Norrlands Athen...residensstad...fyller 425 år i sommar...Härnösand!

Härnösand, en liten fin stad vid Östersjön...säkert är det så att den är fin på sommaren i alla fall...för i vinterskrud med grått väder gör den sig inte riktigt rättvisa...gissar jag.
FÖrsta kursdagen har gått bra. En trevlig grupp på 20st. Mest kuratorer och skolsköterskor men också en och annan lärare.
När dagen var slut hade vi gjort upp att vi skulle shoppa lite...det tog...3min. Skojar inte. En snabb vända in på Intersport...ingenting...en snabb in på team sportia...ingenting...rekord kort tid på Åhlens...där blev det ett par strumpbyxor...och avslutningen på Apoteket var väl inte så mycket att skryta med...Ipren och Pepsi Duo.
Sen fanns det inget mer att göra...
Vi letade restaurang...allt var stängt på måndagar...hm...
Misströstan nära.
Mennär nöden är som störst...är thairestauranger alltid nära.
Det blev supergod thaimat...stark...synd för magkatarrmagen...men gott för gommen!
17.30 är jag avsminkad och ligger i sängen och läser en bok...

Så gör partyprinsessor som är på kurs!

Hörs

Somnartiden inleddes med tidigt långpass!

Årets första halvmara avklarad. 21km i snöblandat regn. Gick bättre än väntat och var riktigt kul. Gasellen har ont i ett knä så vitog det ganska lugnt. Blygsamma 5.25-tempot oaktat, så var det ändå en fingervisning om att formen inte är galet kass efter förkylningar och slarv med träning.

Nu varmt bad och lite "läxläsning". Sen tåg mot Härnösand.
Formel 1 i Melbourne blev en spännande historia. "Min" kille, Fernande Alonso, som bytt från Renault till McLaren tillbaks till Renault och nu till Ferrari, de senaste åren...har hamnat rätt. KOm fyra idag, trots usel start, snurrade i första kurvan...nere på 23 plats och sen körde upp till fjärde...ungefär som jag körde i somras...på min formel-kurs :)

...nåja


Birk och Tilde tränar för Superbike!

För lite sömn, kan också vara vila och ge energi! :)

Veckan som gått har verkligen varit speciell. Mycket nytt för en tre veckor gammal rektor, att ta itu med. Tur att jag har några livlinor. Jag kan fråga publiken...personalen...jag kan välja 50-50...ungefär som att lotta, ett lite fegt sätt att lösa problem...och så det sättet jag begagnat mig av...ringa en vän. Jag ringde rektor Eva. Hon har erfarenhet blandat med massa klokhet. Då blir det bra.
Veckan sög energi.
Kände mig tom och slut i fredags...igår...men bet ihop, packade och drog iväg med sambo till Torsång. Till bästa Tina och Magnus!
KÄndes som att stiga in i "halvåtta hos mig"...saknade bara Helge Skoog...vi fick inte bara avnjuta en fantastisk middag utan också se den tillagas.
Carpaccio på älgfilé till förrätt...betyg fyra storpudlar av fem...har aldrig ätit det förut och blev positivt överraskad.
Harsadel m hasselbackspotatis...betyg fem stropudlar av fem...goaste kött jag ätit på mycket länge. Hemskjuten hare...mmmm...smälte nästan i munnen...god smak...och passande sås och tillbehör...
Panacotta m blåbär och hallon...fem storpudlar av fem...här en efterrätt som jag ätit massor med gånger och aldrig blir trött på...älskar panacotta...och till detta serverades ett sött dessertvin...riktigt passande till.
Ja en kanonmåltid.
Sen tävlades det...kortspel denna gång...run of nine...skratt, ilska, upppgivenhet...ja känslorna blandades...
Trots sen läggning...03...är jag pigg idag...fylld på nytt, av energi.
Vi drog upp till RÄttvik direkt från Tina och Magnus...för att hämta storpudeln som varit hos mam o pap...nu slappar vi i soffan framför körslaget...tyvärr är team Picasso bäst hittills...jag som inte gillar Picasso...men...jag faller för faktum...håller i hemlighet på Moreus...är jag månne patriot tro?!

Imorgon bitti drar jag ut på första riktiga långpasset för i år...har som längst sprungit 17km...nu blir det 21km...07.30 drar jag...sen fräscha upp lite kunskaper inför kursen jag skall hålla i Härnösand. Tåget går 16:40...om det går...det är ju SJ...och det har snöat...
Men...man hoppas!
Ska bli kul att kursa lite igen.

Dagens bild...från i går kväll...jag tar ett kort med mobilkameran på Tina...men blir fotad själv, av Magnus...jag har alltså INTE somnat på bordet...


Leksand Stars...kommer aldrig till elitserien :(

En sån lycka det var, att få byta om till träningskläder och spela lite volleyboll med kollegor. En befrielse. Det går inte att tänka på annat än volleyboll...när man spelar volleyboll...då får man bollen i huvudet och det är höjden av förnedring. Efter träningen var jag på gott humör och hann iväg och köpa en present till Eko-Tina som fyller dubbeltrea sista mars.
Sambo fixade Thaimat och med den i magen har jag kunnat slå mig till ro i soffhörnet och skriva omdömen.

En kommentar på facebook fick igång mig. Den var nedlåtande och raljant om lärare, om utvecklingssamtal och om just omdömen.
All skattefinasierad verksamhet får finna sig i att bli lite extra granskade. Det är bra och rätt. Vi ska ha valuta för våra skattepengar. Föräldrar gör rätt som ställer krav på sina barns skola. Det skall vara öppenhet och delaktighet, man skall ha insyn i vad vi pysslar med.
Men att, som många gör, per automatik...anta att lärare är ett slött och elakt släkte som helst förstör för kommande generationer genom att med vilje skriva luddiga omdömen...för att sen kunna göra så lite som möjligt på sin löjligt låga arbetstid...är korkat, oinsiktsfullt och vittnar om en skev bild av skolans värld. Troligen till stor del beroende på dåliga erfarenheter från sin egen skolgång.

Jag är glad och stolt över att jobba på den skola jag gör. Här har vi en majoritet lärare som vill elevernas bästa och är beredda att satsa tid och energi på att få dem att lyckas. Vi lyckas inte varje dag, vi lyckas inte med varje elev...men vi är inte nöjda med det utan vill utvecklas och bli bättre.

Nåja...nu orkar jag inte vara vaken längre...orkar inte skriva fler omdömen...och kommer troligen bara orka två sidor i min läskiga bok "Hypnotisören"...




