Lite nervös inför flygningen på onsdag!

Kollat på yr.no hur vädret blir i London, dit vi skall i fyra dagar...åker på onsdagkväll. Ser okej ut. 5-6 plusgrader...inte solsken direkt men heller inte regn. Får duga.
Med stigande ålder har jag blivit harigare...jag var bara rädd för spindlar och kackerlackor förr, när jag var yngre...nu oroar jag mig för massor av saker.
T ex så när jag solade idag, på badhuset...20 min...blev jag superrädd för hudcancer...och stängde av solariet efter 15 min. Skulle aldrig hänt innan jag var 30. Sen när jag vattenlöpte funderade jag över flygresan till London...jag som alltid älskat att flyga...särskilt start och landning...jag ville t o m bli pilot eller i alla fall flygledare, när jag var yngre...nu gick tankarna runt i huvudet...tänk om det blir isbildning på vingarna och lågbudget Ryanair dragit in på av-isningen...eller om det blir jättesnöoväder så vi inte kan landa...kanske dumt att flyga alls, på vintern...kanske vi skulle blåsa av allt...
Har t o m blivit lite höjdrädd...har ingen lust med klättring eller glaciärturer nåt mer...
Nej, löpning, hemma i Krylbo...på marken...
Det är min melodi det!
:)

Nåja...

Det skall bli kul att resa...men det skulle faktiskt bli ett jäkla sönoväder i Västerås på onsdag...vi som åker där ifrån...får väl ringa Ryan-air och säga åt dem att inte spara på av-isningen!
Allt skall man då behöva ha koll på...

Stel och träningsvärk idag. Efter dubbla bootcamps igår och skidåkningen.
Det fick bli långpromenad till stan och badhuset, där jag inte bara solade utan vattenlöpte också. Skönt.

Skall bli kallt imorgon...så det får bli inomhuslöpning imorgon. Kanske intervaller igen?!

Dagens bild: Kära sambo i bästa staden framför Ironbuilding. Hade vi haft råd, hade vi åkt dit istället för till London. Men...det blir en annan gång...när vi vunnit pengar eller nåt!

Stora svåra problem, löstes lätt av sambo!

Tuff träningsdag idag. Som började i katastrof. Inte katastrof som i Haiti...men katastrof som i "fördärvar planerna och gör mig sjukt irriterad"...
Skulle köra dubbla BootCamps idag med först tjejerna i fotbollslaget och sen med killarna i P17...lovat i flera veckorn nu att byta musik. Satt länge i torsdagkväll och igårkväll. Köpte och laddade hem, testade beats så de skulle stämma med hoppen. Orkade inte avsluta jobbet igår...bara kvar att bränna ner på två skivor...
Började morgonen med det. Då strejkade brännaren. Så satans arg jag blev. Sambo har många goda egenskaper, en av dem....som jag totalt saknar...är att i stundens hetta, hålla sig lugn och se sakligt på problemen...jag bara irriterar mig jag...
Sambo tog med sig datorn och kopplade in den på förstärkaren i idrottshallen...så när jag kom dit...spelades min nya musik! Halleluja och TACK sambo för ditt lugn och din förmåga att lösa olösliga problem! :)

BootCamp-passen gick utmärkt och det var jättekul att få träna killarna. Som de kämpade. Där fick jag minsann ta i med allt vad jag var värd, för att hänga på. Vilade mig lite emellanåt genom att byta musik. :)

3h tog passen, efter det måtte jag gasellAnnica vid golfbanan så tog vi en vända med skidorna. 35km har det blivit denna vecka. Min första skidvecka. Bra träning och bra att jag kunnat köra när jag varit trött i benen efter löpning.
Imorgon blir det löpning och vattenlöpning inomhus.

Ivkäll blir det pizza och Robinsonfinal...inomhus det med!

Tjolahopp!

Dagens bild blir en hyllningsbild till min allra käraste klassföreståndarkollega och vän: Tina "af Ugglas" Bakken! Som skall gifta sig på sportlovet! Ska bli sååå kul!

Asbra skidåkning idag :)

Jag vill också kunna dansa sådär...så som dom på Let´s Dance. Ja, kanske inte som Willy eller som Rabhi...nej, mer som Elin Kling, som Agnetha Sjödin eller som Claudia.
Tyvärr stupar det på sin egen orimlighet. Jag kan inte dansa. Jag är inte känd, så ingen skulle komma på tanken att bjuda med mig...OCH...jag skulle ändå så inte ha tid att träna dans varje dag...
Vem skulle då ha 7C i matematik? Eller 9C?
Nej...där är man helt oumbärlig...not!
Fick mina skidor av snälla Kenneth Aura igår. Han har tagit bort gamla tejpen och gamla vallan. Sicklat om skidorna och lagt ny, tunnare tejp, lite kortare under spannet. SÅNA SKIDOR! Helt superbra! Åkte direkt efter jobbet och det var jättekul. Nu funderar vi om vi skall byta ut långpasset på söndag mot ett längre pass på skidor.
Nähäpp...nu får jag nog dra till sängs...ska köra dubbelpass med Aaik imorgon. BootCamp. Först tjejlaget sen killarna. Måste fixa ny musik och lägga upp lite nya övningar. Det får bli imorgon bitti.
Godnatt så länge!
Dagens bild:
Kunde ha varit jag...men...icke...skriver blogginlägget på sambos dator...han har inga roliga bilder...


Yes! Vilken dag!

Yes! Jag ägde på volleyplanen idag. Vilket block jag fick till. För första gången någonsin...blockade jag ned en smash, så de fick tillbaks den rakt ner i golvet...ha ha! Servarna satt där också. Månne att min smashmottagning kan finslipas något. Himla kul i alla fall. Att göra nåt ihop. Lärarna.

Yes igen! Jag ägde på löpbandet i förmiddags. Gasellen kunde inte komma så jag körde intervaller för mig själv. I lördags fixade jag bara tre st tusingar i 4.10-4.20 tempo. Idag fixade jag fem stycken. Två km uppjogg och en km nedjogg. Ett toppenbra pass på 8km. Nöjd. Sen körde jag lite bålstyrka. Onödidgt skulle det visa sig.
För när jag kom hem från skolan...hade plogbilen plogat vår gata...och lagt all snö framför vår gård. Tack för den jättevallen...stenhård. Bilen på gatan och skyffeln i näven...bara att hugga i. 45 min senare hade vi ren gård och en trött jag...bra träning. Flås och styrke.

Nu dags att göra något vid spisen. Mat blir det. Men vad...ingen aning...ska försöka vara lite spontan med en broccoli, lite lök, ägg...mera ägg...och kanske avrunda med något kokt ägg...
Nej, det blir broccolissoppa...med kokta ägg apart...

Dagens bild: Storpudeln och jag leker herre på täppan på en stor snövall. Just här ledde storpudeln!


Snöoväder..nej tack!

