PRIDE

Dags för ett åsiktsinlägg...
Tar tillfället i akt så här i Prideveckans inledning, att säga vad jag tycker.
Jag tycker att all kärlek är bra. Egentligen räcker det nog så...det innefattar allt. Men...ett förtydligande. Jag är för jämlikhet. Alla människors lika värde, lika rättigheter och skyldigheter oavsett etnicitet, kön, sexualitet, religion och ålder. Därmed har jag sagt att jag är för samkönade äktenskap och tycker att det är rena galenskapen att några gamla stofiler (manliga och kvinnliga) använder Guds namn till att rättfärdiga sina gammaldags och trångsynta åsikter.
Allt som gäller för heterosexuella skall också gälla för HBT-personer. Något annat är befängt.
En människa ÄR inte det man gör i sovrummet. Futtigt att se på människor så.
Att bli dömd som en sämre människa för att man älskar någon av samma kön, för att man knallar på stigar utanför den heteronormativa landsvägen  känns som förlegat och passar inte det upplysta samhälle vi nu lever i.

Alla skall med
...en bra paroll...men den skall verkligen gälla alla.

Några av de mest spännande och intressanta människor jag träffat och även haft förmånen att vara vän med, är på Prideveckan nu. En del som volontärer, de kämpar för sin sak och ger energi och tid för något de tror på. En del är där och roar sig eller går på seminarier, utställningar och umgås.

Själv är jag inte där, synd nog, för jag packar flyttkartonger...här gäller INTE alla skall med...jag försöker slänga hälften...minst...

Avslutningsvis...det finns så mycket skit i världen att oja sig över, att förbannas över, att kämpa mot...att man inte skall ägna en endaste sekund till, att klanka ned på kärlek!

Also sprach erica

Kommentarer
Postat av: Sabina

Bra skrivet! Håller med dig till 100%! :)

2009-07-28 @ 15:56:25
URL: http://binkan.blogg.se/
Postat av: maya

Har följt Ert byggjobb under sommaren,och är mäkta imponerad av att Du,Erica dessutom har hunnit med Ditt"springberoende".Som skogsvandrare(typ svamp och björnsökning)ser jag,som snart pensionär att det räcker om man dessutom skall renovera ett hus.Men,var innerligt glad att Du har Jerker som sambo.Vi ses snart på jobbet.Ha det bra till dess.

Kram från Maya

2009-07-31 @ 19:10:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0