Fråga om träning och mat.

Oj, många inlägg idag. Men måste svara blombella som undrar över hur många kolhydrater hon måste äta för att orka springa 7km/ 3 ggr i veckan? En svår fråga. Om hon var en bil med noga mätt verkningsgrad på motorn, exakt mätt vikt och en plan väg, bra däck med litet rullmotstånd...så vore det lättare....för bilar vill inte ha kolhydrater utan andra kolföreningar.
Men blombella är en homo sapiens.
Mängden kalorier som skall ersättas beror på bl a bellas förbränning. Vilken i sin tur beror av genetiska faktorer, hennes muskelmassa och vikt.
Men blombellas fråga är ännu svårare. För orka är inte liktydigt med att ha rätt kalorimängd i kroppen. Då kunde alla springa marathon utan träning. Bara man hade tillräckligt med påfyllning av kalorier.

Blombella - Jag gissar att du gör av med ca 500-600 kcal när du springer 7km. Direkt du kommer hem efter ett sådant pass kan du ta en banan och ett glas mjölk. Kolhydrater att ersätta de du gjort av med från lagret i levern och de som fanns lagrade i dina muskler. Proteiner för att hjälpa till med musklernas återhämtning/ återuppbyggelse.
För övrigt kan du hålla dig till vanlig kost. Du äter ju bra som du gör. För den löpmängden du pratar om, behövs ingen extra laddning. Ät ordenlig frukost och lunch samt något mellanmål innan du tränar.

Men för att orka springa, måste du träna upp hjärtat. Det gör du genom att varva lite längre sträcka, öka lite i taget, ganksa långsamt med någon kortare sträcka i tuffare tempo. Lägg in intervallpass emellanåt. ELler fartlek. Då springer du i ett jämt tempo men lägger in lite rusher, lite fartökningar...t ex så snabbt du kan till nästa lycktstolpe.
Häng med oss på nästa backpass. Jättebra träning.
Lycka till.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Kan man räkna ut baklänges också. Hur mycket man måste springa för att orka äta. Si sådär en chokladkaka 100 gram nersköljt med en pava vin?

En undrande läsare

2009-03-23 @ 10:24:43
Postat av: Katinka

Åhh, vilka bra tips! Synd att jag är genombota lat och just nu sitter här och glädjer mig åt att gympasset jag tänkt gå på till lunch idag verkar ha försvunnit på SATS schema... Man borde ju skämmas liksom...

2009-03-23 @ 10:45:55
URL: http://presentabel.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0