Snöoväder idag. Ingen skidåkning - lämnade skidorna till snälla Kenneth som skall ta bort gammal valla och tejp, för att sickla om dem och lägga ny tejp...sen jäklars...ska jag åka skidor!
Blev heller ingen löpning. Kändes rätt med en vilodag.
Imorgon blir det två pass.
Ett inomhus. Intervaller på löpband och lite bålstyrka.
Ett utomhus...om jag hinner få skidorna blir det skidåkning. Annars får det bli ett längre, lugnare löppass.

Appropå ingenting...storpudeln mår bättre. Penicillinet har fått bukt med tonsilliten och andedräkten är åter normal. Infektionen i pulpan har också gett med sig. Men han får ännu äta penicillin i ytterligare 14 dagar. Himla lång kur. Men han måste vara helt fri från infektioner när han skall opereras. Sen...sen skall han äntligen få bli av med den jäklans smärtan i klon och tån.

Ja...men då så...har jag väl inget mer att säga just nu då...längtar till London nästa onsdag...ska bli så himla skönt att dra iväg några dagar. Längtar också efter syster och Birk. Ska försöka hitta några möjligheter till lediga dagar efter sportlovet. Så jag kan åka dit och hälsa på dem.

Dagens bild är en träningsbild där "majoren" kontrollerar våra armhävningar"

Dagens bild:

Kors vad det kan vara svårt att koncentrera sig ibland...

Kurs idag igen...jag hade svårt med koncentrationen. Tyckte jag kunde det där redan. Satt och kollade mailen, kollade FB och läste lite nyheter...och vips...så var jag helt OFF...fattade nada och vågade inte fråga...skämdes över min okoncentration och paniktryckte på alla flikar och knappar jag hittade...
Och då brukar det ju alltid bli jättebra...
Ha ha...fler hade tappat koncentrationen och till slut frågade någon annan. Utmärkt. Jag åkte med på en frisläng och nu var jag banan igen.
Nu höll jag hela vägen ut och kommer att kunna instruera min kollegor om detta dataprogram. Blir bra.

Efter kursen for jag in på toan och kom ut som en längdåkerska...typ lite stålmannen över det hela...swooosh...så var jag ombytt...sen blev det 7,5km längdskidor i snöväder. Bra skidor men lite trögt gick det i spåren. Dock var det kul och blev som lite meditation. Ensam i snön i mörkret vandrade tankarna fritt och det räckte t o m till att fundera över tekniken. Och då blev skidåkningen bättre. Förbättrade min tid sen i söndags.
Löpning imorgon, troligen inomhus med tanke på förvarningen om snöstorm.
Sen skidor igen på torsdag.

Innan sängdags vill jag bara säga...TACK Svt för era fantastiska tv-program i det senaste.
Stjärnorna på slottet var ju lysande!
Mästarnas mästare är mitt absoluta favoritprogram...

Dagens bild: Storpudeln...som han ser ut när han är nyklippt...som nu...fast nu är det vinter...det där var i somras! LÄngta.


Men hallå...var tog alla timmar vägen?

Hjälp, jag har för få timmar! Klockan är redan 22.15 och jag har inte gått och lagt mig än. Panik. Då blir jag sjukt trött på jobbet imorgon. Behöver gå upp extra tidigt, eftersom jag inte rättat ett matteprov som jag lovat.
Gahh...
Varför kan inte någon bara bestämma att vi kör med 26h per dygn? Skulle det skada någon? Möjligen att vi skulle se lite äldre ut, när vi blir äldre, än som vi skulle se ut annars, när vi blir äldre om vi haft lite färre timmar per år...typ. Ni fattade va?
SKitsamma. Vi får aldrig 26h. Jag får skylla mig själv som fastnade framför filmgalan. Det är något med dessa galor. Rycks med av glamouren.
Inte för att jag inte har glamour i min egen vardag. Ta ikväll t ex. Tonfiskpasta med proteinfusilli till...och så lite keso på toppen. Eller mina flärdfulla morgnar...04.50...havregrynsgröt och hundpromenad...
Glamour så det räcker för mig!

Ingen träning idag. Dygnet räckte inte till. Och inte kroppen heller. Behövde ta igen mig. Och prata med sjuka chefen som är påväg att bli frisk och komma tillbaka. Gud vare tack...eller läkarvetenskapen...eller en kombination.

Nu får det vara nog...för idag...kort och innehållslöst inlägg...som inte alls speglar min dag...mer min tidsbank. Den är tömd.

Dagens bild:
Moster Gun och mamma...våren 09...får mig att längta till våren 10

Nyklippt hund och lite skidor

En dag som fyllts till bredden av sysslor...men få sysslor. Kammat ut tovor, badat, fönat och klippt storpudeln. Det tog 8h idag. Han börjar bli gammal och orkar inte riktigt stå blickstilla så länge som det behövs...jag börjar bli gammal och orkar inte stå böjd riktigt så länge som det behövs...många micropausar...
Men vad fin han blev! Och så liten...en 12L hink proppfull med pudelpäls.

Nåväl...sen blev det namnsdagsfika. Bara tre stycken har kommit ihåg min namnsdag idag. Bäst var sambo. Fick fina blommor och en bok av Karin Fossum. Han kan han, sambo! Sen kom svärmor. Hon ringde och gratulerade på kvällen och har stickat strumpor åt mig. Sen kom en f d arbetskamrat från vägkrogstiden, som grattade mig på facebook. Mam och Pap kom hit  på namnsdagsfika och mam hade med sig nykokt hjortronsylt de gratulerade också på namnsdagen.
Är det viktigt med namnsdagar? Nej, inte särskilt. Men kul då nån kommer ihåg. Det är ju inte lika viktigt som födelsedagar.

Sen åkte jag skidor med samma gaseller som jag sprang med igår. Här klarar jag mig något bättre. Är inte lika långt efter. Vi drog 7km i mörkret och det var skönt.

Nu blir det partiledardebatt tills jag somnar i soffan. Kan gå fort. Vill egentligen vara vaken och se...bra att bilda sig många uppfattningar inför valet i höst.

Lite för enkel retorik av rödgröna gänget, att skylla ökad arbetslösheten på alliansen...finanskris i hela världen och Sverige har ju klarat sig bra under den...eller hur många av bloggläsarna har verkligen märkt av finanskrisen?

Nåväl..hej för nu!

Dagens bild...Birk igen...efter bad med moster!


Supersköna superhärliga toppenlördag!

