It´s a headache...

Nytt personligt rekord i antal dagar med konstant huvudvärk! Nya rekordet lyder fyra dygn! Glad och stolt över att äntligen ha satt ett personligt rekord detta år. Hade kanske hoppats lite mer på ett löparrekord...men i brist på det, får ett sådant här rekord duga!
Det är drygtmed huvudvärk. Går inte att tänka bort. Denna värk blev värre med antal vakna timmar på dygnet...vilket inverkade menligt på min medverkan vid tisdagens föräldramöte...jag var nämligen inte alls kapabel att vara med. Stackars kollegan...fick sköta allt själv...men det klarade hon med den äran!
Man är ALDRIG oumbärlig och ju förr man inser det...desto...desto tråkigare...för det är ju en skön tanke...att man skulle vara så viktig...oumbärlig.
Men det var jag alltså inte...
Små röda piller mot migrän har räddat min arbetsvecka. Inte för att det är migrän jag har...nej, det är inte riktigt så illa...men en vidirg spänningshuvudvärk som inte låter sig botas med sockerpiller som treo och alvedon...näej, röda små migränpiller skall det vara.

Ingen träning än denna vecka...sånt stör mig. Stör min balans och mitt humör. Hade med mig träningskläder till jobbet idag. Skulle springa på kvällen. Men arbetsdagen drog ut på tiden. Vi gjorde klart tjänstefördelningarna och ville fortsätta medan vi hade flyt. Det hade vi till 18.30. Då drog jag hem. Det får bli löpning i helgen. FÖr hela slanten.

I helgen skall vi till Vikarbyn. Syrran och Birk samt mam o pap är där redan. Jag väntar in sambo som jobbar sent imorgon. Valborg och paps födelsedag skall firas.
Kanske även att vi tar ut min lite i förskott.

Nog för nu!

EN liten bild då kanske...
-Moster, kan vi inte titta på Bolibompa?
-mmmm
-Moster...tittar du?
-mmmmm
-Du sover ju!
-mmmmm


Ont i skallen...så in i vassen...nån som vill köpa mitt huvud??

Huvudvärk är svårt att tänka bort. För det ju det man tänker med - som gör ont. Kände inget imorse. Började en bit in på förmiddagen och blev bara värre. Sista timmen på jobbet gick...men inte mer. Möte med ny NO-lärare till hösten. Tur jag känner henne sen innan och hon mig.
Sovit i flera timmar men inget hjälper...fick medicin av mamma...men de hjälper inte heller. Snälla sambo hämtade sallad så jag slapp laga mat...inte ens det hjälpte...

Jag hatar huvudvärk.
Särskilt utan anledning...för jag HADE bettskenan inatt...och jag HAR ätit ordentligt...och jag HAR varit ute och fått frisk luft...
Vad mer att göra...än att fortsätta proppa i sig huvudvärksmedicin...
Eller...jo, jag provar sova istället...medicin i all ära men man skall inte överdriva...

Bild från syrran och Birk...förra veckan!



Bild på goa vännerna Bella och Maggan, på Ulriksdals trädgårdscafé innan dopet...


Maggan, Axel och mamma Anna...(som faktiskt höll på att föda hemma i mitt badrum)


Från helgens halvmaraton...två DM-guldmedaljörer...jag i K40 och gasell-Sofie i seniorklassen...hon var dessutom snabbast av alla damerna! Way to go!


Nog för idag...nu vill jag bara bli av med huvudvärken! Tjockt mycket att göra imorgon...en 07-20-dag igen...då passar det sig inte med huvudvärk...bort med den...och på eftermiddagen skall hunden bli av med stygnen...bort med dom!

Tjo!

Hundklippning!

Idag har det klippts på Fabriksgatan 32. Sambo har krattat gräsmattan och klippt Spirea-häcken. Jag har badat, fönat och klippt storpudeln. Vi blev klara ungefär samtidigt och var ungfär lika trötta.

Så här såg storpudeln ut innan bad...här har jag ägnat 40min åt att kamma igenom pälsen.


6,5h senare (förvisso med 30min lunchpaus) ser han ut såhär...med sin sko på höger framtass...för att skydda såret efter tåamputationen....


Med husses trädgårdshandske ser han ut så här...


Ja...när en dag har ägnat åt en sådan lång syssla...dryg...blir det lätt så att man ger upp och slappar i ett soffhörn...men icke denna söndag! Nej, jag städade tvättstugan och badrummet och sambo fortsatte i trädgården...dagen har avslutats med thaimat och nya Wallander-rullen "Arvet"...som får fyra storpudlar av fem!

Ingen löpning som tänkt...men väl två st promenader.

Imorgon träning igen!

En suverän dag i Säter!

