Sockerconnys fru stod bakom mig i affären! :)

Helghandlingen fick en oväntad twist när jag jämförde mina varor på bandet, med de varor som hon bakom mig plockade upp...
Jag: low fat cheese, minikeso, müsli m linfrö och rågflingor, sockerfri saft, grönsaker, lax och morotslimpa.
Hon: 2kg strösocker, ett paket bitsocker, fyra 2L Fanta, fyra påsar wienergummin
Jag skrattade inombords och gladde mig åt att någon vågade utmana den rådande antisockertrenden...trenden att visa omvärlden vad klok och ansvarsfull man är...som tar hand om sin kropp...hon såg lycklig ut...jag trött och glåmig ut...hm...

När jag kom hem med mina nyttiga varor och kollade tv-tablån såg jag till min fasa två program som jag ville se och båda BÖRJADE EFTER 21!!!! Hur tänker dom?? Vem kommer att se dessa program så sent??
Skavlan börjar 21 och Mord i sinnet kl 22
...hm...tänkte tillbaka på tjejen i affären...hon skulle inte få några problem att hålla sig vaken...med allt det där sockret. Min kropp tänker som vanligt släcka ned nånstans mitt i Idol. Men den här gången ska jag kämpa emot. Red Bull är inhandlat. Sockerfri förstås...
(Med massor av kemikalier och så långt ifrån ekologiska varor man kan komma...säkert inte fairtrade heller...)


...fortsätter leta nostalgi på youtube...hittade denna...


...ha ha...vad var så bra med den? Men Gud vad jag lyssnade på den låten...då...och "Die Mauer"...

Nåja...nu är det dags att fredagsmysa lite...
Ha de!

Gammal musik och djupa tankar

Har ingen lust eller energi kvar idag...sitter och lyssnar på min nya spotifylista...musik är medicin ibland. Det går att hitta musik för alla sinnestämningar.
Jag bjussar helt enkelt på lite musik...mest från förr...

Dire Straits "Why worry" från plattan Brothers in arms som kom 1985...detta var rena rama tidsmaskinen och tog mig tillbaka massor med år...vilken jättefin låt!


Billy Joel "piano man" från 1974...ja, det blev den som fick representera min billy joel-period...valde mellan den och "river of dreams" en riktigt glad-låt


Alice "Prospettiva nevski"...1985...det var tider det...förstod och förstår inte ett ord italienska och tänker, google fanns inte då...vad gjorde man? Jo, lyssnade och struntade i texten...bara njöt av italienska språket och musiken...nostalgi igen :)


Mott the hoople " all the young dudes"...1972...jag var tre år...skriven till gruppen av David Bowie...



Paul Young och "wherever i lay my hat, thats my home" en låt med lite livsvisdom som går att känna igen i några Boye-dikter om att inte äga för mycket för då äger till slut tingen en. Och man är inte fri att följa sin vilja längre...




...det får räcka för idag...
Ska hitta nån bra musik att få tillbaka lite lust och energi med!

Eller läsa lite...
Om det är så, som en vän sa till mig för en massa år sen...att människor runt omkring en,  inte är en slump, utan alla vi möter skall lära oss något...typ växa genom möten...så blir det en spännande sysselsättning att fundera ut, vad man skall lära sig av just den eller den...som om alla vi människor är en del i nån slags master plan, iscensatt av någon klurig en...En, i många delar tilltalande tanke...jag har funderat en del i det sista. Även över sådana nyss nämnda "flumteorier"...
Som jag ser det finns det två varianter...
Antingen är detta livet det enda...dags att uppvärdera vardagen...
...eller så är det fler liv att vänta efter detta, som bara är ett av alla lärosteg mot nästa liv...
VOre nog för mycket att hoppas på.

Det är kanske det enda livet, det här..så...varför sitta här och skriva. När jag kan ta en promenad med min hund och sen ett varmt bad. Medan jag funderar om jag verkligen gör det jag verkligen vill...med mitt enda liv!

Kram på er!

More music to come!

"Det är inte lätt att va ödmjuk...!

Måste bara berätta...
VINST!

Japp!

Två raka set. Bra försvarsspel och ett riktigt tungt anfall av Stefan och Ulf, framspelade av Nellie! That´s the way to tango!

Lite ödmjuk musik såhär innan läggdags?!


Hakkapelitta på...men ingen rattmuff!

Hyfsat korkat att sticka huvudet i sanden (snön...) och låtsas som om det aldrig skulle kunna snöa innan februari...särskilt som jag såg på nyheterna både i söndagskväll, igårkväll och imorse...ATT det skulle snöa.
Men byta till vinterdäck...neej, inte jag. Vinterdäck är för fegisar! Eller så är sommardäck på vinterväglag för riktiga korkhuvuden! Som jag!
14.30 var skyddsmötet klart och snötäcket utanför kontorsfönstret ett faktum.
Nu var goda råd dyra. Hade inga pengar så jag rådde mig själv.
Till att sladda hem och byta däck.
Inget formel-1-byte blev det heller...på 3 sek bytte de Alonsos däck i söndags...jag fick inte ens upp garageporten på den tiden.
Än mindre av med fastklistrade sommardäck.
40 min tog det!
Jäklars vilket grepp det blev...att det kan vara sån skillnad...och bra att det kan det...inget sladdande på tillbakavägen. Mina Nokian Hakkapelitta (roligt namn...bättre än Gislaved som låter urtråkigt) visar sig vara perfekta i nysnö!

