Mödomshinnan - ett skydd mot synd?

Jag skulle vilja upplysa alla som eventuellt undrat om lite kvinnans mödomshinna, att den inte sitter som ett oigenomträngligt lock över slidan och brister första gången man har samlag. Det är orättvist och dumt att skuldbelägga tjejer som inte blöder första gången de har samlag.
Av flera anledningar.
Ett: Varje person äger själv rätten till sin kropp och avgör när man är redo att ligga med någon (i alla fall när man är över 15) och önskan att ha sex får inte förknippas med synd och skam. Två: Mödomshinnan är ett hudveck (se nedanstående citat från vårdguiden.se) som kan tänjas ut av olika anledningar långt innan man ens funderat i sexuella banor. Flickor  leker, idrottar, rider och rör sig på sådant sätt att den kan tänjas ut. Och hör och häpna, flickor onanerar. 

citat:"Mödomshinnan

Mödomshinnan är egentligen ingen hinna utan en krans av slemhinneveck cirka en centimeter in i slidan. Den är en mjuk och elastisk liten öppning som mensblodet kommer ut genom.

Om du använder tampong, onanerar med fingrar eller massagestav eller har ett samlag så vidgas mödomshinnan de första gångerna man för in något i slidan. En del kvinnor blöder eller får lite ont när mödomshinnan tänjs ut. Mödomshinnans storlek och tjocklek varierar mellan olika kvinnor. Många kvinnor blöder inte alls när den tänjs ut medan andras mödomshinna är så tjock att det är svårt att genomföra ett samlag eller att använda tampong. Mödomshinnan kan vidgas genom en enkel operation.

En del tror att det går att se om en kvinna har haft samlag genom att se om mödomshinnan är kvar eller om det blöder vid det första samlaget. Det går inte. Mödomshinnan har ofta tänjts ut tidigare.

Även om kvinnan har fött barn finns delar av mödomshinnan kvar resten av livet, ofta som små flikar i ingången till slidan. "
Så nu kan man sluta anklaga initierade, välutbildade, välvilliga lärare för att ha felaktig undervisning. Go on Eva!!
Det är vårt uppdrag att undervisa eleverna objektivt utan religiösa värderingar. Föräldrar får ha sina värderingar och uppfostra sina barn i den andan, men i skolan måste vi lära ut det som bygger på den rådande vetenskapen. Det som var gårdagens sanningar, är det inte längre, vetenskapen går framåt. Tack och lov. Trist om vi fortfarande vidhöll att jorden är platt, då skulle ingen kunna resa till australien...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0