudet var kanon och jag älskar melodiös rock!! Ska göra en Queen-lista på Spotify när jag kommer hem.

Imorgon börjar dagen med löpning. TÄnkte ta mig till Hyde Park och runt den om jag orkar. Helst innan sambo vaknar...sen frukost...och så på det igen! Bort mot Bayswater och Kensington imorgon.  Och London Eye. Och så Les Miserables på kvällen.

We´re having fun!

Dagens bild, färsk så den knappt torkat än...äsch...skojade bara...den ÄR digital ju!
Här är telefonkiosken utanför vårt hotell, vid Russel Square



Nu drar vi och lämnar huset i tryggt förvar!

Hejdå.
Nu drar vi till London.
Om bara inte flygplatsen snöat igen.
Punctualityn har inte ändrat sig sen igår...fortfarande 87%...då kan i alla fall inte så många flyg blivit inställda.
Har packat bok och dator så vi kan roa oss på den lilla flygplatsen i Västerås. Även om flyget blir försenat.
Man kan ju alltid åka till donken och köpa lite festlig take away-mat.

Huset har vi lånat ut till en kille från gymet. Han hade fått vattenskada och behövde någonstans att bo med sin hund Rocky (en PitBull).
Storpudeln åker med morfar upp till RÄttvik och firar helgen där. Men lär ju märka att det varit en annan hund här.

Hör av mig under helgen...med lite bilder på allt jag shoppar :)

ha så skönt i Svedala!

Dagens bild: Här är två f d elever som gör iordning mat till Rocky (kompisens pitbull)


Packad och klar!

Punctuality: 87%
Within 1 hour: 98%

Det är vad Ryan Air kan stoltsera med denna vecka.

Kanske något för skolans hemsida:
Lärare:
I tid till lektionen: 87%
Inom 1h: 98%

Nåväl...ingen snöstorm över Västerås imorgonkväll, om man får tro yr.no. Och det får man. Inte heller någon köldknäpp. Det ser ut att bli lätt snöfall och -2 grader. Det ska väl flyget klara???
Jag har i alla fall packat en torrdräkt och dykartuber. Ramlar vi ner i Nordsjön så skall då i varje fall jag vara beredd...nej just ja...man får ju bara ha ett handbagage på 50x40x20 cm...då får dykartuberna bli hemma.
Man måste våga lita på folk och fä...och flygmaskiner.

Började packa i 17-tiden när jag kom hem från skolan...det urartade i en stor garderobsrensning. Bort bort bort med allt jag inte använt de senaste två åren...och vips, blev det plats för nytt och tänka sig...jag som skall till London i några dagar...så passande...då kan jag ju shoppa loss!
Sambo tog en stor väska för sina få kläder...jag knökar ner alla mina kläder i den lilla väskan...så tänkte jag att vi kunde byta på hemvägen :)

Nu är garderoben (som minns nu detta, är ett rum...ett helt garderobsrum...) färdig städad. Och packningen under kontroll. Skall bara i med lite träningskläder men valda delar av dem skall jag ju ha när jag tränar imorgon.
Så det får vänta...det sista.

Nu lite läsning innan lampan släcks och natten får rusa fram...snart snart är det imorgon...och då åker vi. Men på kvällen!

Good najt!

Snöiga pudlar kan man aldrig få för mycket av! :) (jo i sängen...)


RSS 2.0