Bloggskolk igår. Men har en god anledning. Jobb och nöje tog all min tid! Och ett veterinärbesök hos veterinärSören i Hedemora.
Storpudeln börjar få krämpor. Det skär i hjärtat på mig. Han skall ju leva i all evinnerlighet. Frisk. Pigg. Smärtfri.
Sökte för följande:
Autoimmun klokapselavlossning, en diagnos hen fick för ett par år sen. Klorna blir spröda och spricker. Kvar bli pulpan. Som blöder och gör ont. En klo på höger fram är värst. Det påverkar hans humör.
VeterinärSären sa: Vi tar bort klon och en bit av tån. Han får penicillin i 14 dagar först sen opererar vi den 10/2.
Jag sa: Jag vill vara med under operationen.
VeterinärSören sa: Nej.
Jag fogade mig...men tar ut en semesterdag och är med ändå...fast i väntrummet. Då får jag vara med när han sövs och när han vaknar. Vilken hemsk dag det blir. Men bra när det är klart. Och dyrt. Det är det värt. Sådant är självklarheter.
Sökte också för att han blir stressad när det är löptider. Olycklig för att han inte får träffa och göra roliga saker med alla tikar som kissar så det luktar ljuvligt i en storpudelhannes näsborrar.
VeterinärSören sa: Vi kastrerar honom kemiskt med en spruta, det håller i sig i tre månader.
Jag sa: Det kan väl inte bli några komplikationer, han kan väl inte dö av sprutan?
VeterinärSören sa: Nej.
Jag höll i hunden som fick en spruta.
Sökte också för den hemska andedräkt storpudeln haft sen december trots tvätt av min varje dag och tandborstning.
VeterinärSören sa: Det kan komma från magen, eller bakterier i munnen. Vi ser om det försvinner med penicillinet han får för klon, annars gör vi ren tunga och tänder när han ändå är sövd.
Jag sa: Vad bra.

Träning igår: 5km återhämtningslöpning med storpudeln som entusiast bredvid mig!

På kvällen kommer vännen och kollegan Tina hit, med sin blivande make Magnus. Vi planerade lite hur vi som toastmasters på bröllopet skall bete oss. Och så åt vi trerätters och spelade kort. Till sent in på morgontimmarna.
Sambo vann. Jag höll på att somna. Men det var mycket kul och trevligt.

Drygt att gå upp idag bara. Tidig promenad med hunden. Sen bootcamp med Aaik-fotbollstjejerna. De kämpade väl och vid boxningen gav de igen...jag fick ta emot två hårda slag i magen. Tur att min sexpack han dra ihop sig och hålla emot. Jo, jag HAR faktiskt en sexpack. Den syns bara inte.

Kl 14 var det dags för dagens helvete. Tusenmeters intervaller med gasellAnnica och gasell Sofie. Uppvärmning i 2,5km sen var det dags...jag orkade tre st...4.12, 4.20 och 4.35...inga tider att skryta med...sen sprang vi hem i 5-tempo...8km...ett bra pass. Men vidrigt. Fler såna om jag skall få fart på benen.

Nu väntar jag på att sambo skall komma hem med Thaimat.
Sen vilas det framför tv:n...hela kvällen.
Superskönt.
Helgen har varit superbra hitills...hur skall detta sluta!?

Bild från Tomteland i somras. Moster och Birk.


Såsig i huvudet...

Tre ggr skrev jag fel lösenord till bloggen...hjärnan sympatislöar med benen...benen är tunga, trötta och tråkiga. Nyss kommit hem från 15,5 km löpning i lugnt tempo...iofs snömodd men ändå. Vi ska börja köra ett långpass iveckan. Och de skall bli längre och längre är det tänkt. Började med 15,5km. Borde varit en lätt match. Men benen är trötta sen i helgen...sen massagen igår...och tunga och sura av att inte få några kolhydrater som bränsle...
Det finns en teori som säger "train low, compete high"...vilket betyder att man inte skall äta massor med kolhydrater innan eller under träning...utan låta kroppen ställa om sig på fettförbränning. Det går fortare och fortare för kroppen att göra den omställningen, ju mer man tränar det. Sen...när det blir tävling...laddar man på med kolhydrater före och under passet...och då skall man få en jäkla skjuts!
Problemet är bara att det är drygt att springa innan kroppen ställer om...inte så kul heller för den delen.
På lördag tar jag minsann och äter rejält med pasta! Och det med basta!

Futsal med skollaget i dag. SM-semifinaler. Killarna gjorde sitt bästa men det räckte inte. Dock räckte det långt för att vara fina förebilder för de som satt på läktaren. Rent spel och inga elakheter. Eleverna på läktaren skötte sig också utmärkt. Och all personal. På det hela en riktigt lyckad dag, trots uteblivna vinster.

Nu blir det Kniven mot strupen på tv3, min gamla arbetsplats Trapper Bar. Me de nya ägarna som tog över efter vi slutade. Skall bli spännande.

Dagens bild:
Två pojkar jag gillar...Birk och sambo



Hej hej

Dåligt på TV ikväll!

Förlust i handbollen...igen...fysträning och därmed orka hela matchen...kan det vara något? Gud så dåligt!

Allt är dåligt...

Roomservice var också dåligt ikväll...asfult rum...asfula rum...allihop. Hade börjat gråta om de gjort om mitt hem så...epilepsitapeter och fula stolar som inte går att sitta på...shrekgrön färg på väggarna...hugaligen!

Halv åtta hos mig var OCKSÅ dåligt...eller han med flugan var dålig på att laga mat. Eller kanske mer dålig på att planera matlagandet...inga tips därifrån...bara avskräckande...

Ingen träning efter massagen (som i och för sig var bra och nödvändig)...jag fick "lufsa runt i 5km om jag nu visst hur man lufsade"...lufsa...hm...varför då?...träna eller vila...inget däremellan...vilar alltså...också dåligt! I alla fall för humöret. Bra för benen. Troligen.

Imorgon blir det bra!

SM-semifinaler i futsal (inomhusfotboll) för vårt killskollag. Hela dagen med många matcher. Kul.
Möte på kommunen om vår hemsida. Kanske kul.
Volleyboll med lärarna. Garanterat kul.
Och....långpass med gasellen - askul! Äntligen ska vi börja med de lite längre passen igen. Bara att nöta mil om man skall komma iform till långlopp.

Ser alltså fram emot morgondagen.

Avslutar med en bild på jordens sötaste unge...Birk! Från i somras då vi åkte till Alta i nordnorge och fjällvandrade!


Historia skall hädanefter blivfa min melodi!

Trött och oinspirerad. Inte på dåligt humör. Inte alls faktiskt.
Har spenderat eftermiddagen på seminarium om diskriminering ur ett idéhistoriskt perspektiv. Mycket intressantare än vad jag väntat mig. Kanske inte så dumt ändå. Det där med historia. Som jag skytt som pesten sen jag gick i högstadiet och räknade Jan Isacsons "Öhhh" på lektionerna. Mesopotamien, Eufrat och Tigris...det enda jag minns och troligen det enda han sa...not!
Men nu var det andra bullar. Professor Anders Pettersson dunkade på med allt vad han kunde om skolväsendets begynnelse och hur man tänkte förr. Intressant att få reda på bakgrunden. Varför gör vi som vi gör.
Kanske t o m skall offra mig på att låna någon bok i ämnet.

Nåja..

Inte förhasta sig.

Jag gillar ju nutid.

Och deckare.

:)

Ingen träning idag. En välbehövlig vila som känns som om den gjort nytta. Imorgon massage och ny träning. Ett lite snabbare pass står på schemat.

Men först sängen, Gud så skönt det skall bli...nybadad och alldeles varm!

Maten då...jo tack, jag tuffar på med nyttigheterna. Det går bra och har nog endast missat med vattenmängden idag. Skall skärpa mig.
Tar ett glas genast, innan sängdags!