4 rätt på succétävlingen Jackpot i morse!

Blev inget inlägg igår. Men jag har ju producerat två om dagen några gånger denna vecka...så det jämnar ut sig.

"Så går beslutsamhetens friska hy, i eftertankens kranka blekhet över..." ur Hamlets monolog...som förövrigt reciterats, högt och med inlevelse, i Shakespeare memorial i Central Park NY, av sambo...hela monologen. Jag har det på film. Så ock massor av japanska turister, amerikanska teaterstudenter och ett gäng nyfikna joggare har det på näthinnan.
Men det var en utvikning...

Tvivels utan...kommer nya jobbet kräva mer av mig än jag hade föreställt mig. Sambo är ett nödvändigt bollplank. Han vet vid det här laget att jag har nära till alla känslor. Med betoning på alla. Heaven and hell och snabba kast där emellan. Vad oerhört lyckosamt att vi är olika där. En till som mig hade varit olidligt.
Tålamod är något jag behöver utveckla.
Jag ska utvärdera när vikariatet är över. Övervägde det positiva eller ska energin läggas på något annat.

Men banne mig att jag blivit lite lite bättre på tålamod. Imorse t ex...åkte jag bakom en gubbe med släp...han hade nog glapp i styrstången för bilen vinlgade hit och dit...och släpet också...eller så hade han glapp någon annanstans...hans bil var strypt vid 40km/h...den gick inte att köra fortare...eller så hade han glapp där med...hur som helst...jag forstatte vissla till låten på mix megapol (f ö When I was walking in Memphis m Marc Chon), försökte inte ens köra om...och när gubben svängde kollade jag inte argt efter honom i backspegeln.
Siddu! Skulle min farmor ha sagt. (Siddu= Där ser du!)

Nu skall ett möte förberedas.

Må dagen bringa nytta, nöje och en massa oväntade saker...som en vanlig vardag :)


Våffeldag!!! Undras om jag får några våfflor idag?!


...ja ja...

Ja ja...den ÄR väl inte helt värdelös då. Dagen.
Känns bättre nu...

Promenad med hunden, lite snöbollskastning till densamme...och sen en okej soppa...med rotsaker.

Men är i alla fall trött och slut och lite sur.

Långt och utdraget gnällande...låt gärna bli att läsa!

Jä-vla skitdag. Ja, faktiskt!
Helt tömd på energi. Hur kan det skilja så från dag till dag?
Det har gått i ett och ingen tid för eftertanke eller ens en kopp kaffe...brukar inte bry mig i det...men idag...för dagen började åt skogen.
Ringde veterinären, eftersom storpudeln inte blir bra i sin tass någongång utan haltar fortfarande...han ser verkligen ut att ha ont. Tänkte i mitt stilla sinne, att lite värktabletter blir bra. Han kan väl få starka sådana och äta det de sista åren han har kvar...men nej. Han måste troligen opereras om, och det redan imorgon. Måste ta bort hela tån. FÖr det har blivit ärrvävnad som blivit en tumör. Troligen.
Neeeej. Jag vill verkligen inte det.
Jag vill inte lämna honom ensam i en bur för att sen sövas.
Jag vill inte att han skall ha så ont som han hade veckorna efter operationen.
Jag vill inte att han så snart inpå skall äta en ny penicillinkur på 30 dagar...som sabbar magen på honom...
Jag skall till Härnösand två dagar och hålla kurs nästa vecka, sen till Oslo i fem dagar, sen till Stockholm två dagar...är ju knappt hemma...kan inte ha en nyopererad hund då ju.
F-n.

Ja och med den början så gick dagen som den gick.

Iofs bra möte på soc om två elever. Iofs bra möte med rektor Eva, som gillade alla idéer och hade kloka kommentarer. Sen...
Elever som inte beter sig...så de måste upp till rektor och prata...
Lärare som inte beter sig...så de måste upp till rektor och prata...


Nåväl...skönt att magkatarren är tillbaka...för det problemet är lättlöst. Köper någon förpackning PepsiDuo bara. Skönt med lättlösta problem.
Jag byter gärna några av ovanstående problem mot:
Huvudvärk
Liktornar
Eksem i hårbotten
och varför inte lite mer förkylning...
Allt är lättlösta problem.

Men man fick inte byta.

Bara klaga lite. På bloggen. Min egen klagomur.

Såja. Christer Björkman, den gamle härken, sjöng: I morgon är en annan dag...

Han har rätt.

Packar ihop för idag, lagar nåt riktigt äckligt (så att maten går i stil med känslan av dagen...) och sen tar jag någon skittråkig bok, eller ser nåt värdelöst program på tv..
Eller tar på springskorna på fel fot och springer en vända.

Gahhhhhhhhhh

Jajjamensan...man är väl herre över sin kropp!

Aaaaaajjjjjj...nu gör inte bara baksida lår och häck ont...nu har även vaderna fått sig en omgång. Men ve den som ger efter för lite smärta..weakness - inte jag!
Jag tog mig ut och det blev 6km på 29 min vilket väl inte är någon rekord-tid...men...jag tog mig i kragen och drog ut. Way to go! Axelklapp!

Nu dusch, lax och soffhäng!


Gäller detta bara män, månn tro?
http://www.aftonbladet.se/wendela/article6820355.ab


...en sak till...snart börjar ny säsong av Äntligen Hemma m Martin Timell...har ni sett trailern? Där Martin och mörkhåriga snygg-snickaren ska tävla om vem som slår i en spik med minst antal slag...är det sant verkligen...slår snygg-snickaren i spikarna med ett slag...MED EN SKRUVMEJSEL?? Måste vara trickfilmat...väl???
...hm...nedre delen på skruvmejseln...borde vara omöjligt...tänker tro att det är sant. Han är snygg och omåttligt skicklig...med skruvmejseln! :)


Och utlovad bild då:
På Nicklas, den hjälten...som fick ut mig i slasket idag! Tack för det, jag mår toppen nu efteråt!





Springa eller inte springa...det var ju också en fråga

Intensiv dag idag. Men spännande. På sitt sätt.
Möte med utvecklingsledaren imorse var kreativt och roligt. Vi är inne på samma linje. Drog linjen för sambo nyss...han är klok han...kom med massa inflikningar, några invändningar och en hel del frågor. Jag inser att jag ingalunda tänkt färdigt på detta.
Tur att jag har kloka människor som bollplank. En hel personal fylld av kloka människor.

