Pinot Noir och låtsasvinster...

VInprovning ikväll. Alla vinerna var gjorda på Pinot Noir...där slutar mitt referat av kvällen...förutom...det lilla faktum att en yrkeskategori som var med på provningen, stack ut, bland de övriga...inte bara för att det var den enda yrkeskategorin som inte var lärare...utan för att den verkligen levde ut sitt yrkesval. Ni får gissa yrket!
Varje gång vi har vinprovning, lottas det ut ett pris...en bok om viner alltsom oftast...ibland ett fint vin...och ikväll en film. Oavsett pris har ett tydligt mönster i dessa tävlingar uppträtt...jag vinner aldrig! Har aldrig vunnit och inte heller ikväll...surt!
Men mitt när jag satt och surade som mest...lyste rummet upp...Maggans gloria (som abra är tänd under arbetstid annars...) började lysa...hon hade vunnit filmen! Men det var inte därför glorian sken...Maggan hade noterat min dysterhet, min utsatthet, den enorma orättvisa som gång efter annan, hotade att slå ner hennes kollega, helt oåterkalleligen, i skoskaften.
Maggan: Jag har ju vunnit så mycket den sista tiden. På jullotteriet t ex vann jag ju flera gånger och Erica vann ingen gång. (Nej, jag minns liksom det!!)
Maggan igen: SÅ nu ger jag filmen till Erica...så, Erica...nu är du kvällens vinnare!
Jag: Men...inte skall väl jag...åh...tack...vad snällt.

Erica kan inte vinna på egen hand! Är beroende av att andra hjälper henne till vinst...eller vinst och vinst...men delar med sig av kakan...
Margareta är kurator. En bra kurator. Tar uppgiften på allvar.

Jag skiter i tävlingar.
Det är inte viktigt att vinna.
Man kan ju få priset av nån annan...

Det ÄR faktiskt inte priset som är det viktiga ju!!! Jag har råd att köpa mina filmer själv...det är känslan av att få VINNA...att vara främst...bäst...om så bara lottad bäst...

Jag kan inte ta emot filmen...den vanns rättmätigen av Maggan...inte av mig...jag har sån otur...men jag tänker bära min egen otur...utan hjälp...
Men Maggan...tack, för din visade medkänsla...du är en fin vän! Verkligen. Jag uppskattade gesten!

Nästa gång skall jag fan i mej vinna...yes...

Dagens sensmoral: Man kan inte ge bort känslan av vinst...den kan bara förtjänas av den egna individen...annars är den inget värd.

Kommentarer
Postat av: Sabina

Och du är lika smart och klok som vanligt :) Det kan ju alltid ses som en vinst i sig ;)

2009-01-29 @ 21:10:44
URL: http://binkan.blogg.se/
Postat av: Sabina

Och du är lika smart och klok som vanligt :) Det kan ju alltid ses som en vinst i sig ;)

2009-01-29 @ 21:11:10
URL: http://binkan.blogg.se/
Postat av: spiderchick

haha bra tips du gav mig =)

2009-01-29 @ 21:37:23
URL: http://spiderchick.blogg.se/
Postat av: Sabina

Jo, jag vill skaffa barn relativt tidigt men mina mål är att ha min utbildning klar först och helst ett fast jobb.. Sen vill jag ha barn så fort jag bara känner mig redo :) Ja, ett fast förhållande vill jag ju fortfarande ha också som jag litar på så klart.. ;)

Jag har faktiskt en i min närhet som också hade svårt att få barn, men efter en hel del jobb lyckades de på konstgjord väg och nu i höstas fick de sitt andra fast det på naturlig väg. Hoppas att det går vägen för er snart! Ett tips från mig (om man nu får ge tips som man inte har egen erfarenhet av till någon med mer livserfarenhet..) kan vara att sluta försöka, då har det ju hänt att det faktiskt går vägen helt plötstligt. Jag ska hålla tummarna för er!



Angående tips nummer två så gör jag så gott jag kan men det är inte alltid det lättaste att orka plocka upp böckerna hela tiden, man blir ju verkligen aldrig klar! Alltid något nytt som ligger och väntar tycker jag. Men det vet väl redan du som pluggat till lärare ;)



Oj, detta blev ju en uppsats! Kanske skulle skrivit ett blogginlägg tillägnat dig istället ;)

2009-01-29 @ 22:22:43
URL: http://binkan.blogg.se/
Postat av: Margareta

Hej Erica

Nu har jag hittat mer jag måste kommentera. För det första sa jag inte att jag hade vunnit så mycket på sista tiden. Jag sa att när vi var ute sist så fick alla med sig något från lotteriet utom du så nu var det din tur. För det andra gav jag inte bort vinsten, jag gav bort filmen. Och hur kan man förtjäna vinsten i ett lotteri, det är ju slumpen som avgör. Du blev ju utvald. Det fanns ju fler som inte vunnit. Sensmoralen måste ju bli att du var en större vinnare än den som lotten föll på. Vinnarinstinkten behöver du inte odla ,där har du nog så det räcker. Fundera mer på om det var så farligt att ta emot, det var ju bara ett lotteri, det handlade inte om någon större händelse i världshistorien: Kram Margareta

2009-02-07 @ 19:53:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0