Idag var det dags för tävling. Säter-Maran. Jag var anmäld till halvmaran, 21km som också är DM i halvmaraton för vårt distrikt. Osäker på formen...eller egentligen säker på att formen var "pre-season", tänkte jag ta detta som ett träningspass. Men...när en tävlingsdag börjar, vaknar tävlingsmänniskan i mig.
Sover dåligt natten innan träning. Vaknar tidigt. Lite nervös-mage. Äter stor frukost, dricker mycket kaffe och vatten...och väntar...väntar på att få göra "det stora". En tävlingsdag behöver man inte vänta så länge.
En vanlig fråga i gasellhjorden som jag springer med, en tävlingsdag, är:
-Hur många ggr har du varit? (syftar på toaletten och syfter på "det stora")
-Bara tre, än så länge. (svarar man tre, låter man besviken...det borde varit sju)
-Oj, och jag som redan varit fem ggr. Då leder jag. (säger den andre triumferande...alla vet att nervösa tarmar ska tömmas...så mycket det bara går...inte bara för den onödiga vikten att bära på, utan för att blotta tanken på att bli nödig under loppet och därmed förlora viktiga sekundrar - förskräcker).

Väl framme på tävlingplatsen infinner sig ett koncentrerat, nervöst men fokuserat lugn. Toaletterna stinker på ett sätt som alla som varit på en löpartävling nickar igenkännande åt. Alla har samma fokus. Ut med skiten...rent ut sagt.

Tömd och nöjd, joggade vi igång en kvart innan start. Kände på kroppen lite. Fanns det någon fart idag?

PANG. Startskottet går. Jag hade bestämt mig för att hålla 5.10-5.15. Men första km gick i 4.30. Det kändes bra. Jag tänkte att så länge andning coh ben känns bra, så springer jag väl på då. Och det blev hela loppet.
Tack till superkollegan och vännen Tina som för andra gången hejar fram mig i ett lopp. Förra gången på vintermaran i Kvarnsveden.
Hon stod som en rosa ängel på olika ställen utmed banan, och tog bl a detta kort...


21km på 1.44.30 gav mig en seger i K40-klassen och därmed också segrare i DM för fyrtiotaggare och äldre. Kul. Det blev inget träningspass utan en rolig och lyckad tävling. Sol och vindstilla bidrog till en fin upplevelse.
Men sportdrycken jag pimplade...och dextrosolen...pajade min mage...som jag trodde var tömd innan...icke...värsta magsjukemagen i några timmar efteråt. Men det var det värt.
En superbra dag.

Och så vann jag ju en äggkokare...tänka sig...det fanns en köksmaskin som vi inte hade...halleluja för en äggkokare...nu slipper man det hemska omaket att göra det i en kastrull! Toppen! :)

Jag och ena gasellen, Sofie som vann seniorklassen på finfina 1.36.50 (7,5 minuter före mig!!!!!!!!!!)...hon var suverän och vann DM-guld för just seniorerna.



Väl hemma och när magen var bra igen, har jag fryst in kött...hästbiff...men sparde ett par skivor åt mig och sambo...det blev klyftpotatis och hästbiff med lök...min favoriträtt sen jag var liten och fick det hos farmor...
Lite Ben&Jerry-glass krönte middagen...och så Millenium på TV...

Toppendag!

Imorgon - klippa hund!

När man är dålig att skriva får man visa bilder...

Börjar bli tjatigt att skriva om sena dagar på jobbet, med mycket möten...förvisso lyckade...men många...så jag gör inte det.
Skriver istället om...
...om
...om

Nä, jag är helt utan kreativa tankar idag...
Kom hem i skaplig tid vid 17.30 och lagade älgfärsbiffar till mig och sambo...sovit lite...badat lite...och nu skall det sovas igen...kul va?
Ingen träning för det är vila tills lördag då tävlingen är...

Inget mer skriva ikväll för det blir ändå inte roligare än så här...

Men nån bild ska jag väl kunna hitta:

BIRK OCH BRUDARNA:
Här bad med Tilde...


Birk och Elsa...



Birk och Kerstin...


Birk och Tilde...


Och så till sist...Birk och tjejen som han skall hålla sig till...förutom sin mamma...MOSTER!


Good night sweet hearts

Ny dag som varat länge på jobb...07 - 20.30...det är drygt för en kvällstrött en. Gäspade massor på eftermiddagen men hämtade mig hyfsat till kvällens möte. Ett bra möte med mycket engagerade föräldrar. Blev bra trots strul...strul som att jag inte hade nyckel till konferensrummet...och där stod fikat och mackorna...strul som i att vi böt lokal och alla som kom sent behövde ajg springa och hämta...men...välvilliga människor fokuserar på det positiva. Och det postitiva var ju att vi var där för att mötas. Föräldrarna hade bra och vettiga synpunkter. Ska fundera vidare över det.

Fick ett glas rött av sambo när jag kom hem...det gjorde mig välvilligt inställd till att laga mat...trots sen timma...det blev fläskfilepasta...hyfsat gott. Och nu sitter vi och ser Barcelona förlora mot Inter...iofs borta...men ändå....ser inte bra ut inför returen.

Jag tror jag lägger mig och sover istället...so much for a football-lover...nej...jag är en framgångssupporter...när Zlatan gör bra saker är jag en Barcelonasupporter...
Nu är han utbytt...
Och jag går och lägger mig....good night!

Det blev löpning...till slut...och rätt bra!

