Midvinternattens köld är hård!

Det bet i rejält vid promenaden imorse. Skönt med hög, kall, klar luft. Och så himla fint det har blivit ute. Kollade yr.no, en jättebra vädersajt, och det ser ut som om det blir så här fint till jul. Något att glädjas över!

Gläds också över att jag idag har de sista lektionerna denna termin. Det ÄR roligt att undervisa, men det behövs en återladdning av batterierna emellanåt. Så att tålamodet och glöden kommer tillbaka. Måste inte alls vara helledig, nej det skall till och med bli kul att få jobba lite med utvecklingsfrågorna i mellandagarna. Helt ostört. En lyx på en skola. Här fungerar nämligen inte taktiken att stänga in sig. Vi vuxna måste vara tillgängliga om dagarna, för eleverna. Inte stänga dom ute för att få tyst och lugn och ro. Då får man skola om sig till bibliotekarie, revisor eller handläggare på någon myndighet ja vad som helst där man kan få tystnat på köpet!
I skolan är det aldrig tyst...jo, nu på morgnarna. Jag är på skolan vid 07 varje morgon. Inte för att Luther, Pappa, Chefen eller Kungen säger det..utan för att jag är morgonpigg och jobbar som bäst när jag i tysthet får sitta och planera mina lektioner. Dessutom är kopiatorn alltid ledig vid 7-tiden. Bara en sån sak!
Baksidan får min sambo se varje kväll. Det finns en baksida med att gå upp 05. Man blir trött redan vid 19-tiden, kan med bästa vilja hålla sig vaken till 21, OM man sitter upp i soffan OCH dricker kaffe samtidigt.

Igårkväll gjorde jag inget av det. Jag spädde till och med på tröttheten med ett varmt bad. Sen läste jag fyra sidor i min bok...sen minns jag inget mer men jag gissar att ajg släckte och lade boken ifrån mig...och störtsov!

Nu är det dags att planera lite matematik för 7C. SIsta lektionen denna termin. Det får bli något lite annorlunda. Tärningsspel kanske?! Plump är kul. Och tränar alla räknesätt.

God dag, allihop!

Kommentarer
Postat av: tina

Har också en sambo som får mig när jag sover på kvällen när han kommer hem, sedan får jag se honom sova när jag åker till jobbet. Ibland är livet så, men man nöter inte ut varandra......

2009-12-17 @ 12:54:46
URL: http://tinabakkenedback.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0