Diverse möten senare är jag nu hemma och inser att jag troligen inte kommer att ägna så stor del av min kvarvarande energi åt intervaller...skulle sprungit tusingar idag. Om jag överhuvudtaget förmår mig ut i slasket...så blir det en lugn distanstur i 5.10-5.20-tempo. Har sån satans träningsvärk i baksida lår och häck idag. Där fick jag för att jag pinade fotbollstjejerna 400m utfallssteg. Trappöpning. Backintervaller. Jo jo...
Men fick en kommentar på Facebook nyss...när jag råkat skriva att jag hade träningsvärk...att pain is only weakness...on it´s way out...-Ut och spring med dig! Uppmanades jag...hm...han har nog rätt, den gode Nicklas...jag hatar att tänka weakness om mig själv.
Har gjort iordning maten till kvällen, så jag kan inte ens skylla på att jag inte hinner...
Potatisen (ekologisk från Tinas odling i Utendal :) är skalad, laxen (förmodligen rovfångad i något område där det numer inte finns så mycket som en räka kvar att äta) är kryddad och klar i sin ugnsform, hemgjorda remouladsåsen (ha ha, nåja...hemgjord var kanske att ta i...jag har på egen hand rört ihop lätt cremefraiche, hackade pickles från en burk och lite majonäs...ingen hemgjort över denna sålunda...) är klar.
Det var kvällsmat det.

Så nu är det bara att ge sig ut...i slasket...bli kall...och kanske förkyld igen...
Men Gud så jag gnäller...behöver ju tänka lite på timamr, tjänster och schema...det gör man bäst när man springer...
Eller varför inte i soffhörnet?!

Ja ja...jag berättar hur det gick. Ingen bild förrän löpningen är gjord!
Man måste sätta lite press på one self!
Adieu

Idag GÅR det inte att gilla snö...

Frångår min livsfilosofi, att försöka ha ett positivt förhållningssätt till det som händer omkring en...
Jäkla snöväder...oväder...skitväder faktiskt! Sol och rekordvärme i Avesta igår (ja, men visst vann vi värmetävlingen i landet igår...Avesta var bäst på 12,1 plusgrader...jihaaa, för alla dessa tävlingar i vardagen!) men vad hände idag?
Okej...nu repar jag mig...det ÄR lite bra med ovädret. Jag har fått en hel del gjort...INNE. Och har inte känt av stressen som alltid infinner sig, när det är sol ute...och jag väljer att vara inne. Nä, nu har jag fått jobbgrejjer gjorda, städat köket grundligt och snart tar jag i alla fall en springtur...ute.

Måste bara del med mig av en sak som jag tror många missat med mig. Jag sjunger som Freddie Mercury. Och faktiskt lite likt Chrissie Hyndes också. Och banne mig lät jag inte läskigt lik han som sjunger i Nickelback, alldeles nyss?!
Problemet är bara att tillfällena när detta händer, är begränsade till bilen. Och då bara när jag är ensam. Orättvist? Ja, oerhört. Eftersom det hade varit hemskt kul att vara hyllad sångerska i Pretenders.
Hm...kanske spänner mig när det är in public...eller nåt.
Sambo åkte iväg för ett tag sen. Skulle handla och gå m hunden. Då hände det igen. I want to break free me Queen på radion, och oj vad jag sjöng.
Skitsamma...nöjd med att vara rektor...och sjunga i smyg.

Noli turbare circulos meos, "Rubba inte mina cirklar!" Lär Arkimedes ha sagt.
Han var inte bara klok den gubben. Lite trångsynt. Bra med folk som rubbar ens cirklar. Som får en att tvingas tänka efter. Att skippa "gammal vana". Ut och rubba andras cirklar!

Jag skall börja med att rubba snön från bilen. Och snön från trappen. Sen ska jag fundera lite kring mina rubbade cirklar, det gör man bäst när man springar. Om man heter Erica...och sjunger som Freddie Mercury!

Inga bilder...fick ju tre igår...nån måtta...

Jo okej då, en från London nu i februari, från Covent Garden, en tjej som pluggade opera...hon sjöng fantastiskt. Min favorit Mama Morta, klämde hon till med också...stod där länge och njöt.


Sol är mys!

Soool hela dagen. Och en massa plusgrader. I alla fall fem. Dagen fick börja med hundpromenad. Kom på mig själv med att gå och smånynna 07.00 och bara njuta av alla dofter, som i och för sig inte luktar så gott, men som påminner om att våren är i antågande.

Efter frukost med sambo framför Tv4-morgon var det dags att trotsa förkylningen. Fotbollstjejerna hade önskat mer kondition på fyspassen efter vinterns fokus på styrka. Sagt och gjort...löpning ute i solen. Tusen gånger roligare än all träning inomhus. Det blev totalt 5km i sträcka, men tog 45min eftersom vi stannade och sprang i trappor, vi körde intervaller i backe och lite magövningar. Ett tufft pass för tuffa tjejer. Njutning för själen efter en förkyld vecka utan träning. Jo, ja...det VAR tufft för mig också...kände att förkylningen kanske inte helt gett sig.

Hoppas väder-Per hade fel när han sa att det skulle snöa imorgon...1dm...vad är det för tok?? Våren är ju här. Vårdagjämning idag och allting.
Nä, då blir jag verkligen besviken, väder-Per! Ta inte ut dina frustrationer på oss andra!

En och en halv timme på verandan i solstolen, med en ny bok...det blev eftermiddagen det!

Elton John "Shine on through" på Spotify just nu...jäkla fin låt...nyss "Telephone line" med ELO också bra...

Nä, detta duger inte...lite jobb så Luther får sitt!

cha cha
(som jag förstått inte bara är en dans, utan de små livens sätt att snacka på nätet...typ Rahlenfeldt...istället för att skriva tja tja...som vi övre tonåren gör...)

bilder från förra helgens mys i solen:







Vad säger regelboken?!

Hoppla...kvällen tar sig snabbare än jag räknat med...knappt hann jag sätta mig vid datorn för att skriva på kriterier, förrän sambo frågade
-Är det inte så, att vi får ta ett glas rött nu när det är fredag?
Jag kollade genast regelboken för par i enplanshus av gult tegel...och jo, faktiskt, där stod det...
"Om det är en fredag, i en vecka med fem hela arbetsdagar i, vilka räckt till minst 16.00 varje dag och en kväll ägnats åt föreläsning i annan stad, då får man dricka vin innan 18.00. Är dessutom minst en i samboparet förkyld, då får man ta något av de dyrare, smakrika vinerna!"
Jo men så STÅR det. I VÅR regelbok!
Härligt!!
Tack för regelböcker så man vet hur man skall förhålla sig!



