Tallriksmodellen rules!

Storpudeln hälsar och tackar, liksom jag, för fin uppmuntran inför dagens sjukhusbesök. Han fick utstå bad, fön och klipp igår. Det är min "hel-och-ren-uppfostran" som gör sig gällande. Rena, hela underkläder, inte hål på strumpor och givetvis kliniskt ren kropp...varje dag...ifall man skulle hamna på sjukhus.
Förr måste läkarna varit skrämmande. En slags supernannys över hela befolkningen. Eftersom det var viktigt att visa upp en fläckfri fasad mot dem.
Nu kan jag det, med hunden. Han är ren, snygg och luktar gott.
Jag med. Kanske inte snygg men ren och luktar gott :)
Har också hela, rena underkläder och är kliniskt ren själv...i fall JAG skulle hamna på sjukhus också, idag.

Var på föreläsning igårkväll, om kost och träning, med fotbollstjejerna.
Befriande med en människa som förespråkar vanlig kost a la tallriksmodell och lite men ofta. Inte konstlar till det med att utesluta någon näringsgrupp. Det här var till tonåringar. Som tränar massor. De skall äta av allt och det viktigaste budskapet till dem är att äta tillräckligt mycket.
Inte budskap som "ät bara mättat fett och proteiner" eller "ät inget med GI över 70" eller "ät inte efter kl 18"...eller någon av alla andra påhitt...för att vi behöver genvägar till ett resultat...som vi skulle få, om vi rörde oss mer.
Mitt tips till alla som vill gå ner i vikt: Ät lite av allt, ät ofta, drick massa vatten men framför allt: Rör på dig. Den som rör på sig mycket, kan äta vad som helst ( bara det är näringsriktigt)

Sen hade vi löpning på schemat. Jag var med för första gången på en vecka. Sprang med tjejerna. Och hostade upp njurarna..minst.
Kanske ska vila en dag till.

Vi får se.

nu jobb.


Kommentarer
Postat av: blombella

Hoppas att jag med min superdåliga känsla för sjukdomar inte skrämmer dig när jag säger...det kunde ha varit värre.... du kan bara titta på de hemska sjukdomar som sprider sig i Brasilien...



Men eftersom det är drygt med hosta och att inte få träna så säger jag åt dig att vila och dricka mycket vätska. Matråd behöver jag inmte ge till dig, du kan detta bättre än mig. Nästa vecka vill jag umgås, vill du?



chianti

2009-04-28 @ 10:30:25
Postat av: Sabina

Vad skönt med fler som förespråkar den metoden!! :) Blir snart skogstokig på alla bantningsmodeller och alla idioter (om jag nu får kalla dem så) som går på det! Håller med dig till 100% om att äta lite av allt, ofta och röra på sig, det enda du orkar hålla på med livet ut dessutom :)



Förresten så tror jag visst att du var snygg också när du var hos läkaren :)

2009-04-28 @ 18:47:47
URL: http://binkan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0