Minnesgoda läsare kommer ihåg att jag i lördags var mycket nöjd med mig själv...gjorde allt jag föresatt mig.
Söndagen gick sämre.
Vaknade i tid och tog på mig springkläderna. Åt frukost och kollade Kinas formel1, som för övrigt vanns av min förra favorit Jenson Button. Min nuvarande favorit Fernando Alonso kom fyra...trots 5 depåstopp...mot Buttons 2!
Nåja...jag skulle ju ut och springa med gasellerna. 1,5 mil i fem-tempo. Det ville inte min kropp. Ingen del av mig ville det. Jag gick inte att vare sig övertala eller hota...bara att ge sig. Jag straffade mig själv med att städa i garaget och tvätta all tvätt. Det hjälpte inte. Jag ville inte heller springa på eftermiddagen. Fortsatte straffandet och förbjöd mig att bada. Men när inte heller det hjälpte gav jag upp...ingen löpning i går alltså.
Det betydde att dagen idag, var bokad för löpning. I ensamhet. I snabbt tempo.
FÖrst jobb med lönesamtal och rehabsamtal. Bra allihop. Lunch hos svärmor och svärfar...superdupergott och lätt att vänja sig vid...lax dena gång...lyx! Och så i eftermiddags åkte jag till veterinär-sören för att ta bort stygnen...men nej...inga stygn bort...såret hade gått upp...nya sårkanter skrapades fram...inga nya stygn...det skulle få läka så där. Penicillin en vecka till...värktabletter en vecka till...en stackars storpudel en vecka till...jag och han börjar verkligen tröttna nu...och hata...vi hatar borttagna tår som inte läker...i alla fall såren efter dem.

Så...väl hemma...löpning...ingen pardon...jag drog på mig kläder och skor och drog iväg...bara negativa tankar, trots sol och vindstilla...tre km uppför...följdes av två km till uppför...och jag hade tappat sugen...men...vände och sprang fem km utför...totalt blev det 10km på 49min. Bra gjort på den bana. För att vara jag. Ensam. Och otränad.

Nu ett långsamt återhämtningspass kvar innan tävlingen på lördag.

Systrarna och Birk, Oslo april 10



Löpartjejer i Rättvik/Vikarbyn januari10, GasellAnnica, jag och gasell-anna


Gasellen har ont i ett knä...jag tejpar efter instruktionsbok...


Snyggt va? Och så bra det blev...hon sprang intervaller i inomhushallen i Falun...himla snabbt och bra!


Avslutar med en bild från inomhushallen i Falun...en helvetesövning för magen...Kirsten Belin gör dem med medicinboll...jag har min medicinboll med mig...på kroppen...mina extrakilon...



Däckbyte på...3600sek...mot formel1-däckbytare 7sek...skillnad: 3593sek

Men vilken bra dag idag! Fylld av energi. Tänk vad några till sovtimmar kan göra. Lade mig vid 23 och gick upp 07.30...efter promenad med storpudeln och lite slapparfrulle framför tv:n körde jag igång.
Städning av huset, träning, möte med Dalaportens running team, kratta, byta däck, göra ren fälgar, tvätta bil...och vips...så var sambo hemma igen. Nu är allt som vanligt! :)
Byta däck var ett elände idag. Ett helvete. Jag var så arg att tårarna kom. Bultarna gick inte att rubba...och när de väl gick att rubba...så gick inte däcken att få av...och när de väl gick att få av...så gick inte bultarna att skruva i...för de gängade så dåligt...och jag hade inget att smörja med.
Tur att jag inte är däckbytare i FOrmel 1. En timme tog det!! :)
Vilket formel1-team skulle vilja ha en sådan?
Nej jag får nog fortsätta som rektor...utvecklingsledare...lärare...eller vad jag nu är. Vad jag vill vara...vacklar...
Men ett vet jag...jag vill INTE bli däckbytare...i alla fall inte utan kopparpasta (sånt klet som dom kletar på hjulmuttrar och där fälgen skall sitta, sen måste jag också ha en tryckluftsfälgkors...eller vad det nu heter...sån som dom har på däckfirman...

Nåja...nu skall jag i alla fall njuta av en pizza, lite tv...många timmars sömn...för att sen fixa ett snabbt långpass. Ja, för i morgon skruvas farten upp...det skall gå i 4.50-tempo...det blir tungt...det vet jag på förhand. Men jag vet också...att allt som inte dödar - härdar!

Hård imorgon kväll!
:)

All by my self...

Glad och nöjd över en mysig kväll ensam i soffhörnet. Sambo är på resa. Bjöd mig själv på god mat, chilimarinerad lax med klyftpotatis och ångkokt broccoli...nyttigt ända fram till hollandaisesåsen...men gott hela vägen! Efterrätt blev macadamianötter och mandlar...och en espresso...till detta avnjöts en trevlig tillställning på tv1...så ska det låta med bl a übersöta och duktiga Alexander Rybak och skönsjungande Maria Haukaas från Norge. Njuter av att se och höra bra sångare! Nu fortsätter det i sann norsk anda, för att hedra min systers hemland...där mam och pap just nu befinner sig. Jag och storpudeln kollar Skavlan.