Aprikoshy och snorig näsa...

Mötte Håkan idag. På Hemköp. Som att dras tillbaka till en annan tid, ett annat liv. Har saknat honom. Han var en stor del av mitt liv när jag jobbade i krogsvängen. Boss och vän.
Inte så att jag vill ha tillbaka det livet, men jag är riktigt glad att jag haft det.
Vi pratade lite kort om vad vi gör nuförtiden och lite minnen sen avslutade vi samtalet som man alltid gör...och båda vet att det inte kommer att bli så...
-Vi måste ses...
-Ja, verkligen...
-Vi går ut och tar en öl någon gång
-Ja, det måste vi göra
-Okej, ha det bra, vi hörs då?!
-Ha det bra du med, ja vi hörs!
För en liten stund var våra liv bredvid varandra igen, för att sedan gå isär. Var och en åt sitt håll med sin vardag.
Inget mer med det. Ingen sentimentalitet.

Efter Hemköp var det dags för Kicks. Här skulle det bunkras upp med allt som behövs för att få en rektor att se presentabel ut. Dagcreme, nattcreme, tops, bomullsrondeller, deo och lite schampo.
Fy f-nken vad dyrt det är att bli äldre...eller att falla för reklam...what ever...hur hade jag sett ut om jag fortsatt med att duscha och tvätta håret med dubbeldusch och smörja in kroppen med HTH hudlotion...även ansiktet...som jag gjorde när jag var i tonåren och spelade handboll vareviga dag?!
Hade jag sett ut som ett russin i ansiktet nu, med hår som svinto?
Troligen inte.
Troligen har jag fallit för reklamen och tror någonstans inom mig...att jag nog lite liknar den snygga aprikoshyade blondinen på Biothermreklamen...
Illa.

Nåväl. Hemma nu äntligen. SKönt. En helt obokad fredagkväll. Jag skall hemfalla åt alla förkylningssymptom och ligga avdomnad i soffhörnet. Och titta på så ska det låta. Ett favoritprogram. Imorgon är det träning igen. Dags att plocka ihop sig och vara frisk. Men det är imorgon. En annan dag.

Innan soffhörnet skall jag skriva om lönekriterierna enligt vad vi beslutade på mötet imorse och sända ut till personalen. Hann inte det under dagen. Eller så skall jag se klart på Rainman på tv4-film...eller dra på mig hörlurarna och fara runt på Spotify...
Alla dessa val...

"I´m an excellent driver" sa Raymond precis...en klassisk filmreplik..."I´m definitly an excellent driver"
Bra musik i Rainman...BTW



Retorikföreläsning och miljömöte...bra dag!

Men hur påfylld kan man bli? Utan att det rinner över? Och hur märker man att man är "överfylld"? Går man i spinn och blir olidlig för sin omgivning...kanske.
Var på en föreläsning i Borlänge. En retorikkonsulent, Eileen Bergkvist, föreläste om sju härskartekniker och kommunikation man gör utan att prata...d.v.s kroppsspråk och mimik...intressant och roligt...
Var sjukt trött på eftermiddagen...möte på möte...vikarierade i Ma i en sjua, hade matte i min nia...försökte hinna med att få ner mina tankar från mötet med mr Härdevik igår, på papper...innan vardagen slitit tankarna i stycken och fragmenten blir omöjliga att få ihop...att efter en sådan dag, glatt sätta sig i bilen och dra iväg till Borlänge för en kvällsföreläsning...kändes givet att misslyckas med.
Stannade vid Statoil och köpte en sugarfree RedBull, halstabletter och en korv med bröd...nu skulle jag väl i alla fall klara mig...och det gjorde jag!
Kul tjej och skicklig...hon retorikern!
Härskartekniker kan vara bra att känna till av flera skäl, dels att veta hur man skall bemöta om man utsätts...men också hur man kan använda dem tilla tt få som man vill :)

Nu sitter jag och svara på mail, lyssnar på gammal musik...Sweet, Sparks, Dio och faktiskt lite Willie Nelson...sistnämnda känns lite pappa på nåt vis...han lyssnade på country när jag var liten...
Mam och pap lyssnade ihop på Manhattan Transfer, Kenny Rogers, Kris Kristoffersson och Dolly Parton...det dansades alltid på deras fester...det gör det aldrig på våra...vi tävlar vi! I allehanda grenar...allt från kortspel, vanliga spel, musik, idrott men också i vem som kan överrösta andra mest...i diskussioner...om t ex det är vettigt att ta skattepengar och subventionera städning...

Orkar itne ta den debatten igen här på bloggen...men...okej...jo...klart vi skall subventionera även kvinnodominerade yrken, om vi nu tycker det är okej att subventionera tjänster överhuvudtaget!

Såja...och nåja...
Nu är det dags att sova!


Bild: Sambo och världens bästa Birk!

Målbild: Bli frisk till imorgon! Fokus!!!!!

Sent onsdagkväll för undertecknad. Borde ha sovit för flera minuter sen. Fastnade vid först Spotify där jag lyssnade på gamla Mötley Crue-låtar...nostalgi...http://www.youtube.com/watch?v=YPA7nJscUpI&feature=related
...sen favoritHelge Skoog med "Halvåtta hos mig"...och nu Barca - Stuttgart...står redan 2-0 till Barca...blir ingen spännande historia.
VÄljer nog prova sova lite. Kan bli svårt. Hade ett inspirerande, energigivande möte i em med en som skall hjälpa oss med tankar kring skolutveckling. En som tänkt till, provat sina tankar i verkligheten och som argumenterar väl för sin sak. Med enda baktanke att höja kvaliteten i skolan. Befriande att lyssna och prata med.

Förkylningen sämre. Mer ont i halsen. Inte kul...hade räknat med träning ikväll. Får istället läsa inbjudan till LIdingöloppet och visualiera istället. Det blir dock varken farten i benen eller hjärtverksamheten bättre av. Nej, vissa saker räcker det inte att visualisera. Här behövs lite hardcore!

Bli frisk bli frisk bli frisk Bli frisk bli frisk bli frisk Bli frisk bli frisk bli frisk Bli frisk bli frisk bli frisk Bli frisk bli frisk bli frisk Bli frisk bli frisk bli frisk Bli frisk bli frisk bli frisk Bli frisk bli frisk bli frisk- provar visualisera detta istället...


