Jippie...äntligen mars!

Tillbaka på jobbet. Känns bra. Nu blir det ordning på mat och dryck igen...och på träningen. Längdskidor och slalom i all ära...även om man åker hela dagarna...men nån löpning är det inte. Och man blir bra på det man tränar. Alltså måste jag träna löpning.
Borde träna att kunna förlora i kortspel också.

Mars är en fin månad.
Det är snubblande nära vår...nästan vårkänning i varje liten solstråle som letar sig ner mellan molnen...och när sportlovet är avklarat får gärna vintern försvinna. Fort.
Veckorna mellan sportlov och påsklov går fort. För fort ibland. Man vill hinna med mer i skolan, med eleverna, än vad man gör. Ska försöka att inte stressa vare sig dem eller mig själv med såna tankar i år. VI hinner det vi hinner.
Bodil Jönsson skrev en bra artikel i vår facktidning. Den handlade om vad kunskap är och att det är skillnad på dagens kunskaper och kunskaper förr...innan Internet och mobiler...hon menade att det mer handlade om att ge eleverna sammanhang, helheter att hänga upp kunskaperna i...kunskaper som man kan skaffa sig så gott som momentant genom att goggla via mobil eller dator...Dessa kunskaper som riskerar att bli fragmentariska bitar, lätta att glömma bort...om de inte finns ett begripligt sammanhang att placera dem i. Där kommer vi lärare in. Vi skall ge de begripliga sammanhangen. Förmätet att tro...att vi skall hinna ge alla kunskaper inom våra ämnen...vi skall locka och intressera...peppa och motivera...
Klok, hon Bodil.

Det blir tröttigt idag, tror jag...hunden magsjuk inatt...vi turades om jag och sambo...att springa ner de tre trapporna med en hund med diarré...han är duktig att väcka oss så det slipper bli olyckor inne...men....det är klen tröst när man för tredje gången vaknar en natt..och skall dra på sig kläderna för att gå ut...

Men det får gå.
Mest synd om den som är sjuk ju!

Kommentarer
Postat av: Katinka

Magsjuk hund är inte roligt! Vi brukar också turas om på nätterna och man är ju helt slut på morgonen då det är dags för jobbet. Som tur är har min hund hållit sig borta från stygga magsjukan ett tag nu.... ta i trä liksom...

2009-03-02 @ 10:13:58
URL: http://presentabel.blogspot.com
Postat av: blombella

Sjuk hund eller sjukt barn eller man är inte heller kul... man blir orolig i hela kroppen och är det magsjuka så ojjar man sig över och hoppas att inte bli smittad. ;)

2009-03-02 @ 11:27:28
Postat av: Sabina

Sv: Nej, vi hade sportlov vecka 8 så det är avklarat :p Borta bra men hemma bäst antar jag? Hoppas din första arbetsvecka efter ledigheten blir bra :)

Ja, det finns ju en hel del sådana saker som man bara föser undan. Lätt att glömma att de behöver läggas på rätt plats så småningom :p



Allt prat om sammanhang känner jag igen från skolan och det är nog faktiskt bland det viktigaste. Kan man inte se saker i sitt sammanhang eller placera dem i sammanhang så är de inte mycket värda. Tänkvärt inlägg!

2009-03-02 @ 17:19:16
URL: http://binkan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0