Dagens reflektioner:
Nationella provet i Ma var svårt. Varför konstruerar de frågor för att "sätta dit" eleverna? B1-delen hade många uppgifter som gav bara G-poäng men var svåra och hade "tankefällor". Eleverna är stressade över provet och viktigheten av att prestera...när de kommer till de första uppgifterna och inte kan dem...blir de ännu mer stressade, blockerade och ger till slut upp med tankar som. "jag kan i alla fall inte...ingen idé"...
Nu vill skolverket göra om proven, så att vi lärare inte kan tolka och rätta dem så snällt...för deras representanter som rätta lärares prov efteråt...har funnit att skolverket ger färre poäng än den egna läraren.
-Nähä??? Vilken skräll! Kan det månne bero på, att den egna läraren känner sina elever efter tre år ihop med tre lektioner i veckan, vet hur de tänker, hunnit prata och lyssna på dem...och därför tolkar redovisningarna på ett positivare sätt...letar kvaliteter i svaren...inte fel!
Blir kvaliteten på undervisningen bättre av fler nationella prov, oftare, svårare och med mer kontroll från skolverket?
Ställ istället lite hårdare krav på återkommande fortbildning för lärarna i deras ämnen, i didaktik...ge dem tid och chans att sätta sig in i aktuell skolforskning. Kanske forska själva? Låt flera lärare jobba tillsammans i team. Inget ensamläreri utan mycket diskussioner kring metoder och bedömning.
Jag tror inte på en hårdare, mer kontrollerande skola. Vi måste vara modernare än så.
En kram till alla elever som gjorde ma-provet idag!

...mer reflektioner...
När jag var liten...var Katla en hemsk drake i Bröderna lejonhjärta...trodde inte Katla fanns i verkligheten...bara i Katlagrottan i en saga...men...hon finns...under packisen på Island...en rytande drake - en vulkan...som bara väntar på att få spruta eld...och aska...och lamslå hela världen...spooky!

Backintervallerna vid mast-backen i Krylbo efter jobbet idag...var hemska...antingen är jag hemskt otränad...eller så är mina lungor svårt påverkade av svavel och sotmolnet från katlas systerdrake Eyjafjallajökull...så kan det ju förstås vara...inte tillräckligt med syre till musklerna - därav all mjölksyra! Ett bra pass på drygt 8km, blev det i alla fall...men drygt!

Note to self:
Kom ihåg att städa imorgonbitti! Sambo måste överraskas!
Kom ihåg att byta däck nån gång på dagen...för sån är lagen!
Kom ihåg att träna kl 11...för...för det bara måste jag!
Kom ihåg att bästa blombella kommer förbi imorgon och hjälper mig i trädgården...blomexpert som hon är!
Kom ihåg att...jag är fyrtio och inte kan bara dra iväg till pub i andra städer för att lyssna på musik...man måste ta ansvar!

Mycket att komma ihåg.


Om inget särskilt

En läsare gav mig råd om att inte skriva vissa saker om skolan på bloggen. Rätt påpekat förvisso. Men lite bakbundet blir det. Och det visste jag nog egentligen från början. Men ju mer man skall tänka på vad man inte skall skriva...desto svårare blir det att spontanskriva.
Mamma ville inte att jag skulle skriva om mat, för jag åt så extremt när jag tränar. Köper den tanken. Elever kan läsa och kanske ta åt sig på fel sätt.
Då blir det nästan bara träning och hunden kvar att skriva om...av det som drabbar mig om dagarna...inte skola, inte mat...men träning då. Jo, jag hade grejer med mig till skolan. Skulle köra ett pass efter sista mötet. Men...det drog ut på tiden så jag fick hoppa över...skola 07-18.30...resten av vaken tid gick åt tilla tt handla, laga mat och äta maten med sambo...sen orkade jag inget mer...alltså blir det inget skrivet om träning...
Hunden då...ja men han kan jag ju berätta om...hans tass ser illa ut...penicillinet har inte gett avsedd effekt, än...så jag väntar, hoppas och tänker att nog i alla fall blir ett veterinärbesök innan helgen...kanske på fredageftermiddag...

Nåja, fortsätter att kolla "Fuskbyggarna"...fortsätter att glädjas åt att vi hittade pålitliga hantverkare...och fortsätter med min vana...att ta ett varmt bad innan läggdags. Tänker bra i badet.
Gonatt

Flås, pust och stön

Oj, vad drygt det var! Har precis kommit hem efter ett löppass med en hel hjord gaseller. Det började med ett stegringslopp på 3000m och det var okej...men jag hade 189 i snittpuls :)...efter det var det dags för intervaller...300-ingar blev det...7st...så sjukt jobbigt...joggade sen hem till mam och pap och hämtade hunden. De andra i flocken sprang flera intervaller och snabbare...jag var sämst...men nöjd ändå. Mitt första kvalitetspass på länge. Men nu så, är det andra träningsbullar på gång.
Återhämtningpass imorgon, 8km...vila på torsdag...backintervaller fredag...och sen en träningshelg med dalaportarna...två pass på lördagen och långpass på söndag!
Bra upplägg inför halvmaran...för då kan jag ta några lugna pass veckan därpå och avsluta med tävlingen.