Tuffa fotbollstjejerna i AvestaAik...i somras...längtar till det blir boot camp utomhus igen...vi ska köra löpning ute på lördag. Blir en bit påväg mot våren! :)






Läser och läser...och äter halstabletter!

Huvudet fyllt av tankar kring skolutveckling. LÄst artiklar i DN både idag och igår. En av dem handlade om 198 skolchefer som krävde att rektorer skall få möjlighet att i större utsträckning bestämma över lärares arbetstid. Skolcheferna argumenterade gott för sin ståndpunkt. Och visst ligger det rimlighet i, att arbetsgivaren får bestämma vad arbetstiden man betalar för...skall fyllas med?! Eller betalar arbetsgivaren, d v s kommunen för att få en tjänst utförd? Hur vet man då när tjänsten är utförd? Är det när 95% nått G, eller kanske rentav 100%? i så fall hade jag blivit utan lön, de flesta av de år jag jobbat...trist tanke.
Nej, man betalar nog för tiden. Och då får man fylla den tiden med vad man som ledare tycker, anser skolcheferna.
Vad jag anser?
Ja, jag har ju alldeles nyligen slutat som lärare efter 16 år i yrket. Och visst kan vår arbetsdag och hur vi hanterar vår tid, ses över. Men 198 skolchefer måste tänka på att idag handlar läraryrket inte om att stå och mässa inför 30 stillasittande och tacksamma barn, som inser att skolan är enda vägen till att slippa fattighuset. Läraryrket handlar om möten mellan pedagog och elev, om relationsbyggande om coaching...individuell sådan. Om att ge varje elev vad just den behöver i form av stöd i sitt lärande. Sådant låter sig inte göras om man bara gör om arbetstiden.
Man måste förändra mer på djupet. Mindre undervisningsgrupper gör att vi orkar undervisa mer är ett exempel...

Nåväl...idag svarades de upp mot artikeln igår. LÄs gärna själva: http://www.dn.se/ledare/huvudledare/stampelurets-makt-1.1061869

Vill man läsa ännu mer och få igång tankar kring skolutveckling läs då gärna "Tur för skolan att den är obligatorisk" av Anders Härdevik. Han ställer en hel del "sanningar" på ända och utmanar ens tankar.

Annars har kvällen inneburit att jag kurerat min onda hals...ja, jag har ont i halsen j-vla skit...ingen träning idag ännu mer skit...men ett varmt bad, the och massor med c-vitaminer kommer tillsammans med all vila och sömn idag och ha gjort mig frisk till imorgon! Så det så!

Imorgoneftermiddag  blir det förhoppningsvis ett löppass i solen! Positive thinking!

En bild i repris...tål att ses många gånger...Sthlm marathon förra året, fortfarande glad...inne på andra milen...
Sluttid 3.40.




Väderkvarnar it is!

Hövva...vilken dag...bra...men intensiv. Jobbet har tagit all tid...så jag har inte hunnit det jobb jag föresatt mig att göra. Alltså har jag gett mig själv lite kvällstjänstgöring. Så får man göra som rektor. Beordra kvällsjobb. Helst skall man vara ute fjorton dagar i förväg, om man skall ändra i arbetstidsschemat...det var lite kort varsel för det idag...men jag är resonabel och opponerade mig inte. Jag köpte löftet om att det jämnar ut sig en annan gång.
Studiedag imorgon...en halv sådan. Eleverna slutar till lunch. LÄrarna ångar på.
Kvalitetsredovisning står på agendan och det måste förberedas. Det har jag pysslat med nu, sen jag kom hem.
Tror nog det blir bra.

Annars har dagen bestått av ett rehabmöte, diverse småjobb, en matematiklektion med 7C, ett samtal med en elev som kastat en stol i väggen så att stolen gick sönder...han var inte sugen på att betala vad en ny stol kostar...fick välja på det och på att jobba av summan...han skall även få chansen att laga den stol han hade sönder...sen avslutades dagen med ett möte ihop med soc, BRÅ, andra skolor och några föreningar...om hur vi skall ordna drogfria arrangemang till Valborg, festivalen och skolavslutningen. Känns bra med samarbete kring sådana frågor. Ett bra möte.

Och sambo har defintivt tackat jag till nya jobbet. Skrivit på papper. Nu börjar en ny epok både för vår skola och för honom. "I förändringens vindar bygger en del vindskydd, andra bygger väderkvarnar"...

Imorgon börjar vi med väderkvarnarna, vi som är kvar på Domarhagsskolan!

Yes!

Bra dag!

Yes, vilken skön dag! Vaknade tidigt...låg och tänkte på en massa skolgrejer. Hade svårt att avgöra om jag var helt vaken eller drömde...löste sålunda ingenting men fick väl ventilera lite idéer med mig själv. De stora visionära tankarna, som jag tänkte mig tänka om dagarna...som rektor...hinns inte riktigt med. Vardagen tar över. Så då får man fånga tillfällena till att tänka sådana tankar...som på natten. Fast helst morgon eller helg...så man kan vara vaken och komma ihåg dem.

Nåväl...jag gick upp och tog en promenad i solen, men hunden. God frulle och sen bar det av med syster och Birk till Romme. Där hyrdes det skidor, köptes liftkort och sen var det full fart i backen. Birk som bara är 3,5år är som en humla. Humlor vet inte om att de inte borde kunna flyga...och eftersom dom inte vet det...så flyger de på, glatt ovetandes...Birk vet inte att han inte borde kunna åka stor lift själv, åka stor backe, åka störtlopp för att sen kunna bromsa...alltså göra han allt det...och det fungerar. En riktigt liten kämpe...och fartdåre...hm...helt olik alla i vår familj..är han en bortbyting, tro?! :)
Jag har tagit en massa fina kort idag och från Åsbo, där vi åkte pulka hela dagen igår...lite film också. Men jag orkar inte fixa med korten ikväll...de kommer...så småningom.

Väl hemma, vid 16-tiden slängdes slalomkläderna av, och löpkläderna åkte på. Helt oinspirerad förvisso...hade inte alls lust att springa...men hade lovat...så åkte jag hem till gasell-annica och vi drog iväg på långpass. Det blev 15km i lugna 5.25-tempo. KÄndes lätt och trivsamt. Skönt att formen är påväg! Det var prattempo och blev en mycket trivsam tur. I solen.

Nu väntar vi på att pap skall komma hit och kolla på formel 1 som vi spelat in. Har lyckats undvika att höra resultatet och är mycket spänd på hur Alonso skall lyckas i formel1-stallet i år. Kul att Lotus är tillbaka...coola bilar i brittisk racing-green-färg...