Så nu kan jag lugnt sitta och jobba ett tag till. Skolan är kanon på morgonen och efter 16. Man får massor gjort!

Har inlett en turné runt i klassrummen. Försöker vara med på ett par lektioner varje dag. Idag blev det hemkunskap. Vi gjorde hamburgerbröd och hamburgare. Inte svårt att fatta varför hemkunskapen är mer poppis än matten. Det måste bli mer hamburgare över matematiken...bildligt talat!
Roligt att se de olika klasserna och lärarna in action. Helt annat än att hålla i lektionerna själv...som också är kul!

Nu blir det till att ta ett sista tag på office, sen taggar jag upp och drar på volleymatch...blir det en förlust till...får jag svårt att hålla humöret. Ine omöjligt - men svårt!

Ett musiktips skall ni i alla fall få innan jag ger upp, en gammal bob dylan...

Grattis sambo...igen och igen

Inga ursäkter krävs. Jag har varit upptagen! Så det så. Eller faktiskt har jag inte haft något att skriva om. Eller...helt fel, har haft massor att skriva om...men av en eller annan anledning har jag låtit bli.

Men nu kan jag inte vara tyst längre...är ni också i händerna på diksbänkstillverkarna? Dessa bänkskivor som inte går att få rena och blanka? Så snillrikt de är tillverkade...blanka och fina på ytan när man köper dem...men omöjliga att hålla rena utan en flaska fönsterputs och en rulle hushållspapper. Jag ge rmig den på att bänkskivetillverkarna har aktier i hushållspappersbranschen...eller i rengöringsmedelsbranschen...eller i båda!
Har nån något tips...eller är det bara att slänga ut skivorna och byta till trä?

Lite lika känner jag med glaskeramikhällen...

Sambo fyller år i dag. VI har firat honom sen i fredags. Ja, men herrgud, karln blir ju 43...snacka om jämnt! Det måste ju firas! Fest i fredags...dygnslång fest...sista gästerna åkte 14.30 på lördagen...himla kul! Läs mer på tinas blogg.Sen vilade vi på lördagkväll. Söndagen gick i släktens tecken. Kak och tårtbuffé som sambo själv bakade ihop. Gott och nyttigt...eller i alla fall det förstnämnda. Illa nog förlorade vi volleymatchen som gjorde att jag inte kunde baka...
Och så idag då...när sambo verkligen fyller...trerätters meny...en måndag. Så skall man ha det när man har det som sämst. Det blev en kräfttoast med brytbönor, lax med spenatpasta och citronsås och avslutningsvis en tiramisu (efter att ha läst om en f d elev som gjort tiramisu i helgen...blev sugen av att läsa om det på FB)
Uppskattat blev det i alla fall...gott!
Nu kollar vi på de fruktansvärt bortskämda barnen på svt1...irriterande program...kanske lägger mig och läser istället...

/adieu

Perfekt!

Nu är allt klart för imorgon. Förberedelserna inför kvällen. Mer kan jag inte göra i nuläget.
Henke och jag har handlat, pysslat och skrivit...
Dagen började på bästa sätt...kroppen trodde det var sovmorgon...och så var det inte det. Bara vintertid. En timme till liksom. Och det är bara idag som det känns så bra...för kroppen har redan vant om sig tills imorgon och magin är borta...eller inte helt borta eftersom ljuset som kommer till följd av vintertiden är kvar. Good enough.
Det sista av förkylningen tränades bort med fotbollstjejerna. Hade inte tänkt träna idag, provade att få någon annan att leda träningen men ingen kunde. Så jag gjorde det. Var med hela tiden och det gick kanon. Nu är jag frisk och kan sålunda vara med och springa på onsdag.
På torsdag är det två matcher m Volleylaget. Och även på söndag. Kul att serien är igång.
Note to self: Ta med tröjor till sambo så han har med sig matchstället till matcherna imorgon - som jag missar p g a personalfesten.

Note to self2: Sy in en mental plåtplatta i ryggen på alla kläder, så känns det inte när man blir stucken i ryggen.

Men i alla fall...det får bli ett avslutande varmt bad...innan sängdags...eller kanske jag skall packa ihop en väska eftersom jag inte hinner hem emellan jobb och festligheter...
Så får det blir...bjuder dock på lite music innan jag drar:

Så tror jag nämligen att veckan blir...två fester med lite trevligt jobb emellan...hur kan sånt gå fel?
Perfekt är vad det är!

RSS 2.0