Storpudeln har fått sitt penicillin nu. Skönt. Då får kemikalierna göra sitt. Tassen ser inget vidare ut och luktar inte smultron. Men nu vet jag att det inte kan bli blodförgiftning, kallbrand och mördarbakteriesår av det hela i alla fall.

Bra dag på jobbet igen. Bra möten och bra idéer från personalen. Roligare att prata med personal än att sitta ensam med en kvalitetsredovisning.

Nu blir det lite matlagning...en köttfärssoppa med rotfrukter...inget att tävla i kock-sm med...men nyttigt och gott...och mättande...och enkelt...och...det jag har hemma nu!

Bilder kommer senare...en av gasellerna hade en cd-skiva med bilder från träningslägret i rättvik...ska bli kul att se!
Tycker ni inte? ;)

Plus och plus blir ibland minus...

I matematikens värld är --=+ och ++=+...alltså lika tecken blir plus...hängde ni med? Skitsamma för idag har det bevisats för mig att + och + inte alltid blir +.
Det har hänt en massa bra saker. Ta lönesamtalen t ex. Vilka bra lärare jag mött idag med utmärkta tankar och spännande idéer om skolutveckling. Kloka och med engagemang. Riktigt roligt ha dessa möten.
Sen hade jag några elever som kom in med några spörsmål. Mycket trevliga och vältaliga. Och sista läraren som kom in och påtalade ett rätt så stort problem, men i god tid för att vi skall hinna lösa det...vilken tur att hon kom in! Men...nu till det här med plus och minus...
Alla dessa plus som hänt idag...när klockan var 17.20 och jag åkte hem för att hämta hunden, var jag dödstrött...och hungrig...10,5h på jobbet men bara kul och bra hela tiden...MEN...hunden är sämre i sin tass. Varm, svullen och öm...det behöver man inte vara biologilärare för att veta vad klockan är slagen då...j-vla bakterier!! Infektion. Och det som såg så himla bra ut över helgen...f-n! Nu blir det penicillin igen...40 dagar penicillinkur för en månad sedan...och nu ännu mer...hela dagens alla plus...blev ett enda stort minus...jag var för trött för att ta att hunden blivit sämre...blev jätteledsen. Mam och pap tröstade.

Ringde min veterinär...trots att han slutat jobbet redan...hade fått hans mobilnummer...utnyttjade det. Han är världens goaste veterinär...ringde in penicillin så jag har imorgon bitti.
Jag har dessutom världens goaste mamma och pappa...de tröstar och stöttar både trött och ledsen matte...som trött och öm storpudel...och paps hämtar penicillinet imorgon så jag hinner ha mina möten.

"The object of life, as I take it, is to be as friendly as possible, to everyone"...ett citat jag läste på en sten i Västerås en gång...
Min mam och pap måste också ha läst det...och min sambo...och veterinären...
...och storpudeln...

Jag känner så många goda människor!
Kram till er alla


Bråttom bråttom...

Igår blev Axel döpt. Axel är den lille mannen som hade bråttom, bråttom ut i världen i november...5veckor för tidigt...så bråttom, att vi fick avbryta vår tjejträff som skule innehålla intressanta bokdiskussioner, för att för det första övertyga envisa-Anna att hon inte hade magsjuka utan värkar, sen att övertyga 112 att de visst behövde skicka ambulans eftersom hon hade tre minuter mellan värkarna och min bil inte var utrustad med vare sig lustgas, syrgas eller gas överhuvudtaget...sen fick vi övertyga envisa-Anna igen...att hon visst skulle åka ambulansen och itne gå bredvid den...
Inte så att vi led brist på argument...mer så att de som skulle övertygas var ovilliga...tillslut föddes i alla fall Axel, i Falun...hastigt och lustigt...för oss...mindre lustigt för pappa Lars som inte hann upp. De får göra en till och så får han vakta vid Annas sida de sista månaderna.

Men kan ni tänka...det blev likadant igår...bråttom, bråttom...Maggan, skolans kurator, kristeamets ankare...och den som åkte med Anna i ambulansen samt klippte Axels navelsträng...hon visste att dopet var kl 14...blombella trodde det var 15...och jag...jag bara skyller ifrån mig...jag körde bara. Fyra timmar på Ulriksdals handelsträdgård...köpandes penséer i mängder och fikandes kaloribomber i lika mängder...12.30 säger jag:"-Nej, tjejer...ska vi inte trockla oss genom stan till kyrkan, bättre att stå där och vänta?!" Vi drog dit, hittade kyrkan...fullt med bilar där, även Annas och Lars bil...hm...varför är de så tidiga? kl var nu 13.06...jag sa på skoj "-Det kanske började 13.00"...kurator-Maggan kollar i programmet...f-n! Det VAR 13.00...panikparkering på handikapp-ruta...jo, men det är handikapat i huvet på de som inte kan läsa inbjudan...vi var ju ändå tre st!!...
Vi missade en psalm och lite Guds ord...men han höra och se när Axel fick dopvatten på huvudet och gavs sina namn. Ja ja...sickna pajsare...bönder i stan...
Men det var i alla fall en fin tillställning med supergod mat och trevligt att träffa Anna, Lars, Axel och deras släkt och vänner. Gott att vi hann! :)

Idag skiner vårsolen. Underbar morgon. Gasell-Annica kom hit 08.30 och vi drog på långpass. Skule springa i samma tempo som för två veckor sen men öka på två km...till 23km...det blev ökning av hastighet från 5.25/km till 5.18/km och ökning till 23km. Riktigt bra och roligt. Det blir Säters halvmara! Ska springa den som ett träningspass och inte jaga livet ur mig. Den är om två veckor och jag satsar på under 1.50. Ingen idé med några personliga rekord så här tidigt på säsongen...har ju inte tränat ett enda kvalitetspass sen i januari.