Oj nu kom han, då ska vi börja titta!

See ya!

Afrodans...min nästa utmaning i livet...hö hö hö

Sista dagen i första veckan i skarpt läge som rektor...och nu är den dagen avklarad. Idag stod "rektorskonferens" på schemat. En sådan konferens tar en hel dag. Och den kan vara långtråkig, urtrist, ointressant och...och...alldeles underbar...eller nåja...underbar...det vet jag ju inte förstås. Men intressant och trivsam...och nyttig...och nödvändig...och rolig. Allt det har den varit idag. Trevliga rektors och uvecklingsledarkollegor...en del pratsamma och roliga, andra lite tystare men trevliga...och så bra chefer på det. Ja det ska nog gå bra det här.
Vågade t o m göra ett par inlägg i diskussionerna. Modigt! :)

Sen köade jag på systemet för att köpa några flaskor av det vin som vingurun Moody rekommenderade i tisdags på VPR. Alla fanns och det blev ett dyrt besök. Mamma skall få en ikväll, eftersom hon har haft den goda smaken att bjuda oss på middag ikväll. Det brukar betyda mycket och god mat, fin dukning och helt enkelt en trivsam tillställning. Jag går dit. Med hunden. Sambo kommer senare för han är på bowling och pizzakväll med sina elever.

Min kollega men framförallt vän, fru Tina Bakken-Edbäck har utmanat mig i afrodans...om jag dansar med henne...ska hon löpträna med mig...
Jag tackar ALDRIG nej till en sjysst utmaning.
Jag är ett lätt offer för all slags vadslagning.
"Jag tror inte att du vågar..." har varit ett bra sätt att få igång mig genom åren...de åren då jag alltid ville bevisa saker...inte alls som nu, när jag är lugn, trygg och harmonisk i min visshet att det är lugnt att vara den jag är...
Nåja...man kan få ha visioner om sig själv, eller hur?!
Men i alla fall...jag skall afrodansa med Tina. Nya rörelserna innehöll tydligen mycket höftrörelser...BRA! för det är min bästa gren...näst efter magdans!
Jag har, kan jag berätta...STELOPERERADE höfter. Men...shaking Tina skall få lös dem...tror hon...lets try!

Själv ska jag jaga runt henne i höst...runt vårt milspår, som är utmärkt träning inför Lidingöloppet!
Så får det bli!

Jag lägger ut film på youtube...så fort vi har något att visa...i vår utmaning!

Nu måste jag kila in i duschen!

So long!

här springer jag Lidingöloppet 06...2.53 blev tiden den gången...i år blir det 2.35...enkelt! Bara att vända på två siffror...svårare i verkligheten...men inte omöjligt!


Svar på gårdagens cliffhanger!

-Snälla berätta, berätta! Ja, så har det låtit efter mig i korridorerna idag. Folk har varit som tokiga efter att jag avslutade förra blogginlägget med en cliffhanger.

Okej, jag ska berätta.

Om det kom in en kvinna, eller man för den delen, klädd i fotsid svart utstyrsel och sökt ett jobb som lärare hos oss, hade jag bett att få se CV och höra referenser. Det är det intressanta. Nämligen. Inte vad folk har på sig. Men, man kan inte täcka ansiktet som lärare (se min motivering till det, lite längre ned). Det är t o m så, att det är en tillgång om personen i fråga skulle kunna t ex arabiska, persiska eller något annat språk som vi idag köper tolktjänst för att göra oss förstådda på. Dock - en niqab, som plagget som läraren på bilden i förra blogginlägget, bär, täcker hela ansiktet och visar bara ögonen...tar bort ett viktigt sätt att kommunicera...ansiktsuttryck och munrörelser och kommer troligen att påverka kommunikationen i klassrummet. Det går inte an. Slöja, Hijab, är en helt annan sak liksom en fotsid dräkt men som visar ansiktet...men...detta är mina åsikter. Jag borde förstås veta hur vår kommun ställer sig till sådana här frågor och bra gjort av den läraren och den klassen som diksuterade detta på ett bra sätt. Jag skall ta reda på hur det förhåller sig. Som rektor måste man veta sånt.

Som rektor har jag ändå förmånen att fortfarande få undervisa. Det resulterade idag i att en kille som oftast tycker att matte suger, var snabbast på den avslutande problemlösningen. Och jag fick rätt. Jag har sagt till honom att han är lysande på matte. Han är blixtsnabb på huvudräkning och ser snabbt logiska mönster och talserier. Idag hade jag en supersvår talserie på lut. Trodde ingen skulle fixa den idag, men kanske till nsäta lektion.
-Klar!! Ropar killen...och så stolt han blev...och jag. Ett bevis för att man inte skall stämpla sig själv i pannan med en massa...jag är sån...eller jag är inte sån...

Volleyboll på eftermiddagen, med lärarkollegorna. Kul idag igen. Jättekul t o m. Efter det drog jag ner på stan och mötte syrran. Vi käkade på Kings Arms och skulle sen på filmstudion och se "Första dagen i resten av ditt liv", en fransk film. När filmen körde igång var all textning på spanska...filmen var mexikansk och hette" Bakom blåa ögonlock". Ja ja...film som film...jag hade kollat fel på en vecka. Den var mystisk, långsam och ...jo...sevärd men inte mer. Gav dock lite tankar efteråt. Den heteronormativa tvåsamheten...som alla skall leva i. Som vill vara normala. Blev i denna film, en börda för två personer...som inte ville ha varandra...men tyckte att de borde nog leva i ett förhållande ändå. För att få vara som alla andra.
Men...nej, den vann inte mig...jag är inte så mycket för smala filmer...jo om Aldomovars filmer räknas som smala så gillar jag smala filmer...för jag gillar dem. "Allt om min mamma" och "Tala med henne" är kanon!

Förresten har sambo bytt jobb...eller snart...han har sökt och fått nytt jobb. Blir utvecklingsledare på en annan skola. Grattis och roligt för honom.

Avslutar med en bild:
Kvinnor med Niqabs


Törnrosa...den lyllosen!

Törnrosa visste vad hon gjorde...jo jo...sova i hundra år. Det hade vart nåt det. Känns som om jag skulle behöva det. Nu fick det räcka med att sova till repris av "På spåret" och "Fuskbyggarna"...och ett litet avbrott för borsta tänderna och byta till nattsärken...sen på´t igen...