En bild från i somras...fick lönebesked från Vasaloppet idag...tog ett tag innan jag kopplade. Inte illa, lön från vasaloppet! Det slår ni inte! :)
Jag fick bara 1/10 av nedanstående...men det räckte till nya dojor...nästan!



Kram  på er!

Konflikter värre än vad de har i Haiti!

Fin bil! Till det facila priset av 800kr. In- och utvändig tvätt samt vax. Det var det banne mig värt.
Biltvättare skulle jag kunna tänka mig att jobba som. Ibland kan jag tänka mig det. Som i eftermiddags, just  under mötet med tjejerna som var så oerhört osams...så oerhört kränkta, indignerade, förolämpade...ja, allt var förstört (alltså inte förstört som i Haiti...där ALLT verkligen ÄR förstört...) nej mer som att...jag kommer aldrig mer att förlåta dig, jag hatar dig och egentligen älskar jag dig och saknar dig och vill inte vara osams, men i alla fall så är jag envis och stolt så jag hatar dig nog ändå...ifall inte du slutar hata mig alltså...så förstört var det.
Och ibland är inte jag rätt person att lyssna på det.
Ibland orkar jag inte bekräfta deras känslor.
Jag vill skrika "Skärp er"!
Och sen ta en kopp kaffe, en banan och jobba vidare med den annons jag just innan mötet, börjat med.

Men vi pratade och pratade...och pratade...

På min tid...alltså min högstadietid. Fanns inga mobiler. Inget internet - och därmed ingen bilddagbok, ingen facebook, ingen msn...
Då fick man vackert bråka analogt!
Då var det lappskrivning.
Möjligen busringning hemifrån (för det fanns ingen nummerpresentatör heller).
Skitsnack öga mot öga.
Mer ärligt...eller i alla fall mer lätthanterligt...
Nej förresten...en skillnad till: Ingen hanterade det åt oss. Det var nämligen inte skolans sak. Skolan skötte utbildning och såg till att vi skötte oss på lektionerna. Där emellan var laglöst land.
Var det bättre?
Vet inte.
Men vi fick lära oss lösa konflikter på egen hand. Inte sitta hos någon som skall hjälpa och medla.

Nåväl. Nog om det. Hoppas de kommer båda två (eller alla fyra...de fick med sig några vapensystrar också) imorgon. FÖr när deras osämja om skitsaker (ursäkt för ordval...) drabbar deras skolgång. Är det nog!

Nog!

Träningen idag var minimerad till ett långsamt återhämtningspass på 7.2km med gasellen. Det gick verkligen långsamt och var smärtsamt. Vaderna krampade.
Nu ett bad och massor med liniment senare känns det bra igen.
Dags att göra paprikasoppa och koka ägg.

Ser du då mamma att jag VISST lyssnar på dig fortfarande!
Skriver inget om kalorier och vad jag äter!
Du har rätt som vanligt!
(men du har alltid fel när du kommenterar träningen...så det så! :)

Steeel

Gahhhhh...för denna stela kropp...jippieee! Ja, man måste väl nästan säga så, när man åsamkat sig stelhet och träningsvärk helt på egen hand och av fri vilja?! Skönt att känna att det tagit, all träning i helgen.
Jesus-Johan (för de minnessvaga och för nytilkomna läsare kan jag berätta att det var han som räddade min läsena inför Stockholmmarathon i somras...därav prefixet "jesus" innan namnet)...nåväl han i alla fall, tittade nyss in på mitt kontor och undrade hur läget var...så oerhört LÄGLIGT! Jag beställde genast massage. Och det nu på onsdag! LÄngtar redan.

Lämnade in bilen i morse. På bilvård. Tog sedan en promenad till skolan. Men...är huvet dumt får kroppen lida!...för jag glömde täckbyxorna. Nylonstrumpor värmer, som bekant (för damerna i alla fall) inte!
Tagit en kopp the för att värma mig något.

Nåväl...dags för jobb!
Hej på er!

Träningslägret är över!

Hemma igen efter tre dagars träningsläger i Vikarbyn, Rättvik. Kroppen är mör och det känns fantastiskt att ha fått hänga på dessa gaseller. Som varandes en vattenbuffel har det inte varit en barnlek hela tiden.
Vi drog 15 från Avesta i fredags. Efter en trevlig biltur med lite shopping nere i Rättviks centrum (funktionstrosor och sport-bh för min del samt mat) kom vi fram till mams och paps hus i Vikarbyn och då var kl 18. Jag skrev trevlig biltur...för den var trevlig. Jag var inte arg eller irriterad en enda gång...detta lovade gott!
Vädret lovade gott.
Bara -11.
På med löparstassen.
Vi sprang tillbaka ner till Rättvik, fram till kyrkan och tog en bild (se nedan) och så hem igen. En lugn tur på 10km.
Sen matlagning och Lets Dance.
Dag 2 dök övriga gaseller upp. Nu skulle det boot campas i snön! Styrke och kondition.
Rundan är 6,5km och innbär bl a en brant backe på 1,4km. Runt den turen gjorde vi ca 15 stopp med olika styrke övningar i sann boot camp-anda. Sjukt jobbigt.
Hem och intensivvila och äta lite chiliconcarne med ris...två timmars lunch och vila gick alldeles för fort...nu skulle det åkas skidor...jag hade inga skidor med, för jag hade hoppats på bara löpning...gasellerna ville åka skidor...så då hyrde jag skidor. Vallningsfria...förstår varför...de var helt knottriga under och hade absolut noll glid...men för det fästet! Halleluja! Jag älskar fäste. Skiter i glid bara det inte är bakhalt.
Blev helt slut i armar, axlar och rygg.
Väl hemma igen snördes löparskorna på och vi tog en kort återhämtningstur runt byn.
Tacos till kvällen...ALDRIG har Tacos varit så gott...och ALDRIG har jag ätit en sådan god chokladkaka som gasell-lisa hade gjort. Den visste var den tog!
Vi var inga partydjur direkt utan gick till sängs vid 22.
Dag 3...huset städades och packningen in i bilarna...mot Falun och friidrottshallen...nu skulle det springas intervaller. Först löpskolning. Det var längesen och AJ vad ont kroppen gjorde...men passet gick bra...
Och sammantaget en himla lyckad och rolig helg ihop med Dalaportarna! Ser redan fram emot nästa träningshelg.
Veckan som kommer blir lugn i starten med lite återhämning ca en mil imorgon, vila på tisdag, styrke och backe på onsdag...sen vet jag inte...men det reder sig!

Här är vattenbuffeln och gasellerna nere vid RÄttviks kyrka (som skulle ha synts i bakgrunden...var det tänkt!)