Nu slipper jag inte undan längre...har skjutit och skjutit på det...kvalitetsredovisningen skall skrivas!

BTW, Wallanders "Vålnaden" får tre storpudlar av fem...den var okej...

Thank God for fridays!

En fantastisk dag! Fredagar har ofta stora möjligheter att bli just fantastiska. Lite orättvist mot de övriga dagarna som ju inte har den där perfekta placeringen i arbetsveckan, som just fredagar har.
Hela helgen framför sig...passar utmärkt för att bara slappa...dricka lite rödvin...lyssna på musik...kolla på Så ska det låta (som för övrigt blev roligare än jag trodde ikväll, med tanke på vilka som var med...)...somna i soffan...

Hur som...

Möte idag hela dagen, som var inspirerande och ett hav av utbytande av tankar och idéer.
Körde en lunchlöpning med gasellen. Hon hade sonen med sig i joggingvagnen som vi turade om att dra...hon mest...men jag i uppförsbackarna...blev bra intervaller av det. Ännu en snabb mil denna vecka och jag är nöjd med 50 minuter där alla uppförsbackarna innebar vagnskjutande.

Imorgon blir det Stockholm. Anna och Lars lilla kille skall döpas. Namn har han redan...Axel...men nu skall han in i kyrkan! Och vi som var med och levererade honom i vintras...skall givetvis ner och övervara denna händelse. Ser fram emot att träffa Anna igen. Hon är en saknad kollega och vän på skolan.

Ja...det blev bara såhär ikväll...

Ingen bild...men väl en länk...till filmen jag klippt ihop om Tinas möhippa...håll till godo!

http://www.youtube.com/watch?v=8Kxkkmne6GQ


Idag har jag varit korkad och trög!

Guuud...att det skall vara så svårt...att tänka rätt. Har nu suttit nästan hela dagen och funderat, klurat och knåpat för att få ihop schema idéerna till något som fungerar i verkligheten och inte bara låter bra på papperet.
-och så har jag tänkt åt skogen fel. I skolans värld talar man om de "fyra F:en" och då menar man oftast Fakta Förståelse Förtrogenhet och Färdighet...men för mig står de fyra F:en numer för Fy Fan För Feltänk!
Sambo och jag har pratat schema utifrån möjligheter och hinder...sen vi kom hem...nu gick sambo...skall träna basket.
Och jag har tappat i ett varmt bad.
Ska försöka lägga bort skoltankar ett tag. Jag har kommit i en återvändsgränd. I en mörk stund i eftermiddags tänkte jag...äsch...vi skiter i det hela och gör som vi alltid brukat...

Nåväl, inte ont i benen sen löpningen igår...vila idag och sen snabb distans igen i morgon. Långdistans på söndag. Nu jäklars!


Årsbästa på milen...rätt dålig tid...men ändå!

Första milen ute under 50minuter i år. Inget imponerande i det...tvärtom faktiskt...jag slet som ett djur idag. 48minuter på 10km. Långt ifrån de 43.06 som jag sprang på i september. Men jag är också långt ifrån att träna som jag gjorde då.
Sprang ett pass med Dalaportens OL. Det var kul med sällskap och tuffa Mats lät mig inte vila en endaste meter. När jag tänkte ge mig efter 8km var han på mig...och när jag sen tänkte ge mig efter 10km, var han där igen - Nej, inte ge dig nu...du ska upp för backarna bara...
Vadå, "bara"?
Jag lovar att jag var nästan lika slut ikväll efter 48min som jag var efter 43.06 i september. Det kändes ganska lätt då.
Och därmed får jag nästan lov att lova...att träna lite bättre...Nya jobbet är kul och kan ta hur mycket tid som helst...men FÅR inte ta så mycket tid, att jag inte hinner träna. Då blir jag sur och omedgörlig...och väldigt långsam på löppassen...och det blir jag ännu surare över...dålig spiral!
Tvekar om det blir långa maran eller halvmara i Säter om tre veckor. Blir det långa...blir det som ett långpass...jag nöjer mig med 3.50 som tid. Blir det halvmaran...21km...då ska jag helst under 1.40...
Hm...dagsformen får nästan avgöra...har en vecka på mig att anmäla mig.

Storpudeln har ont. Han piper lite ibland. Jag hatar det! Att han har ont och att jag inte kan göra något. Jo, han fick en värktablett till...en mer än han egentligen skulle få...och så har han fått köttbullar...i mängder. Det är ju specialfall när man är nyopererad.