Dagen har varit fylld av diverse uppgifter. Så är det att vara rektor...man kan lika gärna kalla det för Diversearbetare...och det är kul. Med diverse uppgifter. Olika uppgifter. Blir inte långrandigt direkt. Det svåraste de här tre dagarna är nog att få tag på folk i telefon. Jag har lärt mig en svarskod. 5399 står det i lilla fönstret på telefonen. Och så tanten som säger med lite ryckig stämma "Anknytning__ xxxx är på__sammanträde och återkommer__kl 13__00"
Nåväl, ett lite problem i sammanhanget.
Bra möte med elev och förälder idag. Bra för att vi har bra personal. Som bryr sig och vill väl. En var sjukskriven (hade feber och var riktigt förkyld) kom in bara för mötet, en hade slutat för dagen och är inte direkt osysselsatt på sin fritid (då han bl a tränar ungdomar ideellt), en hade slutat för dagen efter en tjänsteresa och två stycken från vår skolgrupp som genast ändrade tid för att föäldrarna inte kunde utsatt tid. Flexibla, välvilliga och proffessionella. Hoppas nu att vi tillsammans kan göra det bra så att det kommer att fungera för denna elev.

Till sist...blandat från huvudet och från nyheterna som jag just nu sitter och lyssnar till:
Skönt
att jag han springa 11km på lunchen i solen. Nödvändigt för mitt humör.
Synd att vissa fotbollsfans har lite otur när dom tänker...och stormar ett allsvenskt lags träning...för att göra upp med en spelare.
Trist att föräldrar och politiker inte ha tillit nog, till förvaltning och skolpersonal när de föreslår en bra och nödvändig förändring för att få högre kvalitet och måluppfyllelse.
Speciellt att vi, två dagar efter kvinnodagen får höra om Jihad-Jane...ljushårig-blåögd kvinna, kan hon verkligen vara terrorist??!!...vem ska man tro på tro på tro på när...ja, det var sannerligen ett steg mot jämlikhet det...
Upprörande, att man inte har någon skam alls i kroppen...och stjäl från gamla människor...
Mysigt att få avsluta dagen i vårt fina badhus, ihop med syster och Birk...avkopplande och roligt.

Imorgon väntar möten...volleyboll...och film + restaurangbesök med syrran!

Nu blir det sömn igen...godnatt!

Avslutar med en bild på en av våra SO-lärare som kom upp till mig, klädd i Niqab. Hon frågade "vad skulle du säga om någon kom och sökte tjänst på våra skola, klädd så här?"...vad jag svarade...en cliffhanger till imorgon, kära läsare! :)


Just idag mår jag bra

Halloj! Första dagen i skarpt läge, som rektor. Jag har insett följande:
* Ha alltid ett block och en penna i närheten, för att skriva upp allt som folk pratar med en om...som man lovar fixa. Blir absolut min räddning...jag skulle inte minnas hälften annars.
* Man hinner mindre än man föresatt sig.
* Det kommer verkligen inte att fungera...att tro att man kan säga en tid...när man slutar för dagen.
* Skall det bli träning måste den ske på morgonen innan jobb, eller på lunchen.
* Det blir mycket möten.
* Folk vill inte alltid ha ett svar, bara nån som lyssnade.
* Det här blir spännande.

Föräldrar som stödjer skolan och litar på vårt omdöme och vår vilja att göra det rätta...hjälper verkligen sina barn mycket mer än de vet. Föräldrarna som idag sa ja, till att en elev som gjort tok i ett klassrum, skulle få jobba ett antal timmar hos våra vaktmästare...liksom jobba av sina skadegörelse...hjälpte honom mer än om de bara betalat av hans skuld. Föräldrar kunde hjälpa oss mer, generellt genom att...prata väl om skolan och om vikten av utbildning, hemma - oavsett hur ens egen skolgång varit, att kontinuerligt fråga barnen hur skoldagen varit och om de ha läxor - oavsett vilket svar de får...om de ens får något svar, att se till att de äter ordentligt och framförallt får ordentligt med sömn - ta mobilen från dem på nätterna...gör dem den tjänsten att hjälpa till att ta ett jättesvårt beslut...man måste inte vara nåbar på nätterna, det är okej att sova och man förlorar inte sina vänner för det..., att inte boka tre veckors semsetrar mellan loven, bara för att det var enda sättet att ha råd med en Thailandsemester för hela familjen - skolan är viktigare än så och det visar man genom att inte ta ledigt mellan loven och sen kräva långa, genomtänkta studieplaner för sina barn så att de kan ta igen vad de missar. Sista punkten jag tar upp nu...blir...kom på möten som arrangeras av skolan, stå upp för barnen och ställ hårda krav på skolan. Vi ska tåla att synas i sömmarna och kritiken blir våra utvecklingsavstamp!

Såja...ryter en förstadags-rektor...

Nu har jag sovit en stund framför tv:n...missade programmet om jordbävningar och jordskalv från vetenskapens värld, men har å andra sidan sovit mig pigg så jag orkar se C.S.I.

Här kommer lite fler bröllopsbilder från helgen i Sälen:

Coola, tuffa brudparet vid middagen


Spexande brud på dansgolvet..

Nu är kollegan fru Bakken-Edbäck, grattis!

Oj oj oj..vilket bröllop. Vacker brud, vackert väder, vacker fjällkyrka...och jaa, allt bara var toppen. Fin middag och personalen gjorde ett jättefint jobb. Trevliga tal och trevliga gäster.
Vi dansade till 03 och det betalar jag idag...med en enorm trötthet...
Tack Tina och Magnus för en superfin helg och för den fina ljusstaken. Den pryder redan sin plats!

Orkar inte skriva mer idag...blir en bild...eller två!

Brudparet duckar under regnet av små vaniljhjärtan som vi kastade på dem, istället för ris!



Brudvalsen moderniserades rejält...men blev minnesvärd! :)


Nu är det brölloP

Fackeltåg med 50st bröllopsgäster igårkväll. Maffigt! Vi traskade en dryg km i efter väg och skoterled, till kåtan där vi intog renskav med potatisstomp och rårörda lingon. En mysig kväll där vi fick chans att lära känna några av bröllopsgästerna lite mer...under lek och tävling förstås.
Det blev rätt sent i säng...ändå hade jag svårt att somna...sambo somnade innan huvudet landade på kudden...lugna djupa andetag...lät som om han hamnat i vinterkoma...jag låg och vred och vände mig...irriterade mig på att sambo somnat men inte jag...stressade över att jag inte fick sova och att jag säkert skulle bli aptrött hela dagen idag...och somna under middagen...mitt under all stress och irritation...så läcktes även mitt system ned och jag vaknade utvila och på gott humör imorse.