Återkommer imorgon!
Kram och hej

Träningsläger i Rättvik

Då var träningslägret igång då. Åkte upp till Rättvik med gasellerna direkt efter jobbet och kom fram kl 17.30. Sanbb uppackning och sen på med ute-löparstassen. Vi körde en lugn mil ner till Rättvik och vände. Kyrken var vacker i vintermörkret. Upplyst och omgiven av vackra björkar med fin vit rimfrost på...hm. en upplyst kyrka...dubbeltydigt...alla kyrkor anser sig nog som upplysta.
Nåväl, skönt att springa med kändes lite tungt efter all träning igår.
Extra skönt var det att komma in. Att få laga mat tillsammans. Det blev Fläskfilé med champinjoner och vitlöksost, till detta en stor sallad och klyftpotatis. Efter det har vi smaskat på resten av vitlöksosten och lite knäckebröd.
Tyvärr inget vin. Gasellerna drack vatten och jag har festat på cola light.
Vi sitter nu och kikar på Lets Dance...fy tusan vad duktiga de är...hur kan de röra sina kroppar så där? Jag skulle aldrig klara det...skulle aldrig ens försöka...men älskar att titta på när andra göra det. Det ser kul ut att kunna dansa. Hade gärna velat. FOtbollsviktoria imponerar...jag känner igen den stela kroppen...kavaljeren ser ut att få bryta runt henne...som det ser ut för de som måste dansa med mig...
Skitsamma...jag springer rätt bra :)

Imorgon blir det bootcamp utomhus i snön, sen tar vi en guidad promenad i byn...så stadsgasellerna får se hur fint det är här! På eftermiddagen åks det skridor och löps långpass. Jag har inte bestämt mig vad jag skall välja än...gillar ju egentligen inte skidor...men vill heller inte springa ensam om alla tänker åka skidor.
Får se då.

Maten idag då...
Frulle: Havregrynsgröt, ananas, keso och mjölk + kaffe och ett glas vatten + berocca
Mellis: En banan
Lunch: Soppa från igår (köttfärs) + 1 ägg
Mellis: 1/2 starbar protein + 1 banan + en näve nötter
Middag: Fläskfilé med klyftpotatis (hemgjord) + chmpinjoner + 1 glas vatten och 3 glas cola light
Mellis: 3 kex med cambozola ost...massor med vindruvor, päronbitar och röd paprika + kaffe och 1 glas vatten

ca 2000kalorier...har ingen aning om fördelning eftersom mitt dietist-data-program är på datorn hemma...så just nu struntar jag i det...
Kommentar: Höjer matintaget i helgen, mycket träning kräver det! Vill inte gå tom!
Har himla kul här och trivs med livet!

Hoppas ni trivs också!
KRam

Made in Sweden...utan mig!

Dagen har gått i träningens och i matematikens tecken. Det är inte fel! Dessutom mår jag prima efter att ha totalvägrat socker i fyra dagar, ha skurit ned på kolhydrater genom att helt skippa bröd och äter frukt i massor...och dricker vatten. T o m så, att mensvärken inte når samma eländiga höjder som de senaste gångerna. Tänker tro att det beror på min nygamla satsning på mig själv, vad gäller kost.
När man tränar så mycket som jag vill göra, är det korkat att inte ge kroppen det bästa bränslet.
Förmiddagen skulle ägnas åt löpning ute...för kallt...huttrade jag imorse och tog med mig innespringkläder istället. Det fick bli 6km backintervaller på bandet. Sprang 500m-backar i rätt bra lutning. Sen ökade jag farten för att simulera nedförsbacke. Kul pass, som gick bra.
På eftermiddagen träffades ett gäng (8st) lärare för att spela volleyboll. Som förr i tiden. Så himla kul det var! Blev riktigt svettig. LÄngtar redan till nästa torsdag. Idrott kan verkligen vara gemensamhetsskapande!
Nu på kvällen avslutades tränandet med ett spänstpass med Dalaporten. Sjukt jobbigt efter backintervallerna i förmiddags. Hel slut i kroppen nu.

Gott att njuta av soppan jag hann göra innan sista träningspasset. Käkade till "made in Sweden"...de letade en till bandmedlem till "Play"...hm...undrar varför Laila inte tänkte på mig??? Vi blev ju såna polare...

Ja ja...de kanske vill ha någon yngre...mer oprovad...inte ett gammalt proffs känd från lärarshowen.

Mat idag:
Frulle: Två ägg, en apelsin berocca och en kopp kaffe + ett glas vatten
Mellis:1/2 Starbar protein + ett glas vatten
Lunch: En burk abbas tonfisk, minikeso, 1/2 avocado + två glas vatten
Mellis: En proteindrink, en mango + ett glas vatten
Middag: Köttfärssoppa med krossade tomater, lök, kummin, cayennepeppar, timjan och en buljongtärning + tre glas vatten
Mellis: En apelsin

Totally: 1400 kalorier på 48% protein 22% kolhydrater och 30% fett.
Kommentar: Duktig flicka. Känner mig nöjd!

Nu packning inför träningslägret i Rättvik. Drar kl 15 imorgon. SKa bli kul!

hejvejs


VPR sabbar renlevnaden redan tredje dagen!

Hemsk morgon. Allt gick långsamt...utom tiden som gick superfort! Och så denna värme!! Här har man gått och halvfrusit i tre veckor...minus tjugo...minus trettio...och så har man lärt sig ta på sig ordentlig med kläder. Täckbrallor över nylonstrumporna, långärmad polo under tröjan...och vad händer? Det blir plötsligt -13!!!!!!! Ja men HEJ VÅREN!
Svetten rann utmed ryggen när hunden skulle borstas...och när alla väskorna skulle ut i bilen...vadå väskor? Jo, för det skall med en datorväska, en väska med träningskläder, en väska med mat och en påse med hundens grejer för han skall vara hos mam och pap ikväll när vi har viktigt VPR-möte. Jäkla släpande på grejer!
Tur att man bor i markplan och har 5m till bilen.
Hur gjorde jag förr...tre trappor upp...lika glömsk och lika mycket grejer...ja ja...spontanmotion är också träning!

Väl på jobbet gick lektionerna bra...utvecklingsledare på eftermiddagen...känner att tiden inte riktigt räcker till. Hinner inte med allt jag skulle vilja. Kommer aldrig hem den tid jag föresatt mig. Får nog sluta förestätta mig tider för hemkomst. Helt enkelt.
Facket sa ja...by the way...så nu får jag väl en mer officiell fråga om jobb...och kan gå ut med det. Snart.
Nåja...

Maten då...
Ja...fick ju planera dagens ätande utifrån VPR ikväll...som sabbar allt...annars!
(VPR betyder VinPRovning...låter seriösare att ha VPR mitt iveckan än vinprovning...eller hur?!)
Nåväl...
Frulle: Två ägg och en apelsin
Berocca
2 koppar kaffe
vatten

Mellis: En mandarin + kaffe

Lunch: 1/2 kycklingfile + 1dl wokgrönsaker+ en apelsin (Veeeet, det är på tok för lite...men tänk på VPR ikväll...)
vatten + kaffe

Mellis: Proteindrink på whey 100 smaksatt med pyttelite fun light + kaffe

Middag: Paj med kycklingfilé + sallad + lite glass + 1,5 glas vin + 1 skiva vitt bröd

Kommentar: Middagen med vinprovning...då kan man inte räkna kalorier. VI hade så himla mysigt och trevligt att det var värt det! Drack inte upp vinerna i glasen och åt inte så mycket glass jag velat...men annars njöt jag!