Fuskbyggarna på Tv4...Gud vilket eländes elände de stackrarna har...vi hade tur vi. Med bra och ärliga hantverkare! Robert Engvall, Krylbo Elmontage, EKs måleri och Engstedts Rör får härmed lite gratis reklamplats. Seriösa och noggranna!

Deja vu

Nyopererad storpudel vaknar sakta upp ur narkosen...fryser så han skakar, därav filten (enligt min kunniga superveterinär gör man det, när man är påväg upp ur narkos...fryser alltså).


Bilden ÄR tagen idag...men för minnesgoda läsare förstår jag att det blir lite deja vu över det hela.
-Var det inte nyss hon lade in just en sådan här bild?
-Jo, det var det! Faktiskt bara lite drygt en månad sen.
Då genomfördes en relativt enkel operation varvid en klo och dess kloämne togs bort. Komplikationer efteråt och en tumör växte i tån. Nu behövde hela tån tas bort, med ben och allt.
Detta har gjorts idag.
Som vanligt, kan jag faktiskt säga eftersom "en gång är ingen gång, två gånger är en vana"...som vanligt, satt jag i väntrummet och jobbade. Hade dator, mobil och mina schemapapper med mig. Bra att jobba så jag slapp sitta och älta mina orostankar.
Nu gick allt bra, sa min superveterinär Sören. Och jag väljer att tro på honom.

En eftermiddagsreflektion: vad mycket SKIT det är på tv på dagtid! Eländiga serier med förinspelat skratt, för idioter som inte vet när man ser något roligt och därför behöver hjälp att veta när man skall skratta...
Ja men discovery då...inte mycket bättre..."Världens största maskiner"...ett barnprogram för vuxna...om stora dumpers, stooora lastbilar, stooora lyftkranar...Gud så erbarmeligt tråkigt...ja men Viasat motor då...det är väl ett säkert kort?...nej, de sänder snooker på dagen...TACK!
tur att jag ändå skulle jobba hemifrån på eftermiddagen, tur att schemat blev helfel och jag måste börja om...ja, ibland har man mer tur än man förtjänar!

Läste i en ungdomstidning (alltså inte Amelia, inte Tara, inte M...inte Runners, inte Må Bra...inte DN...nej, inte i nån av de tidingar jag vanligen bläddrar i...utan en tidning för riktigt unga...under 20!)
En tjej tipsade om att man inte skulle sukta efter de killar som var mest poppis i skolan utan försöka hitta de oslipade diamanterna. Högstatuskillarna blev nästan alltid misslyckade och hade inte lagt så mycket tid på vare sig skola eller att klara sociala koder, vilket de oslipade hade fått lov att göra, för att ha något att komma med.
Intressant.

Vackra, bildsköna män...tråkiga och osociala
Lagom snygga, duktiga i skolan-män...lyckas i karriären och är trevliga

Varför forskar ingen på det oerhört viktiga området?!
Inte så viktigt?
nej, det är väl inte det!
Men kul.


En fundering...
Fula, dumma och elaka då...för de fanns ju också i skolan, vad jag kommer ihåg...nu nämnde hon inget om dem.

Bilder, ny mobil och så lite jobb!

Hejsan! Tillbaks från Oslo och nu är bokstäverna som de ska igen. Haft en skön helg ihop med syrran och Birk. Börjar med lite bilder därifrån:

Gustav Vigeland har en egen park för alla sina statyer...och jag har en egen systerson...Birk och msoter på en av statyerna!


Båttur till Hovedöja, där blåste det storm och regnade småspik, utom just när vi skulle fika! En mysig tur!



Det är viktigt att barn lär sig fäktas i tid, man vet aldrig när det skall duelleras...



Stormvindar ute på ön...det bekom inte Birk, som cyklade och kämpade med den eländiga terrängen...han vägrade gå eller bli buren...det skulle cyklas!!


Systrarna Erixon i Vigelandsparken! Kul att ha en syster...trist att hon bor så långt bort...kul att hon, när hon nu måste bo långt bort, bor i en storstad med närhet till friluftsliv. VI har alltid kul ihop i Oslo!



Nu får det räcka med bilder...nu vill jag allt berätta lite textvägen också...
Jobbat idag. På påsklovet. Alltså det är lov för lärarna. Inte för rektorer. Möte med chefen på morgonen och det var ett bra, givande möte. Han är ett gott bollplank. Glad och stärkt av det, skulle jag ta mig tillbaka till skolan och jobba lite med schemaläggning...när bilnyckeln skulle fram åkte mobilen i backen. Det var dödsstöten för min kära Nokia. Den åkte i backen i Oslo också och nu orkade den inte repa sig. Det fick bli en tur till mobiltelegrossisten. Jäkla bra butik men personer som passar till att sälja saker. De får alltid sälja telefoner till mig. Denna gång blev det...håll i er nu...en ERICSSON! Jo jag kände mig lite busig och modig...dags för nytänk och förändring...ut på djupt vatten bara...och se! Jag kunde simma!
Gillar den skarpt redan. 8mpixel kamera, filmar i HD OCH jag har laddat ner tre av mina spotifylåtlistor i den...och de fungerar OFFLINE!! Hur går sånt till?? Häpnar och gläds.
Och facebook fungerar i den...