Nu har vi avverkat 6km i gassande sol, idag åkte vi spåren vid högfjälsshotellet. Bättre spår men mer backar. Backar som svängde. En backe svängde mycket mer än jag...vilket fick till följd att jag fick backa tillbaka ur djupsnön och tillbaka till spåret.

Nu skall vi förbereda oss, middagen och annat som skall hända idag...och så hinner vi kanske sitta lite i solen också.

En spännande dag...ser fram emot allt som skall hända. Tina och Magnus skall gifta sig!!


Så här skall man ha det, när man har det som sämst ;)

Halloj! Precis avverka 10,2km runt västra kalven (berget som inhyser tandådalen, för er som är obekanta med Sälen). Kall snö gjorde att det inte var bästa glidet, men det var bästa vädret...strålande sol och vindstilla nere i dalgången. Hur fint som helst för att inte säga vackert...sagolandskap med granar som dignade under all snö. Riktigt härligt.
Nu är jag nyduschad och har fått lite röd sportdryck (gjord på cabernet sauvignon...) av sambo. På med vinterkläder och strax tar vi en promenad till Högfjälsshotellet. Ska kolla om de har någon vinterjacka till mig, i sportbutiken. Ni minns att min jacka är spoilerad...dragkedjan gick ju sönder...gummijackan är en dålig ersättare som jag vill byta ut eller helst kasta. Nåväl, sen tänker vi oss sitta på högis veranda som vetter ut mot solen och backen...där tar vi nästa sportdryck. Gjord på malt.

Vi bor fantastiskt här på Gammelgården. Tina och Magnus tar verkligen hand om sina toastmasters och vi har fått minisviten bredvid deras rum. Jättemysigt. Njuter i fulla drag.

Ser fram emot kvällen då det blir fackelpromenad till en kåta, där vi skall umgås, äta renskav och verkligen känna på fjällluften! Och imorgon smäller det...då blir det vigsel och bröllop. VI har redan provat kyrkan. VI körde ett litet rollspel igår när vi kom.
Tina var brud, Magnus var brudgum...så långt enligt verkligheten...Sambo blev präst och jag var bestman...sen var jag också kantor och spelade de två psalmer jag kan...den blomstertid nu kommer och tryggare kan ingen vara...ingen av dessa skall vara med på vigseln...men, vad gör man inte för lite kyrklig stämning.
Hoppas vigseln går lika bra som igår, när vi övade. T o m Linda som är tärna, hittade rätt i den enorma kyrkgången. Gick inte fel en endaste gång. Utmärkt.

Ja, men nu ska dagen levas vidare och det sker inte framför datorn. jag tar adjö och hälsar er välkomna till morgndagens blogginlägg!
KRam på er alla!

Bild från i julas, då Birk, jag och sambo var hos sambos syster och barnen Kerstin och Elsa. Mysig dag med korvgrillning och pulkaåkning.

Näääeeej, jag kommer inte i klänningen...eller...jooo?!

God morgon. Kör ett nytt grepp och morgonbloggar lite. Ska till Sälen snart och pausar bara lite i packningen...med en tallrik keso och mjölk samt en stor mugg kaffe.
Tina och Magnus bröllop närmar sig med stormsteg. Provade klänningen igår!!! Liiite sent ute. Den har fått hänga i garderoben sen i somras...oprovad...ha liksom skjutit på eländet...ja, det elände som skulle komma om jag inte kunde ha den.
Jag kom inte i den!
Det är sant!
Jag fick den inte över axlarna.
Jag hann förbanna all träning som gjort att jag nästan aldrig kan ha en blus, en skjorta eller en klänning i sätt storlek. Det som passar i midjan och neråt passar aldrig över rygg och axlar.
Men tillbaks till klänningseländet...

Då!...då såg jag den...DRAGKEDJAN! Man skulle inte alls dra den över huvudet. Man skulle öppna dragkedjan och kliva i klänningen och JAAAAAAA! Nu gick den på. Nu satt den till och med bra. Jag menar, det är överskattat att andas...och om jag inte äter något innan lördag så blir det utmärkt.
Nej då. Det kommer att gå bra även med andning och mat. Klänningen är jättefin. Mamma hade den på sjuttiotalet, en lång svart historia med mönster i en färg som jag har sjal i samma till. Jag lägger in kort sen.

Vad annars åker med...ja, jag tvekar på slalomkläder...känns som om jag hellre löptränar och åker längd...trodde aldrig någonsin jag skulle välja längd före slalom...men men. När träningsjävulen slagit klorna i en...så slår längdskidor slalom med hästlängder. Så får det bli nu. Jag packar träningskläder helt enkelt.

Nu packar jag vidare...och tränar lite på det jag skall göra på bröllopet! :)

Adieu


Tack för kortare dygn!

Jordbävningen i Chile har ställt till med en massa elände...men lyssna nu på detta...i dagens DN står att läsa att "Skalvet förkortar dygnet".
Men herre gud...jag som har svårt att få tiden att räcka till ändå. Och så nu detta. Kortare dygn.

Ja ja...bäst att träna mindfulness och leva ordentligt här och nu...för man lär väl bli äldre lite fortare nu också. När man äntligen blivit rektor...så skall tiden gå jättefort och man blir pensionär på nolltid...

I alla fall, så har min andra dag som rektor gått bra. Gjort lite ny utformning på några blanketter, filat lite på kvalitetsredovisningen, träffat en ny lärare för lite samtal om jobbet, ringt och försökt få tag på ytterligare en ny lärare...illa...verkar inte finnas...

EFTERLYSNING: En duktig, drivande, självständig men ändå samarbetsvillig MaNO-lärare 4-9 med examen...sök jobbet hos oss...lämna en intresseanmälan här med nummer...

Har en plan B att ta till, fram till sommaren...blir bra den med...good enough!
Ja, för sommaren kommer ju när som helst...nu när jorden speedar på och tiden går fortare.

Snart ska vi till SÄlen och fira TIna och Magnus som skall gifta sig. Har filat lite på förberedelserna och det blir nog bra!

Nu sömn!

By the way..undrar ni HUR mycket kortare dygnet blir??  1,26 miljondels sekund!!!!!

Först en bild:
Tina som skall gifta sig t hö...från möhippan! :)


RSS 2.0