Vilodag från träningen idag, blev två hundpromenader.
Imorgon börjar träningslägret med två pass träning varje dag t o m söndag. Fast imorgon är det på hemmaplan. Sen drar vi till RÄttvik och Falun med Dalaportsgänget.

Fm: Distanspass löpning ute
Kväll: Spänstträning

Fredag morgon: Vattenlöpning
Fredagkväll: Distanslöpning ute med backe

Lördag fm BootCamp ute
Lördag em: Långpass löpning 20km

Söndag fm: Intervaller inne i friidrottshallen i falun
Söndag em: Nedjogging, sakta ute.

Mästarnas mästare ikväll!

Bra dag. Trött som tusan imorse. Det är bokens fel. Anna Holts fel. Skriva böcker som knappt går att lägga ifrån sig...tocke tok! Så himla spännande...sträckläste i badet...och kunde inte sluta utan läste alldeles för länge när jag lagt mig också. Nåja...en gång gör ingen skada..men ikväll...då skall jag minsann...minsann...inte läsa mer än några få sidor. Annars tar ju boken slut så fort...öhh...

Nåväl...sen sovning får man lida lite för på dan (vet att det heter dagen...men...som vanligt...jag gillar talspråk...). Inte för dagen blev dålig. Inte alls. Så himla trevliga elever. Utmärkta lektioner.
Det är efter sådana här dagar som tankarna dyker upp.
Jag älskar att undervisa, att vara lärare...det är nästan alltid kul.
hm...

ska tänka mer på det

Nu ska jag bada, sen blir det Mästarnas mästare på Tv...så himla kul program!



Då så...
Mat idag:
Frulle:
Havregrynsgröt m minikeso och ananas i sin egen juice
1 berocca
kaffe
1 glas vatten

Mellis: 1,5 äpple + kaffe
1 glas vatten

Lunch: Kycklingfile m bönragu och kokt broccoli
1 glas vatten


Mellis: 1/2 starbar protein + två mandariner
2 glas vatten


Middag: Kycklingfile m wokade grönsaker och minikeso
1 glas vatten

Mellis: Apelsinsmoothie på en apelsin och kesella 1% (lite lite lite fun light hallon...så yttepytte lite att det knappt märktes) (delades lika, med sambo :)
1 glas vatten


Kalorier: Ca 1500kcal
Fördelning:
Protein 42%
Fett 23%
Kolhydrater 35%

Träning:
10km löpning på 48 min (kändes bra, låg bra i puls och kunde ta i)
1km nedjogging
15 min rygg och magpass
5 min stretch...för lite...jaa, jag vet!

Kommentar: Återigen en dag utan fusk. Känt mig pigg och inte hungrig. Löpningen gick fint men 1500 kalorier minus 800kalorier som försvann från löpningen...är i minsta laget. Jag får skärpa mig. Ingen vits att ställa kroppen på svält. Bara dumt. Bryter ner och gör skada. Ligger dessutom för lågt på fett även om proteinerna var bra idag. Lite olivolja till wokade grönsakerna hade gjort susen! Här får jag skärpa mig!

Första dagen på mitt ny-gamla kostliv!

Precis kollat ett fantastiskt avsnitt med "Du är vad du äter". Anna Skipper, vilken hjälte! Ha ha...med henne i hasorna vore vårens mål ingen match. Nu får man istället hänga sig själv i hasorna...och hoppas på bloggvännerna...Det är nämligen så, att idag börjar det nygamla livet. Nu börjar jag ordningsam kost igen. Inte varit ordning på den sen vi flyttade. Gav mig själv en massa undanflykter och gratifikationer i form av massor med ätardagar, glass mitt i veckan, vin mitt i veckan och mackor på vardagarna!
Nu är det slut med det!
Vi är tre st som kör på var sitt håll. Tina som skall komma i bröllopsklänningen, vilket hon redan gör...men hänger med ändå... Bella som redan är gift men vill komma i lite bättre form...och så jag...som vill göra mig av med lite extra kilon som bara är ivägen för löpningen. Och så mår jag mycket bättre utan en massa gluten och en massa dolt socker.
I glass är inte sockret dolt iofs...och inte i vin heller...det är liksom ingen hemlighet...

Nåväl...här i bloggen skall varje dag dokumenteras. Vad har intagits och var har uttagits.

Börjar med att säga att dagen varit sanslöst dryg. Massor att göra, tidsplanering förstörd av långa möten, ingen hundvakt vilket gör mig helstressad att hunden skall vara ensam...snabbt hem till honom och snabbt tillbaka, och så allt som skulle göras...
Nåväl...klarade det nästan inom önskad tid. Failade på 1h och 15min...
Tur att jag har vilodag från träning idag. Är helt trasig i kroppen efter 6dagars träning på raken, varav tre med styrke. Volleydagen gjorde sitt till...höger axel vill liksom inte hänga med riktigt nu...

En varning: Om ni kommer ikapp en bil med ett "M" på...M som i motormännen...så är det en organisation för långsamma bilister med rätt att tillrättavisa andra i trafiken. Ungefär "vi som kör rätt och riktigt OCH betalar skatt...OCH har lyckats hålla våra gamla bilar i fint trim och därför är berättigade till extra respekt och hövlighet från er andra"...Jag höll på att bli överkörd av en sån idag. (Vet att det heter sådan, men gillar att skriva "sån"...)
En tant med ett överbett som gjorde att jag misstog mig att det var en grävskopa som körde den citroënen...dessutom bländades hon av solen, som vi andra...men "M"-märket gav henne förtur till vägen och vi andra fick kasta om ratten för att undkomma henne...ja ja...kasta och kasta...hon susade fram i 35km/h...så det var väl inte såå nära...men rätt irriterade eftersom jag körde på en huvudled och hon svängde ut mitt framför mig...summa sumarum: M-märke---> gör en U-sväng och välj annan färdrutt!

Jahapp...Mat idag:
Frulle:
Havregrynsgröt m minikeso och blåbär
1,5 ägg
1 berocca
kaffe

Mellis: 0,5 mango + 1 apelsin + kaffe

Lunch:
Broccolisoppa + omelette + kaffe

Mellis: 1/2 starbar protein

Mellis: 1äpple +kaffe

Middag: Kycklingfile m bönragu och kokt broccoli, till det minikeso

Mellis: En näve mandlar

Kalorier: Ca 1600kcal
Fördelning:
Protein 36%
Fett 35%
Kolhydrater 29%

Kommentar: Ligger lite lågt på kalorier med flit, för att jag har vilodag och kroppen inte behöver lika mycket bränsle. Fördelningen ser bra ut men vill ligga på 40%prot, 30%fett och 30% kolhydrater nu ett tag.
När jag skall springa långpass (mer än 1,5mil) tänker jag ligga på 40% kolhydrater

Så jag känner mig nöjd och lyckad...inget fusk...och hyfsat god mat! Mot nya utmaningar...typ vilken mat jag skall laga till imorgon!