Och så kan man ringa med den!

Ja i alla fall...så jobbade jag på när väl mobil var inköpt...svarade på mail, träffade Blombella och sorterade papper. Lade också lite schema. Vilket gick lätt och bra...tills jag missat en väldigt väsentlig sak...vilket gör att jag får börja om. Nåja...det var ganska kul, så varför inte?!

Jerry opereras om imorgon. Det känns sådär. Men jag jobbar via dator och mobil imorgon och kan därför vara med när han vaknar.

Nu dags att jobba lite till med schemat.

Tjo!


Hei fra Oslo

Påskedag i Oslo!
Sov till 08.30...depraverande leverne...eller bara skønt...
Ett problem ær att jag glømt bettskenan vilket medfør huvudværk om dagarna.
Uselt av mig att glømma...jag hade bara en enda person att packa till...
Hur gør de som visas i programmet "Familjen Annorlunda"? De som har tio barn att packa till...hm...de kanske aldrig reser..
Nåvæl, har på systers inrådan legat på spikmatta før att "løsa upp spænningarna"...banne mig om det inte hjælpte lite...
Nu ska vi upp till Holmenkollen och kolla nya hopptornet, sen en tur i marka med tillhørande matpakke att avnjutas i det fria.
Må gott och njut solen!

Oslo Calling!

Glad Påsk!
Rapport från Oslo:
Det ær påsk hær också! Det ær snø och slask hær också. Det ær sol hær också.
Det mest ær som hemma utom en sak:
Birk och Pernilla ær hær!
Påskaftonen børjade med påskfrulle. Dærefter ringde vi till Blåkulla och berættade vilken snæll liten gutt vi hade hos oss. De lovade att genast sænda en påskkærring med påskægg. Birk och jag gick in i hans rum før att kolla om vi skulle se henne komma med kvasten. Men hon måste tagit andra vægen før pløtstligt ringde det på dørren...och se...dær stod en livs levande påskkærring med ett påskægg till Birk. Lite rædd var han allt, men...ett påskægg ær ett påskægg och vært att riskera lite før...modet och godissuget tog øverhanden och han gick fram och tog påskægget...tackade och sprang in på sitt rum.
Dærefter var et dags før træning. Mage och rygg stod på programmet. Sjukt jobbigt och jag blev illamående.
Lunch avnjøt vi i Frognerparken (Vigelandparken før de som hellre vill kalla den før det...Gustav Vigeland har fyllt en hel park i centrala Oslo med fantastiska skulpturer...væl værda ett besøk var gång man ær i Oslo). Vi åt medhavd soppa sittandes i trapporna upp mot "monoliten"...kændaste skulpturen...
Nu dags att tillaga påskmiddag.
Bilder kommer i veckan!
Må væl och vælj glædje i helgen!
kram

Mot Oslo - fast först förbi Blåkulla en sväng, och hälsa på tjejerna!

Packad och klar. Det gick fort. Nyss Härnösand, en dag hemma...lite personalfest igårkväll...väskan ännu ouppackad, bara att byta ut lite grejer och så var det klart!
Nu ser jag fram emot några dagar i Oslo.
Behöver komma iväg och se något annat. När det blir för "trångt" i kalendern...blir det ingen tid för reflektion och analys av vad man är med om...såvrt att gå vidare då. Eller så är det just vad man gör, går vidare...fort fort genom vardagarna. Nej, det blir bra att få stanna upp lite.
Sen ser jag fram emot nästa vecka. En arbetsvecka istället för lovvecka, som det var förra året. Då jag var påsklovsledig lärare. Det gör mit slätt intet att jobba. Tvärtom. Behöver en vecka utan lärare och elever, för att hinna med lite annat på jobbet. Utvärdera och planera.
I skolans vardag blir det mycket "här och nu". Tid till att se bakåt och utvärdera, eller se framåt och planera är sällsynt. Men nu blir det så. Gott.

Trevlig personalfest igår. Riktigt kul faktiskt. Musiklärarna rockade och agerade livekaraoke och komp till allsång. Sambo hade som vanligt fixad diverse musik och filmtävlingar och jag och några samordnare lagade tacos. Trivselfrämjande åtgärder behövs. Alla visade upp sig från sin bästa sida. Idel glada miner. Skönt för alla att få lite lov. Mycket så här års med omdömen som skall skrivas och samtal som skall hållas.

Slänger avslutningsvis in några bilder som jag rensade ur mobilen. Glad Påsk alla läsare!


Suddig Birk kökar glass efter ett pass i simhallen!

Sambo och Tina + Magnus utanför kåtan i Sälen, där vi
åt fredagmiddag innan bröllopet!


Tina utanför dasset, där man kunde kissa iskuber,
på fredagkvällen innan bröllopet!


Mormor, Birk och storpudeln fikar i Åsbo efter pulkaracet!


-Jag vann visst, se här vad noga jag har fört anteckningar!
Tina vinner run of nine!


Jag och sambo, lite senare på kvällen...natten..när en av oss började
bli mycket trött! :)



RSS 2.0