Kompensation...för vadå?

Träffat nya klassen. Det blir nog bra. Det är bra med överlämningskonferenser...men det får inte bli stämplar i pannan på ungarna. De överraskade positivt och det blir spännande till hösten.

En reflektion: Förra fredagkvällen var alla våra elever tvugna att gå/springa karnevalsloppet. För denna enorma insats fick de en hel dags kompensationsledigt idag (fredag). En elev hade ledigt på fredagkvällen, för en fotbollsaktivitet och var sålunda INTE med på skolaktiviteten d v s karnevalsloppet. Alltså har man inte gjort något som skolan tvingat en till coh skall inte ha kompensation.
Elevens förälder begärde då ledigt för sitt barn, som ju rört sig minst lika mycket som de som gick/sprang karnevalsloppet...så eleven kom inte idag...han kompenserades av sin förälder, för att han på eget bevåg valde att syssla med sitt fritidsintresse i fredagskväll...MEN SNÄLLA; SLÅ UPP ORDET KOMPENSATION!!
Varför förstår inte föräldrar att deras inställning till skolarbete är himla viktig för hur barnet sen ser på skolan?!
Denna förälder var snäll för stunden, men elak i långa loppet...lär sitt barn fel saker...

Andra elever som inte var med på loppet...kom och guidade våra små sexor runt på skolan, och gjorde det mycket bra. Heder åt dem! Och åt deras föräldrar!

Sktisamma...för nu...
Efter skolan drog jag, mam, pap och nyblivna änkan, min faster, ner till Sthlm på mitt kusinbarns student. Tjejen hade finfina avgångsbetyg, VG i fem kurser, resten MVG...men det räcker inte till läkarlinjen...hon sörjde det. Men hade idéer om hur hon skall gå till väga för att nå sitt mål. Så himla målfokuserad. Hon hade många trevliga vänner så kvällen blev kul.

Imorgon börjar träningen igen. Skönt. Styrke i gymet först, sen terränglöpning. Längtar.

En liten bild från en hjärtdissektion...elever i 9C som visar segelklaffarna!


Kommentarer
Postat av: blombella

Föräldrar kompenserar sina barn på de mest underliga sätt, trots att kidsen har arbetstid och jobbar i skolan. Där lär man sig, har sitt sociala dagis och får mat därtill. Kan man mer belöna det som är en belöning.



Att få gå till skolan som är gratis och skojig... k00000000000onstigheter.

Är inte anmäld till lördagen men vi är där, 4 stycken och vi längtar så jag går inte hem i första taget.

2009-06-07 @ 15:38:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0