Volleyboll för hela slanten!

Några dagar utan uppdatering. Inte så att inget hänt. Inte så att dagarna varit utan värde. Nej...massor har hänt och mycket av det har varit positivt. Det är bara så att en hel del av det som hänt rör något som jag inte riktigt kan prata om för tillfället. Och då blir det svårt att skriva...när det färgar mycket av det som rör sig i huvet just nu (VET att det heter huvud...men gillar att skriva huve...)
Dock har dagen idag bara kretsat kring en sak. Volleyboll.
Avesta Korpen har några eldsjälar som lägger ned tid och kraft på att skapa trevliga aktiviteter i idrottens tecken för oss övriga. Idag hade de ordnat "volleybollens dag" för 24:e året i rad. 19 anmälda lag varav 7st i mixedklassen, där jag deltog med laget "91:an Karlsson". Kul att träffa gamla och nya vänner. Många ser man bara en gång om året. På detta arrangemang.
Vi spelade sex matcher på hela dagen och avslutade med match om 3:e och 4:e plats. En rysare. slutade 27-25 i avgörande set. Till vår fördel.
Hade kunnat bli precis tvärtom.
Om inte...
Det andra laget visade prov på fair play...FAIR PLAY! Halleluja vad fint gjort. Många barn var där och tittade...och fick uppleva fair play. Vid ställningen 25-25...vann de bollen...(man får poäng på varje boll och måste vinna setet med två bollar...värsta bra läget för dem alltså...) Domaren har precis blåst poäng till dem, då de medger högljudt att de "hängt i nätet"...och domaren blåser poängen till oss istället. Och vi (faktiskt jag...) servar hem matchen (kul att jag fick göra något bra...volleyboll är inte min bästa bollsport...spelade handboll i min uppväxt...)
Vi vann tackvare deras fair play.
Hade min blogg en "gilla"-knapp...hade jag tryckt på den nu...och säkert ni med!

Sen då...ja, sambo bjöd på tacos när jag kom hem...det var mycket uppskattat...och vinet med...

sen ringde syster, det var också mycket uppskattat. Beklagar att vi inte kan ses mer spontant och därmed oftare. Det blir intensivt när vi ses...men man saknar det där lite mer vardagliga ihop.
Men så är det inte nu och ingen idé att tjafsa kring det som inte går att göra något åt.
Provar glädjas åt det som är bra istället.
Som min nya bok...Anne Holts 1222m över havet. Har utsikter att bli spännande!

See ya

Dageneftersvammel om politik...

Slö och långsam idag. Fixade till i köket efter gårdagkvällen, drog sen ut på promenad med hunden...i 25 gradig kyla...det är lite VÄL kallt för att vara en njutning.
Lunch hos mam och pap...sen vinkade vi av syster och Birk.
SJ passade på att ställa in tåget som skulle ta dem till Arlanda...heard that one before??...hur tänker dom sig att folk skall ta sig hemåt eller till flyg...eller bort...eller i alla fall resa som de tänkt...om man STÄLLER IN tåget??
Så nu fick snälla mam och pap sätta sig i bilen och köra en spontantur till Arlanda.
Utan ett enda negativt ord som skulle kunnat få syrran att få dåligt samvete, gjorde de sig iordning och drog. DET var verkligen snällt! Och uppskattades av syrran.

Sen diskuterade jag och sambo vidare på den politiska diskussionen som någon (troligen jag) tyckte det var fiffigt att dra igång inatt...jag tror den mestadels handlade om ROT-avdrag och pig-debatten...
I alla fall så tycker jag verkligen att om man ger ROT-avdrag för elektriker, för snickare, för rörmokare...för en massa typiskt manliga yrken...så borde man väl ge ROT-avdrag för frisörer, nagelskulptriser, sminköser...precis som man redan gör för städfirmor och andra hushållsnära tjänster...eller så skall våra skattepengar inte subventionera någonting alls...man får helt enkelt betala vad det kostar.
Jag kan inte begripa varför det är okej att få subventionerat att snickra en veranda eller dra el i trädgården...men inte att få anlita en städfirma...för då är det pigdebatten och gynnar bara de rika?!

Ja ja...egentligen gillar jag inte politik. Har inte hittat något parti som funkar för mina åsikter. För min del vill jag inte sänka några skatter. Höj dem om det är vad som krävs för att ha en okej social välfärd där människor får rimliga chanser oavsett familj man föds i. Sen tycker jag att man skall sänka arbetsgivaravgiften för småföretag och ändra på LAS. Sen vill jag att man höjer priset på energi som belastar miljön och sänker priset på klimatsmarta alternativ...äsch nu gafflar jag ju politik som jag inte ju sa att jag inte gillar...skitsamma...jag tror det blir miljöpartiet i år...inte för att jag håller med dem i alla frågor...men för att vi måste ta krafttag för miljöns skull.

Nu ska jag ta krafttag mot sömnigheten. genom att gå till sängs. Det var minsann ord och inga visor det!

Kort ska det va!

Nu har det hänt igen...folk mailar med åsikter om längden på mina inlägg..."man hinner inte läsa så långa inlägg, kan du inte skriva lite kortare?"...

Jo!

Fest igår!

Kul!

Mycket vin, mindre kul idag!

Magsjuk hund inatt, mindre kul just då...får både han och mej!

-25 grader ute nu...för kallt för löpning!

Inomhusträning idag!

Tjoföljt!

Årets första jobbdag och så lite bilder!

Jobbat hela dagen. Bra dag om än rätt så omvälvande. Får vänta med att redogöra för det. Fick en del gjort men kommer behöva några timmar imorgon också...men vill även hinna lite träning innan kvällens festligheter.

Klippt mig idag...kan inte säga att jag förbättrade utseendet särskilt mycket...men kanske inte försämrade det heller. Nöjd med att se lika ut. Så är det nuförtiden...nöjd för varje dag man är lika...och inte sämre :)

På måndag är det dock start för renlevnad 2010. Jag kommer skriva på bloggen, precis vad jag stoppar inoch även vad jag tar ut i form av energiuttag på träning...sen kommer det förhoppningsvis bli resultat...och då skriver jag om det...
Mål1: Bort med fem kg dökött...som bara är ivägen vid löpningen...nu jäklars skall det satsas!

Bild från förra årets vintermarathon som gav silver i DM för min del (K35)



Bild från sommarens bad med Birk



Bild från poolens byggande i somras...en bättre storlek för mig...storpudeln lite sugen på bad!



Bild från Birks inomhuspool...



Nu får det räcka med bilder för idag...

Godnatt







Ännu en bra dag till handlingarna <3

Leila Bakar på TV´n...känner en som är som hon...min kollega. Skulle när som helst kunna göra ett program, minst lika bra som detta..."Tina bakar"...eller varför inte en följetong:
Tina bakar, Tina gör älgstek, Tina gör soppa på vårens primörer, Tina kokar sylt...ja, hon kan allt i köket...det husmödrarnas husmoder...Mange vet vad han gör, som äktar denna köksfantom!
Nog helgat varde hennes namn...det är ju MIN blogg då skall inte nån kollega få ta upp ett halvt inlägg...ju!

