Vilket mörker!

Sttrömavbrott tar en tillbaka ett gäng år i tillvaron. En hel kväll utan något som kräver ström. Hade precis börjat laga mat. Citronpepparstekt lax med pestopasta och sallad. Prova göra det på en kall spis om ni kan. Jag kunde inte.

Lax och hela köret in i kylen (kyl och kyl...ett mörkt rätt varmt skåp med onödigt tjock dörr, är vad som återstår, när man tar bort strömmen från ett kylskåp)...och så beställde vi Thaimat...ja, för dom hade tydligen ström. Eller enorma spritkök. Thaimat blev det i alla fall.

Och tända ljus. I hela lägenheten. På toan.

Mysigt faktiskt.

Och sen då. Vad gör man sen en hel kväll i mörker? Inte TV, inte radio, inte dator...inte telefonen...jo mobilen...

Tur att strömmen dök upp innan jag hann fundera närmare över om jag skulle  läsa i stearinljusets sken eller att bara ligga i mörkret och vila. För nu fick det bli som vanligt. Läsa nättidningar, blogga och kika på tv...kanske ett bad...sen läsa tills jag somnar.

Funderar...

Vår höga levnadsstandard har sett till att vi inte behöver umgås så mycket i hemmet. In real life. Och måste vi umgås, så kan vi göra det vid tv:n.

Alla ungar ska ha eget rum, med egen dator och helst egen tv. Så slipper de umgås med sin familj på hela kvällen. Särskilt om de kommer undan gemensam middag. Då kan de istället kolla på onödig kanaler som visar onödiga amerikanska ungdomsserier, chatta nätterna igenom på facebook, msn eller skriva elaka saker till varandra på bilddagboken.

Hur skall vuxenvärlden kunna lära en sådan generation något? Det blir ju bara skolan kvar...för undervisning men mer och mer för fostran...

Strömfritt vore kanske bra...då blir man frusen, mörkrädd och utan förströelse. Då vill man ha närhet och värme...och måste umgås...på riktigt. Prata.


Nu är det nyheter på tv...adieu


Kommentarer
Postat av: T

mysigt. Jag minns förra hösten då höststormarna var fördjävliga. Då hade vi avbrott titt som tätt. Hela familjen samlades vid köksbordet och så lirade vi poker. Det var skitkul att spela av ungarna månadspengen ;D

2009-03-19 @ 20:45:05
URL: http://modestymom.blogg.se/
Postat av: blombella

det är självklart att vi stänger ner strömmen den 29:, en timme. Slår vad om att det produceras massor av nya barn vid den tidpunkten, ses

2009-03-19 @ 20:53:33
Postat av: Sabina

Sv: Jo, hela helgen var rätt hemsk faktiskt, den värsta i mitt liv än så länge skulle jag väl sammanfatta den... Haha, kul att du klickade fel :p Förstår att du blev förvånad!



Appropå det du skriver i inlägget så håller jag verkligen med dig! Känns knappt som att vi ens kan umgås på riktigt längre :s Antar att det är en av anledningarna till att jag verkligen älskar att vara ute i vår sommarstuga, det finns varken el eller rinnande vatten och vi gör inte annat än umgås ;)

Ha det bra!

2009-03-19 @ 21:28:35
URL: http://binkan.blogg.se/
Postat av: Gazton

När det är strömavbrott skall man ha en kamin, går att laga mat där =)

2009-03-19 @ 22:48:46
URL: http://gaztons.wordpress.com/
Postat av: erica

då skulle pappa och jag satt oss i soffan och kramats, det var så du och din syster kom till!!

2009-03-20 @ 20:21:19
URL: http://ericasvardag.blogg.se/
Postat av: mamma

Det är mamma som skrev inlägget nyss. Vet inte varför det står erica?

2009-03-20 @ 20:47:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0