Så var årets jullov helt över för min del...eller jag har ju faktiskt jobbat lite i mellandagarna...men nu är det bara jobb som gäller, från och med i morgon. Jag passar på att reflektera lite...varför kan jag inte njuta av en sovmorgon? Va? Maila in förslag, den som har...för jag har banne mig inte en aning. Jag längtar och längtar efter sovmorgon...varje gång jag går upp 05 under terminerna...tänker jag..."om jag bara kunde får sova till 9.10 NÅN gång!"...och så får jag det...men ställer ändå den förb-de mobilen...på 07!!...nej faktiskt på 07.30 en gång under lovet...och då varknade jag 08! Hugaligen...tyckte att hela dagen gått och att allt var förstört...
Gick upp 07 imorse...SISTA morgonen på lovet.
För att träna 09.30.
Förvisso blir dagarna i ljus, lite längre...vilket kan vara en god vits under vintern...men ändå.
Skitsamma...ni behöver inte maila in. Jag vill inte veta...men tror det stavas Luther!

Ja, men dagen har varit bra...Birk var med på BootCampen och tränade. Kollar och och gör sen lika oss vuxna. Bäst var han på dips. Antingen har han tjyvtränat Triceps på nåt sätt...eller så är han en naturbegåvning...eller så har en en lätt kropp. Slår mig med hästlängder. Men på boxningen...ha!...där fick han stryk!...eller nja...han hade kunnat få, om jag bara tagit i...men, det kändes inte viktigt. Skönt att vuxna kan tänka så. Hade sett illa ut att knocka honom.
Nåväl, sen blev det lunch med Dalaportarna. Vi planerade träningslägret som blir 15-17 januari. Hård träningsheld i RÄttvik. Ska bli så himla kul! Efter det kände jag för mer träning. Det var bara 7 minusgrader. Bäst att passa på att få lite utomhuslöpning. Tog med mig hunden på en lugn runda. Hemskt skönt!

Och nu då...ja...nu sitter jag och funderar på om jag inte skall ta och beställa ett par Ranelidböcker på bocus.com.
Har läst två böcker av honom...och blivit mer sugen nu, efter "Stjärnorna på slottet" där jag tycker att han är kanon. Gillar hans språk, hans ganska osvenska sätt att prata om sig själv, och att han törs visa känslor.

Slänger in en bild som inte har med någonting alls att göra i detta inlägg...men det är MIN blogg och jag lägger in vilka bilder jag vill...dessutom är det en kemilektion med min förra klass...som jag råkade gilla! Då platsar bilden på bloggen!


Snart är lekveckan med Birk slut :(

Sista dagen ensam med Birk. Vi skall hämta mamman, min syster, på tåget kl 13.19.
Birk och jag hängde på låset på Metropoolen, vårt badhus och har ägnat förmiddagen åt att träna dykning. Han är superduktig. För er som börjar reta er på att jag säger "super" före många adjektiv nuförtiden...så är det okej! Ni FÅR reta er på det. För jag gillar det. Inte att ni retar er...men jag gillar att säga "super" som ett prefix! För Birk gör det.
En reflektion efter veckan med Birk är...att...det inte blir tid till reflektion, när man har en treåring around. Men det blir himla roligt. Jag har inte varit ute i snön, eller varit i badhuset och lekt, byggt med Lego...så här mycket, sen jag var liten. OCh det är SUPERkul! :)

Nåväl...nu skall träningskläderna på...det är ju ett intervallpass som måste springas.

Återkommer!

Här en bild på syrran och Birk i Rättvik 09


Igår champagne, idag Treo...bubbel som bubbel!

Bjussar på en till uppdatering så här första dagen på nya året. En superbra dag trots a light hangover (skriver på engelska så att inte alla underåriga fattar vad fröken gjort...) men i alla fall...Luther i beaktande, drog jag på mig broddar och reflexväst och sprang ut till sambos syster medan sambo tog Birk och pulkan i bilen.
Snömodd är inte mitt bästa underlag men fixade ändå en okej tid...och för mig är 7km i 5.10-tempo helt okej en nyårsdag i snömodd. Man måste veta när det är good enough liksom. (Där skrev jag inte på engelska för att undanhålla underåriga information...good enough betyder bra nog!=)
Okej...
Vi hade det toppen hos Månspersarna. Vi var ute i tre timmar. Åkte bob bakom bilen, pulka och skidor och grillade korv och pinnbröd. Värsta deja vu:n från jag var liten. Då tog mam mig och syrran ut på landet, packade varmchoklad och bullar...sen var det slädparti och korvgrillning. Slädparti är när det är många nordsvenska hästar som drar slädar runt en stor äng...och barn får åka med. I alla fall var det så förr...när jag var liten...nån gång på stenåldern!
Har avslutat Birk-dagen med att bygga lite med lego hemma hos mam och pap. Men sen...sen tog orken slut och jag och storpudeln drog hem.

Kvar att göra idag är...
Äta pizza
Se på tv
Se på film
kanske bada...

Aldrig får man vila

:)

En vinterbild från Rättvik 09


10h in på nya året...allt väl!

2010...provat 10h in på nya året och det har väl börjat okej. Traskade hem i snöväder kl 02 inatt. Lätt berusad av en massa champagne. Kom dock aldrig ikapp de andra. Jag körde hem från middagen med sambos syster, sen drog vi vidare till nästa fest och kunde därför ta mitt första champagneglas först vid 21. Satsade inte på att komma ikapp...vet av erfarenhet att man då lätt kan komma ikapp och gå om...med stormsteg. Man vill ju vara med under tolvslaget.
Sambo kom hem vid 04.30. Vaknade av att hunden småskällde. Blev lite mörkrädd eftersom larmet gått tidigare under natten. Tänkte att "jaha...det VAR någon inne i huset i alla fall...trots att jag sa till Securitas att det var lungt"...smög upp till köket för att beväpna mig med lämpligt tillhygge. Jag skulle åtminstone bjuda upp till fight!
Kollade ut...sambo vinglar runt på uppfarten med snöskyffeln...ser ut att ta en svängom med den...hävdar nu på morgonen att han skottade uppfarten.
Smålog när jag var ute med hunden...följde sambos spår hem inatten...syntes än i snön. Han gick inte närmaste vägen, om man säger så.
Nu får vi lappa ihop oss så gott vi kan...för det finns en treåring att roa.
Det får bli pulka och korvgrillning ute i Igeltjärna. Det gick så bra med barnen igår...att vi provar idag igen!

Väntar med löpningen till kvällen...känner mig lite tung ännu :)

Liten bild på syster som är hemma hos oss och klär på Birk...just påklädandet är ju ett helt företag på vinter...hur hinner all dagispersonal göra något annat under en dag, än klä på och klä av barn? Plus att man ju blir helsvettig själv...innan man är färdig...huja...


RSS 2.0